Sain enda ref XT kätte.
Muidu oleks päris rahul, aga memory temp on jõle kõrge. Idles tiksub 60+ kraadi peal ja mängides läheb lebolt üle 92 kraadi ning temperatuur taastub suht pikalt võrreldes GPU/junction tempiga...
Tea kas see on normaalne või on mingi termopadi normaalselt kõver?
GPU ja junction temperatuurid on head, sama mis 6800XT oli.
Perfi sai timmides (+200mhz VRAM ja -80mV) normaalselt juurde:
Timespy graphics score 25604-->27500.
Timespy extreme graphics: 12607-->13545.
Firestrike Ultra graphics: 17251-->18624.
Port Royal 14291-->15446.
Timespy stress test 99,7% passed.
Power limitit ei tõstnud, sellega saaks veel kõvasti juurde ilmselt. Mul 650W toitekas ja suht tagasihoidliku jahutusega kast, et jääb 0% peale.
Arx07, Sa lugesid teemat? On sul see kaart horisontaalselt kastis? Sama probleem tundub väga paljudel. Idels kuidagi palju XT kohta. Aga noh ma ise poleks XT ostnud ka, suht jura kaart selle raha eest no offence _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Zonerman, see on erinev teema ilmselt. Kõrge junction teema kummitab inimesi XTX kaardiga.
Mul on XT ja memory temperatuur veits kõrge, junction ja GPU temp on samad, mis 6800XT-ga olid.
Ma ei tea, mul on ka memory temp youtube vaadates või niisama winnis ca 60c peal kõigub alla üles veidi. See on täiesti ok referent puhul. Ma selle üle ei teeks paanikat. Core on oluline jälgida. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Zonerman, pelades läks kuni 92C. Veits toores, suvel kuumaga äkki vapsjee pizdec
Tagastama vist ei viitsi ka hakata kuna perfi osas pigem suht korralik.
Täheldasin, et mul daisy chain ehk 1 pci-e kaabel ainult GPU toiteks. Tea kas mõistlik 2 panna? Kunagi targast ostsin komplekteeritud masina ja ainult ühe kaabli nad sinna PSU taha pannud
Ei usu kaablist miskit sõltub. Ju see uus cooler ei jahuta hästi mälu. Mul enda kaart vertikaalis üldse rackis, jahutab ka tagumist osa kaardist paremini mängimisel. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
No sitt DisplayP kaabel võib küll probleeme tekitada. Mul Vegaga oli nii, sain musta ekraani aegajalt. Ostsin paksema korraliku firma kaabli, probleem kadus.
Aga kas ka siin see probleem nii lihtsalt laheneks...
Ei usu kaablist miskit sõltub. Ju see uus cooler ei jahuta hästi mälu. Mul enda kaart vertikaalis üldse rackis, jahutab ka tagumist osa kaardist paremini mängimisel.
Daisy chainida ikka üldiselt ei soovitata juu. Olene ka mis PSU aga ikkagi hea eraldi kaablid panna.
Arx07 kirjutas:
Sain enda ref XT kätte.
Ise ka niilin XT kaarti. Kuidas mängudes performance ja stabiilsus on? Eeldan, et oled 1440p või 4k?
saihtam, 3440x1440 peal olen. Performance on umbes sama, mis peaks olema ehk siis 6800XT pealt edasiminek pole väga suur, aga siiski tuntav. Muidu on stabiilne, aga lambistuttereid esineb - seetõttu ka plaanin kahe kaabliga ära ühendada, äkki sellest.
Muidu oleks igati rahul kui see memory temp nii kõrge ei oleks, see veits häirib kuigi kaevuritel pidavat GDDR6 olema 24/7 95C, et võibolla see ei ole päriselt probleem.
anubis, eks peab uurima jah kui jämedaid patju vaja läheb.
Veits higine protsess, kunagi 5700XT olen lahti võtnud ja ei isuta seda uuesti teha, neid kruve on retsilt ja kõik ei ole samasugused
Samas loen, et üks kes GPU pasta ära vahetas jättis üldse stock VRAM padjad kuna olevat suht korralikud olnud. Võibolla puhtalt VRAM pärast ei ole ikkagi mõtet lahti kakkuda. Lihtsam on ainult tagaplaat(6 kruvi) lahti võtta ja VRAM tagapoolele termopadjad panna, natuke äkki backplate kaudu jahutab ka sealt.
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/zrl7x0/beating_the_heat_on_the_powercolor_reference/
Paistab, et natuke vett on puudu. Mõned milliliitrid der8aueri sõnul.
edit: Nvidia lasi 4080 12gb..ptui..4070Ti välja. $799 MSRP ja ma pakun, et AMD kaartide MSRP hinnalangus (vähemalt -$100) tuleb 5ndal jaanuaril.
edit: Nvidia lasi 4080 12gb..ptui..4070Ti välja. $799 MSRP ja ma pakun, et AMD kaartide MSRP hinnalangus (vähemalt -$100) tuleb 5ndal jaanuaril.
See on vaid mingi osa kaartidega sedasi, suurt möödapanekut AMD poolt ei ole, apsakas aga tõesti ja kokkuhoid veega kasu just ei toonud.
See on vaid mingi osa kaartidega sedasi, suurt möödapanekut AMD poolt ei ole, apsakas aga tõesti ja kokkuhoid veega kasu just ei toonud.
Tundub seletuste põhjal et nende tootja mingid kalkulatsiooniga mööda mehhanismidel ja minimaalselt puudu jäänud vedelik.
7800XT tuleb 3x kiirem kui 6900XT, nvidia näitas kuidas marketingi teha.
nojah, amd 1.7x tuli ju üle trumbata.
nvidia vähemalt ei vahetanud muud masinat selle juures... vist.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.