Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Andium
HV veteran
|
21.08.2011 15:57:38
Miks pole võimalik LAN ja Wifi-d kasutada samal ajal |
|
|
Probleem selline, et on LAN HDD ja nett tuleb Wifi kaudu.
Ühesõnaga kui LAN taha panen siis nett kaob. Kui ära võtan tuleb tagasi.
Oelsk nüüd vaja lahendust, kuidas saaks netti ja LAN koos kasutada.
HDD on ühenduses ruuteriga millel on ka Wifi olemas aga sellest pole tolku.
Kahet Wifiga pole võimalik ühenduses olla.
_________________ Olen alati ühel arvamusel inimestega, kes minuga nõustuvad. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
21.08.2011 20:13:38
|
|
|
A.S., Lugesin läbi aga mis ma siis täpselt tegema pean, et asi funkaks.
Arvuti ei ole paikne, liigun ringi igal pool.
OS Win XP
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
21.08.2011 20:34:53
|
|
|
Ega ma tegelikult ei tea, mida sa tegema pead. Minu mõte oli lihtsalt selles, et ütled Windowsile, milline netiadapter on kõige kiirem (käsitsi pandud kõige väiksem metric sellel). Selle "kõige kiirema" kaudu üritabki Windows edaspidi esimeses järjekorras netti minna.
Kuidas siis aga kõvakettale ligipääsuga on, seda ei oska mitte arvata.
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
21.08.2011 20:45:55
|
|
|
Kas lapparil on võimalik kahte Wifi seadet korraga kasutada?
Et siis hangin lisa wifi mis on siis HDD jaoks.
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
HA
HV Guru

|
21.08.2011 20:49:17
|
|
|
pmst võid jah kasvõi USB wifi adapteri külge pista ja nii saad...aga üle wifi failivahetus on väga
muidugi kui failid on paar MB siis ei ole hullu
üldiselt on kõige lihtsam LAN adapteril käsitsi panna ainult IP aaress (ja Mask)...GW/DNS ei pane, siis ei lähe netti ka sealt vaid üle wifi
|
|
Kommentaarid: 143 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
121 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
21.08.2011 21:23:52
|
|
|
A.S. kirjutas: |
[kärtz...] Selle "kõige kiirema" kaudu üritabki Windows edaspidi esimeses järjekorras netti minna... |
Mmm... LAN on kiirem, kui W(ifi-)LAN. Kaasajal on LAN üldjuhul >=100/1000Mbps, kuid WLAN-g on kuni 54Mbps. 802.11n protokoll oma 100+ Mbps kiirusega pole veel standardiks saanud. Seega ei ole kiireima meetrika alusel võimalik inter-needusega suhtlemist korraldada, vähemaste mitte konkreetsel juhtumil
Mina panustaks pigem GATEWAY peale, ehk määraks WLAN-ile kindla võrguvärati(vuih, miuke värdsõna ). Esmalt muidugit uuriks, millistes aadress-ruumides LAN ja WLAN üldse asuvad ning vbolla päästab olukorra, kui ka WLAN-ile sama gateway käsitsi ette näidata/sööta
Eelmainitud USB või teine WiFi jäävad kiiruse osas LAN-ile oluliselt alla
EDIT: saan ma ikka õieti aru, et väline HDD ühendub läpakaga LAN ehk kaabel-võrgu kaudu ja inter-needus käib üle WiFi?
EDIT2: mingi võimalus on võrguadaptereid järjestada ka BIND abil:
Microsoft Support kirjutas: |
How to change the binding order of network adapters
Click Start, click Run, type ncpa.cpl , and then click OK.
You can see the available connections in the LAN and High-Speed Internet section of the Network Connections window.
On the Advanced menu, click Advanced Settings, and then click the Adapters and Bindings tab.
In the Connections area, select the connection that you want to move higher in the list. Use the arrow buttons to move the connection.
Notes
The Adapters and Bindings tab lists the connections in the order in which the connections are accessed by network services. The order of these connections reflects the order in which TCP/IP or the next available protocol is bound to the network adapters. The bindings for remote access connections apply to all remote access connections.
The Provider Order tab lists the network providers for this computer. You can use the arrow buttons to change the order in which these providers are accessed. You can arrange the order in which the computer accesses information about the network. Providers and other connections are accessed in the order in which the providers and the connections are listed. |
EDIT3: ka SEE võiks ehk abiks olla primaarse interneti-ühenduse määramisel
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
22.08.2011 04:41:15
|
|
|
hashi, Kahjuks ei saanud päris täpselt aru sinu seletusest.
Failid on kohati suured. Üle 2GB,
Jah, said õieti aru. HDD LAN ühendub läbi ruuteri LAN kaabli kaudu lappari LAN pesasse. NEtt tuleb Wifi kaudu.
ruuteril on wifi olemas.
Kas Wifi ruuterit pole võimalik vastuvõtjana kasutada?
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
22.08.2011 09:39:31
|
|
|
Andium kirjutas: |
hashi, Kahjuks ei saanud päris täpselt aru sinu seletusest.../...Jah, said õieti aru. HDD LAN ühendub läbi ruuteri LAN kaabli kaudu lappari LAN pesasse. NEtt tuleb Wifi kaudu. ruuteril on wifi olemas. Kas Wifi ruuterit pole võimalik vastuvõtjana kasutada? |
Mmm... paluksin sinu riistvara üksik-asjalikumaid andmeid, et olla oma selgitustes konkreetsem ja selgem. Ehk siis selle LAN HDD mark/mudel ja ka ruuteri mark/mudel.
Ma kahtlustan, et HDD ja ruuter lähevad oma adresseeringutega konflikti ning ongi asi pees
Aga kui sa HDD läppari LAN pesasse pistad, mis siis juhtub? Mina sain algselt aru nõnda, et HDD on sul otse läpaka LAN adapteri otsas. Kui aga asi läbi ruuteri toimub, siis arvatavasti on HDD-l olemas mingi soft, mille abil tema võrgundust "reguleeritakse"(IP määramine, DHCP jms parameetrid). Arvan, et nendega tulebki "mängima" hakata, et su võrk korrektselt toimiks
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1139 loe/lisa |
   |
3 :: |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
22.08.2011 10:02:01
|
|
|
laurx, pole sellist võimalust nagu üle traadi netis. Muidu istuks ja oleks häppy.
hashi, LAN HDD-d vajavad ruuterit vahele. Otse ei tööta. HDD-l on küll oma juht konsool olemas nagu ruuterilgi.
Notebook: Dell Inpiron 6000
Ruuter: A quip A/Wlan-3
LAN HDD: My Book World Edition II
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1139 loe/lisa |
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
22.08.2011 11:02:53
|
|
|
laurx, pole sellist võimalust nagu üle traadi netis. Muidu istuks ja oleks häppy.
hashi, LAN HDD-d vajavad ruuterit vahele. Otse ei tööta. HDD-l on küll oma juht konsool olemas nagu ruuterilgi.
Notebook: Dell Inpiron 6000
LAN HDD: My Book World Edition II |
kus sa WiFit saad, kas samast ruuterist.
eelnevas postis sul selline jutt
ot: |
NEtt tuleb Wifi kaudu.
ruuteril on wifi olemas. |
jääb ikka väga arusaamatuks miks LAN_is siis netti pole, logi WiFi_st ennast välja ja LAN_ist peaks sellisel juhul ka nett tulema.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
HA
HV Guru

|
22.08.2011 11:44:03
|
|
|
nett tuleb ilmselt wifiga kuskilt umbesstiilis kõrvalmajast...ja kohalikus kaablivõrgus netti pole, on ainult HDD
väga lihtne ju...LAN adapterile annad ainult IP (Gatewayd ei anna) ja ongi kõik
nett toimib üle wifi ja kettale pääseb ka ligi
kusjuures...paljudel võrguHDD'del on ka USB olemas, tollega oleks kõige lihtsam ja otsem
|
|
   |
121 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
22.08.2011 12:07:18
|
|
|
Marie kirjutas: |
LAN HDD-d vajavad ruuterit vahele. Otse ei tööta. HDD-l on küll oma juht konsool olemas nagu ruuterilgi.
LAN HDD: My Book World Edition II |
jääb ikka väga arusaamatuks miks LAN_is siis netti pole, logi WiFi_st ennast välja ja LAN_ist peaks sellisel juhul ka nett tulema. |
Minul on hetkel jäänud mulje, et läpakas on wifi-ga selle Aquip ruuteri küljes ja HDD on kaabliga ning samuti sama ruuteri otsas. On mul õigus?
Kui asi on nõnda ja HDD ning läpakas kasutavad ruuteri DHCP serveri aadress-ruumi, siis peaksid mõlemad olema samas võrgu segmendis ja asi probleemideta toimima. Kui aga HDD-l või ka läpakal on mingil müstilisel põhjusel võrgu parameetrid manuaalselt määratud, siis võib tekkida algselt kirjeldatud konflikt.
Andium võiks läpaka ja HDD võrguparameetrid üle vaadata need ühtlustada ehk võtta kasutusele läpakas ja HDD-s ruuteri võrgustiku. Kahjuks ei suutnud ma kusagilt leida(loe: kätte saada) selle Aquip ruuteri manuaali, kuid HDD manuaali lk.-del 83-86 ja 115-116 on olemas võrgu seadistamise juhend.
Andium võiks meile teatavaks teha läpaka võrguparameetrid, kui ta ruuteri wifi-ga ühenduses on ning võimaluse korral ka HDD IP aadressi(jm võrgu parameetrid), kui see võrku ilmub. Selleks tuleb ilmselt HDD seadistuste menüüsse sisse pääseda. Nende alusel on siis võimalik tuvastada, kas kõik seadmed on samas võrgus ja kas on mingil seadmel mõni selline parameeter, mis võib seda konflikti põhjustada. Seni peame aga "kohvipaksu" pealt ennustama, mis võib viga olla ning spekuleerida kõik-võimalike probleemide asjus.
P.S. Kusjuures ei pea HDD-l olema ruuter vahel - selle saab ka otse arvuti külge ühendada. Sellest on manuaalis lk.175 kenaste juttu
to HA: kasuks tuleks HDD manuaaliga tutvumine - sellel on USB aint väliste lisaseadmete(mälukepike, external HDD vms) tarvis
EDIT:
HA kirjutas: |
nett tuleb ilmselt wifiga kuskilt umbesstiilis kõrvalmajast...ja kohalikus kaablivõrgus netti pole, on ainult HDD. väga lihtne ju...LAN adapterile annad ainult IP (Gatewayd ei anna) ja ongi kõik. nett toimib üle wifi ja kettale pääseb ka ligi |
Tjahhh - kui asi tõepoolest nõnda on, siis tuleks läpakas kablaga selle Aquip ruuteri külge pista ja LAN adapteri võrgu parameetrid autu-maagika pääle seadistada, siis oleksid nii HDD, kui ka läpakas samas võrgus ja teineteisele ligipääsetavad. WiFi jääks aga ainult "kõrvalmaja" inter-needusega suhtlemiseks. Kui on soov HDD ka "laia maailma" lasta, siis tuleb läpaka WLAN ja LAN omavahel "sillata"(ICS/Bridged) ning määrata see(WLAN) primaarseks interneti-ühenduseks nigu ühes mu eelnevas postituses viidatud on
---
Hashi
viimati muutis hashi 22.08.2011 12:16:19, muudetud 1 kord |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
22.08.2011 12:11:24
|
|
|
Väga lihtne lahendus ju. Wifi on nagu on, lani ja võrguketta seadistad käsitsi Ip-dega.
Kuna tegemist läpakaga, võib olla siin probleem selles, et lani kaabli ühendamisel disabletakse wifi. Mingil aceril olen sellist asja näinud.
Kas wifi jääb püsti kui lan taha panna? st. connection on aktiivne?
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
HA
HV Guru

|
22.08.2011 12:14:49
|
|
|
mõtlesin ise ka enne selle peale aga see peaks igal juhul olema seadistatav...
|
|
   |
121 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
22.08.2011 12:27:07
|
|
|
Majale pakutakse ainult Wifi netti. Ütlevad, et keegi ei hakka neid kaableid tassima ning ise tassida pole lubatud. Kasuta mis on või koli mujale.
Kodus kasutan küll LAN ainult ketta puhul. Liigun tihti läpakaga ringi, ei oska pead anda kas kusagil võib vaja minna LAN kasutamist.
Tänud. Vaatan teie postid läbi.
wifi jääb püsti ja coonection on aktiivne.
LAN Intel Pro/Wirelesss 2200BG Network
_________________ Olen alati ühel arvamusel inimestega, kes minuga nõustuvad.
viimati muutis Andium 22.08.2011 13:29:53, muudetud 4 korda |
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
22.08.2011 12:29:43
|
|
|
tassi ise
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
22.08.2011 12:42:35
|
|
|
Majale pakutakse ainult Wifi netti. Ütlevad, et keegi ei hakka neid kaableid tassima. |
Selle A quip A/Wlan abil peaks ka WiFi interneti vastu saama võtta ja oma äranägemist mööda jagada, nii kuidas endale meeldib.
Aga muidugi saab ka nii, nagu hetkel, et WiFi kaudu saad mujalt neti ja üle ruuteri jagab võrguketas kaabli kaudu faile, võid ka võrguketta otse arvutile järgi panna Rist Patch kaabel abiga.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
22.08.2011 13:10:39
|
|
|
Ei jää, kohe disable kui mingi signaal tuleb LAN kaablikaudu. |
Siis ju põhjus teada - vaata BIOS-est või läpaka power managementi alt seaded üle, et lan-i puhul wifit ei disabletaks.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
22.08.2011 15:41:58
|
|
|
Tegin uninstall ja install Wifi inteli driveritele. Probleem kadus aga 10 minti sain kasutada, siis tekkis jälle sama värk. ei ole netti. Mingi jama on, kord on, kord ei ole.
laurx, kas sa kasutad lan i ainult selle ketta juures? Kodus jah, liigun läppaga ringi ja võib tulla ette, kus pean minema netti LAN kaudu. Seega peab võimalus olemas olema.
Minu HDD-le ei tohi olla peale minu juurdepääs-
Marie, kus sa WiFit saad, kas samast ruuterist.
Majas kus elan, pakutakse wifi põhist netti ainult. LAN nett pole saadaval, ei tule, ja ei tohi vedada ka.
HA, nett tuleb ilmselt wifiga kuskilt umbesstiilis kõrvalmajast...ja kohalikus kaablivõrgus netti pole, on ainult HDD
umbes nii see on jah.
hashi, Minul on hetkel jäänud mulje, et läpakas on wifi-ga selle Aquip ruuteri küljes ja HDD on kaabliga ning samuti sama ruuteri otsas. On mul õigus?
Ei ole. HDD on Aquip ruuteri küljes, ruuter on läpakaga ühendatud. Ruuteril on hoopis Wifi turvalisuse eesmärgil mahavõetud.
P.S. Kusjuures ei pea HDD-l olema ruuter vahel - selle saab ka otse arvuti külge ühendada. Sellest on manuaalis lk.175 kenaste juttu
Minu manualil pole nii palju lehekülgi. Otsin netist.
LAN Intel Pro/Wirelesss 2200BG Network - http://download.intel.com/support/wireless/wlan/pro2200bg/sb/2200bgprodbrief.pdf
Ole ma neetud aga LAN paistab olevat Broadcom 440x 10/100 Integrated Controller oma, mitte Intel
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
22.08.2011 15:57:53
|
|
|
Suured tänud Kõigile. Tegin uninstall ja install Wifi inteli driveritele. Probleem kadus. Asi võis olla vigases softis või kusagil oli settingutes.
[kärtz...]
hashi kirjutas: |
Minul on hetkel jäänud mulje, et läpakas on wifi-ga selle Aquip ruuteri küljes ja HDD on kaabliga ning samuti sama ruuteri otsas. On mul õigus? P.S. Kusjuures ei pea HDD-l olema ruuter vahel - selle saab ka otse arvuti külge ühendada. Sellest on manuaalis lk.175 kenaste juttu |
Ei ole. HDD on Aquip ruuteri küljes, ruuter on läpakaga ühendatud. Ruuteril on hoopis Wifi turvalisuse eesmärgil mahavõetud. Minu manualil pole nii palju lehekülgi. Otsin netist.
LAN Intel Pro/Wirelesss 2200BG Network - http://download.intel.com/support/wireless/wlan/pro2200bg/sb/2200bgprodbrief.pdf
Ole ma neetud aga LAN paistab olevat Broadcom 440x 10/100 Integrated Controller oma, mitte Intel |
Mmm... tore, et probleem kadus
Aga... sa ei saa ühe WiFi adapteriga olla sama-aegselt mitmes WiFi võrgus(area's)
Kuidas sul need seadmed üleüldse ühenduses on, jääb mulle vähe segaseks
Präega jääb mulje, et püüad WiFi abil nii selle Aquip ruuteri, kui ka "maja-wifi"-ga kontakteeruda. Nõnda ei saa mitte.
Nigu Marie kribas, suudab see Aquip ruuter ka kliendina toimetada. Paraku ei saa sa siis tema WiFi-ga kontakteeruda, kui AP(Access Point) reshiim on välja lülitet.
Kui see Aquip suudab olla sama-aegselt nii AP, kui ka klient, on asi mõeldav. Kliendi poole seadistad oma maja wifi parameetritega, AP aga kohtvõrgu parameetrite kohaselt ehk oma käe järgi, arvestades muidugi kõiki kohtvõrgu jaoks mõeldud tingimusi ja nõudeid. Muul juhul tuleb sul ilmselt siiski kaabli abil läbi Aquip'i HDD-le ligineda
EDIT:
Tegin uninstall ja install Wifi inteli driveritele. Probleem kadus aga 10 minti sain kasutada, siis tekkis jälle sama värk. ei ole netti |
Siit võib teha järelduse(loe: spekuleerida), et su süsteem võtab LAN-i primaarse ühendusena ning kuna LAN-is needust põle, siis see ka ära kaob. Või siis lülitub WiFi välja nigu Noname kribas.
WiFi on sul ilmselt Intel'i oma, LAN aga Broadcom'i seade. Läpakatel on tihti nõnda, et adapterid on erinevate tootjate omad.
P.S. WD WorldBook Manuaal
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
22.08.2011 17:37:17
|
|
|
tegelikult on ju ka variant osta mingi linksyse vms ruuter ja to panna wifit vastu võtma. Siis saab majas kaabliga hakkama...
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
22.08.2011 20:22:01
|
|
|
salatoimik kirjutas: |
tegelikult on ju ka variant osta mingi linksys vms ruuter ja to panna wifit vastu võtma. Siis saab majas kaabliga hakkama... |
Eee... tahtsid vist ikka öelda kaabli-ta
Tegelt olekski vast kõikse targem nõnda, et panna mingi (lisa-)ruuter klient-reshiimis maja-wifi't püüdma, sellest kabla kaudu(LAN pordist) ühendus Aquip ruuterisse(WAN porti ehk Wide Area Network liidesesse), HDD kaabli(LAN liides) ja läpakas wifi abil Aquip'i külge. WiFi kaudu on HDD-s olevate failide brausimine küll oluliselt aeglasem, kui läbi kaabli, kuid vähemaste pole läpakas kaabliga aheldatud ja saab mööda maja/ruume sellega vabalt(levi-ulatuse piires mõistagi) ringi kolada.
---
Hashi |
|
   |
30 |
|