Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mis rehvid suveks alla lähevad? |
Uued suverehvid |
|
24% |
[ 15 ] |
Paar hooaega sõidetud suverehvid |
|
62% |
[ 39 ] |
Viimase piirini sõidetud suvekad, suve lõpus utiliseerimisse |
|
3% |
[ 2 ] |
Lamellrehvid |
|
9% |
[ 6 ] |
|
hääli kokku : 62 |
|
autor |
|
renx09
HV Guru

|
10.08.2023 11:47:10
|
|
|
Kuusalus otsis politsei (ei olnud toll) läbi kahte merekonteineriga rekkat, ilmselt Venemaalt tulnud, tea kas leidsid midagi põnevat
_________________ !! |
|
Kommentaarid: 312 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
250 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
10.08.2023 11:51:54
|
|
|
lugesin seaduseelnõud ka, on plaanis konkreetselt jalgratturist, pisimopeedijuhist või tasakaaluliikuri juhist möödumise ja möödasõidu jaoks üle 1.5m külgvahe nõue.
kjaups kirjutas: |
[LISA] Aga kes tõuksiga süüdi jääb. Pargin nõuetekohaselt ära, teen Boldile ka pildid, kuid keegi paha paha liigutab ümber. Mina kui viimane parkija olen nõuetekohaselt tõuksi ära paigutanud ja saan trahvi Boldi käest tagant järgi või kuidas?
Tuul lükab tõuksi pikali ja heauskne inimene paneb selle püsti risti teele, teadmata, et kuidas peab parkima, kes trahvi saab? |
nagu ikka - kui juht tuvastatav, siis juht, kui mitte siis sõiduki omanik. praktikas ei viitsi keegi juhi tuvastamisega tegeleda, sest see kohustus on seadusega pandud omanikule ja tehakse trahv otse omanikule. ehk siis bolt saab trahvi kätte ja saadab sulle edasi. tingimustes on juba praegu kirjas, et saadud trahvid saadetakse sulle edasi ja olenevalt teenusepakkujast ja rikkumisest võimalik, et mingi lisatud menetlustasuga. tuul ja heauskne inimene juhuse puhul saab bolt ja tõenäoliselt läheb viimase kasutaja kraesse ning on nende omavahelise vaidluse lugu
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 10.08.2023 11:55:42, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
0 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran

|
10.08.2023 11:53:22
|
|
|
Miks need kolijad ja kullerid magalas peatuda enam ei saa? Tallinnas nii Mustamäel, Õismäel kui Lasnamäel on nö sõidutee osa ka seal õuealadel ju täiesti olemas. Kus need elanike autod siis täna pargivad?
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikrom
HV kasutaja

|
10.08.2023 11:56:58
|
|
|
londiste, kui sinu jaoks on see lollakas ja mõttetu, siis minu jaoks see pole. Sa ei suuda seda juba siin foorumis austada, siis julgen eeldada, et liikluses tõmbled samamoodi. Või sa ei sõida kunagi jalgrattaga maanteel. Hispaanias see seadus/märk toimib, punkt. Äkki siis toimib meil ka? Jalgratturite arv pigem on suurenemas meie teedel samuti. Ja see osa tee laiuse osas või möödumine/möödasõit on täiesti norimine hetkel.
Märk ise: https://i0.wp.com/irishcycle.com/wp-content/uploads/2015/04/one-point-five.jpg?fit=795%2C452&ssl=1
" Cars, for their part, must observe a side distance of 1.5m when overtaking cyclists"
Lisasks minu arust mis on oluline veel: "you cannot cycle whilst listening to music through headphones or earbuds"
Tean, et Hispaania politsei teeb üsna agaralt ka trahve jalgratturitele, tuttavad on ratastest ilma jäänud isegi. Jaoskonnas peale trahvi tasumist saab tagasi.
Miks ma nii arvan?
Ainult autokoolis rääkimine tänapäeval kahjuks ei aita, vähemalt minule tundub nii. Lisaks me näeme ise ju mis liikluses toimub, mis tõmblemine ja liiklusraev ja seda massi: "Tallinnas kasvab autode arv iga aastaga viis protsenti"+ boltid woltid. Me peame kõik teedele ära mahtuma, ja neid teedel vingerdajaid, tõmblejaid, lollitajaid on kõikide masinate või ratastega, vahet pole. Nagu elektritõuksegi ja mopeedautosid, kuskilt tuleb reguleerima hakata.
_________________ As the great warrior poet Ice Cube once said: "if the day does not require an AK, it is good"
viimati muutis mikrom 10.08.2023 12:01:12, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
10.08.2023 11:57:00
|
|
|
somnambuul kirjutas: |
Miks need kolijad ja kullerid magalas peatuda enam ei saa? Tallinnas nii Mustamäel, Õismäel kui Lasnamäel on nö sõidutee osa ka seal õuealadel ju täiesti olemas. Kus need elanike autod siis täna pargivad? |
eriti kolija puhul ei ole paljudel juhtudel head ettenähtud kohta auto jaoks, kust kraami oleks ka mõistlik tuppa tassida.
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran

|
10.08.2023 11:59:38
|
|
|
mikrom kirjutas: |
Lisasks minu arust mis on oluline veel: "you cannot cycle whilst listening to music through headphones or earbuds"
Tean, et Hispaania politsei teeb üsna agaralt ka trahve jalgratturitele, tuttavad on ratastest ilma jäänud isegi. Jaoskonnas peale trahvi tasumist saab tagasi.
|
See punkt võiks küll sisse minna.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
10.08.2023 12:13:10
|
|
|
londiste, kui sinu jaoks on see lollakas ja mõttetu, siis minu jaoks see pole. Sa ei suuda seda juba siin foorumis austada, siis julgen eeldada, et liikluses tõmbled samamoodi. Või sa ei sõida kunagi jalgrattaga maanteel. Hispaanias see seadus/märk toimib, punkt. Äkki siis toimib meil ka? Jalgratturite arv pigem on suurenemas meie teedel samuti. Ja see osa tee laiuse osas või möödumine/möödasõit on täiesti norimine hetkel.
Märk ise: https://i0.wp.com/irishcycle.com/wp-content/uploads/2015/04/one-point-five.jpg?fit=795%2C452&ssl=1
" Cars, for their part, must observe a side distance of 1.5m when overtaking cyclists" |
mikrom, seadustel on mõte siis, kui need on täitmiseks. praegusel juhul on päris palju juhtumeid kus need ei ole normaalselt täidetavad.
hispaania näide tundub sul oluliselt erinev, seal on liiklusmärk ehk piiratud ulatusega nõue.
miks tee laiuse osa on norimine? sõiduradade laiused on sellised, et sisuliselt plaanitav punkt keelab jalgratturist (jms aga lihtsustame selle jalgratturiks praegu) möödumise. lihtsalt lisasammudega.
nagu meil niigi neid seadusepunkte vähe oleks, mida niikuinii ei täideta. mu eelpool toodud näitest,mis sulle vastukarva oli - sõidurajal sõidab üks sõiduk korraga. erand on tehtud mootorratastele ja mopeedidele, mis võivad kahekesi kõrvuti sõita. jalgratturid ei tohi kõrvuti sõita. lisaks on möödasõidu korral kohustus olla tee paremas ääres, mida kõrvuti sõitvad jalgratturid kindlasti ei täida.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
10.08.2023 12:15:11
|
|
|
" Cars, for their part, must observe a side distance of 1.5m when overtaking cyclists"
... |
Sinu näiteinfost näen, et hispaanlastel on vist asi arukamalt lahendatud
märk ja vastavalt oludele vajadusel teise infoga lisatahvel vajalikus kohas on igati arukam, kui mingi seaduspunktiga lahmimine, mis igale poole ei kõlba
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikrom
HV kasutaja

|
10.08.2023 12:26:55
|
|
|
londiste, Okei ajad konkreetset rida ja oled punktuaalne - mõistetav. Mina räägin ka natuke inimlikust poolest ja ütlen, et kõike ei saagi kunagi normaalselt täidetavaks. Midagi peab inimene ise ka tegema. Nii jääbki kahjuks tänasel hetkel ühiskonnas.
Hispaanias piiratud ala nõuet ma küll ei tea (võisin märgiga ka eksida). Kehtib kõikidel teedel, kus sõita võib ja kahekesi sõitmise kohta on neil ka kenasti kirjas info:
"Cyclists may ride 2 abreast as long as they stay as far to the right of the road as possible, except on stretches with poor visibility or when traffic is dense. Cars, for their part, must observe a side distance of 1.5m when overtaking cyclists."
Kahekesi kõrvuti sõitmise kohta ma olen ise erimeelt natuke. Suure liiklusega teedel tundub see enesetapp, väiksemate puhul ma ei näe vahet kas ollakse kahekesi või on see traktor, millest auto möödub? Tagumisel liiklejal on pidur, silmad ja rool. Me oleme selle siin lubamisega äkki ajast maha jäänud, see hispaania lahendus on okei.
Edit: Meenub, et tuttav jalgrattur sai pideva telgjoone üleatamise eest Hispaanias trahvi 120€. Tegi tagasipöörde, tegemist oli väikse kõrvalteega ja mitte ühtegi masinat läheduses peale politsei polnud. Aga seal võib olla, et neid ratturturiste sunnitaksegi rohkem ettevaatusele.
_________________ As the great warrior poet Ice Cube once said: "if the day does not require an AK, it is good" |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
10.08.2023 12:30:44
|
|
|
guugeldasin natukene. hispaanias on ikkagi üldine 1.5m nõue. samal ajal tundub, et seal on ka muid erisusi, mööda sõites võib kiirust ületada, vähemalt jalgratturitest mööda sõites ka pidevjoont ületada ja pudipadi veel.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
10.08.2023 12:50:07
|
|
|
iceincube kirjutas: |
Betamax kirjutas: |
/--/
Milleks mingit iba ajada?
/--/ |
Mõtelge kaasa lihtsalt. Milleks ibas süüdistada. Mingi põhjus seal ju peab olema. Või eeldad, et sõidetakse for fun, et närvidele käia?
Mulle tundub, et just tõestasite seda, et tüüpiline mootorsõidukijuht ei saagi aru. Leidsite mitu põhjust ja stereotüüpi kes peaks sõitma seal, aga proovi nüüd mõelda mis võiks olla põhjus mitte selle kasutamiseks. |
6 korda muutsid seda postitust? Jumal küll.
Mis võiks olla põhjus selle mitte kasutamiseks? Arvatavasti mingi lühis kupli all vms. Enam-vähem sama nagu koni mahaloopimine, kuigi mõne sammu kaugusel on prügikast.
|
|
Kommentaarid: 737 loe/lisa |
   |
556 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
10.08.2023 12:50:16
|
|
|
somnambuul kirjutas: |
|
See punkt võiks küll sisse minna. |
Mhmh, ja autoraadiod keelame ka ära
|
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
10.08.2023 13:04:48
|
|
|
See musa/misiganes kuulamine on pseudoprobleem suht. Paned mingi asisema kiivri pähe kus kõrvad kaetud ja kes see kontrollib kas aul on seal all klapid või ei?
Pigem on probleemiks need ratturid kes omastavad terve tee...
Krdi kergliiklusteel ka vänderdatakse ühest servast teise ja kui seljataga kella lased siis mõni hakkab nii rapsima, et vaat keerab end pikali sinnasamma... Möödu sis sellistest
Võiks koolides pigem mingi basic liiklusseaduse tunnid teha mingis madalamas astmes, et kuidas korrektselt liigelda vms.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
10.08.2023 13:06:15
|
|
|
londiste kirjutas: |
Dogbert kirjutas: |
Eeldab, et tee on laiem kui auto + 1,5m + rattur
Haapsalu kõrvaltänavatel enamasti ei olegi sellist laiust ja Tallinnas on ka selliseid kohti maa ja ilm.
Ja kui rõhutada, et peab justnimelt "mööduma", mitte "möödasõitu sooritama", st oma sõidurajalt väljumata, siis on päris palju tugimaanteid, kus peab lihtsalt ratturi taha sõitma jääma sel juhul, kuni ta kuhugi kõrvale pöörata suvatseb, väiksematest teedest rääkimata.  |
möödumise korral mitte tee vaid sõidurada. standardne laius on mingi 3-3.5m? pool meetrit jalgratturile, poolteist kõrvale ja saabki kuni pooleteise meetri laiuse autoga mööduda?
siinjuures möödasõidu puhul see vahe nõue anyway ei ole praegu kirjutatud, niiet...
edit: lugesin uuesti algset lugu, on nii möödumisel kui möödasõidul erinevatest kohtades kirjutatud. |
Kirjutasin mõlema variandi kohta. Alustasin sellest, et kohati pole tee/tänavgi nii lai füüsiliselt.
Ja kui üldse ei mahu ohutult mööda sõitma, siis saab ka praegu järel sõidetud, aga 1,5m on ikka päris suure varuga. Väikesel kiirusel oleks meeter piisav küll, IMHO. Maanteel suure kiiruse puhul saan aru sellisest distantsist ja olen seda hoidnud ka vastava seadusepügalata, aga kitsastel tänavatel 5-30km/h liikumisel hakkaks ju kehtima sama nõue.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 10.08.2023 13:08:54, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
10.08.2023 13:08:19
|
|
|
Piisaks sellest, kui Jalgratturitel/tõukeratturitel tekiks kohustus vastavat juhiluba omada.
Enamus probleeme nendega oleks olemata...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
10.08.2023 13:09:27
|
|
|
/--/
/--/ |
Mõtelge kaasa lihtsalt. Milleks ibas süüdistada. Mingi põhjus seal ju peab olema. Või eeldad, et sõidetakse for fun, et närvidele käia?
Mulle tundub, et just tõestasite seda, et tüüpiline mootorsõidukijuht ei saagi aru. Leidsite mitu põhjust ja stereotüüpi kes peaks sõitma seal, aga proovi nüüd mõelda mis võiks olla põhjus mitte selle kasutamiseks. |
Mis võiks olla põhjus selle mitte kasutamiseks? Arvatavasti mingi lühis kupli all vms. Enam-vähem sama nagu koni mahaloopimine, kuigi mõne sammu kaugusel on prügikast. |
MOTT. Tõestatud täpselt see mis ütlesin.
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
10.08.2023 13:16:26
|
|
|
salatoimik kirjutas: |
See musa/misiganes kuulamine on pseudoprobleem suht. Paned mingi asisema kiivri pähe kus kõrvad kaetud ja kes see kontrollib kas aul on seal all klapid või ei?
Krdi kergliiklusteel ka vänderdatakse ühest servast teise ja kui seljataga kella lased siis mõni hakkab nii rapsima, et vaat keerab end pikali sinnasamma... Möödu sis sellistest
Võiks koolides pigem mingi basic liiklusseaduse tunnid teha mingis madalamas astmes, et kuidas korrektselt liigelda vms. |
kui sul tekib vajadus vanureid oma kellatirtsutamisega ehmatada, siis liigud sa liiga kiiresti inimeste vahel ja pead oma kiirust vähendama jalakäiaga võrdväärseks
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
10.08.2023 13:19:41
|
|
|
Mnator kirjutas: |
Krdi kergliiklusteel ka vänderdatakse ühest servast teise ja kui seljataga kella lased siis mõni hakkab nii rapsima, et vaat keerab end pikali sinnasamma... Möödu sis sellistest :lol:
Võiks koolides pigem mingi basic liiklusseaduse tunnid teha mingis madalamas astmes, et kuidas korrektselt liigelda vms. |
kui sul tekib vajadus vanureid oma kellatirtsutamisega ehmatada, siis liigud sa liiga kiiresti inimeste vahel ja pead oma kiirust vähendama jalakäiaga võrdväärseks |
Või kasutad sõiduteed, aga siis on järgmistel häda.
|
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
10.08.2023 13:30:00
|
|
|
kui sul tekib vajadus vanureid oma kellatirtsutamisega ehmatada, siis liigud sa liiga kiiresti inimeste vahel ja pead oma kiirust vähendama jalakäiaga võrdväärseks |
ma ei tea kust need vanurid nüüd sisse tulid aga ju tüüpiline telefoni mäng. Ma ise pidasin küll teisi rattureid silmas nagu ka mainisin.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
10.08.2023 13:36:09
|
|
|
/--/
/--/ |
Mis võiks olla põhjus selle mitte kasutamiseks? Arvatavasti mingi lühis kupli all vms. Enam-vähem sama nagu koni mahaloopimine, kuigi mõne sammu kaugusel on prügikast. |
MOTT. Tõestatud täpselt see mis ütlesin.  |
Hea, kui ise aru saad, mille üle filosofeerid.
|
|
   |
556 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
10.08.2023 14:06:20
|
|
|
ma ei tea kust need vanurid nüüd sisse tulid aga ju tüüpiline telefoni mäng. Ma ise pidasin küll teisi rattureid silmas nagu ka mainisin.  |
su väljendus viitas tüüpilisele vanade naiste käitumisele kui mõni bolt/wolt selja taga närvis on
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
10.08.2023 15:53:36
|
|
|
Sest juba vanaema praadis liha kahe tükina, aga tema põhjuseks oli, et tal oli lühike ahi (meelde jäänud suht hea võrdlus mingist Peep Vainu 17a vanast motivatsioonikoolituse salvestisest). Mutike on eluaeg maantee servas sõitnud ja kahtleb, kas üldse tohib kallile ja peenele uuele teekesele ronida. Pärast straff ja pool pinssi läind.
Suures plaanis aga aitab empaatiavõimet tekitada suuresti see, kui sõidad ise aegajalt nii auto, tsikli, velo kui tõuksiga + pluss muidugi käid ka jala ja jood vett.
kjaups kirjutas: |
Mina kui viimane parkija olen nõuetekohaselt tõuksi ära paigutanud ja saan trahvi Boldi käest tagant järgi või kuidas?
Tuul lükab tõuksi pikali ja heauskne inimene paneb selle püsti risti teele, teadmata, et kuidas peab parkima, kes trahvi saab? |
Kui Tuul Boldi tõuksi pikali lükkab, on see juba Tuule ja Boldi omavaheline arveteklaarimine.
Tean, et Hispaania politsei teeb üsna agaralt ka trahve jalgratturitele, tuttavad on ratastest ilma jäänud isegi. Jaoskonnas peale trahvi tasumist saab tagasi. |
Näide jälle täiesti BS seaduspunktist, kuna klappide kõrvas/kõrvadel kandmine ei tähenda veel muusika kuulamist. Keelatud ei ole sellega ei müra vaigistamine, jutusaate kuulamine ega handsfreena kasutamine. Mitte kuidagi ei tõesta ära muusika kuulamist.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
10.08.2023 16:35:08
|
|
|
Tervitan pässi Bolti takso roolis, kes mu taga tuututas ja kätega vehkis, kuna ma ei sõitnud kollasega ristmikku kinni.
|
|
   |
556 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
10.08.2023 17:18:37
|
|
|
Tervitan pässi Bolti takso roolis, kes mu taga tuututas ja kätega vehkis, kuna ma ei sõitnud kollasega ristmikku kinni. |
Sinu pärast sünnitati autos
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
3 :: |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
10.08.2023 17:20:42
|
|
|
Winterwind kirjutas: |
Tervitan pässi Bolti takso roolis, kes mu taga tuututas ja kätega vehkis, kuna ma ei sõitnud kollasega ristmikku kinni. |
Sinu pärast sünnitati autos  |
saab tulevikus kiidelda, et on sündinud autojuht
|
|
   |
1 |
|