parafraseerides väljendit "Kui kõike ei jõua, siis tee pool"
ratturina ütlen, et kui mootorsõiduki juht tervet 1,5m ei suuda teha, siis tee vähemalt pool sellest! Märksa parem, kui 0,2m +10km/h mööda kihutada
paljudel mootorsõiduki juhtidel pole õrna aimugi, kuidas kaherattalisel sõitmine on
kui nende mootorsõiduki juhtide liikluskäitumist rattaga sõitmisel selja tagant filmitaks, siis materjali vaadates, tunneks nood ennast ilmselt pisut piinlikult või hakataks end õigustama - siinhulgas räägin ka paljudest nendest nö kileviineritest, enamus on neist mootorsõidukijuhid.
tean ise üht kolleegi, kes rattaga sõites sõitis kõik punased roheliseks, ometi oli ta autokooli läbinud ja autoga sõites ka järgis reegleid _________________ ☠
ratturina ütlen, et kui mootorsõiduki juht tervet 1,5m ei suuda teha, siis tee vähemalt pool sellest! Märksa parem, kui 0,2m +10km/h mööda kihutada
Kui tulevikus trahv nagunii tuleb ja mõlemal juhul sama suur on, siis milleks vaevuda, parem siis juba täie raha eest?
Mina lõõbin, aga see asi on absurdile juba väga lähedal ja trahviga ähvardamine hetkel olukorda ei paranda.
paljudel mootorsõiduki juhtidel pole õrna aimugi, kuidas kaherattalisel sõitmine on
aga pakun et siinsed lärmakamad tegelased naudiksid vähe kaugemalt möödumist, olles ise voki seljas.
Ja isegi, kui keegi sedasi autoga möödub, siis ajab vanduma vast? _________________ ☠
Volvo vist sai 1.5m külgvahet... aga enda suhtes jään kahtlevale seisukohale, vist olin lähemal kui 1.5m...
Volvo kasutas möödasõidul suunamärguandeid, mida ise kahjuks ei teinud...
Rahunemispeatus on 45 min, kaua see trahvi välja kirjutamine aega võtab?
Lühimenetlus võtab mingi 10 mintsa vist tänasel päeval. _________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks!
Kahe käega poolt. Saan 140 km/h Tartu maanteel 120 alas lasta ja kõige hullem, mis nad teha saavad, on mul lasta kusagil tee ääres parkida. Ettenägelikult tuleb joogid ja snäkid selleks ajaks kaasa pakkida. Ämber metsasaaduste korjamiseks, kui sügisel näiteks kusagil metsatuka ääres peatatakse
Lähed sinna Toompeale sama lahendusega, vaadaku, kuidas mööduda saavad
Aga too velomees pani päris ülbelt keset teed või see seal pool lompi tavapärane praktika? Siin aetaks kohe alla koos tuututamise seeriaga... _________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€
M: Triumph Trident 660 2023a - AHVile 6700€
Lähed sinna Toompeale sama lahendusega, vaadaku, kuidas mööduda saavad
Aga too velomees pani päris ülbelt keset teed või see seal pool lompi tavapärane praktika? Siin aetaks kohe alla koos tuututamise seeriaga...
Mingi jobu sõitis tunneli lae katki...arvasin, et aitab küll reedeseks päevaks, keerasin vanale teele ja sõitsin koju Tunnel oli lõpuks suletud 5 tundi
Ei tea, äkki näen tonti? Aga selle tumesinise pargetika "võimalikult suureks tegemine" tundus nagu tahaks minu kulgemist takistada?
Mingi jobu sõitis tunneli lae katki...arvasin, et aitab küll reedeseks päevaks, keerasin vanale teele ja sõitsin koju Tunnel oli lõpuks suletud 5 tundi
Ei tea, äkki näen tonti? Aga selle tumesinise pargetika "võimalikult suureks tegemine" tundus nagu tahaks minu kulgemist takistada?
... kuigi kõrval on täiesti tühi kergliiklustee, millel rattatee osa samuti olemas.
Tüüpiline mootrosõidukiga liikleja ei saagi aru. Mõtlema peab.
Üldiselt on need paralleelselt jooksvad "kergteed" halvad kasutada (kindlasti ka norme kohti). Eriti linnalähedal ning linnas sees. Pigem on nad kõndivatele liiklejatele ehitatud. Mitte sõitmiseks. Sõidutee on mõeldud sõitmiseks ja vastavalt ka ehitatud. Sõiduteel saab kasutada peatee ehk sõidueesõigusega tee eeliseid (ei pea igal ristumisel, sissesõidul pidurdama hoogu maha). Sõiduteel on lisaeelis ka see, et on väga selge (isegi mootorsõidukijuhile) kes on õnnetuses süüdi kui peaks juhtuma.
Eks selle peale võib muidugi öelda, et eks siis peabki õpetama, lähedalt sõitma, tuutu laksma ja muud moodi "õpetama" ja seda õigustama. Selleasemel, et mõista miks teine liiikleja just selle tee valinud on. Vaevalt keegi kiusu pärast sõidab seal kus sõidab.
iceincube kirjutas:
Betamax kirjutas:
/--/
Milleks mingit iba ajada?
/--/
Mõtelge kaasa lihtsalt. Milleks ibas süüdistada. Mingi põhjus seal ju peab olema. Või eeldad, et sõidetakse for fun, et närvidele käia?
Mulle tundub, et just tõestasite seda, et tüüpiline mootorsõidukijuht ei saagi aru. Leidsite mitu põhjust ja stereotüüpi kes peaks sõitma seal, aga proovi nüüd mõelda mis võiks olla põhjus mitte selle kasutamiseks.
Kuna sa nii üleolevalt mulle vastasid mingi "tõestusega", siis ürita nüüd mulle kui "tüüpilisele mootorsõidukijuhile", kes on lisaks jalakäija, tõuksisõitja rollis iganädalaselt, miks siin sõidetakse selliselt, kuigi rattatee on olemas ja seal pole mitte kedagi? Ühel juhul isegi sõidurajal vastassuunas? Sõidetakse for fun, et närvidele käia? Asfalt pole ideaalselt sile? Ühtki jalakäijat peale minu seal polnud ja minagi olin neist väga kaugel.
Need pildid on tehtud äsja jalutuskäigu ajal.
Spoiler
Ja taoliselt sõitjaid oli veel, kuid mu kaamera ei võtnud eriti hästi kaugelt.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.