Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
nexus
HV veteran

|
01.11.2009 10:24:16
Windows-i "legaliseerimine" ? |
|
|
Olukord siis selline: vesteldes ühe tuttavaga tarkvarast ja piraatlusest, palus ta mul üle vaadata oma firma arvutid, et saada ülevaade neis toimuvast. Kuna tegemist ei ole eriti suure ettevõttega, siis IT-mees neil puudub. Üldmulje jäi hea, aga...
Kahes arvutis on paigaldatud XP Corp versioon, mis seal kohe kuidagi olla ei tohiks. Muidugi ei ole probleem nendesse mõni uus win osta, kuid takistus tekib sellest, et need arvutid juhivad suht keerulist "masinavärki" ning selleks on neis ka üsna spetsiifiline tarkvara, mida uuesti paigaldada ja häälestada on äärmiselt keeruline. Ehk saaks isegi hakkama, aga masinad ei tohi jääda seisma.
Kui osta juurde Windows Get Genuine Kit, siis kas sellest on abi ka VLK puhul ?
Eesmärk on, et kõikides kastides oleks legaalne tarkvara.
|
|
Kommentaarid: 240 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
198 |
|
tagasi üles |
|
 |
SCREAMER
HV Guru

|
01.11.2009 10:57:01
|
|
|
ikka, kui sul õige võti käes, käivitad key changerit:http://www.microsoft.com/genuine/selfhelp/XPPkuinst.aspx?displaylang=et&sGuid=581d5dbf-0e76-4d1c-a5a9-dd4f402b2752
ning aktiveerud
_________________ [img:]https://foorum.test.hv.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
Kommentaarid: 436 loe/lisa |
   |
1 :: |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
nexus
HV veteran

|
01.11.2009 11:17:41
|
|
|
kas siis GGK muudab su win-i key sõltumata sellest, kas sul on pira home (oem, retail) või pira pro (oem, retail, corp) ?
edit:
tsitaat: |
Pärast tootenumbri värskendamist tuleb teil aktiveerida Windows.
|
konkreetsed arvutid ei ole netti ühendatud.
|
|
   |
198 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
01.11.2009 11:18:39
|
|
|
oma kogemuse järgi võin öelda, et niimoodi ei saa keyd muuta
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
01.11.2009 14:34:52
|
|
|
Kõige lihtsam on vajalikud litsentsid osta, antud juhul siis XP Pro. See, et sinna VLK keyga see win installitud on, ei tohiks küll kedagi kottida.
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
SCREAMER
HV Guru

|
01.11.2009 14:43:44
|
|
|
mina muutsin xp pro corpi keyd OEM key vastu, GGK abiga
kännuämmelg kirjutas: |
oma kogemuse järgi võin öelda, et niimoodi ei saa keyd muuta |
|
   |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
01.11.2009 15:07:49
|
|
|
nexus kirjutas: |
.......
Kahes arvutis on paigaldatud XP Corp versioon, mis seal kohe kuidagi olla ei tohiks. Muidugi ei ole probleem nendesse mõni uus win osta, kuid takistus tekib sellest, et need arvutid juhivad suht keerulist "masinavärki" ning selleks on neis ka üsna spetsiifiline tarkvara ...... |
See XP Corp on ise paigaldatud või tuli mõne seadmega see arvuti kaasa, Corp on tavaliselt brändi ( IBM, HP, DEL ja nii edasi ) arvutitel vaikimisi ja sai kastiga kaasas oleva võtme vastu muuta, spets tööpinke juhtiva arvutite puhul vaevalt seal midagi muuta tohib
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
01.11.2009 15:09:44
|
|
|
no mul on olnud nati teine situatsioon jah- masinatele on mingil kummalisel põhjusel installitud corporate win, kuigi masinad omavad legaalset XP pro verisooni nii kleebise kui ostudokumentitena..
Või siis teine variant HP-läpparid, milledele pole võimalik legaalse keyga oem windoosat installida- kleebisel olev mediacenter edition key kuulub hoopis xp-prole.
kummagil juhul pole siis microsofti sõnul võimalik lihtsalt legaliseerida
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
SCREAMER
HV Guru

|
01.11.2009 15:46:58
|
|
|
sama siin, kuid sain ilusti GKK abil keyd vahetada ning aktiveerida
no mul on olnud nati teine situatsioon jah- masinatele on mingil kummalisel põhjusel installitud corporate win, kuigi masinad omavad legaalset XP pro verisooni nii kleebise kui ostudokumentitena..
|
|
   |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
nexus
HV veteran

|
01.11.2009 15:50:11
|
|
|
Marie kirjutas: |
See XP Corp on ise paigaldatud või tuli mõne seadmega see arvuti kaasa, Corp on tavaliselt brändi ( IBM, HP, DEL ja nii edasi ) arvutitel vaikimisi ja sai kastiga kaasas oleva võtme vastu muuta, spets tööpinke juhtiva arvutite puhul vaevalt seal midagi muuta tohib |
see corp on seal n.ö. "hooldusmehe" omalooming.
eks tuleb üks GGK siis soetada ja uurida asja
|
|
   |
198 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
01.11.2009 16:19:22
|
|
|
SCREAMER kirjutas: |
|
saan ma ikka õigesti aru, et GKK on eraldi toode, mis tarvis legaliseerimiseks osta, mitte lihtlabane võimalus olemasoleva litsentsiga vurhvlit üle kantida?
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
01.11.2009 16:24:41
|
|
|
|
saan ma ikka õigesti aru, et GKK on eraldi toode, mis tarvis legaliseerimiseks osta, mitte lihtlabane võimalus olemasoleva litsentsiga vurhvlit üle kantida? |
Ma arvan küll: Win XP PRO Genuine ENG - 2650.- , arvatavasti peaks piisama repair installist
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
SCREAMER
HV Guru

|
01.11.2009 18:23:42
|
|
|
just, kuna sul tuleb vahetada key õige vastu
|
saan ma ikka õigesti aru, et GKK on eraldi toode, mis tarvis legaliseerimiseks osta, mitte lihtlabane võimalus olemasoleva litsentsiga vurhvlit üle kantida? |
|
   |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
01.11.2009 19:39:30
|
|
|
just, kuna sul tuleb vahetada key õige vastu
|
mai misteik...
Oma piiratuses kirjeldasin situatsiooni, kus masinal oli olemas legaalne litsents, kuid keegi peale installinud korporatiivvindoosa, mistap ainuke rahakotti säästev variant oli uus install.
Teisel puhul (suure tõenäosusega siiski mingi microsofti näpsakas) soovitati legaliseerimiseks uus toode osta .
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
SCREAMER
HV Guru

|
01.11.2009 22:38:20
|
|
|
see link ma ülespool andsin, selle proge abil saab vahetada corp->retail->oem ning vastupidi keyd ning aktiveerida winni,
kui õige key olemas, ei pea gkk ostma või reinstall teha, piisab key vahetusest, ainuke nõude on vist interneti ühendus
|
   |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
01.11.2009 22:43:41
|
|
|
Marie kirjutas: |
nexus kirjutas: |
.......
Kahes arvutis on paigaldatud XP Corp versioon, mis seal kohe kuidagi olla ei tohiks. Muidugi ei ole probleem nendesse mõni uus win osta, kuid takistus tekib sellest, et need arvutid juhivad suht keerulist "masinavärki" ning selleks on neis ka üsna spetsiifiline tarkvara ...... |
See XP Corp on ise paigaldatud või tuli mõne seadmega see arvuti kaasa, Corp on tavaliselt brändi ( IBM, HP, DEL ja nii edasi ) arvutitel vaikimisi ja sai kastiga kaasas oleva võtme vastu muuta, spets tööpinke juhtiva arvutite puhul vaevalt seal midagi muuta tohib |
Ajad midagi segi. See, mis neil masinatel peal, on OEM litsentsiga Windows. VL litsentsiga masinaid nüüd küll ei müüa.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
01.11.2009 23:06:11
|
|
|
see link ma ülespool andsin, selle proge abil saab vahetada corp->retail->oem ning vastupidi keyd ning aktiveerida winni,
kui õige key olemas, ei pea gkk ostma või reinstall teha, piisab key vahetusest, ainuke nõude on vist interneti ühendus |
no pagan.. ma olen selle key changeriga võimelnud küll ning ainuke vastus on mittesobiv võti ...Samuti olen ma telefoni otsas tunde rippunud ning vastus on ühene- nii ei saa...
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Duckhead
HV veteran

|
01.11.2009 23:13:30
|
|
|
ma ka ei ole saand hakkama corp>pro
_________________ ÄRA KOORMA PENSIONIKASSAT, SURE ÕIGEAEGSELT!!! |
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
SCREAMER
HV Guru

|
01.11.2009 23:16:40
|
|
|
mnja, siis ei oska kommenteerida
endal 2korda õnnestus corp->OEM,
igaks juhuks küsin üle, kas corpid on sp3-ga või mitte? mul mõlemad olid SP3ga
no pagan.. ma olen selle key changeriga võimelnud küll ning ainuke vastus on mittesobiv võti ...Samuti olen ma telefoni otsas tunde rippunud ning vastus on ühene- nii ei saa... |
|
   |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
nexus
HV veteran

|
01.11.2009 23:36:45
|
|
|
näedsa , põnev teema tuli välja.
homme võimalik asja uurima hakata.
|
|
   |
198 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
02.11.2009 00:23:43
|
|
|
Väike märkus: Suurfirmad kasutavad väga tihti oma koode ja siis ei toimi mingid tavalised OEM-koodid ja nende muudatused.
Ja see on juba aastaid tuntud nähtus, muide.
Esimene ettejäänud link internetist, aastast 2006 ja selles arutatakse enam-vähem sama asja üle, et "tuleb minna poodi uut XP-d ostma".
http://forums.canadiancontent.net/computers-internet/48752-windows-activation-problem.html
Ise mäletan selliseid olukordi kusagilt 2000-te aastate algusest, kus näiteks Compaq sõi ainult enda Win98 koodi, mitte aga teisi Win98 koode.
-----------------------------------------------------------
Nii, et kui koodivahetus töötab on kõik OK ja kui koodivahetus ei tööta, on samuti kõik OK.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
02.11.2009 09:01:15
|
|
|
Ise ka sain kodus pira corpi mikisofti abimehega ära vahetatud legaalseks karbi-Pro-ks, mingit reinstalli küll vaja polnud.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
02.11.2009 09:05:12
|
|
|
mnja, siis ei oska kommenteerida
endal 2korda õnnestus corp->OEM,
igaks juhuks küsin üle, kas corpid on sp3-ga või mitte? mul mõlemad olid SP3ga
no pagan.. ma olen selle key changeriga võimelnud küll ning ainuke vastus on mittesobiv võti ...Samuti olen ma telefoni otsas tunde rippunud ning vastus on ühene- nii ei saa... |
|
Tegelikult pole suurt vahet, mis sp või mis win. See tööriist tõesti kord töötab ja teinekord mitte (ja siis aitab vaid korralik puhas install). Kriitiliseks tegijaks võib osutuda masina tehniline seisukord ja ka see, kui korras win ise üritamise ajal on.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaitsevaim
HV kasutaja
|
02.11.2009 11:10:59
|
|
|
nojah, eks ta ole. Aru ma ei saa mis key changeritega siin vaja mässata. Piisab õigesse kohta minemisest registris, seal siis vahetad mõne väärtuse või kustutad mõne võtme ja asi muudetud ja korras. Üks hea koht on näiteks
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet003\Control\ProductOptions. See 3 seal peaks olema suurima numbriga controlset-ide all. Sealt Productsuite maha XP Pro saamiseks või siis muudad selle väärtuse millekski muuks ja juurde dword key brand 0. Siis restart ja last good known configuration. Imelihtne versiooni muutmine.
Võtit saab põhimõtteliselt muuta selle võtme all kui oskaks binaarkoodi "ümber tõlkida"
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA
Üks hea õpetus ka siin
http://pcsupport.about.com/od/productkeysactivation/ht/changexpkey.htm
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
02.11.2009 20:03:16
|
|
|
Tehke mulle selgeks, miks on vaja riskida töötava asja pekkikeeramisega kui on võimalik osta litsents, mis lubab olemasolevat opsüsteemi kasutada?
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|