Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  DarkSky internetiprojekti teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 22.04.2013 20:25:34 DarkSky internetiprojekti teema vasta tsitaadiga

Elion otsustab mulle peagi noa selga lüüa oma teenuste pakkumisega kuna postid mille otsas nende liin asub kuuluvad Elektrilevile ja need postid võetakse maha lähiajal ja Elion pole mulle mingit alternatiivi pakkunud kuidas oma teenust edasi pakkuda siis tuleb mul endal leida mingi lahendus. Arutasin siinsamas külas elava sõbraga (talle on ekodu teenused kättesaadavad) et paneksin oma ruuteri tema korterisse ja siis WIFI suundantenn ta akna taha suunatuna minu majale (otsenähtavus olemas, vahemaa ca 450 m), maja juurde posti otsa paneks teise vastuvõtva suundantenni kust veaks koaksiaalkaabli majja kuhu paneks teise ruuteri ja sealt edasi juba toimuks neti jagamine kodus olevate arvutite vahel. Nüüd küsimus, kas selline süsteem tasub rajada? Kui jah, millised seadmed oleks selleks parimad. Kas sel moel ka IPTV oleks võimalik üle kanda. Kui pikk võib maksimaalselt olla koaksiaalkaabel WIFI vastuvõtuantennist ruuterini? Või on mõttekam paigutada ruuter vastuvõtuantenni ligidale posti otsa, ilmastikukindlasse kappi ja sealt edasi CAT5 kaabel majja?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 22.04.2013 20:55:11 vasta tsitaadiga

DarkSky, kas mobiilioperaatorid ei tule kõne alla?
Kommentaarid: 182 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 146
tagasi üles
DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 22.04.2013 21:02:20 vasta tsitaadiga

Tehniliselt tuleks mobiilioperaatorid küll kõne alla aga ma ei soovi mobiilset netti kuna neti kiirus sõltub kasutajate hulgast ja ei saa kasutada torrenteid. Lisaks tahaks kasutada ka digitelevisiooni kuna plaan loobuda Viasatist selle kõrge kuutasu tõttu.
tagasi üles
spezwend
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.04.2013 21:29:44 vasta tsitaadiga

DarkSky kirjutas:
Elion otsustab mulle peagi noa selga lüüa oma teenuste pakkumisega kuna postid mille otsas nende liin asub kuuluvad Elektrilevile ja need postid võetakse maha lähiajal ja Elion pole mulle mingit alternatiivi pakkunud kuidas oma teenust edasi pakkuda siis tuleb mul endal leida mingi lahendus. Arutasin siinsamas külas elava sõbraga (talle on ekodu teenused kättesaadavad) et paneksin oma ruuteri tema korterisse ja siis WIFI suundantenn ta akna taha suunatuna minu majale (otsenähtavus olemas, vahemaa ca 450 m), maja juurde posti otsa paneks teise vastuvõtva suundantenni kust veaks koaksiaalkaabli majja kuhu paneks teise ruuteri ja sealt edasi juba toimuks neti jagamine kodus olevate arvutite vahel. Nüüd küsimus, kas selline süsteem tasub rajada? Kui jah, millised seadmed oleks selleks parimad. Kas sel moel ka IPTV oleks võimalik üle kanda. Kui pikk võib maksimaalselt olla koaksiaalkaabel WIFI vastuvõtuantennist ruuterini? Või on mõttekam paigutada ruuter vastuvõtuantenni ligidale posti otsa, ilmastikukindlasse kappi ja sealt edasi CAT5 kaabel majja?

Coax kaabel wifi sagedusel unusta ära. Tuppa peab tulema cat5. Hea seade on see: http://www.ubnt.com/nanostation
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 63
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 22.04.2013 21:32:07 vasta tsitaadiga

DarkSky kirjutas:

Elektrilevi endaga läbirääkimisi pole pidanud postide omandamise kohapealt? Tundub, et vajad juriidilist abi.

DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 22.04.2013 21:40:49 vasta tsitaadiga

Saatsin Elektrilevile kirja. Loodetavasti on nad meeleldi nõus antud postid püsti jätma kui oma liini demonteerivad kuna jäävad ära postide mahavõtmise, transpordi ja utiliseerimisega seotud kulud. Kui just asjaga liiga palju paberimajandust, bürokraatiat ja minu jaoks rahalisi väljaminekuid ei kaasne. Probleemi muudab keerulisemaks ka asjaolu et osa kõnealuseid poste asub võõral maal (kuulub omavalitsusele).
Koaksiaalkaabli all mõtlesin mitte TV antenni kaablit vaid ikka seda mida kasutatakse ruuterite ja väliste WIFI antennide vahel (on vist 50 oomine).
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 22.04.2013 22:04:04 vasta tsitaadiga

Ei ei - isegi 50oomine koks ei ole mõistlik lahendus. Tahad normaalset süsteemi, kasuta neid Ubiquiti seadmeid, parem kui 5GHz peal ja nende ühendused siis CAT5 kaabliga. Nagu juba soovitati.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 22.04.2013 22:08:03 vasta tsitaadiga

Kas see Nanostation ka televisiooni üle kannaks?

DarkSky pidas silmas mind. Kas seda wifit kasutades saaks tema kasutada erinevaid teenuseid samamoodi, nagu saaksin kasutada neid mina, kui võtaksin digiTV, telefoni vms?
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 22.04.2013 22:09:27 vasta tsitaadiga

Saab küll. Teatud mööndustega
DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 22.04.2013 22:09:43 vasta tsitaadiga

Maldur kirjutas:
Ei ei - isegi 50oomine koks ei ole mõistlik lahendus. Tahad normaalset süsteemi, kasuta neid Ubiquiti seadmeid, parem kui 5GHz peal ja nende ühendused siis CAT5 kaabliga. Nagu juba soovitati.

Kas seda tehnoloogiat kasutades on võimalik ekodu ka täisfunktsionaalsena üle kanda? Ehk siis internet, televisioon ja lauatelefon?
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 22.04.2013 22:12:17 vasta tsitaadiga

Milleks lauatelefon?
DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 22.04.2013 22:16:23 vasta tsitaadiga

Super AMOLED kirjutas:
Milleks lauatelefon?

Kuna see hetkel veel kasutuses ja mõned vanamoelisemad sugulased-tuttavad veel helistavad sellele. Tegemist siis VOIP telefoniga.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 22.04.2013 22:18:26 vasta tsitaadiga

DarkSky kirjutas:
Super AMOLED kirjutas:
Milleks lauatelefon?

Kuna see hetkel veel kasutuses ja mõned vanamoelisemad sugulased-tuttavad veel helistavad sellele. Tegemist siis VOIP telefoniga.
teed suunamise moblale. Ei tea küll, et yle wifi asi nii lihtsalt teostatav...samas lisaseadmete ja rahaga kindlasti
Pailaps
HV Guru

sõnum 22.04.2013 22:42:44 vasta tsitaadiga

Maldur kirjutas:
Kõik mis läbipaistvaks sillaks saab konfida, peab sobima. Läbipaistvus tähendab seda et lingi taga oleva seadme MAC paistab teises otsas kogu aeg samana, mitte ei vahetu perioodiliselt silla enda omaga (olen sellist nalja näinud). Ja muidugi lingi kiirust peab jaguma, alla G standardi pole pointi teha, suundantennide ja nimetatud vahemaaga peaks õnnestuma küll. LiivaneLord peab ka saama niisuguse FW ruuterisse mis IPTV ja neti ühte võrku laseb. Samas eKodu tasulised teenused ja tellimused, mida saab puldiga telekalt teha - peate omavahel kokku leppima kuidas tasute. Siis ei peaks probleeme olema.

Teemasse ka natuke. Täna tõi kuller TG789 ära. Kas selle võib panna kohe senise ADSL ühenduse otsa ning kui tehnikud siis jaamas pordi tõstavad VDSLi peale, peaks asi nagu rahulikult edasi toimetama?

Loomulikult, tegu juu ka ADSL2+ ruuteriga ühtlasi. Nii tehnikult automaatselt võimalik ilma sekkumata, helistamata aktiveerida.

DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 22.04.2013 22:52:03 vasta tsitaadiga

Tunduvad huvitavad need traadita lahendused ja kui ikka IPTV ka võimalik läbi lasta sealt oleks siis tuleks seda tõsiselt kaaluma hakata. Kas on kellelegi juba sarnaseid kogemusi jagada enne kui seadmeid hankima hakkan?
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 22.04.2013 22:58:23 vasta tsitaadiga

DarkSky kirjutas:
Tunduvad huvitavad need traadita lahendused ja kui ikka IPTV ka võimalik läbi lasta sealt oleks siis tuleks seda tõsiselt kaaluma hakata. Kas on kellelegi juba sarnaseid kogemusi jagada enne kui seadmeid hankima hakkan?

Kunagi Elion müütas Ruckus 2825 ja 2111 komplekti, mille abiga, sai maatalus 60m kaugusel olevasse sauna pilti juhtida. Sai korpus maha kisutud ja antenni võimsamaks ehitatud. Kahjuks kõrbesid mõlemad seadmed äikesega.

Seega üks ohukoht olemas. Tugevam äike/sadu/udu, siis internet/iptv läinud.

DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 22.04.2013 23:12:04 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
DarkSky kirjutas:

Kunagi Elion müütas Ruckus 2825 ja 2111 komplekti, mille abiga, sai maatalus 60m kaugusel olevasse sauna pilti juhtida. Sai korpus maha kisutud ja antenni võimsamaks ehitatud. Kahjuks kõrbesid mõlemad seadmed äikesega.

Seega üks ohukoht olemas. Tugevam äike/sadu/udu, siis internet/iptv läinud.

No äikese ajal nagunii telekat ega muid elektroonikaseadmeid ei kasutaks. Udu oleks vast suurem probleem. Rääkisid et juhtisid selle Ruckusega signaali 60 m kaugusele. Kas ca 450 m siis paljuks ei jää selle seadme jaoks?
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 22.04.2013 23:27:42 vasta tsitaadiga

Ni hull see ka päris pole et ilmastik 450m peal päris lingi maha võtab. Olen näinud kuidas 10-20km lingid 5GHz peal käituvad, mõnikord läheb levi halva ilmaga hoopis paremaks icon_smile.gif. Lihtsalt on vaja kasutada korralikke antenne mõlemas otsas. G kiiruste jaoks oleks vaja saavutada stabiilne SNR umbes 35-40dB alates, samas ka liiga tugev signaal ei ole alati hea, raadiotraktis võib tekkida nn overload ja kiirus kukub drastiliselt, võib tõesti ka hakkima minna. See on muidugi äärmuslik olukord mida on raske isegi tahtmise korral esile kutsuda (aga saab).
LiivaneLord kirjutas:
Ruuteriks on Thomson TG585.
Aga see netijagamine käiks siis läbi minu ruuteri või otse telefoniliinist wifi saatjasse?

Läbi sinu ruuteri käib see värk.

Pailaps, tänud selgituse eest, hakkan siis seadet üle vaatama.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 22.04.2013 23:29:10 vasta tsitaadiga

Ootan veel ära mida on öelda Elektrilevil ja seejärel ka Elionil. Kui mingit lahendust ei leita siis läheb see WIFI variant kasutusse. Vähemalt kõlab küll väga huvitavalt icon_razz.gif
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 22.04.2013 23:38:34 vasta tsitaadiga

DarkSky kirjutas:
Ootan veel ära mida on öelda Elektrilevil ja seejärel ka Elionil. Kui mingit lahendust ei leita siis läheb see WIFI variant kasutusse. Vähemalt kõlab küll väga huvitavalt icon_razz.gif

Ma usun, et hetke Ruckuste seadmetele ei ole 450m piiriks. Puuduvad kogemused, kas Ubiquity multicast striimiga korralikult hakkama saab.

DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 22.04.2013 23:59:50 vasta tsitaadiga

Oletame et võtangi mõne Ruckuse seadme kasutusse ja sõbra pool saab ruuteris nett ja iptv ühte porti kokku liidetud. Kuidas ma oma kodus need signaalid jälle lahutaks? Ührndan Ruckuse vastuvõtjast tuleva CAT5 kaabli oma ruuteri (TG 784) WAN porti ja kõik?
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 23.04.2013 00:01:17 vasta tsitaadiga

DarkSky kirjutas:
Oletame et võtangi mõne Ruckuse seadme kasutusse ja sõbra pool saab ruuteris nett ja iptv ühte porti kokku liidetud. Kuidas ma oma kodus need signaalid jälle lahutaks? Ührndan Ruckuse vastuvõtjast tuleva CAT5 kaabli oma ruuteri (TG 784) WAN porti ja kõik?

Selleks, et antud kooslus töötaks oleks tarvis uuemat Samsungile mõeldud tarkvara, kus internet/iptv võimeline ühe meediumi kaudu tulema.

DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 23.04.2013 07:51:31 vasta tsitaadiga

Kas selle uue softi jaoks mis toetab neti ja IPTV väljastamist ühe pordi kaudu sobivad ka vanemad ruuterid nagu TG784 ja TG585? Hetkel mu TG784 on tarkvara versioon 8.2.3.A.
tagasi üles
Vahur
HV Guru
Vahur

sõnum 23.04.2013 08:09:12 vasta tsitaadiga

Minuteada peaksid TG784 ja TG789vn selle kunagi(!) saama. Usun, et see Ubiquiti peaks levipoolest igati mõistlikum valik olema, kui Ruckuse omad, mida Elion vahepeal müüs. Ubiquiti seadmepaar levib siiski mitmete kilomeetrite kaugusele, ning seega sul lähemalolles ka signaal tugevam ja parem.

Nii kaua, kuni seda uut softi välja ei ole antud, kus IPTV ja LAN ühes võrgus saavad olla, võiks töötada versioon, kus sõbra juures on näiteks üks TG784 (või miski muu ruuter, mis Elioni ühenduse sillana edasi laseks). Siis lased selle Ubiquitisse ja teisel pool paned Ubiquiti külge Elioni ruuteri, mis suudab bridgena olla.

TG784 (TG789) --> Ubiquiti Access Point --> Ubiquiti Station --> TG784 (TG789)
Kommentaarid: 458 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 388
tagasi üles
DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 23.04.2013 13:39:21 vasta tsitaadiga

Missugune Ruckuse mudel sobiks näiteks mulle kõige paremini? Kas neid müüakse ka Eestis kuskil ja milline võib olla sellise seadmepaari orienteeruv hind? Vabandan et Google abi ei kasuta kuid hetkel puudub mul võimalus kasutada arvutit ja olen siin foorumis telefoniga.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  DarkSky internetiprojekti teema mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.