Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Millist internetibrauserit kasutad põhiliselt sina? |
Firefox |
|
54% |
[ 224 ] |
Chrome |
|
28% |
[ 116 ] |
Opera |
|
10% |
[ 44 ] |
Safari |
|
1% |
[ 6 ] |
Internet Explorer |
|
5% |
[ 23 ] |
Mõni muu brauser |
|
0% |
[ 1 ] |
|
hääli kokku : 414 |
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
07.12.2011 16:07:07
Firefoxi veebilehitseja tulevik on ebakindel (lisatud küsitlus) |
|
|
Mozilla poolt loodud Firefoxi veebilehitsejale pole viimane aasta olnud just kergemate killast, vahendab E24 vahendusel Talouselämä. Kuna Firefox otsustas hakata oma veebilehitsejat senisest tihedamalt uuendama, loobusid koostööst mitmed senised ärikliendid. Lisaks lahkus septembris brauseri arendamise seisukohast tähtis juhtfiguur Mike Shaver. Kuid kõige murettekitavam on Firefoxi seisukohast see, et äsja sai läbi nende tähtajaline koostööleping otsingugigandiga Google.
Loe edasi E24
EDIT: lisatud küsitlus, millist brauserit kasutavad HV foorumi kasutajad.
Küsitlus kestab tänasest 30 päeva.
EDIT2: Ise kasutan Chrome, kuna FF on reeglina olnud alati aeglane olenemata platvormist ja ka HV administreerimises ei oska FF teatud "trikke".
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 469 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 469 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
CnZ
HV veteran
|
07.12.2011 16:18:12
|
|
|
See Mozilla versiooninumbrite strateegia muutmine, ahvides Google Chrome'i, tõigi neile paraja ämbri. Mis meil hetkel on viimane stable, 8.0.1? Ja tegu põhimõttelislet väiksemat sorti uuendusega alates FX5'st?
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
07.12.2011 16:33:26
|
|
|
Ei oleks ka esimene brauser, mis erinevatel põhjustel kaob ning ajalukku rändab...
Keegi veel Netscapet mäletab
Samas arvata oli, et nad selle "versiooni numbrite" jamaga endale mitte endale jalga vaid pähe tulistavad...
viimati muutis Etz 07.12.2011 16:52:30, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
dud66
HV veteran

|
07.12.2011 16:51:54
|
|
|
Endal kodus kasutusel Chrome ja seda just kiiruse pärast ning pidevad kokkujooksmised FF poolelt, tööjuures seevastu aga FF
Netscape oli
_________________ Kommenteerige kasutajaid, siis teavad teised ka mida oodata! |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
1 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
destiny12
Piiratud kasutaja

|
07.12.2011 16:53:59
|
|
|
Isegi olin sunnitud loobuma, kuna tekkis fondi probleem, mis ei ole siiani 100% minu meelest korras. Font pole siiski see mis ta olema peaks. Kasutan chrome ja sellel font super. Aga ootan aega kui saan jälle firefox-i kasutada.
_________________ "Ära mine sinna, kuhu rada viib. Mine selle asemel sinna, kus rada ei ole, ja saa teerajajaks." |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
2 :: |
77 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
07.12.2011 17:22:10
|
|
|
kasutan IE+opera (HV vaatamiseks opera)
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
K3ndu
HV Guru

|
07.12.2011 17:23:54
|
|
|
Ise viimased aastad ainult Firefoxi kasutanud, ei meeldi Chrome menüüde lahendus ja sellepärast seda ei kasuta ka.
|
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
07.12.2011 17:29:07
|
|
|
K3ndu kirjutas: |
Ise viimased aastad ainult Firefoxi kasutanud, ei meeldi Chrome menüüde lahendus ja sellepärast seda ei kasuta ka. |
Kui see saladus pole siis milleks sa brauseris menüüsid kasutad? Eks maitseid on erinevaid kuid mul pole ammu enam olnud midagi vaja menüüdest otsida - sisuliselt kõik on klaviatuuri otseteedena olemas.
|
|
Kommentaarid: 182 loe/lisa |
   |
146 |
|
tagasi üles |
|
 |
noxton
HV Guru

|
07.12.2011 17:32:04
|
|
|
põhiliselt kasutan kroom-i (oma lihtsuse eripära meeldib) ja kui kroom hakkama ei saa, siis IE 64bit. tulerebane ikka täielik saast, tööjuures koguaeg jookseb kokku.
|
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
169 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
07.12.2011 17:32:37
|
|
|
Ise olen firefoxi kasutanud viimased 6 aastat, praktiliselt algusaegadest peale. Veebiarendustöid tehes on firefox üks mugavamaid asju üldse oma firebugiga. Samas on firefox linuxi all nii uimane ja peale paari päeva uptime on mälukasutus 2-3gb mis pole minu arvates eriti normaalne...
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
pkwild618
Lõuapoolik

|
07.12.2011 17:33:22
|
|
|
Firefox minuarust stabiilsem kõvasti, kui Chrome. Chrome'ga rohkem force close bugi ette tulnud. FF plugin container on kindlasti üks tore asjandus, mis sellele kaasa aitab.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
14 :: |
5 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Firefly
HV Guru

|
07.12.2011 17:34:45
|
|
|
Oleneb arvutist kasutan Chrome või Firefoxi. Ühed halvad mõlemad. GUI thread võiks olla High priority.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
07.12.2011 17:53:21
|
|
|
varem olin aastaid IE peal, nüüd kolisin Chrome-le. FF-i pole kunagi sallinud...
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
CnZ
HV veteran
|
07.12.2011 17:57:33
|
|
|
Kuigi Firefox pole just suuri arengusamme näidanud, eriti mälukasutuse efektiivse kasutuse osas, siis olen ka endiselt selle peal. Firefoxi Page Info on juba kordades mugavam ja lihtsam kasutada, kui Chrome'i all Inspect Elementi läbi kammida. Ja kui veel Firefoxile Links+Forms tabid eraldi tõmmata, mis kunagi by default olemas olid, siis on vägagi mugav antud brauser.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
destiny12
Piiratud kasutaja

|
07.12.2011 18:00:03
|
|
|
arm2004 kirjutas: |
varem olin aastaid IE peal, nüüd kolisin Chrome-le. FF-i pole kunagi sallinud... |
Ma ei saa aru, kuidas inimesed saavad kasutada IE ja samal ajal rääkida kui halb FF on.
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
77 |
|
tagasi üles |
|
 |
lopes39
HV Guru

|
07.12.2011 18:00:48
|
|
|
istun ikka IE taga ja on küll olemas FF ja chrome
chrome ei kasuta üldse ja FF-i kasutan mõne saidi jaoks
FF ei meeldi kuna see on nagu mingi programmi käima panek mis võtab pisut aega ja jookseb ka aegajalt kokku ja ka veel ei meeldi selline asi et tal on need popupid kui midagi tõmmata või lihtsalt pilte seivida
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
07.12.2011 18:08:17
|
|
|
destiny12 kirjutas: |
varem olin aastaid IE peal, nüüd kolisin Chrome-le. FF-i pole kunagi sallinud... |
Ma ei saa aru, kuidas inimesed saavad kasutada IE ja samal ajal rääkida kui halb FF on.  |
mis on IE9 halba on FF võrreldes? Mul on FF ikka väga pange pannud mitmel korral, nii et ei toimi killimised ei graafilisel teel ega isegi command line teel. Ainuke asi oli restart. Kunagi olin seetõttu mitu kuud ilma ff, kuna ei tahtnud arvutit rebuda ja kasutasin hoopis muid brausereid selle asemel.
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
07.12.2011 18:29:04
|
|
|
... ebakindluse üle spekuleerida on ehk natuke palju, pigem on konkurents tugevnenud ja selles valguses ei saa ennast keegi väga kindlalt tunda. Samas tõsi ta on, win platvormil on viimasel ajal FF kokku jooksmised juba tõsiselt häirivaks muutuma hakanud, seega kui midagi kiirelt ette ei võeta, võib see FF kasutajaskonda päris drastiliselt harvendada. Mina veel FF hülgama ei kipu sest kõike seda, mida aastate jooksul Add-on'idega FF juurde lisatud, hetkel veel ükski teine lehitseja asendada ei suuda. Chromel on küll palju potentsiaali, kuid pole hetkel veel nii hästi lisadega varustatud, kui FF. IE võib olla nii hea või halb, kui tahes, tegemist on vaid ühe süsteemiplatvormi lehitsejaga, seega suur EI minu jaoks. Ülejäänud on kas liiga marginaalse osatähtsusega või muude puudustega, mistõttu ma ei näis enda jaoks stiimulit, miks nende peale aega raisata ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
EagerFish
HV vaatleja

|
07.12.2011 18:41:44
|
|
|
Kunagi sai ainult FF'i kasutatud, ja ka opera olnud omal kohal igapäeva kasutuseks. Nüüd vaikselt on FF muutunud vaid veebiarenduse vahendiks ja igapäevaseks brausimiseks jäänud vaid chrome. Kuigi ei meeldi mõningad asjad on ta siiski kiire(canvas ka kiirem mitmeid kordi). Ebastabiilsust polegi kohanud mäletamist mõõda. Punkt läks hetkel chrome'ile.
_________________ give.ee - klientidele, kes hindavad disaini |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
07.12.2011 18:44:02
|
|
|
Etz kirjutas: |
Ei oleks ka esimene brauser, mis erinevatel põhjustel kaob ning ajalukku rändab...
Keegi veel Netscapet mäletab
Samas arvata oli, et nad selle "versiooni numbrite" jamaga endale mitte endale jalga vaid pähe tulistavad...  |
Umbes aastake tagasi oli ikka veel Netscape kooli arvutites olemas.
Aga Firefox FTW hetkel!
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
Kommentaarid: 359 loe/lisa |
   |
284 |
|
tagasi üles |
|
 |
Laurikre
HV Guru

|
07.12.2011 18:44:13
|
|
|
Firefox ja IE10 läpakal.
Safari Macil
Lauri Kreutzwald
_________________ Need: Windows, .Net, Sharepoint, Exchange, Dynamics, Visual Studio, XNA, Expression, Silverlight, SQL and many other skills? Talk to me
Rohkem IT uudiseid iga päev BattleIT lehelt |
|
Kommentaarid: 154 loe/lisa |
   |
131 |
|
tagasi üles |
|
 |
mteachx
HV Guru

|
07.12.2011 19:34:24
|
|
|
Kordan.
_________________ Vahetan tabletite/telefonide ekraane.Küsi lisa!
https://www.facebook.com/NutiPartner
SisNok OÜ - Sinu isiklik nutipartner |
|
Kommentaarid: 587 loe/lisa |
   |
477 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vylx
HV kasutaja

|
07.12.2011 19:59:17
|
|
|
Igapäevaseks surfamiseks tundub Googli lipulaev mugavam ja kiirem . Tulirebane aga on oma vidinate koguga asjalik abimees, keda naljalt hüljata ei tahaks. Niiet teevad kamraadlikult koostööd raalis.
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
07.12.2011 20:18:06
|
|
|
Varem oli FF kodus ja IE töö juures. Nüüd FF mõlemas. Kokkujooksmisi on mul haruharva. Ka mälukasutus pole midagi väga hullu. Veidi üle 1GB kui ligi 90 tabi lahti hetkel.
Kiiruse osas jääb kindlasti Chrome-le alla - selles pole kahtlust. Suur põhjus miks ma seda kasutan on lisad. Nagu DigeBeni mainis on aastate jooksul palju eri lisasi kogunenud (hetkel üle 45 lisa installitud) ja teisele brauserile kolimine pole lihtsalt enam brauserivahetuse küsimus, vaid ka lisade olemasolu küsimus. Ega see pidev versiooninumbrite vahetus ka minule ei meeldi aga vähemalt üks hea asi sellel on - selle asemel, et mingit featuuri või fixi oodata ligi aasta saab selle nüüd 6 nädalaga kätte.
Kas FF ka püsima jääb? Ma kaldun arvama, et jääb aga kaotades samal ajal pidevalt turuosa Chrome-le. Mis puutub Google sponsorlepingusse, siis ärge unustage, et vaatama summale mida vaikeotsimootori eest Firefoxis tasutakse Mozilla Foundationile (MF) saab Google ikkagi rahalist kasu sellest. Ma kahtlen, et nad rahast nii lihtsalt ära ütlevad. Paar aastat tagasi oleks sellel mõtet olnud kui Chrome turuosa oli väike aga nüüd kus see on Firefoxist teise koha arvestuses möödunud ja teel kohale #1, siis oleks see endale jalga tulistamine. Pealegi MF on suuresti vabatahtlikest koosnev, seega juba selles osas ei saa asi niisama ära surra a'la nagu mingi firma läheks pankrotti. Samas kahtlemata iga brauser vajab mingit sissetulekuallikat.
Üks asi kus ma FF ei kasuta on Android. Seal on FF nimega Fennec ja see jääb Opera Mobile variandile tugevalt alla. Irooniline, et mobiilis on Opera aga desktopil ma ei taha sellest kuuldagi tänu olematule ID kaardi toele. Samas desktopil on FF ja mobiilis ei taha kuuldagi sellest tänu aeglusele,reflow puudumisele jms.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|