Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mr.Bean
HV vaatleja

|
12.02.2011 18:48:25
Mure arvuti helikaart + ressiiver 7.1 ühilduma |
|
|
Mure selline, et olemasolev helikaart arvutis ei oma ei digitaal, optilist ega hdmi väljundit. Siit küsimus: millist helikaarti soetada mis ühildub ressiiveriga 7.1 (yamaha ressiiveril kõik vajalikud sisendid ja väljunidd olemas) arvutiks on AMD Athlon 64 3000+, 1,79 GHz, 1gb ram, nvidia geforche 6800 gpu, helikaart vist on realtek või midagi sarnast 4 analoog väljundiga. Tean, et kast on ajast ja arust sooviks enamvähem asjaliku helikaarti mida võiks hiljem vajadusel uude kasti ümber tõsta.
Et, siis kellel on kogemusi oleks tänulik igasuguse infi eest. Kui võtta aluseks näiteks selline mäng nagu Joint Operation millel on võimalus setingutes valida 7.1 heli ja kui seda toetab helikaart mis omakorda ressiiveriga yhendada kas saab sealt kogu vajaliku heli 7.1-na kätte?
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
12.02.2011 19:11:57
|
|
|
Kui Sul on olemas helikaart millel kaheksa kanalit (7.1) ning Sul on ress mis toetab seitse punkt üks heli ning kaheksa kõlarit on ka olemas, siis saad selle 7.1 heli kätte küll.
Kas on mingi eelarve ka millest üle ei tahaks minna? Lisaks küsin, et mis ress ja kõlarid Sul on? Kas on oluline, et kaart oleks seesmine või välimine?
|
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
mr.Bean
HV vaatleja

|
12.02.2011 20:08:55
|
|
|
Eelarve! no päris kolme kiloga ei tahaks seda soetada loodetavasti jääb kilo ümber (kui just muud üle ei jää) samuti pole oluline kas väline või sisene. Resiiver on tagasihoidlik Yamaha RX-V563, passikas heco 12 tolline, meetrised postid ja keskkõlar yamaha omad ja ringheli 4 heco metase oma. Nii, et 8 kõlarit koos nüüd aga sooviks seda audiot arvutiga kokku klapitada ja teada milline helikaart selle kupatuse omaks võtab?
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
12.02.2011 22:10:08
|
|
|
Selge!
Üks variantidest on selline, et kui lähiajal plaanis arvuti välja vahetada, siis ostad kohe vähe asjalikuma heliga emaplaadi (8 kanalit ning optiline väljund). Aga kui seda hetkel plaanis pole, siis tuleks vaadata ikkagi vähe asisem helikaart.
Pakuksin välja näiteks Sound Blaster X-Fi Titanium.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
12.02.2011 22:29:07
|
|
|
Mul kasutuses 7.1 süsteem, ning kaardiks valisin Club 3D Theatron Agrippa (Algselt oli miski xfi alge, mis ei saanud oma tööga hakkama), kuna varasemalt oli selle lahjema versiooniga kokkupuude, ning jättis väga hea mulje.
Praeguseks kasutanud ligi aasta, ning väga rahul http://www.club-3d.com/index.php/products/reader.en/product/theatron-agrippa-dts-71.html
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
12.02.2011 22:42:09
|
|
|
Ka see kaart peaks teemaalgatajale ideaalselt sobima!
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
13.02.2011 10:00:08
|
|
|
Tänapäeval on videokaart helikaardiks. Ainult läbi HDMI saab uuemaid HD heliformaate ressiiverisse. Eks on ka HDMIga helikaarte, aga neil pole selles kasutusvaldkonnas mitte mingisuguseid eeliseid sisseehitatud helikaardiga videokaardi ees.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
mr.Bean
HV vaatleja

|
13.02.2011 11:19:25
|
|
|
ihvike kirjutas: |
Tänapäeval on videokaart helikaardiks. Ainult läbi HDMI saab uuemaid HD heliformaate ressiiverisse. Eks on ka HDMIga helikaarte, aga neil pole selles kasutusvaldkonnas mitte mingisuguseid eeliseid sisseehitatud helikaardiga videokaardi ees. |
Olen sellest teadlik aga head uut kasti alla 12 kilo ei saa mitte ja uuemad videokaardid suure tõenäosusega minu kasti emaplaadile ei sobi. Seega ühe mängu (ARMA2) pärast 12 kilo välja käia on esialgu natuke liig kuid plaanis. Piirduks esialgu helikaardiga muidu on kalli audio peale mõtetult raha magama pandud.
Nüüd siis otsima kust neid helikaarte saada oleks.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
13.02.2011 12:56:06
|
|
|
tsitaat: |
uuemad videokaardid suure tõenäosusega minu kasti emaplaadile ei sobi
|
Mis emaplaadiga tegu?
_________________ M: Gigabyte B650M-DS3H |
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
mr.Bean
HV vaatleja

|
13.02.2011 23:54:09
|
|
|
Arvatavasti peaks olema MS-7191
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
mr.Bean
HV vaatleja

|
14.02.2011 11:12:42
|
|
|
Saan ma õieti aru et sa soovitad hoopis olemasolevale emaplaadile uut videokaarti mis kohe toetaks hdmi heli ja mida oleks võimalik tulevikus uude kasti ümber tõsta?
Ma natuke lähtun ARMA2 optimaalsetest nõuetest. Aga samas kui korralikud helikaardid on suht kallid seal 2 kilo ligi ja ARMA2 jooksutav videokaart 3kilo ja natuke peale, siis igaljuhul tasub soetada videokaart. Raske on üldse midagi valida kui olen nii võhik, kas ma võiks olemasolevat kasti uuendada või siiski päris uus hankida!!! Veel üks variant kui saab korraliku hdmi liidesega videokaardi pea sama hinnaga mis helikaardi ehk siis kilo poolteist siis loomulikult valida videokaart mida küll ei saa uude kasti ümber tõsta aga rahaline kaotus pole ka väga suur. "pikk jutt sitt jutt"
ARMA2 optimaalnsed nõuded (Quad Core CPU or fast Dual Core CPU (Intel Core 2.8 GHz or AMD Athlon 64 X2 4400+ or faster)
2 GB RAM
Fast GPU (Nvidia Geforce 8800GT or ATI Radeon 4850 or faster) with Shader Model 3 and 512 or more MB VRAM)
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
14.02.2011 22:26:12
|
|
|
mr.Bean kirjutas: |
Saan ma õieti aru et sa soovitad hoopis olemasolevale emaplaadile uut videokaarti mis kohe toetaks hdmi heli ja mida oleks võimalik tulevikus uude kasti ümber tõsta?
Ma natuke lähtun ARMA2 optimaalsetest nõuetest. Aga samas kui korralikud helikaardid on suht kallid seal 2 kilo ligi ja ARMA2 jooksutav videokaart 3kilo ja natuke peale, siis igaljuhul tasub soetada videokaart. Raske on üldse midagi valida kui olen nii võhik, kas ma võiks olemasolevat kasti uuendada või siiski päris uus hankida!!! Veel üks variant kui saab korraliku hdmi liidesega videokaardi pea sama hinnaga mis helikaardi ehk siis kilo poolteist siis loomulikult valida videokaart mida küll ei saa uude kasti ümber tõsta aga rahaline kaotus pole ka väga suur. "pikk jutt sitt jutt"
ARMA2 optimaalnsed nõuded (Quad Core CPU or fast Dual Core CPU (Intel Core 2.8 GHz or AMD Athlon 64 X2 4400+ or faster)
2 GB RAM
Fast GPU (Nvidia Geforce 8800GT or ATI Radeon 4850 or faster) with Shader Model 3 and 512 or more MB VRAM) |
8800GT/Radeon 4800- hind peaks kasutatuna jääma kusagil 40-60€ kanti (esimene, teine), seega pole midagi nii kallid.
Foorumist saab korralikumaid kaarte ka alla 200€, nt 6850, see toetab ka HD-heliformaatide (DTS-HD ja Dolby TrueHD) bitstreami läbi HDMI. Muidugi jääks praegune ühetuumaline protsessor sellisele kaardile parajaks piduriks
Kui arvuti uuendamist või pigem väljavahetust plaanis pole, siis võta mõni 8800GT(S)-seeria kaart ligi ja läbi HDMI saab 7.1 LPCM edastatud
EDIT: 8800 puhul vaja siiski väikest lisakaablit (PILT), uuemad põlvkonnad ja ati kaardid saavad ilma selleta hakkama
|
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
mr.Bean
HV vaatleja

|
26.02.2011 22:28:25
|
|
|
Selline lugu, et sai siis Radeon HD 5670 sisse muretsetud ja nagu karta oli "tutkit vasja, ne rabotaet". Ehk siis tuleb otsida kusagilt veidike vingem toide ja katsetada ehk sellega veab monitori tööle. Huvitav, et see videokaart ei taha toitekast otse toidet nagu mu vana kaart. Aga samas töötab st. vent käib ringi aga monitor pilti ette ei võta ja kuidagi poolikuks jääb arvuti stardi töötsükkel. Arvutikeskusest väideti, et kindlalt töötab ja ise nad seda kaarti soovitasid.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
mr.Bean
HV vaatleja

|
26.02.2011 23:28:26
|
|
|
350w codegen ja peale kaardi nendepoolset soovitust meie kirjavahetuses arvutikeskusega mainisin talle, et manualis ju nõuab see kaart vähemalt 400w toidet (kirjavahetus hõlmas ka mu arvuti andmeid ja vihjet just sellesama väikse toite kohta). Tema vastus oli et peab töötama kuna kaart tarbib alla 100w ja minu vana kaart tarbib umbes samapalju. Ausaltõeldes ma päris nõrdinud. Sisimas ma teadsin, et see nii lihtsalt ei laabu ja siin millegipärast palju asjalikumad tegelased koos kui it ja arvutifirmades. Lihtsalt masendav aga enne ei tea kui pole suuremat toitekat proovida saanud. No mitte ei julge jälle osta kui selgub ,et miski muu talle ei sobi.
viimati muutis mr.Bean 26.02.2011 23:59:00, muudetud 1 kord |
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
mr.Bean
HV vaatleja

|
26.02.2011 23:45:39
|
|
|
Väljendub selles, et ei juhtu midagi. Kõik asjad nagu hakkavad tööle aga töötaksid nagu algfaasis st. kui arvuti start nuppu vajutad kuuled kuidas kõik ventikad kettad käivituvad ja nii jääbki monitor aga ei tee piuksugi (no signal) ehk siis ei hakka üldse tööle ja oranz tuluke põleb edasi nagu oleks arvuti välja lülitatud. Samas, et vähendada toite tarbimist võtsin mõned asjad tagant ära nagu kasti ventika cd romi flopi jne... aga see ei muutnud midagi. Panin vana kaardi sisse tagasi ja siis käivitus nii nagu peab. Ega mingi biosi teema ometi.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
27.02.2011 00:29:32
|
|
|
tsitaat: |
Ega mingi biosi teema ometi.
|
MIs versioon BIOS-st peal on? Uusim on v1.2, kui see peal pole, lase see aga selga, Live Update utiliit abiks selleks (http://eu.msi.com/product/mb/RS482M4-FD--ILD--IL--L.html#/?div=Utility).
Kui ka BIOSi uuendus ei aita, siis on vist tegu PCI-E konfliktiga...Emaplaat toetab v1.0a, kaart aga 2.0, kuigi peaks olema tagasiühilduv 1.0-ga.
|
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wusses
mehine eesti muffin

|
27.02.2011 00:48:06
|
|
|
Tervist,et mul on 8600gt low profile ja ka olemas hdmi...aga mina sealt pilti ei saanud-ka heli oma ? Vōi arvutis kinni?
_________________ tegelen tööriistade hoolduse ja remondiga - Toolrepair OÜ |
|
Kommentaarid: 336 loe/lisa |
   |
275 |
|
tagasi üles |
|
 |
mr.Bean
HV vaatleja

|
27.02.2011 10:38:01
|
|
|
Bios-is oli 1.0 lasin nüüd siis selle ka üle ja näitab 1.2. Aga ei miskit ikka sama jura kuid läbi on proovimata suurem toitekas vähe usutav, et see peaks kuidagi mõjuma aga mine sa tea.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
27.02.2011 10:40:51
|
|
|
Eks toide on mõistlik vähe vängem panna jah.
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
27.02.2011 10:57:55
|
|
|
Proovi see siis jah järgi, kui abi pole, siis on tõesti vist selle PCI-E põlvkondade ühildamatuse teema. Või noh, võid ju igaks-juhuks lasta selle videokaardi ka mujal arvutis üle kontrollida.
_________________ M: Gigabyte B650M-DS3H |
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.02.2011 20:53:45
|
|
|
Väikse ääremärkusena - 350W Codegen on reaalselt kusagil 250W siis kui ta on uhiuus ja hiljem võib tema võimsuseks lugeda nii 200W.
Nii, et kirjadega 350W Codegen jääb paljude arvutite jaoks, kahjuks lahjaks, kus on kasutusel iseseisev videokaart.
-------------------------------
Nii, et laena sõbra käest vajaliku võimsusega, täiesti korras toide ja katseta läbi.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
mr.Bean
HV vaatleja

|
28.02.2011 21:10:24
|
|
|
Nii nüüdseks katsetused tehtud ja tulemus NULL. Sõbral väheke uuem kast nii aasta poolteist vana panin siis selle HD 5670 videokaardi tema kasti ja hakkas kohe tööle, monitor küll mitte sellest sinisest pesast aga läbi valge videokaardi pesa koos üleminekuga. Arvuti luges ennast ilusti lõpuni pilt oli ees ja kõik tipp topp. Silmanurgast nägin et tal oli bios mingi 1.1 see selleks. Teine variant oli siis tema 540 voi oli see 550w toitekas sai oma kasti pandud uus videokaart samuti ja tulemus sama ei piuksugi ainuke asi mis teeb on see, et käivituvad kõik asjad aga sinnapaika see ka jääb. Kõvaketas ei ragista monitor laiutab käsi sisse välja lülitades no signal ja kogu muusika. Jäänud on veel kaks varianti esiteks, kas mina olen võhik või teiseks, arvutikeskuse targad onud peavad oma sõnu sööma ja nende soovitatud ning mulle müüdud videokaart ei sobi emaplaadiga kokku.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|