praegune kellaaeg 12.09.2025 00:26:27
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
DigeBeni
HV Guru

|
03.08.2004 18:57:13
|
|
|
... klassikaline porisev soodent, kes pole tema poolt, see on automaatselt tema vastu ....
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bad Sector
HV veteran
|
03.08.2004 19:39:33
|
|
|
ThebigA kirjutas: |
Tegelikult on ja adminnide tähelepanu juba käesolevale teemale juhitud ja seega konstruktiivne kriitika oma ülesande täitnud?
Kui selle tulemuseks on adminnide otsus jätkata analoogset "asendamisvõtet", siis võtavad nemad endale ka vastutuse tulevikus kaasneda võivate tagajärgede eest.
Kas ikka peab asjadega leppima, mis sulle ja sinu õiglustundele arusaamatuks jäävad? |
Minu õiglustundele ei jää midagi arusaamatuks.
Antud juhul on võimalik kaks stsenaariumit:
1. Kui mõni arvutifirma üritas ennast tasuta foorumis reklaamida, siis paras talle... reklaam läks vett vedama
2. Kui mõni pahatahtlik kasutaja viitas eksitavalt mõne arvutifirma toodetele (kuigi ise pole arvutipoega kuidagi seotud), siis peaks arvutifirma rõõmus olema, et lingid nüüd disney'le viitavad - vähemalt ei esitata firma vastu puuduliku kaubaga seoses pretensioone, kui tehing nihu läheb.
Vastasel juhul heausksed ostjad arvavad, et ostsidki sellest arvutifirmast, kelle kodukale viidati ja loomulikult nõuavad ka garantiikohusse täitmist sealtsamast. Kuna disney.com arvutustehnikat ei müü, siis pole ka karta, et ostjad petta saavad ning pettus süütu arvutipoe kraesse läheb.
PS! Kui mõnda konkreetset arvutipoodi häirib viide disney.com'ile, siis saatke HV-administraatoritele priva või meil - olen suht kindel, et suurima hea meelega disney.com viide eemaldatakse koos kogu vaidlusaluse teema kustutamisega (ma arvan, et selle vastu pole eksitava viite ohvriks langenud arvutipoel mitte kõigevähematki?).
Ahjaa, mis puutub nö Jüri laiskusesse (ei viitsi ise toote specsi siia kribada vms), siis see on täielik bullshit. Jüri sellisel juhul pole mitte laisk, vaid vastik sahkerdaja, kes:
a) üritab kellegi kaubamärgi/firmanimega kaasnevat head mainet oma tehingus ära kasutada või
b) jätab teadlikult mulje, et müüb selle poe kaupa justkui oleks müüjaks äriühing (võimalik pettus?).
keegi kirjutas: |
HV-s osaledes võid enda õiglustunde ja loogilised arusaamad unustada.Probleeme võid tõstatada vaid tühistes asjades-näit avatari suurus.See on nagu riik kus valitseb diktatuur ja sellises riigis võib ka vaid santehnikuid kritiseerida. |
Eraomandi kasutamisega on see ju normaalne, et nö omandi kasutamisel võõraste isikute poolt valitseb diktatuur, herr Soodent. Foorumit ei iseloomusta mõiste "iga mehe õigus", vaid tegemist on teatud isikute ringi poolt (paraku sina sinna ei kuulu) täielikult kontrollitava asjaga.
Foorum ei ole foorumi kasutajate ühine omand, mille toimimise üle kõik kasutajad hääletamise või jumal-teab-mille kaudu otsustavad.
HV-l on konkreetsed omanikud, kes, kui tahavad, bannivad Soodendi asja pärast või lihtsalt igavusest, panevad foorumi üldse kinni, küsivad foorumis reklaamimise eest raha või kustutavad reklaamina käsitletavad viited nendele kodulehekülgedele, kelle omanikud loodavad tasulist reklaamiteenust saada tasuta (või teiste kulul) jne.
Avatari suurus on tõepoolest nii tühine asi, et selles võib igaüks kaasa rääkida.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
0 :: |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
03.08.2004 20:08:51
|
|
|
Huvitav mis Bad Sectori point -ma ju sedasama ütlesin.Bad sector muidugi kiidaks heaks ,kui erafirmas kasutatakse orjatööd ja inimeste töölevõtmisel ja lahtilaskmisel üldse puuduks reeglid.Paraku see nii ei ole ja ka erafirma peab mingite mängureeglitega arvestama.Tegelikult ma olen kindel ,et ka täielik omavoli foorumi adminnide või modede poolt on seadusevastane ja eks piisava tahtmise ja ülekohtu puhul keegi seda ka kunagi suudab tõestada.Samas on siin toimuv hea "laboratoorne töö" mille käigus näed kui madalale mõned laskuvad kui vaid on võimalus ja hirmu pole ,et keegi karistaks.
|
|
Kommentaarid: 822 loe/lisa |
   |
19 :: |
6 :: |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
suur13
HV veteran

|
03.08.2004 20:32:26
|
|
|
soodent kirjutas: |
Tegelikult ma olen kindel ,et ka täielik omavoli foorumi adminnide või modede poolt on seadusevastane ja eks piisava tahtmise ja ülekohtu puhul keegi seda ka kunagi suudab tõestada. |
Misasja ?
MILLISE seaduse ? Mis ülekohus ? Vahest kellegi teksti kustutamise eest kohtusse ?
HV nn. core-grupp koosneb üsna mõistlikest inimestest IMO, kes päris hästi jagavad ära,
kus piir jookseb. Minu HV-s veedetud aastate jooksul pole ma märganud küll mitte mingisugust
ülekohust kellegi vastu. Kord olen sattunud ühe vähe liig-agara mode ohvriks, aga mees sai u.
15 sek. aru oma eksimusest ja vabandas kenasti. Big deal.
tsitaat: |
Samas on siin toimuv hea "laboratoorne töö" mille käigus näed kui madalale mõned laskuvad kui vaid on võimalus ja hirmu pole ,et keegi karistaks. |
WTF ?
|
|
Kommentaarid: 191 loe/lisa |
   |
178 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bad Sector
HV veteran
|
03.08.2004 20:52:52
|
|
|
Tegelikult ma olen kindel ,et ka täielik omavoli foorumi adminnide või modede poolt on seadusevastane ja eks piisava tahtmise ja ülekohtu puhul keegi seda ka kunagi suudab tõestada. |
Seadusevastast pole siin midagi... muuseas, omanikuõiguste kasutamine ei ole omavoli.
Ok, selgitan.
Ütleme, et Soodendile kuulub 100 Ha metsamaad... selline vahelduv loodus seal - mets, võsa, lagendik jne. Soodent hea inimesena laseb ka muid inimesi sinna: kes tahab, korjab seeni või marju, mõni männikäbisid, mingid tüübid songivad juurikaid maast välja jne - igaüks vastavalt oma huvidele. Igale sellisele korjemaale tekitab Soodent ka nö koosviibimiskoha, kus siis korilased saavad arutada konkreetse floora esindajaga seonduvaid probleeme (seenekorvi case-modid, mustikamoosi äpardumine jne) või teistele oma leidusid näidata. Võib-olla on seal veel midagi - näiteks müügikoht, kus siis ülearust saaki teistele müütada jne. (PS! Soodendile ei meeldi, kui ümbruskonna aiandid need pisikesed müütamiskohad oma kaubaga üleujutavad jne, aga see on juba teine teema).
Point selles, et raha Soodent korilastelt ei võta, laseb lihtsalt nime kuhugi registreerimisraamatusse kirja panna ja isegi ei kontrolli, kas tegemist õige nimega.
Soodent ise muidugi maksab oma kinnistu pealt maamaksu (päris kenakese summa oma 100 Ha pealt) ja võib-olla kannab veel mingeid kulutusi - teeb näiteks hooldusraiet, et kinnistul kena välimus oleks ja päris võpsikusse ei kasvaks, istutab mõne eksootilise puu või põõsa aeg-ajalt jne
Ütleme, et Soodendile mõni korilane ühel hetkel ei meeldi... ülbitseb teistega või näiteks ropendab või niisama ajab lolli juttu. Kas Soodent peaks nüüd läbi viima demokraatliku hääletuse, et oma kinnistult see subjekt eemaldada???
Või keegi tassib sinna risu (mädanenud tomateid näiteks) teistele vaatamiseks? Soodent ei tohi seda sealt siis eemaldada vaid peab korraldama hääletuse või näiteks arvestama reostaja arvamusega, kas toodud pask sobib sinna raiesmikule või mitte?
Loogish ju, et omanik otsustab, mis tema omandil toimub.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
03.08.2004 21:09:05
|
|
|
Ärgem liiga kavalaks ka mine sa tood näite sellest ,et su korilane ropendab või muul moel halb.Küsimus on omaniku alusetus ülbuses-kes ropendab ja ülbitseb.Sellest sain juba kevadel aru ,et siin kogu suhtlemine käib jõupositsioonilt.Sama kehtib ka vastuste kohta-esitatakse uus küsimus vanale vastamata või muudetakse teemat või lastaks pubekatel teemas reostada ja naljatleda..
|
|
   |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bad Sector
HV veteran
|
03.08.2004 21:31:58
|
|
|
Küsimus on omaniku alusetus ülbuses-kes ropendab ja ülbitseb.Sellest sain juba kevadel aru ,et siin kogu suhtlemine käib jõupositsioonilt... |
Ok, oletame, et omanik on alusetult ülbe...? Mis seadusi ta sellega rikub, kui mõne oma metsas jalutava tüübi kukele saadab? Õige vastus on, et mitte ühtegi kirjutatud seadust (ius scriptum), küll aga, tõsi, teatud tavanorme, mis eeldavad omavahelises suhtluses vastastikust austamist ja korrektsust. Sellise tavanormi rikkumisega kaasneb nö ühiskonnapoolne hukkamõist, ei midagi enamat. Nii lihtsalt on.
Kui keegi tunneb ennast solvatuna, astub ta metsast välja ja ei tule enam kunagi tagasi... ja kui omanik sellega rahul on, siis pole ju midagi lahti (metsas on üks inimene vähem ja omanik on rahul, et tema vara ei kasuta temale ebameeldiv inimene).
Muideks, omanik suhtleb alati jõupositsioonilt (kui ta sellest ise loobunud ei ole) - seda tähendabki omandiõigus... omaniku õigus kõikide teiste suhtes. Tõsi, omandiõigusele on seadusega pandud teatud piirangud, kuid omaniku ülbe suhtumine on siiski tema enda probleem.
Siiski ma väidan, et HV omanike poolt pole mina küll ei enda ega teiste suhtes kunagi mingit ülbust täheldanud (omanikuna on talle muidugi ka palju rohkem lubatud kui tühisele minule) või miskitpidi alusetut ülekohut.
Samuti pole ma märganud, et mõni omanikest oleks kunagi ropendanud...
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
03.08.2004 21:44:56
|
|
|
Jälle vale võrdlus.Foorum on ju koht milles eeldatakse kasutajaid ja nende arvul ka põhineb majanduslik edu.Pigem on siin võrdlus kodanikust kes enda poolt renditud maal korraldab rahvale olengu mis tema enda kuulsust tõstab ja siis seal ülbitseb.Otsest ropendamist on jah raske tuvastada ent irvitamist ja mõnitamist seda enam ja kodanik Digebeni tookord minu puhul alustas suhtlemist privas sõimuga(ilma põhjuseta).
|
|
   |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bad Sector
HV veteran
|
03.08.2004 22:01:56
|
|
|
Jälle vale võrdlus.Foorum on ju koht milles eeldatakse kasutajaid ja nende arvul ka põhineb majanduslik edu.Pigem on siin võrdlus kodanikust kes enda poolt renditud maal korraldab rahvale olengu mis tema enda kuulsust tõstab ja siis seal ülbitseb.Otsest ropendamist on jah raske tuvastada ent irvitamist ja mõnitamist seda enam ja kodanik Digebeni tookord minu puhul alustas suhtlemist privas sõimuga(ilma põhjuseta). |
Hmm, mina rääkisin HV omanikest mitte DigeBenist... DigeBeni nimelt ei kuulu HV omanikeringi (vähemalt minu teada mitte). Sellest ma aga järeldan, et sa ennist alusetult laimasid HV omanikke, kui neid ülbuses ja ropendamises süüdistasid... viisakas olnuks siiski eelnevalt veenduda oma väidete paikapidavuses.
Teiseks, HV majanduslik edu põhineb siiski Hinnvaatlusel kui sellisel, mitte selle foorumil. Foorum on nö meeldiv ja kasulik kõrvalprodukt, kuid siiski abistava tähendusega mitte aga põhiline.
Kolmandaks, mitte ei suuda ma uskuda, et DigeBeni kedagi ilma põhjuseta sõimaks (usun, et tema ütlemisteks oli sügav põhjus ja veel kindlam olen, et tegemist polnud sõimuga). Oled sa kindel, et nö solvumistunne sul mõningast ülereageerimist ei tekita? Konfliktsituatsioonides juhtub seda paraku sageli, et üksteisest mööda räägitakse.
Nähtavasti viitad sellele kunagisele mängufoorumi loole? Kui nii, siis see teema on juba lõpetatud (jätakski selle nii, eks)... seega, minu poolt praegu no comments selles osas
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
03.08.2004 22:04:10
|
|
|
Teiseks, HV majanduslik edu põhineb siiski Hinnvaatlusel kui sellisel, mitte selle foorumil.
|
Ei taha nüüd vahel segada, kuid tõepoolest on Tanel päris mitmel korral toonitanud et HV foorum ja HinnaVaatlus ( kui selline )
on kaks erinevat asja
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Novembre
Kreisi kasutaja
|
03.08.2004 22:51:13
|
|
|
DigeBeni kirjutas: |
... lisaks tuletan meelde, et HV 'l pole mingeid kohustusi niikaua, kui pole tegemist lepingulise suhtega, seega on HV 'l vaid (heategevuslik) vahendav roll, mis tomib vastavalt HV administraatorite äranägemisele ... |
Mingi kohustus on ja mingil määral on HV foorum oma tegevusega HV enda nii populaarseks muutunud. Ja meie oleme ca 3a jooksul oma panuse andnud.
Selle piiramisega tuleb mõistlikke piire pidada. Ma saan aru, et piiratatakse mingite x-firmade tegevus. Aga kui samasugune kasutaja nagu mina küsib infot mitte arvutikauba vastu ja ma postitan, et seda müüdi tevalo foorumis ja seda posti kustutakse ära. Mis siin kriminaalset on? Mul tekib kohe paha tunne, et milleks siis üldse postitada?
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
04.08.2004 10:13:14
|
|
|
ttt kirjutas: |
Teiseks, HV majanduslik edu põhineb siiski Hinnvaatlusel kui sellisel, mitte selle foorumil.
|
Ei taha nüüd vahel segada, kuid tõepoolest on Tanel päris mitmel korral toonitanud et HV foorum ja HinnaVaatlus ( kui selline )
on kaks erinevat asja |
Loomulikult on kauplus ja keskkond kus ta asetseb kaks eri asja mis pole seotud-näiteks kauplus kesklinnas pole seotud kesklinnaga ja võiks sama edukalt tegutseda Koplis keldris.Samuti supermarketis asuv kauplus toimib sma edukalt üksikuna suva kohas.Nii palju saan minagi HV loogikast aru.Ega reklaam pole ka seotud näiteks tv-s vaatajate hulgaga mingil ajal ja ikka kantakse üle öösel kell 3-6 kui kõik magavad.
|
|
   |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
phleg
HV kasutaja

|
04.08.2004 10:44:51
|
|
|
Tegelikult on ja adminnide tähelepanu juba käesolevale teemale juhitud ja seega konstruktiivne kriitika oma ülesande täitnud?
Kui selle tulemuseks on adminnide otsus jätkata analoogset "asendamisvõtet", siis võtavad nemad endale ka vastutuse tulevikus kaasneda võivate tagajärgede eest.
Kas ikka peab asjadega leppima, mis sulle ja sinu õiglustundele arusaamatuks jäävad? |
anna andeks mees aga sa oled ikka tõsine lammas - sinu probleem on selles, et sa ei suuda asja neutraalsel tasapinnal jälgida, istud oma mättal, ei ole võimelikne painduma ega kompromissi nägema
1 kord veel: need "asendamisvõtted" teatud firmadega (siin foorumis) toimuvad, kuna HV-l pole "nende" firmadega lepingulist suhet. HV-l ei ole kohustust neile tasuta reklaami teha. HV on õigus selline kuritahtlik "promo" kõrvaldada.
juhul kui "need" firmad ei ole nn. kuritahtliku "promoga" seotud on normaalseks lahendamiseks võimalusi piisavalt - sina jõudsid ainult 1 võimaluseni - ähvardused
nüüd me jõudsime siis "vastutuse" ja "tulevikus kaasneda võivate tagajärgede" juurde!
soh, tuled sõidad kellelegi lõuga? või annad kohtusse? ära aja naerma
Novembre kirjutas: |
.... Ma saan aru, et piiratatakse mingite x-firmade tegevus. Aga kui samasugune kasutaja nagu mina küsib infot mitte arvutikauba vastu ja ma postitan, et seda müüdi tevalo foorumis ja seda posti kustutakse ära. Mis siin kriminaalset on? Mul tekib kohe paha tunne, et milleks siis üldse postitada? |
loe asi korralikult läbi, ära kaldu äärmusesse
keegi ei kustuta poste "seda müüdi tevalo foorumis"
jutt on teatud jubinate myygi juures teadlikult teatud firmadele promo tegemisest, mille käigus firma teeb endale tasuta reklaami ja mille arvelt HV saab kahju
|
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
1 :: |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bad Sector
HV veteran
|
04.08.2004 10:50:08
|
|
|
Loomulikult on kauplus ja keskkond kus ta asetseb kaks eri asja mis pole seotud-näiteks kauplus kesklinnas pole seotud kesklinnaga ja võiks sama edukalt tegutseda Koplis keldris.Samuti supermarketis asuv kauplus toimib sma edukalt üksikuna suva kohas.Nii palju saan minagi HV loogikast aru.Ega reklaam pole ka seotud näiteks tv-s vaatajate hulgaga mingil ajal ja ikka kantakse üle öösel kell 3-6 kui kõik magavad. |
Pisut halb näide sul, Soodent. Asi selles, et kesklinn juba olemuselt mõjutab kaupluse tööt tohutult (oleneb ka pisut muidugi mida kaupluses müüakse). Näiteks pisike keldripood, mis müüb suht tagasihoidliku valikuga toidukaupa võib tõepoolest asuda kesklinnas või Koplis - vahet pole, kuna tõenäoliselt seisneb nende äriidee lähedalseisvate majade elanike teenindamises. Kopli on isegi parem, kuna super/hüpermarketid läheduses puudvad
Parem näide oleks:
HV=kauplus
HVF=kohvik, kus kaupluse poolt müüdava kauba sihtgrupp saab omavahel kaubaga ja üleüldse vadkonnaga seotud probleeme arutada. Kohvik muuseas antud kontekstis asub kusagil kauplusest pisut eemal ja kaupluses on üksnes silt kohviku aadressiga.
Kohvik küll annab pisut kauplusele juurde (seal käivad ju potentsiaalsed kliendid), kuid kohviku mõju kaupluse majandustulemustele on kaudne.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
kk
HV veteran

|
04.08.2004 10:57:11
|
|
|
Mis mulle kohale ei jõua on see, et kui firma OSTAB HV esilehele reklaami (nagu d.e.s.k.n.o.t.e. on seda ju korduvalt teinud) siis miks ei võiks ta vahest harva enda toote kohta ka foorumis infot jagada? Tobe oleks muidugi see, kui lihtsalt firmad tulevad ilma maksmata ja hakkavad reklaamima...
|
|
Kommentaarid: 120 loe/lisa |
   |
7 :: |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
blas
Kreisi kasutaja

|
04.08.2004 10:58:58
|
|
|
ilma kasutajateta kaotaksid mõtte nii HV kui ka foorum.
kuidas toimida alafoorumis "arvutifirmad"- ehk kas kasutajad saavad kommenteerida ja kogemusi vahetada ainult nende firmade osas, kes raha maksavad ja reklaami tellivad?
_________________ The truth is out there |
|
Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
04.08.2004 11:18:46
|
|
|
kk kirjutas: |
Mis mulle kohale ei jõua on see, et kui firma OSTAB HV esilehele reklaami (nagu d.e.s.k.n.o.t.e. on seda ju korduvalt teinud) siis miks ei võiks ta vahest harva enda toote kohta ka foorumis infot jagada? Tobe oleks muidugi see, kui lihtsalt firmad tulevad ilma maksmata ja hakkavad reklaamima... |
... kui see info jagamine näeks välja samas stiilis, nagu on teostatud Ülevaated, kasutajate hinnangud foorumi teemad, siis poleks kellelgi midagi selle vastu, kuid kahjuks asi kaugeltki nii pole ...
blas kirjutas: |
ilma kasutajateta kaotaksid mõtte nii HV kui ka foorum.
kuidas toimida alafoorumis "arvutifirmad"- ehk kas kasutajad saavad kommenteerida ja kogemusi vahetada ainult nende firmade osas, kes raha maksavad ja reklaami tellivad? |
... paluks mitte üldistada, probleeme tekib tavaliselt ikka üksikute, kuid üliaktiivsete kasutajatega, kelle protest (tahtsin tegelikult väljenduda märksa värvikamalt aga ...) kajab üle kogu foorumi, nad on reeglina oma vaadetes egoistlukult jäärapäised ja väidavad teadvat seda ülimat tõde, kuidas maailmas asjad, andud juhul HV , toimima peaks ...
... Arvutifirmade foorumis, pole otseselt mingit keeldu ennast tutvustada ühelgi arvutifirmal niikaua, kui edastatav sisaldab ikka konstruktiivset infot, mitte lihtlabast promo ...

viimati muutis DigeBeni 04.08.2004 11:36:22, muudetud 7 korda |
|
Kommentaarid: 194 loe/lisa |
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThebigA
HV kasutaja
|
04.08.2004 11:19:57
|
|
|
phleg kirjutas: |
anna andeks mees aga sa oled ikka tõsine lammas -
sinu probleem on selles, et sa ei suuda asja neutraalsel tasapinnal jälgida, istud oma mättal, ei ole võimelikne painduma ega kompromissi nägema
1 kord veel: need "asendamisvõtted" teatud firmadega (siin foorumis) toimuvad, kuna HV-l pole "nende" firmadega lepingulist suhet. HV-l ei ole kohustust neile tasuta reklaami teha. HV on õigus selline kuritahtlik "promo" kõrvaldada.
juhul kui "need" firmad ei ole nn. kuritahtliku "promoga" seotud on normaalseks lahendamiseks võimalusi piisavalt - sina jõudsid ainult 1 võimaluseni - ähvardused
nüüd me jõudsime siis "vastutuse" ja "tulevikus kaasneda võivate tagajärgede" juurde!
soh, tuled sõidad kellelegi lõuga? või annad kohtusse? ära aja naerma
|
Mida rohkem seda teemat lugeda, seda paremini saab selgeks, et "soodendi" väited ei ole sugugi ainult tema subjektiivsed hinnangud.
Mida rohkem HV "core grupp" kasutajatele "austavaid silte" a'la lammas külge kleebib, seda kergem on selle teema lugejatel oma otsuseid arvamuse kujundamisel teha.
Need asendamisvõtted toimivad ainult seetõttu, et adminnide naljasoon ei vasta rahvusvahelise hea tava normidele. Ma ei ole kuulnud ühtegi aksepteeritavat argumeti miks peab viitama rahvusvaheliselt tuntud multifilmitootja lehele. (Eriti veel samal ajal kolmandat osapoolt "karistades".) Ja siis veel väidelda teemal kui halb Jüri on et viitab kolmanda osapoole url'le selleks luba omamata....
Korrektne oleks url muutmine HV urliks, kus oleks ka selgitus miks see url muudetud on.
See on minu subjektiivne arvamus ja sellest ma ei pea taganema ka siis kui ma veel 20 korda kuulen selgitusi "pahadest firmadest".
Ja lõpeks inglisekeelne tõetera ühe väga tuntud firma asutajalt:
The untrapped mind
The "untrapped" mind is open enough
to see many possibilities,
humble enough to learn
from anyone and anything,
frobearing enough to forgive all,
perspective enogh to see things
as they really are,
and reasonable enough to
judge their true value.
A.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
04.08.2004 11:51:48
|
|
|
ThebigA,
... ilmselt pole Sa HV Foorumit kuigi kaua jälginud või oled teinud seda siiamaani väga pealiskaudselt. Õpi enne ikka keskkonda tundma, kui seda arvustama asud, kõigel heal ja halval võib olla oma tagamaa, mida mitte tundes, võid teha väga palju valesid järeldusi ...
... kuid kui Sinu eesmärk on vaid tolmu üles keerutada ja endale sellega nime teha, siis oled valinud küll väga vale strateegia ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
phleg
HV kasutaja

|
04.08.2004 13:20:18
|
|
|
Mida rohkem seda teemat lugeda, seda paremini saab selgeks, et "soodendi" väited ei ole sugugi ainult tema subjektiivsed hinnangud.
Mida rohkem HV "core grupp" kasutajatele "austavaid silte" a'la lammas külge kleebib, seda kergem on selle teema lugejatel oma otsuseid arvamuse kujundamisel teha. |
wow, kui see "core grupp" on minu kohta siis ma olen meelitatud
Need asendamisvõtted toimivad ainult seetõttu, et adminnide naljasoon ei vasta rahvusvahelise hea tava normidele. |
vot see on tõesti sinu subjektiivne* arvamus
Ma ei ole kuulnud ühtegi aksepteeritavat argumeti miks peab viitama rahvusvaheliselt tuntud multifilmitootja lehele. (Eriti veel samal ajal kolmandat osapoolt "karistades".) |
[hint]siin on midagi seoses adminnide naljasoonega[hint]
kuna sul on subjektiivne arvamus adminnide huumorimeele suhtes ja siia lisada veel rahvusvahelised hea tava normid, siis - siis ma isegi ei proovi sulle seda seletada
mis puutub kolmanda osapoole "karistamisse" siis kuidas see url muutmine on solvav sellele kolmandale osapoolele?
disney peaks olema õnnelik, et 1 kylastaja juures, sellel "pahal" firmal pole aga mingit alust HV-lt midagi nõuda
Ja siis veel väidelda teemal kui halb Jüri on et viitab kolmanda osapoole url'le selleks luba omamata.... |
see teema on aga juriidiliselt nii peene, et ma pole seda pädev arutama
minu subjektiivne arvamus oleks - HV-l pole siin karta midagi
Korrektne oleks url muutmine HV urliks, kus oleks ka selgitus miks see url muudetud on. |
nõus 100% - yhtlasi ka sinu arukam lause selles topicus
See on minu subjektiivne arvamus ja sellest ma ei pea taganema ka siis kui ma veel 20 korda kuulen selgitusi "pahadest firmadest". |
tõepoolest, see on sinu subjektiivne arvamus ja sul on selleks õigus aga ära määri seda kellelegi pähe ja ära arva, et see on tõsi ka kõigi ylejäänute jaoks
lisa:
subjektiivne - isiklik, enesekeskne; vaid antud subjektile omane, ainult enese huvidega arvestav; filos tunnetuse subjektile omane, temast ja tema teadvusest sõltuv ning tulenev
|
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bad Sector
HV veteran
|
04.08.2004 13:52:37
|
|
|
<muie>
Üldiselt ei ole tavaks vargale (s.o "paha firma", kes "varastas" reklaami) ülearu palju vastu tulla. Ja olgem ausad, praegu me ei räägi mitte "pahadest firmadest" kui kannatajatest, kelle mainet kahjustatakse (HV Jürid kes viitavad suvalisele koduleheküljele, ei jäta märkimata, et müüvad sarnase speciga asja, mitte seda konkreetset asja), vaid tegemist on just selliste firmadega, kes üritavad endale HV kulul tasuta reklaami saada.
Paras sellistele, on minu subjektiivne arvamus... võimalik, et HV omanikud päris nii ei mõtle.
PS! Minu meelest on kõige korrektsem broken link tekitada - HV kodulehel viide on liiga ilus, broken link aga tekitab teatud negatiivse fooni kogu situatsioonile ja ehk pisut tõukab "paha firmat" "heaks firmaks" saama või Jürile peale lendama, et see sellise linkimise lõpetaks.
Seega, minu ettepanek edaspidiseks on muuta kõik sellised kahtlased lingid selliseks:
http://www.kustutatud_link.sest/rikub/jämedalt/foorumis/väljakujunenud/tava.html
või kujundada selleks otstarbeks eraldi leht: http://hv.ee/broken_link.html (vms), koos selgitava tekstiga, et HV ei tea ega tahagi sellest "pahast firmast" midagi teada
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
ik2
Kreisi kasutaja
|
04.08.2004 13:57:21
Re: Tsensuur HV-s |
|
|
Spottraining kirjutas: |
Esimene palve on eelkõige HV administraatorile -
Selgitage palun Teie loogikat teatud firmanimede muutmisel ümber
Disney nimeliseks fimaks HV-s.
Tulemuseks on postitused a'la d.e.s.k.n.o.t.e ; a.a.r.e jne.
Samas küsiks ka teistelt kasutajatelt kas selline "asendamine" on Teie meelest
põhjendatud või pigem segadust tekitav?
Tervitades,
A. |
vastan siis administraatori eest hetkel - nimetatud ja ka teiste firmade nimed ja lingid (samuti nii mõnedki muud lingid) muutuvad disney.com, kuna on eksinud HV-s hea tava vastu.... |
eks nimetas siis ka!
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
04.08.2004 23:05:26
|
|
|
Kõik minu kommentaarid modedele kustutati näiteks kevadel tegelt võiks miljon näidet tuua ,aga ühepartei süsteem sellest ei muutu.On palju firmasid kus juht on diktaator ja alluvad siis pugejad ja narrid-riikidest rääkimata.Kui pole demokraatiat siis ei toimi ei riik ,ei abielu ja ammugi mingi foorum ei toimi nagu vaja.
|
|
   |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bad Sector
HV veteran
|
05.08.2004 10:28:57
|
|
|
Kõik minu kommentaarid modedele kustutati näiteks kevadel tegelt võiks miljon näidet tuua ,aga ühepartei süsteem sellest ei muutu.On palju firmasid kus juht on diktaator ja alluvad siis pugejad ja narrid-riikidest rääkimata.Kui pole demokraatiat siis ei toimi ei riik ,ei abielu ja ammugi mingi foorum ei toimi nagu vaja. |
Lubage ma naeran kõva häälega
Riik toimib ilma demokraatiata suurepäraselt... näitesid ajaloost on võrreldamatult rohkem, kui demokraatia toimimisest.
Ma ei saa aru, mis sul diktatuuri vastu on? No selge see, et Soodendil pole siis mitte mingit sõnaõigust, aga on see siis nii halb asi? PS! Käesoleval hetkel on maailmas piisaval mittedemokraatlikke riike, eriti levinud on see islamimaailmas. Araabia Ühendemiraatides pole demokraatia haisugi, aga ära tule ütlema et see riik (ok, föderatsioon) ei toimi. Nad elavad seal 100x paremini ja õnnelikumalt kui misiganes demokraatlik riik maailmas. Eriti mõnevõrra vabameelsem Dubai.
Muuseas, abielu on viimane koht kus toimib demokraatia - mõningad demokraatia elemendid on vaieldamatult olemas (nendes maades vähemalt, kus ei kanta turbanit), aga mitte ülearu palju
Firmaga on tegelikult veel suurem probleem - mida rohkem otsustajaid, seda vähetõenäolisemalt mingi juhtimisotsus vastu võetakse (ja õiget otsust peaaegu mitte kunagi). Firma vajab kindlakäelist juhti (võib olla ka kollegiaalne organ), kes võtab vastu olulised otsused - töötajate asi on need otsused realiseerida, mitte hääletada ja käratseda. loomulikult on võimalik teatud ulatuses pädevust madalamale astmele delegeerida - aga ka siis delegeeritakse otsutusõigus pisikesele diktaatorile mitte kogu kollektiivile
Ja üleüldse foorumit riigiga võrrelda
WTF??? Sa üldse tead miks inimühiskonnas nö riigid tekkisid ja mis on nende eesmärk?
Ja mis moodi sa seda demokraatiat siin ette kujutad? Iga aasta korraldame HV-kasutajate usaldusisikute valimised, kes ütlevad Tanelile/Nevermindile mida ja millal teha? ee... (ma olen parem vakka)
See päev, kui Soodent & Co hakkab otsustama HVF omanike eest, kuidas nende omandiga ümber käia, lõpeb permanentse Atlas Centrum lehega aadressil hv.ee
Oh, and by the way:
On üks vahva ütlus: It's better to keep your mouth shut and be suspected for being an idiot than open your mouth and remove every doubt.
Kui keegi leiab, et see käib tema kohta ja solvub, siis see on tema probleem, sest mina pole öeldnud kelle kohta see käib Siiski, tõenäoliselt on sellel inimesel õigus
Ahjaa, see et ma seda ütlen peale oma repliike Soodendile, ei tähenda automaatselt, et see käib Soodendi kohta. Siiski, minu eelmine lause ei tähenda ka seda, et see ei käi Soodendi kohta.
Confusing, huh? That's the point
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|