Ma ei mäleta ühtegi raua probleemi, mis oleks otseselt nvidiaga süü olnud. Ainuüksi kui vaadata day 1 reviewsid see generatsioon siis nvidiale ei olnud ühtegi märkimisväärset probleemi 4090/4080-l.
Samas RDNA3 mitmed reviewerid tõstatasid idle power draw/multi-monitor probleeme. Lisaks probleemid üles/alla perfiga mängudes. Porbleemid temperatuuridega, müraga, veidrused mälu kelladega jne.
Kuidas ei ole Nvidia süü olnud?
Kas 2080 Ti mälu probleemid, 3090 POSCAP segadus või 4090 12VHPWR jamad on siis olnud kõigi teiste süü? Nvidia peab heaks kiitma kõik AIB disainid ja AIB ei saa isegi karpi milles seda müüakse disainida oma maitse järgi.
Kokkuvõttes on tegemist ikkagi Nvidia tootega ja ostja ei hakka vahet tegema. Lisaks olid 3090 mälu tempidega probleemid ja 40 seerial on absurdselt kobakaks aetud jahutused.
IBOX4REAL kirjutas:
RTX/DLSS/NVEC/AI/Professional workloads. Jah, mängurit ei huvita pooled asjad sealt, aga miks neid kaarte siis ikkagi samas hinnaklassis müüakse ? Nvidia isegi efektiivsem voolutarbimise poolest.
Nvidia muidugi efektiivsem, kuna 4nm vs AMD 5/6nm. Oleks ka kummaline kui poleks. Mis puudutab tehnoloogiaid, siis siin on eelise sellel kes esimesena seda kasutama hakkab.
IBOX4REAL kirjutas:
Mõte selles, et kui üle 1400EUR julged kaardi eest välja käia, siis võta juba see 4090 sest selle jõudlus lähiaastatel pidurdama ei hakka.
Jah aga 1000-2000 vahemikus pole mingit mõistlikut valikut. on 2000+ 4090 ja on alla 1000 eelmise põlvkonna kaardid.
IBOX4REAL kirjutas:
Teine ja parem variant on üldse mitte ühtegi uut kaarti osta. Ostke järelturult, nii ei saa nvidia ega amd oma rahaahnusest mingit kasu.
Täpselt. Juba üks põlvkond vana kaardi ostmine annab poole tonnise rahasäästu sõltuvalt milline kõrgema otsa mudel osta.
Ikka ja jälle tullakse siia teemasse ja siis algab sama vaidlus uuesti. On vaja risustada.
Aga mitmetel näpud sügelevad siia kribada ise nad ei osta AMD kaarte nagunii.
rmc, Oleks ainult seda kaarti ka saada _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Mõte selles, et kui üle 1400EUR julged kaardi eest välja käia, siis võta juba see 4090 sest selle jõudlus lähiaastatel pidurdama ei hakka. Teine ja parem variant on üldse mitte ühtegi uut kaarti osta. Ostke järelturult, nii ei saa nvidia ega amd oma rahaahnusest mingit kasu.
Ma ei saa hästi aru sellest argumendist, et kui juba 1400€ välja käid, siis pane ikka 50% veel otsa .
Tippmudelid on alati olnud kallid. Aga seekord perf ka hinnale vastav.
Aga mu mõte eelneva arutelu valguses on see, et mitte toetada seda madalama klassi kaartide hinnatõusu. Et kui sa tahad 4k kaarti aga 4090 jääb eelarvest välja siis palun ära osta seda hirmkallist 4080.
Tomorrow kirjutas:
IBOX4REAL kirjutas:
Ma ei mäleta ühtegi raua probleemi, mis oleks otseselt nvidiaga süü olnud. Ainuüksi kui vaadata day 1 reviewsid see generatsioon siis nvidiale ei olnud ühtegi märkimisväärset probleemi 4090/4080-l.
Samas RDNA3 mitmed reviewerid tõstatasid idle power draw/multi-monitor probleeme. Lisaks probleemid üles/alla perfiga mängudes. Porbleemid temperatuuridega, müraga, veidrused mälu kelladega jne.
Kuidas ei ole Nvidia süü olnud?
Kas 2080 Ti mälu probleemid, 3090 POSCAP segadus või 4090 12VHPWR jamad on siis olnud kõigi teiste süü? Nvidia peab heaks kiitma kõik AIB disainid ja AIB ei saa isegi karpi milles seda müüakse disainida oma maitse järgi.
Kokkuvõttes on tegemist ikkagi Nvidia tootega ja ostja ei hakka vahet tegema. Lisaks olid 3090 mälu tempidega probleemid ja 40 seerial on absurdselt kobakaks aetud jahutused.
Ma olen arvamusel, et 12VHPWR peaks olema lollikindlam, aga fundamentaalselt on see kasutaja viga ikkagi. GN testis seda päris põhjalikult ja praktikas on see harv juhus ning peamine põhjus on kasutaja lohakus.
Ega nvidia ei saa disaini põhjal öelda, kas lõpptootes on probleeme või mitte. See on ikka AIB ülesanne oma toodet valideerida ja testida.
40 seeria kaartide jahutuste suurus on maitse asi. Mina eelistan iga kell kaarti mis on jahe ja vaikne nendele lehepuhuritele.
Tomorrow kirjutas:
IBOX4REAL kirjutas:
RTX/DLSS/NVEC/AI/Professional workloads. Jah, mängurit ei huvita pooled asjad sealt, aga miks neid kaarte siis ikkagi samas hinnaklassis müüakse ? Nvidia isegi efektiivsem voolutarbimise poolest.
Nvidia muidugi efektiivsem, kuna 4nm vs AMD 5/6nm. Oleks ka kummaline kui poleks. Mis puudutab tehnoloogiaid, siis siin on eelise sellel kes esimesena seda kasutama hakkab.
Jah, aga see kuidas AMD RDNA3 brändis, et nemad rõhuvad energiasäästlikusele ja neil pole vaja mingeid suuri jahuteid. Et sellist poosetamist oli release ajal kõvasti, aga kui sa ei deliverda siis see jätab nagu halva kraakleja mulje lihtsalt.
OK. Liiga palju juba saadud nvidiast jahuda navi teemas.
Zonerman, aeg-ajalt on ju saadavust. Vb. praegugi, kui otsida :]
Spoiler
IBOX4REAL, ma ei räägi midagi tippmudelite hindadest, vaid sellest vildakast loogikast, et kui juba 1400€ välja käid tippmudeli eest, siis võid samahästi 50% veel otsa panna ja teise brändi tippmudeli osta. Ajuvaba ju? 4080 ei olegi mõtet osta, pigem AMD tippu kui 4090 jagu kulutada ei taha.
12VHPWR puhul ei ole nõus - sellised asjad peaksid olema välistatud. Kasutaja ei peaks saama olla lohakas. GN jt. ütlesid ju, et see lahendus on laiemalt jabur ning arusaadavalt pidanuks olema parem lahendus.
Kaartide suuruse osas nii ja naa - kuskiltmaalt ikkagi läheb asi veidi jaburaks, eriti kui port muudab kaardi veel omakorda palju "kõrgemaks".
rmc, 1400+ seda mõtled või
Mõistliku hinnaga siiski pole veel, kuna kaarte on vähe. Referentsi eest maskta 1300+ on ka ajubava _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Mulle just meeldivad referentsid, mitte et ka valikut oleks, AIB mudelid ei mahuks korpusessegi.
Kui tugevalt üleklokkida plaan ei ole siis ka jahutamisega saab reference hästi hakkama, eriti kui veits timmida volte ja ei satu selle vigase 110C junction mudeli otsa.
AIB mudelid oma koledate sandwichidega on jõle laisad lahendused. Mitte et ainult koledad on, saaks ka parema disaini ja materjaliga kõvasti pisemad teha.
Kuigi ise eelistan pigem paremate jahutustega asju. Isegi kui ref toime tuleb ka OC-ga, siis pigem eelistan midagi toekamat, et sama asja vaiksemalt või paremat asja samamoodi teeks.
RGB-d, jne. keeran välja ja eelistan võimalikult stealth look-i... _________________
rmc, Seda ma silmas pidasingi, et referents jahutus pole just suurem asi selle seeria puhul ja veel 1300.- küsida on liiast. Selle raha eest peaks juba korraliku AIB saama.
Arx07, Mulle meeldivad ka aga kahjuks AMD ei ole just jahedam see seeria, kui nvidia, kuna kasutab vanemat protsessi. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Reviewsid eelmise seeriaga üks ühele võrrelda siis peaks suht samaväärne cooler olema, lihtsalt fan curve on järsum(jahedam, aga lärmakam).
Fan curve samaväärseks eelmise seeriaga timmida siis ilmselt peaks suht sama olema, mu jaoks rahuldav.
Selles ei kahtle, et Nvidia FE on jahedam, korralikult massiivsem ka.
Kisub jah ref disainiga kaartide recalli vajaduse poole. Päris mitmed partnerid kasutavad kah seda disaini (videos 18:47st) ja mainitakse juba tuhandeid probleemist teatajaid. Päris tõsine ämber. _________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
nii siit videost kui ka mujalt, 2.4-2.5ghz kandis on throttle ajal taktid, levinud soovitus võtta taktid 2.7ghz peale alla.
seega, miks recall? spec ütleb, et 2.3-2.5ghz - uus bios, kellad ära piirata ja probleem lahendatud
vägisi tundub, et oli jälle mingi viimase hetke muutus, mis asjad tuksi keeras. by the spec ju töötab. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
londiste, 2.7 peale alla? Pead silmas ikka 2.3 peale vms?
Aga häid lahendusi siin ei ole. Kas recall või siis perf kadu.
Ja kuigi jahuti tootja ei ole AMD vaid ilmselt Cooler Master vms, siis nagu Nvidia probleemidega näen ma et see on ikkagi AMD süü.
Kas keegi tõesti laboris ei testinud neid ja ei näinud seda probleemi? Pidi ju olema tuhandeid test benche AMD'l.
Oleks siis kaardid odavad aga kaardid on kallid ja AMD ei ole 2016 aasta firma enam kus kõikus pankroti äärel.
Sellised vead on lubamatud tänase AMD ja küsitavate hindade kohta.
GN had explained the phenomenon of "dry out" at some point where if a heat pipe is overwhelmed it just poops its pants and the liquid never condenses back leading to poor thermal conductivity.
Mingi partii vigaseid jahutusi. Eks AMD hakkab nüüd luubiga vaatama jahuti tootja poole. Iseasi mis nad omavahel kokku lepivad, sest see läheb kalliks maksma jahutuse tootjale, et praagid välja vahetada. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
DisplayPort pin 20 problem or issue, halvad DisplayPort kaablid tekitavad temp tõusu, kasuta paremat DisplayPort kaablit või HDMI kaablit, selline lahendus oleks hea, kui see on juurpõhjus. AMD 7900XTX ja 7900XT kaardid on ka esimesed DisplayPort 2.1 toega videokaardid.
DerBauer videos testis ju kaablit vahetamata. Piisas kui keeras kaardi korraks horisontaali, et hot spot temp piirajasse lasta. Ilmselgelt on tegemist millegi muuga kui kaabli veaga.
Ei välista, et DP kaabel probleeme tekitab, aga antud juhul pole see ainuke viga.
See reddit link on hea koomikute koht. Mitu peäva vana ja siis spekuleeriti igasugu asjade üle. Der Baueri video tuli alles nüüd välja ja selgus asjas. Rohkem pole siin miskit mõelda. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
DerBauer videos testis ju kaablit vahetamata. Piisas kui keeras kaardi korraks horisontaali, et hot spot temp piirajasse lasta. Ilmselgelt on tegemist millegi muuga kui kaabli veaga.
Ei välista, et DP kaabel probleeme tekitab, aga antud juhul pole see ainuke viga.
Paraja pikkusega kaabel võtta, et ei oleks mingi pikk volakas. Hdmi kaabliga ka kasutada võimalikult lühikest kaablit või teist DisplayPort kaablit proovida, hea kui Vesa Certified kaablid oleks. Kaabli teema ei pruugi muidugi olla ainuke, DerBauer enne seda väitis, et vaheta pasta ära ja pinguta kruvid üle, kui 110 hotspot ees, et suuremat viga nendega pole, teises radeon 7900xtx videos aga jahus suuremast jahutuse hädast. Kõigil hädasi pole ref kaartidega, neid ref kaarte aga klopsisid kokku ka erinevad tootjad. Videokaardid võiksid toimida korralikult igas asendis, need ka esimesed DisplayPort 2.1 videokaardid, küll ajapikku asi selgemaks saab, et milles kala.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.