Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ertr2
HV Guru

|
07.03.2023 13:44:18
|
|
|
KillFrenzy kirjutas: |
Ainuke lahendus on osta 35b toega ruuter.
AC1200 ei ole ühegi tplinki ruuteri mark, ütle konkreetne mudel
Arvutitargas pole kohapeal ühtegi tplink 35b toega, võimalik ostsid ainult 17a toega, sellega ongi 100/25 max. |
aah vabandust, karbil oli kiri eksitav, ruuteri mudel on VR300 mis tundub et tõesti 17a toega, niiet tuleb edasi vaadata, tänud
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
07.03.2023 13:48:18
|
|
|
ertr2, kui tagasi viia ei saa, müü maha ja osta õige asi.
Kui odavat tahad, siis mul veel üks zyxel 35b toega pakkuda, ac2100 wifi jne. 50€
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
1 :: |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
ertr2
HV Guru

|
07.03.2023 15:12:36
|
|
|
KillFrenzy kirjutas: |
ertr2, kui tagasi viia ei saa, müü maha ja osta õige asi.
Kui odavat tahad, siis mul veel üks zyxel 35b toega pakkuda, ac2100 wifi jne. 50€ |
krt zyxel ei isuta kui alternatiive oleks... Sa tundud päris sinapeal sellega, oskad mingeid soovitusi anda? võiks jääda hind 150-250 vahele, võibolla tiba üle. Siin olen proovinud üht teist uurida aga keeruline neid spece taga ajada.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
07.03.2023 15:54:50
|
|
|
ertr2, ei oska. Enamus 35b on ISP enda seadmed.
Kui sobivat ei leia, siis vbl eraldi 35b modem + eraldi sobilik ruuter.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
10.03.2023 19:02:46
|
|
|
Küsiks abi. Võibolla arutatud sama asja aga ikkagi - ajad muutuvad. Istub mul telia 200/200 otsas üks Genexis Pure ED500.
Samas ruumis on levi ideaalne aga mõni meeter eemal - väga niru ühendus. Kivisein vahel.
Kas mõne teise eraldi antennidega ruuter oleks mõttekam panna? Ühtegi lisakaablit vedada ei anna kuna lollisti ehitatud korter ja üürikas ka veel.
Mõtlesin mõnda Asuse ruuterit millel eraldi sarved püsti. Aga kuulaks nõu ka teise tootjate omadega...
|
|
Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
10.03.2023 19:37:47
|
|
|
Osiris kirjutas: |
Küsiks abi. Võibolla arutatud sama asja aga ikkagi - ajad muutuvad. Istub mul telia 200/200 otsas üks Genexis Pure ED500.
Samas ruumis on levi ideaalne aga mõni meeter eemal - väga niru ühendus. Kivisein vahel.
Kas mõne teise eraldi antennidega ruuter oleks mõttekam panna? Ühtegi lisakaablit vedada ei anna kuna lollisti ehitatud korter ja üürikas ka veel.
Mõtlesin mõnda Asuse ruuterit millel eraldi sarved püsti. Aga kuulaks nõu ka teise tootjate omadega... |
Kui levi kehva ja kaabliga teist repeaterit ei anna panna, siis prooviks peamisele ruuterile teise asukoha vaadata. Kindlasti loeb ka see, kas on kasutuses 5GHz või 2.4Ghz. Wifi 5 on kehvema leviga juba tehnoloogilise erinevuse tõttu nii, et äkki annab parema tulemuse kui seade 2.4 peale keerata eeldusel, et 2.4 peal eeter täis ei ole (naabrite Wifi) . Mul endal läbi maja 2 eraldi seadet repeaterina kasutuses ja peab ütlema, et olukord muutus natuke paremaks kui pearuuteri kõrgemale tõstsin ja rohkem ruumi keskele panin. Kuna Raadiolained levivad kaugemale paremini ülevalt alla, siis mõnel juhul aitab ka repeateri lakke kinnitamine. Mul osad Wifit kasutavad seadmed esimesel korrusel ja saab hakkama. Levi ei ole ideaalne, aga 72 Mbit linki tavaliselt hoiab üleval Umbes 3-4 levipulgaga. Ühendus ei haki ega katke. Toast õue raskem. Lisaks juurde et eramu on mul segamaterjalist puit+ silikaatvooder ja keldri vahelagi on ka betooni valatud. Keldris on puhkeruum saunaga. Puhkeruumis saab Wifi kätte läbi kahe korruse umbes 2-3 pulgaga. Ideaalne ei ole, aga YT striimi mängib probleemideta maha ja netis saab ka surfata.
Seadmed mis mul netti hoiavad: Inteno DG 301a+ tavaline TP Link sarvedega ruuter ja Mikrotiku HAP Lite.
Üürikorteris jah, kui omanik puurida ei luba siis peab repeateri lakke kinnitamisel leidma mingit teibitavat lahendust Kui on nt mõni kõrge kapp või muu mööbliese, siis saab ka selle otsa juhtmevabalt tõsta. Aga sel juhul loeb asukoht- sest raadiolained levivad kõige paremini ülalt alla ja keskele. Mida rohkem nurga poole seda väiksemaks muutub efektiivne leviala. Siit nõanne, et äkki annab korteris selles ruumis mööblit ringi tõsta ja ruuterit teises kohas proovida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
10.03.2023 19:49:56
|
|
|
Osiris kirjutas: |
Mõtlesin mõnda Asuse ruuterit millel eraldi sarved püsti. Aga kuulaks nõu ka teise tootjate omadega... |
Katsetasin praegu X2 ruuteriga ja teises toas oleva arvutiga. Vahele jääb üks vahesein, 2 betoonseina ja hunnik sektsioonikappe, kaugus u 10 m. Arvuti sai ühenduse 5 GHz võrguga, kiirus alla u 60 Mbps ja üles u 90 Mbps, samal ajal üks digiboks töötas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Launger
Kreisi kasutaja
|
16.03.2023 11:28:14
|
|
|
Kas Telia X2 (DGA4330) Quality of Service settingut polegi?
Istun uusarenduses 100/100 optika otsas, viimased pool aastat mingeid väikeseid viperusi ikkagi olnud.
Viimane nädal ka mõned disconnectid ning näiteks kui panen neti.ee pingima ja teen speedtesti, siis alla tõmmates tuleb sekundiks timeout, üles laadides on ping 150-300. Iga kord. Speedtestis endas ka download ping kõigub 5-500+ vahel ning upload siis 150-300.
Kõik juhtmed, ruuterivahetus (enne oli ED500) ning mistahes settingud ja trikid ei aidanud. Käis tehnik ka, sai iga nurga alt iga seadmega sama tulemuse, laiutas käsi ja lasi jalga, ütles et keegi kuskilt üritab midagi progreda kunagi...
mõtlesin läbi QoS kiirust piirata või kuidagigi stabiilsust tagada, aga nüüd uues ruuteris ei näegi sellist võimalust...
_________________ https://linktr.ee/RistoKappet
https://www.simracing.ee/ |
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.03.2023 12:44:39
|
|
|
Launger, Otse kaabliga arvuti ONT küljes korras? Telia Online Abi lehel ühenduse kontroll ütleb, et optikasignaal korras?
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Launger
Kreisi kasutaja
|
16.03.2023 12:55:44
|
|
|
indrpo kirjutas: |
Launger, Otse kaabliga arvuti ONT küljes korras? Telia Online Abi lehel ühenduse kontroll ütleb, et optikasignaal korras? |
ONT küljes ilma ruuterita täpselt sama tulemus, nii mul kui tehnikul. Online abi ei tuvasta peale tulemuse enda mitte midagi, ei süsteemid ega inimesed Telia kontoris.
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
JazZ
HV kasutaja
|
21.03.2023 09:18:50
|
|
|
Paistab et mul sama teema kui speedtesti samal ajal teen. Pärnus, optika tuleb tuppa, 300/300 pakett, dg400p ruuter
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
21.03.2023 18:34:53
|
|
|
Siin üldiselt ei tekkinud auku, tegin 3x ja ühel juhul jäi 1 ping vahelt ära. 1G on muidugi veidi kiirem ka aga eks ta ole kui toru triiki täis, võib hetkeks hinge kinni võtta.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ccplazza
HV kasutaja

|
22.03.2023 09:51:24
|
|
|
Mul sama, aga PFSense ruuter, optika ei tule tuppa, 500/500. Ühendusega muidu probleeme ei esine.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
newarvuti
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
22.03.2023 20:43:52
|
|
|
Tekkis küsimus, miks Telia ruuter pärast elektrikatkestust varem väljastatud välist IP'd enam ei säilita? Varem hoidis stabiilselt, isegi kui ruuteri välja lülitasid või korraks elekter kadus. Nüüd aga on 2 viimast katkestust sellised, et pärast elektri taastamist saab uue välise IP.
Ruuteriks Inteno DG301a ja tavaline VDSL püsiühendus.
Küsin seepärast, et mul on ajutiselt vajalik kasutada SSH ligipääsu oma virtuaalserverisse. Kuna SSH on mul võtmepõhise autentimisega ja piiranguks olen turvakaalutlustel seadnud lubatud IP'd siis pärast igat uue IP saamist pean ligipääsu uuesti konfima. Natuke tüütu, kuigi lihtsalt teostatav.
|
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
22.03.2023 20:48:53
|
|
|
See käib seal firmas rohkem nagu kampaania korras, et vahel saad mitu aastat järjest sama IP, mõnikord saad aga iga taaskäivitusega uue. Tuleb lihtsalt kas ära harjuda või raha eest staatiline IP hankida.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
22.03.2023 21:57:36
|
|
|
BA79 kirjutas: |
Tekkis küsimus, miks Telia ruuter pärast elektrikatkestust varem väljastatud välist IP'd enam ei säilita? Varem hoidis stabiilselt, isegi kui ruuteri välja lülitasid või korraks elekter kadus. Nüüd aga on 2 viimast katkestust sellised, et pärast elektri taastamist saab uue välise IP.
Ruuteriks Inteno DG301a ja tavaline VDSL püsiühendus.
Küsin seepärast, et mul on ajutiselt vajalik kasutada SSH ligipääsu oma virtuaalserverisse. Kuna SSH on mul võtmepõhise autentimisega ja piiranguks olen turvakaalutlustel seadnud lubatud IP'd siis pärast igat uue IP saamist pean ligipääsu uuesti konfima. Natuke tüütu, kuigi lihtsalt teostatav. |
Kas sul on tellitud staatiline IP? Kui mitte, siis sul on dünaamiline ja see võibki muutuda - vahet pole, miks see muutub. Mitte keegi ei ehita oma IP-põhiseid ligipääse dünaamilise IP peale.
|
|
Kommentaarid: 737 loe/lisa |
   |
556 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
22.03.2023 22:10:19
|
|
|
BA79, Turvakaalutlusi veidike õgvendada ei saa, näiteks Eesti IP aadressidele? Kui mitte, siis vajad ilmselt staatilise IP teenust lisaks tõesti.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
22.03.2023 22:40:59
|
|
|
Tänud vastamast.
Indrpro:
Ei saa õgvendada. On Zone virtuaalserver ja seal SSH kohta 2 võimalust: Kas lubada kõikjalt või ainult IP-põhiselt. Nende kahe valiku põhjal on loomulikult mõistlikum filtreerida.
regioonipõhiselt on võimalik konfida FTP ligipääsu aga see pole teemaks.
Betamax: OK Lepin olukorraga. Staatilist tellima praegu ei hakka kuna kogu värk on püsti ainult ajutiselt. Staatiline tuleks kõne alla kui vaja väljast koduarvutisse pääseda, aga see pole vajalik ja ega ma väga taha ka, et mu võrk netis staatilise abil 24/7 nähtav oleks välismaailmale.
Piisab sellest, et ruuteril avalik IP on (olgugi, et dünaamiline). Sealt edasi on lühike maa kui keegi peaks midagi üritama.
Kui ka pordid avada siis tõuseb turvarisk nagunii, nii et las olla nagu on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
22.03.2023 22:53:23
|
|
|
Korralik UPS vahele ehk päästaks ka, mul suudab 1h päris hulk asju üleval hoida, ainult ruuterit ilmselt mitu tundi. Tegelikult on kohati see dynaamiline üsna stabiilne sest lease time on enamasti pikk ja seni kuni ruuterit ei vaheta ehk mac ei muutu, püsib.
Probleem ilmselt on vastava piirkonna ip vahemikuga ja juhul kui voolukatkestus tabab tervet piirkonda korraga, siis paisatakse taastudes suvaliselt ip aadresse.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
22.03.2023 23:31:50
|
|
|
UPS-ist endast muidugi on kasu kui katkestus on lokaalne. Mul kunagi oli UPS (isegi 2) aga reaalset kasutust leidsid tegelikult vähe.
98,9% ajast on vool olemas. Mõni aasta möödub isegi ilma ainsagi katkestuseta.
Vahepeal hoidsin oma nutitelerit UPSi taga mõttega, et kui tarkvarauuenduse ajal vool ära läheb, siis hoiab üleval. Nüüd on juba uus telekas ja sellel peaks uuenduse feilimise korral vist taastuma vanem versioon. Kindel ei ole, aga noh, las olla.
Hetkel pole UPS primaarne. Kui kuhugi investeerida siis pigem arvuti riistvarasse või mujale.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
23.03.2023 00:03:24
|
|
|
Just mainisid enne, et vool käib ära, sellest oli ju ka küsimus.
Võrgu poolel, Telia PON suudab 24x7 üleval olla, vask sõltuvalt sõlmest, enamasti 8h (genekas tuuakse kui vajalik koht), väiksed DSL kapid on siiski ka akudega, mahtu ei tea ja kmi switch majas sõltub maja enda toitest.
Aga mul ei ole kahju olnud mitmesse majapidamisse vastava suurusega ups vahele panna, igati mõistlik otsus seni olnud, isegi kui aastas 3x toide maha käib.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
23.03.2023 00:14:00
|
|
|
tsitaat: |
Staatilist tellima praegu ei hakka kuna kogu värk on püsti ainult ajutiselt
|
Telli siis staatiline ka ajutiselt
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
23.03.2023 00:31:19
|
|
|
Indrpro:
Vool ei käi tihti ära.
Samas on juhtunud ka nii, et äikese ajal kaob net (mul vool olemas) enne kui ma jõuan seadmed võrgust lahti ühendada. Pärast kui Telia kapis side taastub ja ruuterit taaskäivitada, saab lingi püsti ikka vana IP'ga.
Mul on rahast kahju. Korralik UPS maksab raha mida investeeriks mujale kui oleks. Ja ega mul kodus nii kriitilised seadmed ka pole nagu riigiametitel ja muudel kriitilise funktsiooniga asutustel (haiglad, politsei, pääste jne).
OK, mõni eraettevõte, millel kriitilise tähtsusega teenus see ka (pangad), aga isegi osadel ülikoolidel ega kutsekoolidel ei ole kooli serveritele lisatud varuühendust või UPSi, kuigi jutt on süsteemidest millel võib olla korraga mitusada kasutajat ja tööjaama. Reaalselt võttes peaks olema aga ei ole.
Kasutan sülearvutit ja selle puhul pole küll ohtu, et tööd salvestada ei jõua või kinni panna ei saa. Tänapäeval lähevad ju moodsad sülerid ja lauaarvutid (Win11ga vähemalt) idle seisu ka avatud progedega isegi kui hibernatsioon pole sisse lülitatud.
Kriitiline on seis ainult BIOSi uuendamise ajal, aga seda teeb harva ja kui teha siis ikka täislaetud akuga, kui vool seinast kaob, saab akutoitel protsessi lõpuni viia. Lauaarvuti selles mõttes jah on rohkem haavatav, et kui vool seinast kaob võib kõigest ilma jääda, aga selle vastu aitab progede puhul automaatne salvestamine teatud intervalli järel, kui programmil on see funktsioon olemas ja aktiveeritud- tervet tööd ei kaota aga nt viimase 10 minuti töö on jäädavalt läinud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Launger
Kreisi kasutaja
|
23.03.2023 13:05:18
|
|
|
Launger kirjutas: |
Kas Telia X2 (DGA4330) Quality of Service settingut polegi?
Istun uusarenduses 100/100 optika otsas, viimased pool aastat mingeid väikeseid viperusi ikkagi olnud.
Viimane nädal ka mõned disconnectid ning näiteks kui panen neti.ee pingima ja teen speedtesti, siis alla tõmmates tuleb sekundiks timeout, üles laadides on ping 150-300. Iga kord. Speedtestis endas ka download ping kõigub 5-500+ vahel ning upload siis 150-300.
Kõik juhtmed, ruuterivahetus (enne oli ED500) ning mistahes settingud ja trikid ei aidanud. Käis tehnik ka, sai iga nurga alt iga seadmega sama tulemuse, laiutas käsi ja lasi jalga, ütles et keegi kuskilt üritab midagi progreda kunagi...
mõtlesin läbi QoS kiirust piirata või kuidagigi stabiilsust tagada, aga nüüd uues ruuteris ei näegi sellist võimalust... |
Proovisin kõike, Telia spetsid telefoniteel lõpuks ütlesid, et peale päevi suurt tööd ei näe nad mingit probleemi ja kõrge ping ongi normaalne.
Vahetasin Elisa vastu välja, sain 50% kiirema ühenduse 25% odavamalt, speedtestis upload latency droppis kohe 250 pealt 30-le, downloadis timeouti pingides ei anna ka, nii lihtne oligi ei tea kas neil kuskil mingi kaabel kehvasti või ongi teistsugune QoS põhimõte, aga ei hakka taga igatsema
|
   |
102 |
|
tagasi üles |