Ühesõnaga... Mul oligi probleem selles, et EFI partition oli liiga väike - 100mb. Paras peavalu oli muidugi see, et seda partitsiooni ei saa Windowsi oma Disk Managementi asjadega suurendada. Õnneks sain sõbralt AOMEI Partition Assistenti proovida. Ja Pro versiooniga sain EFI osa suurendada 600mb. Pärast seda enam veateateid ei andnud ja masin pusis suht kiiresti selle uuenduse peale.
Mul siiski küsimus, kas see EFI partitsioon mida Windows oma update jaoks kasutab ongi defaultis nii pisike nagu mul oli (100mb)? Sellisel juhul ma hästi ei kujuta ette kes ilma mingi sõbralt laenatud spets progega, selle osa suurendamisega hakkama saab?
Tänan, kes abi pakkusid
Ei pea sõbralt midagi laenama, gparted live media ajab sama hästi asja ära.
Miks see nii suur/väike on ei oska öelda. Ilmselt saab installi ajal ka kuidagi muuta.
Ühesõnaga... Mul oligi probleem selles, et EFI partition oli liiga väike - 100mb. Paras peavalu oli muidugi see, et seda partitsiooni ei saa Windowsi oma Disk Managementi asjadega suurendada. Õnneks sain sõbralt AOMEI Partition Assistenti proovida. Ja Pro versiooniga sain EFI osa suurendada 600mb. Pärast seda enam veateateid ei andnud ja masin pusis suht kiiresti selle uuenduse peale.
Mul siiski küsimus, kas see EFI partitsioon mida Windows oma update jaoks kasutab ongi defaultis nii pisike nagu mul oli (100mb)? Sellisel juhul ma hästi ei kujuta ette kes ilma mingi sõbralt laenatud spets progega, selle osa suurendamisega hakkama saab?
Tänan, kes abi pakkusid
Kui see on omal ajal Win7'mest upgradetud masin, siis seal oli selle suuruseks 100, by default. _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Kui see on omal ajal Win7'mest upgradetud masin, siis seal oli selle suuruseks 100, by default.
Kas see on muutunud? Minuarust see sama ka uutel Windowsidel. _________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine
Kui see on omal ajal Win7'mest upgradetud masin, siis seal oli selle suuruseks 100, by default.
Kas see on muutunud? Minuarust see sama ka uutel Windowsidel.
Pole viimati vaadanud, võimalik et pole.
Aga mingi hetk, kui puhas 8.1 install hakkas 300Mb suuruseid tekitama. _________________ ...life is random...so am I...
laurx, UEFI’statud 7 upgradeerub 11’neks küll.
Kas see nüüd just ametlikult toetatud stsenaarium on, on iseküsimus… _________________ ...life is random...so am I...
7 -> 8.1 -> 10 -> 11
Mismoodi ja kuidas see täpsemalt välja nägi, võin uurida.
Reinstalli see masin näinud ei ole. _________________ ...life is random...so am I...
Niipalju, kui ma aru saan, siis TPM on riistvaraline kiip. Kui emaplaadil see füüsiliselt puudub siis on ainus võimalus seda tarkvaraliselt (või virtualiseeritult) windowsile ette sööta?!?
Võib-olla saan valesti aru, aga ma tean näiteks, et virtuaalmasinates nagu nt Virtualbox on kogu riistvara virtualiseeritud.
Kas TPM bypass toimib umbes samamoodi?
Ametlikult on ms seadnud rauale miinimumnõuded. Ma mõtlen kas ja kui palju on sellist rauda millega legaalset rada pidi w7-10-11 grade teha saab. Tee rufusega installikas ja installi suva x64 rauale ning aktiveeri w7 võtmega. _________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat.
Ametlikult on ms seadnud rauale miinimumnõuded. Ma mõtlen kas ja kui palju on sellist rauda millega legaalset rada pidi w7-10-11 grade teha saab. Tee rufusega installikas ja installi suva x64 rauale ning aktiveeri w7 võtmega.
Kui mõelda, siis kas sellel seadmel on väärtust?
Kas keegi reaalselt ostaks sinna uue tarkvara?
Pigem on see lost cause nagunii. Need seadmed pole toetatud nagunii.
Notepad++ on väga OK editor. Võin noh, kui tahta cross platform asja, siis Kate on ka päris tore tüdruk.
Lisaksin siia Visual Studio Code, mida ise kasutan. Väga hea ja mugav ning samuti cross platform.
Tomorrow kirjutas:
Nüüd muidugi lisati notepadile tabid...
Kas mul on midagi tähelepanuta jäänud? Win 11 22H2, kõik uuendused paigaldatud, kuid Notepadil ma tabe küll kuskil ei näe...
EDIT: Kiire guugeldamise tulemusel sain teada, et need on tulemas, aga hetkel saadaval vaid insider buildis.
Windows 11 Pro 22H2 build 22621.525 on üks meeldiv uudis Windows ToGo kasutajatele:
Nüüd on nähtavad ka masina sisemised kettad/failid , ning Windows pood on ka lubatud.
Lisaks on teksti redaktoris tabid olemas:
viimati muutis Bilderberg 08.04.2023 22:29:47, muudetud 1 kord
Mälu kasutusest. Kunagi XP aegadel 4GB oli "palju" nüüd tühjalt tuksudes on 5-6GB, olen näinud 26GB ehk isegi 32GB saab pudelikaelaks. P17-4 on 64GB ja sellest peaks piisama. Küsimus, millal võib vaja olla üle 64GB ehk 128GB, milliste programmide kasutamisel on vaja üle 64GB?
Windows ise reserveerib vastavalt installitud RAM suurusele.
Samas on see volatiilne ja võib ajutiselt reserveerida rohkem. Sõltub failide suurusest mida mällu sisse lugema peab ja programmi enda nõuetest ka.
Arvestama peab sellega, et virtuaalmälu kettalt võivad reserveerida ka GPU-d nii integreeritud, kui eraldiseisev. Siis kokku tulevadki suured reservatsioonid.
Lahenduseks on operatiivmälu suurendamine ja kui see on viimse piiri peal siis peab juba suuremat hulka operatiivmälu toetava emaplaadi poole vaatama. Teisisõnu, osta uus arvuti.
saab ka suurema kõvaketta panna et virtuaalmälule rohkem ruumi teha, aga see pole pikas perspektiivis hea lahendus. Arvuti muutub aeglaseks. ja pidev kettale kirjutamine lühendab ketta eluiga (SSD).
According to a comparison graph shared by a Mozilla engineer, Yannis Juglaret, the fix has a huge impact on the system's performance. There's nearly a 75% improvement, or should I say a 75% reduction in the CPU usage.
Mõni ime siis, et inimesed kaeblesid, et Firefox on aeglasem.
Loobusin juba mitu aastat tagasi FF kasutamisest. Probleem polnudki otseselt aeglus vaid see, et oma mälulekkeid pole nad ilmselt tänaseni korda saanud. Kui kasutad arvutit nii, et käid oma mailboxis ja lõustaraamatus ära ja siis browser kinni, siis ei märka seda eriti. Aga kui on komme browserit mitte kinni, siis on juba mõne päevaga näha. Kui pagefile suurus on süsteemi hallata, siis on aeglus ka sellest, et hakkab swapima. Kui ise pagefile suuruse minimaalseks oled keeranud, siis jälle mingid out of memory errorid.
Windows Defenderi asemel teised viirusetõrjed alati kasutuses olnud ja Firefox tunduvalt aeglasemad kui ülejäänud.
tsitaat:
some users have reported a similar issue with other security software such as Norton Antivirus.
napoleon kirjutas:
Loobusin juba mitu aastat tagasi FF kasutamisest. Probleem polnudki otseselt aeglus vaid see, et oma mälulekkeid pole nad ilmselt tänaseni korda saanud. Kui kasutad arvutit nii, et käid oma mailboxis ja lõustaraamatus ära ja siis browser kinni, siis ei märka seda eriti. Aga kui on komme browserit mitte kinni, siis on juba mõne päevaga näha. Kui pagefile suurus on süsteemi hallata, siis on aeglus ka sellest, et hakkab swapima. Kui ise pagefile suuruse minimaalseks oled keeranud, siis jälle mingid out of memory errorid.
PEBKAC probleem. Minul jookseb praktiliselt kogu aeg kui arvuti käib. Ja mitu aastat on tarkvaraarenduses pikk aeg.
Pealegi vaadates neid MS poolseid probleeme, siis ei saa täie kindlusega väita, et need pole MS enda põhjustatud.
Kogu see pagefile süsteem ise on ajast ja arust, pärinedes ajast kui arvutis olid mehhaanilised kettad ja <1GB vahemälu.
Linuxis teed swap partitsiooni(noh võib faili ka teha kui on suur soov, et see just fail oleks) ja täpselt nii suur see on.
Windows by default tahab seda kangesti ise manageerida kuna noh, RAM on ikka väärtuslik ressurss, mida pole niisama raisata ja kõik mis võimalik tuleks ikka swapi toppida.
Linux manageerib seda oluliselt paremini. Kasutab RAMi cache jaoks kui seda üle on, aga swapi topib asjad ikka viimases hädas kui RAM tõesti otsas on.
Ma eeldan, et postitan õigesse foorumi rubriiki, aga kui mitte siis vabandan.
Mul on küsimus: On sülearvuti W11'ga, millel on AMD 5600H CPU. (baastaktsagedus 3,2Ghz ja Boost taktsagedus kuni 4,2Ghz).
Kui Lenovo Vantage tarkvara maha installida, siis kas W11 iseseisvalt on võimeline kasutama arvutit nn Performance Mode's ? Tekkis mõte, et mul reaalselt tegelikult Lenovo Vantage tarkvaraga midagi väga teha ei ole. Võtaks maha, aga ma ei ole kindel, et Windows ka nii teeb, et kui akutoitel siis on Balance Mode ja kui on juhe taga , siis Performance Mode. Power Plan seaded mõjutavad seda? Muidu Vantage tarkvara näitab ära kumb režiim on aktiveeritud (Performance Mode töötab ainult siis kui toitejuhe on seinas).
Seda tean, et Win on võimeline lülitama integreeritud ja eraldiseisvat GPU'd kas automaatselt või vastavalt kasutaja eelistustele iga rakenduse puhul eraldi, aga ma ei tea, kas see määrang mõjutab ka protsessori "Performance" režiimi kasutamist.
Ma võiks katsetada, aga tea, millega mõõta erinevusi. Praegu on vahe ainult selles, et Balanced Modes on jahuti väga vaikne, ka kõrgemal taktsagedusel. Performance Modes aga mühiseb kuuldavalt.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.