Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
jh_
HV vaatleja
|
13.10.2023 11:44:16
|
|
|
Kasutanud sama ruuterit umbes 10 aastat. Seisis kogu aeg lapiti. Lihtsalt väliskuju on selline et oleks nagu nii mõeldud. Kõik töötab.
Tõsi, ca pool aastat tagasi tõstsin püsti. Aga ainult sellepärast, et juhtmed paremini ulatuksid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran

|
13.10.2023 11:49:43
|
|
|
See on paywalli taga. Mis ruuterist jutt on?
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
13.10.2023 21:07:26
|
|
|
taavi,
|
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran

|
13.10.2023 21:30:55
|
|
|
Sold OUT kirjutas: |
Omaviga, et valesti paigaldas |
Loe juhend läbi, siis näed |
millises juhendis sa valesti paigaldamise võimalust näed?
|
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
13.10.2023 21:32:41
|
|
|
paigaldusjuhendis
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran

|
13.10.2023 21:33:39
|
|
|
tee screenshot
|
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
13.10.2023 21:34:32
|
|
|
salastatud
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran

|
13.10.2023 21:45:13
|
|
|
kindlasti.
|
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
13.10.2023 21:55:32
|
|
|
Kui pilti vaadata, saab ruuterit paigaldada ka seinale (kruvipaari otsa riputades). Sel juhul on ikkagi ruuteri õhutusavad blokeeritud, aga tõsi mitte päris kinni kaetud. Mingi 2-3mm jääb vahet. Ma ei tea kas see on piisav, aga kui seade peab kindlasti olema vertikaalasendis nii, et õhutusavad oleksid täiesti vabad, siis on see ruuteri jahutuse disainimise viga kui lubatakse paigaldada seinale olukorras kus vajalik on takistuseta ventilatsiooni olemasolu. Mul on nt Mikrotik Hap Lite 2,4 GHz vanem versioon, ilma jalata. Paigaldatud seina ja ei kärssa midagi. Õhutuspilud on pealmise kesta servades. Vana DG301 on ka õhutuspiludega korpuse esipaneelil ja seetõttu saab ka horisontaalasendis probleemivabalt kasutada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
13.10.2023 21:58:00
|
|
|
Pigem on see näoli maas olnud ja pcb pole saanud esikülje kaudu kuuma ära anda.
|
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
14.10.2023 01:31:48
|
|
|
taavi kirjutas: |
Omaviga, et valesti paigaldas |
Loe juhend läbi, siis näed |
millises juhendis sa valesti paigaldamise võimalust näed? |
tsitaat: |
VALI RUUTERILE ASUKOHT
• Paiguta ruuter elektritoite ja võrgupesade lähedale, arvestades komplektis olevate
kaablite pikkustega.
• Hea WiFi leviala tekitamiseks eelista ruuterile asukohta, mis on avaras kohas, et signaal
saaks vabalt levida.
• Kasutades tugijalga, aseta ruuter võimalusel püstisesse asendisse. See tagab parema
WiFi signaali levimise ning piisava jahutuse. Pikali asendis langeb WiFi levi ning tõuseb
seadme ülekuumenemise oht.
• Paigalda ruuter selliselt, et näeksid esipaneeli tulukesi. Need annavad sulle infot ühenduste toimimise osas.
• Jäta ruuteri ümber vaba ruumi, et vältida seadme ülekuumenemist. Ära aseta midagi
ruuteri peale.
• Hoia ruuterit otsese päikesevalguse eest. |
https://res.cloudinary.com/telia-pim/image/upload/v1598887924/pood/genexis/ruuterid/pure-ed500/kasutusjuhend-genexis-pure-ed500-ruuterile-est.pdf
Üldiselt on üks põhjus, miks see plastik kollakaks või pruunikaks muutub - kuumus. Üldiselt lähevad kõik Telia valged ruuterid kuumade kohtade juurest kollakaks-pruunikaks, kuid erinevus on ajas. Need, mis aastaga selliseks muutuvad, on tõenäoliselt kusagile väga ahtasse kohta paigaldatud, kus õhk ei liigu. Kogemused TG784, TG789vn, Inteno DG301 ja ED500 ruuteritega.
Olen näinud ka üht TG784, mis oli mõlemalt poolt pruuniks "praetud", sest selle peale oli lisaks Motorola digiboks pandud.
|
|
Kommentaarid: 737 loe/lisa |
   |
556 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
14.10.2023 08:57:50
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Üldiselt on üks põhjus, miks see plastik kollakaks või pruunikaks muutub - kuumus. Üldiselt lähevad kõik Telia valged ruuterid kuumade kohtade juurest kollakaks-pruunikaks, kuid erinevus on ajas. Need, mis aastaga selliseks muutuvad, on tõenäoliselt kusagile väga ahtasse kohta paigaldatud, kus õhk ei liigu. Kogemused TG784, TG789vn, Inteno DG301 ja ED500 ruuteritega.
Olen näinud ka üht TG784, mis oli mõlemalt poolt pruuniks "praetud", sest selle peale oli lisaks Motorola digiboks pandud. |
See on üleüldine probleem valge plastiku kasutamisel. Alguses näeb see uus ja särav välja aga mida aeg edasi seda inetumaks see muutub.
Ma ei tea miks ruuteritd üldse peavad valged olema. Tegu ei ole kodumasinatega kus mustus peab olema nähtav a'la pliit vms.
Muidugi see pole Telia teha kui ruuteri tootja hirmsasti armastab valget värvi.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
14.10.2023 09:12:07
|
|
|
Üldiselt suva, ruuter nagunii kuskil peidus ja silma alt ära ju tehnokapis vms.
Mul maal 2 intenot olnud ja mõlemad ilusti valged. A mingi speedtouch vms oli ka kunagi valge ja see muutus küll tuhmiks
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
14.10.2023 11:38:49
|
|
|
BA79 kirjutas: |
Kui pilti vaadata, saab ruuterit paigaldada ka seinale (kruvipaari otsa riputades). Sel juhul on ikkagi ruuteri õhutusavad blokeeritud, aga tõsi mitte päris kinni kaetud. Mingi 2-3mm jääb vahet. |
Lisaks augulisele küljele pealpool piklikud õhuavad, peaks olema enam kui piisav et see 5W saaks karbist välja aurata.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
14.10.2023 12:58:17
|
|
|
telia juhend kirjutas: |
• Kasutades tugijalga, aseta ruuter võimalusel püstisesse asendisse. See tagab parema
WiFi signaali levimise ning piisava jahutuse. Pikali asendis langeb WiFi levi ning tõuseb
seadme ülekuumenemise oht. |
ehk siis loos mainitud tarbija peaks telia rahaküsimise pikalt saatma.
juhend ütleb, et võimalusel, ei olnud võimalust ja kõik.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
14.10.2023 13:59:46
|
|
|
Üldiselt ei saa pakendit avades mööda vaadata juhistest:
Ma ei tea, mis lugu selle uudise sees on, aga küllap saab mõistliku lahenduse.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
14.10.2023 14:03:54
|
|
|
indrpo kirjutas: |
Üldiselt ei saa pakendit avades mööda vaadata juhistest:
Ma ei tea, mis lugu selle uudise sees on, aga küllap saab mõistliku lahenduse. |
Jah, pakendit avades. Aga kasutaja ei pruugi seda üldse avada. Kui netiühendus tellida, siis enamasti avab pakendi ju tehnik mitte klient ise
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
14.10.2023 14:25:29
|
|
|
krt, mul on tunne, et oli täpselt see ruuter vahepeal kasutusel.
tõsi, pakendi avas küll tehnik aga sellegipoolest vaatasin pealt ja sain kogu muu kraami ka omale. ei olnud pakendis sellist.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
14.10.2023 15:28:47
|
|
|
degreal kirjutas: |
BA79 kirjutas: |
Kui pilti vaadata, saab ruuterit paigaldada ka seinale (kruvipaari otsa riputades). Sel juhul on ikkagi ruuteri õhutusavad blokeeritud, aga tõsi mitte päris kinni kaetud. Mingi 2-3mm jääb vahet. |
Lisaks augulisele küljele pealpool piklikud õhuavad, peaks olema enam kui piisav et see 5W saaks karbist välja aurata. |
Tegelikult on õhurest kitsaste piludega sellel ED 500-l. Ma vaatasin nüüd huvipärast oma DG301 põhja alla. On ilusti valge, ei mingit kollakat tooni, kuigi asetseb mul horisontaalasendis kõlari peal. DG301A-l on nimelt korpus sellisesse vormi valatud, et põhjas on nagu süvend ja nurkadest on nagu jalad. Terve põhi on jahutuspilusid täis, mitte nagu ED500, millel on nagu sõelapõhi. ED500 külg on ka täiesti sile, ei mingit vormi. Seega minu järeldus- disainiviga ikkagi.
Mis tugijalga puutub siis ma leian, et kui ruuteriga on see komplektis kaasas, tuleks seda muidugi kasutada, kui pole siis ei saa öelda, et kasutaja midagi valesti teeb. Sõna "Võimalusel" jätab tõlgendamisruumi. See tähendab näiteks seda, et kui kasutaja saab ruuterit paigaldada ainult teleka alla, kapiriiulile siis saab ta seda ainult horisontaalasendis teha, vertikaalis lihtsalt ei mahu. Mõned inimesed hoiavad ruuterit põrandal. Olen ise ka DG301A'd põrandal hoidnud, kusjuures lõunapoolse akna all . Pidas suvekuumusele vastu. Nüüd tõstsin ringi kuna tegin kaablimajanduse teleka taga korda.
Mis juriidikasse puutub siis ma arvan, et kui kasutusjuhendis asendada sõna "Võimalusel" sõnaga "peab" siis kindlasti saaks viidata väärkasutusele.
viimati muutis BA79 14.10.2023 23:50:54, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Zuumbox
HV kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
19.10.2023 12:49:54
|
|
|
Ilmselgelt võib seda pikali ka kasutada, aga disain on selle kohapealt möödalask, et hall mass ei saa aru, kui ruuter tagurpidi on, siis tuli hiljem lisada hoiatustekst juurde.
----
-parun- kirjutas: |
KillFrenzy kirjutas: |
yerba,
Ja vahepeal on aeg edasi läinud, keda segab saab SFP liidesega ruuteri osta ja sinna vastava pulga sisse, et sellest huawei ont ist loobuda.
Seda teemat on põgusalt siin teemas kui paar teemat allpool arutatud. |
Pole viimasel ajal foorumit pidevalt lugenud ja ei leia seda juttu. Äkki saaks viite sobivate seadmete kohta? |
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=826967
Ilmselt paljud alafoorumit eraldi ei pruugi jälgida ja mingi väike teema võib kahesilma vahele jääda.
Kui keegi arvab enesel vaja minevat sellist SFP, siis võin enda omast loobuda.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
lock
Kreisi kasutaja
|
05.11.2023 21:43:28
|
|
|
Tere,
Ees kolimine, nimelt Jüri -le , Tallinna ligidal.
Uue kodus on valik kas Elisa kaabel co-ax või proovida Telia 5G ruuterit.
Kuidas reaalses elus 5G võrgus mängimisel on, ehk ping. Äkki keegi jagab siin sektoris kasutaja kogemust.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
aff
Kreisi kasutaja
|
05.11.2023 21:56:51
|
|
|
lock kirjutas: |
Tere,
Ees kolimine, nimelt Jüri -le , Tallinna ligidal.
Uue kodus on valik kas Elisa kaabel co-ax või proovida Telia 5G ruuterit.
Kuidas reaalses elus 5G võrgus mängimisel on, ehk ping. Äkki keegi jagab siin sektoris kasutaja kogemust. |
Tere
Igaks juhuks kirjutan enda teema ka. Umbes 5 aastat tagasi olin sunnitud kasutama Tele 2 4g Lasnamäel (reaalselt tuli läbi umbes 4 mb\s alla). Mängisin tol ajal kõvasti CSi ja BFi. Ping oli umbes 30-40 Rootsis. Mingit läägi ja katkestusi ei olnud.
Kui sul on võimalus mingit wifi kaarti kasutada või läpakat ,siis tee telefoniga hotspot ja saad järele proovida.
Selge see, et Elisa kaabel on madalama pingiga aga kas see on määrav.
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
axis
HV kasutaja
|
06.11.2023 20:34:34
|
|
|
Mida HV veteranid gurud ja muidu kasutajad alternatiivseks wifi ruuteriks Telia pakutavatele soovitavad. Ruuteri asukoht esimene korrus, nõrkvoolu kapp. Kaabeli igas toas. Teisele korrusele tänane Thomspon wifit ei jõua jagada, mõistan. Kuna tõstan koduinterneti kiirust siis pean ka ruuteri välja vahetama, sest thompson ikka vist liiga vana. Kas on mõtet nt alternatiivina:
1. TP-Link AX73 - https://www.tp-link.com/baltic/home-networking/wifi-router/archer-ax73/v1/
2. Asus RT-AX58U - https://www.asus.com/networking-iot-servers/wifi-routers/asus-wifi-routers/rt-ax58u/
3. Miskit veel? vaatan äkki väga vales suunas. Tuleks ikka X2 rentida. Mõte on see, et kui selle väljaostu raha eest saab oluliselt parema leviga wifi ruuteri, siis kasutaks raha paremini.
Lisaks kiiruse tõstmisele (200/200), on soov et teisel korrusel oleks korralik wifi, et nt saaks Chromecasti või Xiaomi MI 4k Sticki pealt Teliat, Netflixi jne vaadata. Arvestan sellega, et teisele korrusele mingi lisaseade panna, kas siis lisa wifi ruuter (siis milline see peaks olema), sest wifi võimendi eeldab, et see asuks kohas kus hea wifi. Kuna seda aga teise korruse tubades pole siis tuleb kaabli otsa ikkagi ruuter. Olen veits mõtetega jännis, et mis seadmeid vaja jne.
Ehk on kellelgi väärt nõu jagada.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
06.11.2023 20:46:08
|
|
|
Arvad, et nende uute ruuteritega suudad füüsikaseadused ära petta? Ükspuha, mida sa sinna kappi ei paneks, on sul levi kehv. Teisele korrusele paned juhtme otsa AccessPointi.
|
|
Kommentaarid: 737 loe/lisa |
   |
556 |
|
tagasi üles |
|