Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Markspoiss
HV veteran

|
15.10.2010 23:19:33
linuxi installides kadusid kõik partitsioonid (kas nüüd on täitsa kellad?) |
|
|
nimelt lasin ubuntut peale seda uut... no nagu valisin omarust selle varianti, et ta installiks selle winni sisse nagu vms... aga võta näpust nüüd on kõik pardid kadund ja on aint üks suur ja swap... kas neid taastada pole enam kuidagi võimalik? pea 300 giga asju lendas:( asi on ikka väga nutune kui midagi taastada ei saa....
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.10.2010 23:35:58
|
|
|
Saab taastada - iseküsimus on, et milline taastusprogrammidest suudab ka Linuxi formaadi alt vana formaadi välja tirida. Aga seda pead ise rahulikult katsetama hakkama - näiteks GetDataBackiga pihta hakates.
Vähemalt kunagi olen näinud, et see polnud eriline probleem, kuid selle programmi nime ei mäleta - oli üsna tükk aega tagasi.
---------------------------------------------
Võib-olla on ka Linuxi all vastavad töövahendid olemas, aga seda peab siis selgitama mõni Linuxi-asjatundja.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
15.10.2010 23:54:07
|
|
|
Üldiselt on sel juhul ksuhtkoht kellad jahh... vähemalt minu teada...
Wubi kasutamiseks pead installika käima ajama Windowsis endas, nagu iga muud suva proget installides, mitte Installikalt bootides, muidu automaatsete valikute puhul tehakse kogu ketas tühjaks jahh
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.10.2010 00:02:48
|
|
|
Niipalju 6nnestus meenutada, et taastusprogramm n2itas Linuxi-"kihti", mida taastada ei osatud ning selle all n2idati Windowsi formaadi-kihti, mida taastada osati.
Linuxi tarbeks on ka olemas muidu mingid taastusprogrammid, aga kas need ka sel juhul midagi tarka teevad, seda j2llegi peavad Linuxi-tundjad r22kima.
Postitatud mobile device
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter

|
16.10.2010 00:27:32
|
|
|
no kuda sa selle valikuga nii puusse said panna...
üldiselt ,on kellad jah.need taastus proged on nii ja naa. enamik stuffi on siiski piixus.midagi vast õnnestub päästa
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
5 :: |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
medicopter
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
16.10.2010 00:55:22
|
|
|
Kuna ta selle mingisuguse EXT failisüsteemiga üle kirjutas, on sealt eelmiste andmete kättesaamine enam kui kahtlane...vähemalt laiatarbe vahenditega...
Ma pole ka mingi andmetaastus expert aga asjaga veidike kokkupuutununa ning veidi nende failisüsteemide hingeelu tundes on asi suht nutune sellist "kombot" silmas pidades
medicopter, sa ikka tead, milleks Recuva üldse mõeldud on? Igatahes mitte juba "ülekirjutatud" kettalt andmete taastamiseks...
Muidu meil siin HV `s kasutaja Toivos tegeleb kõvaketaste andmetaastuse alal, ehk tema nuputab miskit välja, kui andmed tõesti üliolulised olid...
|
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Froggy
HV kasutaja

|
16.10.2010 00:56:52
|
|
|
alliance kirjutas: |
no kuda sa selle valikuga nii puusse said panna...
|
Kusjuures endal oli samamoodi ubuntuga. Panin küll ,et insatalliks windoosa kõrvale ja kasutaks vaba ala aga ikkagi kustutas terve parti. Installimiseks kasutasn seda windoosa vidinat
http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/windows-installer
Aga kuna mul seal midagi olulist ei olnud siis ei proovinudki midagi taastada
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
medicopter
HV kasutaja

|
16.10.2010 01:06:40
|
|
|
no alati on ju enne mõttekas backup teha teisele kettale ja kakku sis ketas tagant, mis siis saab näiteks kui sul on kõik tähtis data koguaeg arvuti kettal ja purjus elektrik keerab kogemata 380 peale või pikne lööb sisse = kõõga oledki ilma. Hoia alati kriitilised asjad plaadil või välisel tagavarakettal.
_________________ Skype alternatiiv tulevikus ja turvalisem ka lisaks |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
2 trini
HV veteran

|
16.10.2010 01:42:43
|
|
|
Otsi ja tiri omale Windows PE netist, ma olen sellega saanud seni taastada partitsioonid, ka need mis linuxi all pekki keeratud. Tõsi üle pole kunagi installinud Windows'i parti... Kuid vähemalt proovida tasub.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
1 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markspoiss
HV veteran

|
16.10.2010 13:28:01
|
|
|
tänud vastamast... eks ma proovin ja uurin mis saab.... ühesõnaga edu mulle:D
EDIT: kasutasin acronise disc directorit vms... sellega pardid nagu taastati.... näitab, et kõiks uurused on õiged ja andmeid samapalju peal kui varem jms... aga krt ligi ei lase just kõige suuremale:S ja muidugi win üles ei boodi enam sealt.... kas on lootust seega, et andmed siis taastati kõik ilusti? äkki peaks proovima chkdsk f käsku või midagi neil ketastel? kõige hullem on see, et olen faking männiku karjääris tööl ja ei sa akoju ennem esmasp ja pole siin midagi võtta ka... telefoni netiga rsk ei saa ju midagi teha peale tükkimise ja msni kui 3-gd pole ja megasid ka napib:D
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
16.10.2010 13:40:18
|
|
|
Pigem anna see ketas parem mõne oskajama kätte, praegu ise torkides teed asja ainult hullemaks
Ma vähemalt loodan, et sa ei ürita vähemalt kettalt andmeid taastada samale kettale ja reeglina tehakse kettast enne taastamist 1:1 koopia nagu Andrus Luht ütles, et kui esimene taaste üritus ebaõnnestub, saab sama algmaterjaliga proovida erinevaid metoodikaid.
|
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
gollum
HV kasutaja

|
16.10.2010 13:42:27
|
|
|
kui suur sul see uus linuxi partitsioon on? kui suur ketas on? oled sa kindel et windowsi partitsioon on läinud? kas linuxi partitsioonihaldurist vaatasid järele, mis partid üleüldse kettal on?
üldiselt ei soovitaks oluliste andmetega ketastega selliseid trikke teha, kui siis võtta migi teie ketas kõrvale ja panna sinna linux, hiljem on lihtsam majandada ka kui uued lin/win versioonid peale tulevad...
_________________ Maailm on kõik millega on tegu. |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markspoiss
HV veteran

|
16.10.2010 13:48:40
|
|
|
ma lasingi selle linuxi bootides tööle mitte winnist endast ja siis valisin selle et paneks nagu winni ja see ilmselt selle sumpsi lasigi... sest ennem pole sedasi juhtund kui win alt olen lasknud... ja linuxi all vaadates olid kahjuks jah kõik läind... aint 1 suur oli...
selle sama aconis backup progrega peaks ka saama vist sector by sector koopiat saama teha kui ma õieti mäletan?
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
16.10.2010 13:58:47
|
|
|
Markspoiss kirjutas: |
selle sama aconis backup progrega peaks ka saama vist sector by sector koopiat saama teha kui ma õieti mäletan? |
Sector-by-Sector kopeerimiseks olen ma ise enamasti linuxi dd kasutanud, võimalikud variandid oleks:
dd if=/dev/hdx of=/dev/hdy - raw copy ühelt kettalt teisele
dd if=/dev/hdx of=/path/to/image - raw copy imageks
dd if=/dev/hdx | gzip > /path/to/image.gz - raw copy, gzip failiks
Seda võiks siis jooksutada, mitte samalt "perssekukkunud" kettalt vaid kas LiveCD`lt teiselt kettalt vms. kohast.
Acronise kohta ei oska kahjuks öelda. Win progedest olen Macricum Reflect Free`d kasutanud ketaste kloonimiseks ja imagete tegemiseks.
|
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markspoiss
HV veteran

|
16.10.2010 16:16:51
|
|
|
no siis ilmselt panen ketta teise masinasse ja sealt linuxi alt lasen või midagi sellist... aga per... kust ma selle vaba ruumi võtan:S
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
16.10.2010 16:35:48
|
|
|
no siis ilmselt panen ketta teise masinasse ja sealt linuxi alt lasen või midagi sellist... aga per... kust ma selle vaba ruumi võtan:S |
Vaba ruumi läheb sul täpselt samapalju vaja, kui suur on see ketas, mida sa "kloonima" hakkad...
|
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markspoiss
HV veteran

|
16.10.2010 19:21:09
|
|
|
no ca 300 giga... :S peab leiutama hakkama:)
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
16.10.2010 19:29:59
|
|
|
Andrus Luht kirjutas: |
Markspoiss, selliseid 'loomakatseid' tehakse nii, et peeti lastud kettast tõmmatakse kõigepealt sector-by-sector image ning alles siis hakatakse midagi üritama parandada. Nii saab kindel olla, et õnnetu parandamise korral ei tehta asja veel hullemaks ning juhul kui mõistus üle ei käi on võimalik spetsialistide poole pöörduda... |
Soovitad ehk ka sobivat tarkvara kõrvale, kui tüli ei tee....
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.10.2010 20:23:25
|
|
|
tcumen: N-ö "kloonimisoskus" on praktiliselt kõigil (nutikamatel) taastusprogrammidel olemas.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markspoiss
HV veteran

|
17.10.2010 12:55:34
|
|
|
hmm... äkki teab keegi kohe soovitada kedagi ja siis võib mõni mees mulle PM saata postkasti ja ka pakkuda välja mis tasu eest nõus oleks asja tegema?
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
17.10.2010 13:00:16
|
|
|
hmm... äkki teab keegi kohe soovitada kedagi ja siis võib mõni mees mulle PM saata postkasti ja ka pakkuda välja mis tasu eest nõus oleks asja tegema? |
Etz kirjutas: |
Muidu meil siin HV `s kasutaja Toivos tegeleb kõvaketaste andmetaastuse alal, ehk tema nuputab miskit välja, kui andmed tõesti üliolulised olid... |
Hinda pead muidugi ise talt endalt küsima...
|
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
woozy
HV Guru

|
17.10.2010 13:29:43
|
|
|
VÄGA kahtlen, et Markspoiss on nõus sellist summat välja käima mängude/muusika jne stuffi eest..
Ise kunagi küsisin hinnapakkumist 120GB ketta taastamist, siis täielik taastamine oli 5kilo
Ühesõnaga ei ole odav asi
|
|
Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
120 |
|
tagasi üles |