Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
meybo
Kreisi kasutaja

|
12.02.2023 13:58:00
|
|
|
Enamus kasutavad siin Windows 11 installides Microsofti kontoga ühendumise nõudest möödaminekuks ilmselt Rufusega moditud installikat, kuid on töötav meetod ka muutmata installerit kasutades.
Vabandan, kui on siit juba läbi käinud, aga kasutades antud juhendis esimest meetodit, sain ise edukalt kliendi arvutisse ilma kontoga ühendamata installitud:
https://beebom.com/how-create-local-account-windows-11/
Pidin küll kaks korda üritama selle blokeeritud "dummy" kontoga ühenduda, enne kui sain "Oops" teate ja lubas installida kohaliku kontoga.
Igatahes töötab
_________________ www.meybo.ee |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
12.02.2023 14:15:58
|
|
|
Viimastel nädalatel kolm masinat installinud (kaks Pro ja üks tavaline 11) ja ühelgi pole sellist probleemi olnud, et ei saa local accounti luua
Vahetult enne seda tegin veel USB installika ja seega viimane saadaolev Windows läks peale.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
12.02.2023 15:43:45
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Viimastel nädalatel kolm masinat installinud (kaks Pro ja üks tavaline 11) ja ühelgi pole sellist probleemi olnud, et ei saa local accounti luua
Vahetult enne seda tegin veel USB installika ja seega viimane saadaolev Windows läks peale. |
Kirjelda oma samme, kuidas sa seda tegid. Minul selline võimalus vaikimisi puudus.
Toimis Shift+F10 ja "oobe\bypassnro" meetod.
https://www.techpowerup.com/300298/psa-how-to-use-a-local-account-during-windows-11-22h2-clean-install
Eelmine nädal Microsofti USB utiliidiga tehtud pulk (Win 11 Pro, US eng).
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
12.02.2023 15:50:18
|
|
|
Reaalselt sama nagu alati. Ei tee teistmoodi miskit. Nagu ka Windows 10 puhul - pole siiani kordagi olnud probleeme selle local accountiga. Lihtsalt netijuhe küljest ära ja WiFi ühendust pakkudes skipin või vajutan Next.
Mulle on siiamaani mõistatus, kuidas teistel see local account nii suurt peavalu valmistab. Hetkel pole ühtki masinat, mida reinstallida, aga üritan meeles pidada ja äkki filmin kogu protsessi järgmisel korral.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
12.02.2023 17:40:15
|
|
|
ma ka ei saand, ilma netita edasi ei last. Kuigi oli ruufusega tehtud installikas ja linnukesed õiges kohas
_________________ Hapud viinamarjad |
|
tagasi üles |
|
 |
Bilderberg
HV kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
12.02.2023 19:08:12
|
|
|
Lingis tundub "õ" täht üleliigne olevat?
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
trebla
Kreisi kasutaja

|
12.02.2023 22:20:11
|
|
|
Ma reedel (üleeile) sain kätte ühe hiinaka mini-pc millel W11 Pro peal. 21H2 kui see peaks oluline olema.
Enne olin kusagilt just näinud või lugenud, et LAN peab tagant ära olema ja wifi tuleb skippida W11 konfimisel masina esimese käivituse käigus kui on soov local accoundiga toimetada.
Local accounti tegemine sujus tõrgeteta ja nii ma seda masinat kasutan.
W11 Home variandil ei olevat nii lihtne local accoundi tegemine.
_________________ Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
velo.clubbers.ee |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
ReinZ87
HV kasutaja
|
13.02.2023 12:55:51
|
|
|
Kui nett on sees ja küsib kontoga sisselogimist siis saab emailiks panna nt test@test.com ja parooliks test. Siis annab error teate ja laseb next panna ning ilma kontota installi jätkata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
13.02.2023 15:44:22
|
|
|
Ma muutsin online konto lokaalseks kontoks peale esmaseadistuse järgset restarti. Pole probleeme. Mõned MS rakendused küll aegajalt loobivad oma teateid, et olen välja logitud ja ei saa kasutada mõnda rakenduse funktsionaalsust, aga see mind ei heiduta. Ignoreerin ja kõik, kuna tegelikult ei kasuta mitte ühtegi MS lokaalse installiga rakendustarkvara. Kõik on mul 3. osapoole omad: FF, Thunderbird netiasjanduseks, kontoritööks WPS Office ja muud rakendused.
Enamus opsüsteemiga kaasatulnud rakendustest seisavad jõude, v.a võib-olla notepad, kui tahan kiirelt mingeid märkmeid või linke kopeerida. Notepad õnneks ei ole pilvepõhine Ahjah, Win Defenderiga ka aegajalt skännin ja lasen uuendused peale, aga sellega opsüsteemi rakenduste kasutus ka piirdub.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Bilderberg
HV kasutaja

|
13.02.2023 15:48:27
|
|
|
laurx kirjutas: |
Hiina soga installiks ikka üle.. |
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
13.02.2023 16:45:57
|
|
|
BA79 kirjutas: |
Ma muutsin online konto lokaalseks kontoks peale esmaseadistuse järgset restarti. Pole probleeme. Mõned MS rakendused küll aegajalt loobivad oma teateid, et olen välja logitud ja ei saa kasutada mõnda rakenduse funktsionaalsust, aga see mind ei heiduta. Ignoreerin ja kõik, kuna tegelikult ei kasuta mitte ühtegi MS lokaalse installiga rakendustarkvara. Kõik on mul 3. osapoole omad: FF, Thunderbird netiasjanduseks, kontoritööks WPS Office ja muud rakendused.
Enamus opsüsteemiga kaasatulnud rakendustest seisavad jõude, v.a võib-olla notepad, kui tahan kiirelt mingeid märkmeid või linke kopeerida. Notepad õnneks ei ole pilvepõhine Ahjah, Win Defenderiga ka aegajalt skännin ja lasen uuendused peale, aga sellega opsüsteemi rakenduste kasutus ka piirdub. |
Notepad++ selle asemel. Nüüd muidugi lisati notepadile tabid ja dark mode aga liiga vähe ja liiga hilja.
Ainus sisseehitatud mida ma kasutan on kalkulaator ja explorer ise.
|
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
13.02.2023 19:20:21
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Notepad++ selle asemel. Nüüd muidugi lisati notepadile tabid ja dark mode aga liiga vähe ja liiga hilja.
Ainus sisseehitatud mida ma kasutan on kalkulaator ja explorer ise. |
olen Notepad++ kasutanud kui oli vaja õppe eesmärgil veebilehti ja .php päringukoodi programmeerida kasutamiseks koos MySQL andmebaasidega. Muidu enne uue arvuti ostu olin pikalt Linuxi peal ja siis kasutasin BlueFishi selleks.
Pole harjunud Notepad++ kasutama.
Eks neid kalkulaatoreid ja vidinaid ka kah kasutanud, aga üldiselt harva. Kui midagi arvutada tahan siis võtan nutitelefoni pihku ja kasutan nutitelefoni oma kalkulaatorit. Ei meeldi mulle hiirega neid numbreid valida ja Numpad'i pole ka harjunud kasutama.
File Expolrer on nii elementaarne, et selle kasutamist ei arvesta ma kasutatavate rakenduste hulka Edge'st hoian eemale kui katkust. Kõige ebasõbralikum veebibrauser minu jaoks kasutajaliidese ja kasutusloogika suhtes.
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
13.02.2023 19:30:56
|
|
|
Notepad++ on väga OK editor. Võin noh, kui tahta cross platform asja, siis Kate on ka päris tore tüdruk.
|
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
14.02.2023 10:02:56
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Notepad++ on väga OK editor. Võin noh, kui tahta cross platform asja, siis Kate on ka päris tore tüdruk. |
Lisaksin siia Visual Studio Code, mida ise kasutan. Väga hea ja mugav ning samuti cross platform.
Tomorrow kirjutas: |
Nüüd muidugi lisati notepadile tabid... |
Kas mul on midagi tähelepanuta jäänud? Win 11 22H2, kõik uuendused paigaldatud, kuid Notepadil ma tabe küll kuskil ei näe...
EDIT: Kiire guugeldamise tulemusel sain teada, et need on tulemas, aga hetkel saadaval vaid insider buildis.
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
17.02.2023 18:49:36
|
|
|
Nonii, suutsin W11 22H2 upgrade edasi lükata ca 3 kuud. Nüüd asi nii kaugel et on suutnud end ära paigaldada ja seisab asi nüüd restardi taga.
Ikka surutakse uuendusi poolvägisi peale.
Krt W7 oli viimane norm opsüsteem selles osas. Nutma ajab
|
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
17.02.2023 18:56:34
|
|
|
Nonii, suutsin W11 22H2 upgrade edasi lükata ca 3 kuud. Nüüd asi nii kaugel et on suutnud end ära paigaldada ja seisab asi nüüd restardi taga.
Krt W7 oli viimane norm opsüsteem selles osas. Nutma ajab  |
On selleks mingi hea põhjus, miks edasi lükata uuendus, mis parandab väga paljud W11 "lastehaigused"?
Uuenduste paigaldamine peabki olema "poolvägisi", sest tädi Maali jätab vastasel juhul oma arvuti aastateks uuendamata ning siis nutab, miks on ussid sees ja miski ei tööta.
HV-s peaks olema väga palju keskmisest oluliselt teadlikumaid kasutajaid ja seda arusaamatumaks jääb minu jaoks see pidev kurtmine, miks operatsioonisüsteemi peab uuendama.
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
17.02.2023 19:14:15
|
|
|
Miks ma pean uuendama kui senine versioon töötab minu jaoks probleemivabalt?!? Kui tädi Maali nutab, siis on see tema mure. Kõiki ei saa tädi Maaliga ühele pulgale panna ja ühtviisi eeldada et me kõik oleme dumbuserid kes arvutit kasutada või manuaalselt vastavalt vajadusele hooldada ning uuendada ei oska.
Opsüsteemi uuendus võib seniseid vigu lappida aga võivad tekkida ka uued tagasilöögid millest kõige hullem oleks arvuti jõudluse oluline langus sest mingi tarkvaraline moodul on progetud vigaselt, mis perfi alla tõmbab. Ostad uue arvuti, millel ca 4 GHz max buustiga, 6 tuumaline protsessor, aga pärast uuendamist töötab nagu vana XP peal Celeroni ront! Viimast lauset palun tõlgendada piltlikult.
|
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
17.02.2023 19:24:09
|
|
|
Miks ma pean uuendama kui senine versioon töötab minu jaoks probleemivabalt?!? KUi tädi Maali nutab, siis on see tema mure. Kõiki ei saa tädi Maaliga ühele pulgale panna ja ühtviisi eeldada et me kõik oleme dumbuserid kes arvutit kasutada või manuaalselt vastavalt vajadusele hooldada ning uuendada ei oska. |
See ei ole tädi Maali mure, sest tema eeldab, et operatsioonisüsteem kui toode töötaks võimalikult hästi ja probleemivabalt. Uuendused tekitavad probleeme kordades vähem, kui aitavad neid probleeme ära hoida või parandavad. See on fakt.
Operatsioonisüsteem disainitakse eeskätt siiski keskmist kasutajat silmas pidades, mitte suhteliselt väikest ringkonda, kes on keskmisest teadlikumad.
Kui Windows tootena sulle ei meeldi, ei sunni seda keegi kasutama
Minu arvamus on, et hooldamise lihtsuse ning turvalisuse poolest on alates W7-st tehtud ikka väga suuri edasiminekuid. Seda kõike tavakasutaja seisukohast võetuna. Fakt on ka see, et protsentuaalselt on maailmas enim nii öelda tavakasutajaid ehk toode disainitakse eeskätt neid silmas pidades.
Nende jaoks, kes soovivad viimse detailini omada kontrolli oma operatsioonisüsteemi üle, on näiteks Arch Linux. Ükski peavoolu operatsioonisüsteem (Windows, macOS, iOS, Android) seda võimalust ei paku ja ei hakka ka ilmselt kunagi pakkuma. Põhifookus on sellistel operatsioonisüsteemidel siiski intuitiivsel kasutamislihtsusel ja üldisel turvalisusel.
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
17.02.2023 19:35:38
|
|
|
Windows võib mitte meeldida, aga teatud rakenduste kasutamisel on see möödapääsmatu. Proovi kasvõi leida Linuxi jaoks 100% identselt võrdväärset kontoritarkvara, mis täidaks 100% nii funktsionaalsuselt, kui ka formaadi säilitamise mõttes Office'i. Seda ei ole. Aastal 2023. On olemas tarkvara mis mingil määral asendavad, aga mitte täielikult.
Jah, teatud rakenduste kasutamises on toimunud suur nihe. Blender näiteks. 3D modelleerimistarkvara mis on avatud lähtekoodiga jne. Palju asju on mida saab Linuxis teha, aga see pole see.
Siin foorumiski räägitakse näiteks sellest, kui tüütu on järjepidevalt lahendada tööjaamade iseeslikest restartidest ja WU kaudu saadud uuenduste järel saadavast peavalust lahti saada, kui uuendused keeravad pekki nii riistvara toimise sest draiverid ikka ei ühildu või kaotab uuendus ära mingid settingud või muudab näiteks mõne arvutimängu mängimise raskemaks.
Ikka Kasutaja hüvanguks seda poliitikat jätakatakse, sest pisipehme teab jätkuvalt, mis kõigile ühtviisi hea on.
viimati muutis BA79 17.02.2023 19:38:25, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
17.02.2023 19:38:11
|
|
|
meybo kirjutas: |
Krt W7 oli viimane norm opsüsteem selles osas. Nutma ajab  |
On selleks mingi hea põhjus, miks edasi lükata uuendus, mis parandab väga paljud W11 "lastehaigused"?
Uuenduste paigaldamine peabki olema "poolvägisi", sest tädi Maali jätab vastasel juhul oma arvuti aastateks uuendamata ning siis nutab, miks on ussid sees ja miski ei tööta.
HV-s peaks olema väga palju keskmisest oluliselt teadlikumaid kasutajaid ja seda arusaamatumaks jääb minu jaoks see pidev kurtmine, miks operatsioonisüsteemi peab uuendama. |
Las sel tadi Maalil siis olla uuendused by default.
Samas voiks jaada ka voimalus uuendused taiesti kinni keerata ja neid manuaalselt teha, omale sobival ajal ja omale sobivas valikus. Sest nagu BA79 mainis, kui koik tootab, siis ei tahaks nappida, eriti kui seda arvutit kasutatakse oma sissetuleku loomiseks. Ei ole fun hommikut alustada, et tooarvutis midagi ei toota voi mingid asjad on ise kaduma lainud.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
17.02.2023 21:43:55
|
|
|
Nõus. Default olgu mis iganes aga kui firma läheb ja ekstra eemaldab mingid GPO'd või registrisätted "turvalisuse" huvides, millest enamus pole kuulnudki või kasutagi, siis see on teadlik kottimine.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|