praegune kellaaeg 05.09.2025 06:55:43
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Vananematu
HV veteran

|
10.02.2009 20:39:42
Tasuta OS windows kasutajale - inimesele. |
|
|
On küll soovitusi siin-seal, kuid paneks kirja siia operatsioonisüsteemid, mis on suure online kommuuni ning kasutajaskonna osad. OS, mida julgeks paigaldada ka tuttava, sugulase arvutisse esimeseks mitte Windows kogemuseks ning sellega kaasnevalt muretumaks arvutikasutamiseks.
Ise leidsin kolm huvitavat kandidaati, gNewSense, Linux Mint ja Ultimate Edition.
HV kasutajate poolt pakutud tasuta OP süsteemid:
Ubuntu - üks tuntumaid avatud lähtekoodil GNU/Linux op-süsteeme, mis ajaloolise Debian süsteemi baasil.
Ultimate Edition - eelseadistatud Ubuntu, kus heli-, videoesitlus töötab out of the box ning lai tarkvara valik on iga alammenüü all.
Mandriva
OpenSuse
Linux Mint
Fedora Core
Huvitavad lingid HV-laste poolt seoses tasuta OP-süsteemi paremaks tundmaõppimiseks:
Ubuntu Windowsis - paigalda Ubuntu Windowsi keskkonda, nagu iga teist programmi start menüüsse.
DistroWatch enim kasutatavamad op-süsteemid
GetDeb - lihtne tarkvara otsimine, paigaldamine läbi veebikeskkonna.
Ubuntu tarkvarapaketid - Ubuntu tarkvarapakettide otsimine ametliku veebilehe kaudu
Ubuntu Games - Mängud Ubuntule, mis on spetsiaalselt testitud ning hõlpsalt debian süsteemile paigaldatavad.
viimati muutis Vananematu 25.11.2009 16:12:15, muudetud 8 korda |
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
nene
Kreisi kasutaja

|
10.02.2009 22:21:26
Re: Tasuta OS windows kasutajale - inimesele. |
|
|
Vananematu kirjutas: |
distributsioonid, mis kommentaaride, ülevaadete kohaselt peaks olema ligilähedased suure GUI hiiu (MS) kasutusmugavusele. |
Ma arvan, et see on oma olemuselt vale suund kuhu pürgida. Linux on erinev, ning see ta paremaks teebki. Need distrod, mis üritavad Windowsi sarnased on, püüavad seda sarnasust saavutada eelkõige graafilise liidese väljanägemises, kuid peab ütlema, et Linuxi graafiline pool ongi see osa, mis on Windowsiga kõige sarnasem. Graafilised erinevused Windowsi enda erinevate versioonide vahel on pea sama suured kui Windowsi ja Linuxi graafilised erinevused.
Erinevalt Windowsist on Linuxi distro valimisel üheks ääretult oluliseks kriteeriumiks community. Ehk siis kustkohast saab kasutaja abi. Kui valid mingi vähetuntud distro, nagu need ülalmainitud, siis on üsna raske leida kedagi, kes sind distro-spetsiifiliste probleemidega aidata oskaks. Veel vähem oskaks seda abi eesti keeles anda.
Üldse oleks kõige parem teistele soovitada distrot, mida sa ise kasutad. Või siis vähemalt midagi, mida sa hästi tunned - siis saad sa neid nende probleemidega ise aidata.
Minu meelest on hetkel erinevad Ubuntu variandid Windowsist tulnud kasutajale igati sobilikud. Olen ise näinud täiesti arvutikaugeid inimesi edukalt hakkama saamas. Õigupoolest oskajal windowsi kasutajal ongi raskem üle minna, aga see on juba üks teine lugu...
_________________ Mõistus otsas? Pane pinusse... |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
11.02.2009 00:18:05
|
|
|
... mulle on Windowsi ja Linuxi ühendamise idee alati kuidagi kentsakas tundunud. Milleks on vaja teha Linuxist Windows, kas pelgalt Windowsi kasutamisest ei piisa ? Milleks on sinna vahele veel Linuxit vaja ? Juhul, kui niimoodi üritatakse Windowsi kasutajaid Linuxile üle meelitada, siis see tundub mulle, kui joodiku viinaravi alkoholiga. Varem või hiljem saab inimene nii kui nii aru, et Linux ei ole Windows. Seega, milleks ennast lollitada, parem võtta kohe ette mõni graafilisele töölauale suunitletud populaarne linuxi distributsioon nagu Ubuntu ja proovida selle abil oma igapäevaseid asjatoimetusi läbi viia. Juhul, kui see õnnestub ja midagi tegemate ei jää, siis oledki õnnelikult migreerunud ja nii lihtne see ongi. Vastasel juhul aga soovitaks Windowsi edasi kasutada ja Linux unustada sest vähemalt esialgu, ei kõlbagi linux veel kõigi jaoks, kuid küll see aeg kah kord tuleb ...
... mis puutub aga Linuxi kasutajaliidese mugavusse, siis on see väga mugav eeldades, et ei ürita seda samastada Windowsi kasutajaliidesega. Kõike annab teha väga erinevat moodi ja kes on öelnud, et Windowsi moodi on just see parim viis ?

viimati muutis DigeBeni 11.02.2009 00:24:19, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 194 loe/lisa |
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vananematu
HV veteran

|
11.02.2009 00:29:25
|
|
|
Vale suund leida tasuta OS piraaja win kõrvale? Ma ei arva nii. Nõnda suur hulk inimesi ilmaasjata ei pira windowsi. Vaja ongi leida ligilähedane GUI, mis käituks sarnaselt tuntud tarkvarale - windowsile. Nii kaua, kuni Linux "ülistab" windowsi oma erilisusega, ei astu valdav enamus ka selle kasutamiseks samme.
Ma saan, aru et need erinevused on vajalikud, kuid GUI näol kindlasti mitte. Mõelda vaid, kui meil oleks windows, kus kõik oleks hiire kliki kaugusel ning käsurida, millel kõik Unixi parimad programmid kaasatud.
Minu arust on küllalt positiivne luua harjumustele ligilähedane kasutusmugavus ning seda vabavara näol.
Las ma sõnatan ümber eesmärgi. Leida GNU/Linux, Linux distributsioon, kus "out of the box" valikus oleks multimeedia esitus, videokaardi raua tugi, veebilehitseja pluginad, ja muu taoline kättesaadav. Ma võin siia laduda oma valiku distrodest, aga see ei oleks enam objektiivne. Niisiis, kogemused tasuta OP-süsteemidega, mis esmapilgul tunduvad, et on mõeldud inimestele, mitte linuxi tuuma avastajatele.
Ma mõtlen seda, et teema ei ole avaldada oma elukutselist arvamust win ja linux erinevustest. Kui küsib üks windowsi kasutaja, kes isegi arvutist mõhkugi ei taipa, winile alternatiive, kuna pirada ka ei taha? Või väikese ettevõtte juht, kes kindlatel eesmärkidel MS tarkvara litsentsi osta ei taha, kuna teab, et on ka tasuta alternatiivid. Samas ei tea kus kohast alustada, teab vaid, et on vaja out of the box lahendust, kus võimalikult palju töötaks.
Mis te siis vastate talle? Et Linux ei saa kunagi windows olema ja piragu edasi? Mõnus oleks kuulda reaalseid kogemusi, valikuid huvitavate distrode väljapakkumisel, kus palju funktsionaalsust oleks juba otse karbist välja võttes kaasatud - videod avaneksid, heli töötaks, dokumendid oleks kaetud vastava tarkvaraga ning meel muretu turvalisust näppimata.
viimati muutis Vananematu 11.02.2009 00:34:03, muudetud 1 kord |
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran
|
11.02.2009 00:30:43
|
|
|
Las ma sõnatan ümber eesmärgi. Leida GNU/Linux, Linux distributsioon, kus "out of the box" valikus oleks multimeedia esitus, videokaardi raua tugi, veebilehitseja pluginad, ja muu taoline kättesaadav. |
oot-oot, kas siis windooza puhul kõik videod mängivad kohe out-of-the-box? Ja videokaardi draivud on ka kohe võluväel peal? Ja veebilehitsejal ka kohe kõik pluginad küljes?
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vananematu
HV veteran

|
11.02.2009 00:40:53
|
|
|
tom1245 kirjutas: |
Las ma sõnatan ümber eesmärgi. Leida GNU/Linux, Linux distributsioon, kus "out of the box" valikus oleks multimeedia esitus, videokaardi raua tugi, veebilehitseja pluginad, ja muu taoline kättesaadav. |
oot-oot, kas siis windooza puhul kõik videod mängivad kohe out-of-the-box? Ja videokaardi draivud on ka kohe võluväel peal? Ja veebilehitsejal ka kohe kõik pluginad küljes? |
Teema läheb tähenärimiseks üle. Aga kuna sa selgitust nõuad, siis idee on selles, kas linux distrodel on asi võimalik? Windoosat häälestada - need näpunäited juhatad ka hõlpsalt läbi telefoni ära.
Mis te nüüd norite vaest inimest
Admin võiks korrastada poste. nene oli esimene kes reaalselt ühe distro välja pakkus, pärast hakkas korduma..
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
11.02.2009 00:44:37
|
|
|
... ühesõnaga, sa tahad saada tasuta kõike seda, mille eest pead Windowsi puhul maksma ? Kas siin ei eksisteeri mitte loogikaviga ? Sa oled ju kuulnud ütlust - tasuta lõunaid pole - usu mind, see kehtib samaväärselt ka operatsioonisüsteemide puhul. Kvaliteetse intellektuaalse omandi eest küsitakse alati raha sest selle arendamine ei ole ju tasuta tegevus. Loomulikult liigub vabavara kogu aeg selles suunas, et pakkuda alternatiivi kommertstarkvarale, kuid ma julgen arvata, et kapitalistlikus ühiskonnas ei jõua vabavara siiski kunagi päris igas mõttes kommertsile järele. Alati jäävad alles valdkonnad, mille tasuta arendamine samas tempos kommertsiga, käib lihtsalt vabatahtlike kommuunidele üle jõu. Seega on tegemist paratamatusega, saad küll tasuta võimaluse, kuid selle ära kasutamine, nõuab siiski natuke rohkem personaalset pingutust sest päris kõike ei ole sinu eest ära tehtud ...

viimati muutis DigeBeni 11.02.2009 00:47:03, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 194 loe/lisa |
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gizmoz
Kreisi kasutaja

|
11.02.2009 00:44:40
|
|
|
Ubuntu ? suht lollikindel Distro , kergelt mudides saad igast kama seal peal keevitada ... 8.10 või 8.4 või mis iganes see viimane distro oli
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
11.02.2009 00:57:29
|
|
|
Admin võiks korrastada poste. nene oli esimene kes reaalselt ühe distro välja pakkus, pärast hakkas korduma.. |
... siin ei ole midagi korrastada sest ei ole midagi muud mõtet soovitada, Ubuntu on hetkel üks kõige aktiivsemalt arendatav ja populaarseim linuxi distributsioon, mille kommuun on lühikese ajaga üüratuks paisunud ja mis peaks andma sulle kõige ehedama mulje, milleks üks praegune graafilise töölaua linux "out of the box" võimeline on. Pealegi, linux on linux, distributsioonid on vaid erinevate rakenduste kogumid, mis on selle küljes tööle pandud, seega kui linuxiga lähemalt tutvud, siis saad aru, et nad ei erine tegelikult üksteisest kuigi kardinaalselt. Vahe on vaid ideoloogias, kuidas üks või teine distro üles on ehitatud ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
11.02.2009 02:03:53
|
|
|
tom1245 kirjutas: |
oot-oot, kas siis windooza puhul kõik videod mängivad kohe out-of-the-box? Ja videokaardi draivud on ka kohe võluväel peal? Ja veebilehitsejal ka kohe kõik pluginad küljes? |
kusjuures tundub, et alates Windows 7-st saab see suures mahus nii ka olema. enamlevinud videofaile (DivX/XviD/H.264/MPEG-4/WMV) mängib beeta juba praegu out-of-box ja videokaardi draiverid tulevad peale Windows Update kaudu. õigemini viimane mugavus on sees ka juba Vistas.
Ubuntu on küll populaarseim, kuid see eeldab siiski, et keegi teadjam inimene installib ja seadistab selle eelnevalt ära, kuna kohati on seal vaja ikka imeasju teha, et mõni asi kasvõi rahuldaval tasemel tööle saada. Nö tavakasutajale käib kindlasti üle jõu, eriti veel sellele, kes algselt Windowsi pealt tulnud on ja tolle loogikaga harjunud on.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
11.02.2009 08:52:44
|
|
|
Ma olen ise põhiliselt win peal aga on meelde jäänud, et Mandrivat väideti olevat multimeediale "out-of-box" orienteeritud distroks ja ta on samas laia kasutajaskonnaga, abilisi nagu võiks siingi leiduda. Kes on siin rohkem sellega tuttavad need võiksid sõna sekka öelda - kuivõrd see tõele vastab ja kui palju selles mandrivameeste jutus tühja reklaami on.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
wifebeater
HV vaatleja
|
11.02.2009 10:11:34
|
|
|
selline linuxi distro oleks windowsile tõsiseks konkurendiks, kus saaks asjad ilma käsureata, valiku tasemel ära ajada. jah, ka windowsis pole kõik draiverid ja pleierid kohe olemas, aga windows "otsib neid ise", vajalik on vaid minimaalne kasutaja sekkumine, kusjuures see on interaktiivne - dialoogina.
|
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
11.02.2009 11:19:11
|
|
|
... kõige lihtsam viis Linuxiga tutvumiseks:
https://wiki.ubuntu.com/WubiGuide
... installeerub nagu suvaline Windowsi rakendus ja kui ikka ei sobi, siis eemaldad samuti nagu suvalise Windowsi rakenduse ja lähed oma eluga vanaviisi edasi
... peab muidugi meeles pidama, et imet ei suuda teha ükski distro ! Sellist võluväega linuxilist lihtsalt pole olemas, mis toob sulle kõik kandikul ette sama moodi nagu tasulise tarkvara puhul. Peab olema algusest peale avatud uutele lahendustele ja valmis harjumuspärast käitumist ja arusaamu revideerima, kui soovid linuxi maailmas hakkama saada ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
11.02.2009 17:55:09
|
|
|
XYZ kirjutas: |
Ma olen ise põhiliselt win peal aga on meelde jäänud, et Mandrivat väideti olevat multimeediale "out-of-box" orienteeritud distroks ja ta on samas laia kasutajaskonnaga, abilisi nagu võiks siingi leiduda. Kes on siin rohkem sellega tuttavad need võiksid sõna sekka öelda - kuivõrd see tõele vastab ja kui palju selles mandrivameeste jutus tühja reklaami on. |
hiljuti oli selline kogemus ühel läpparil, et Mandriva 2009.0-ga töötas webcam laksust, aga Ubuntu 8.10-ga pidi hakkama ise draiverit mudima, kokku kompileerima ja installima.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
11.02.2009 19:32:54
|
|
|
... ja mõne teise seadme või kaamera margiga, võiks ka vastupidise näite tuua ega ühelgi distrol pole kogu võimalik seadmevaramu valmis kompileeritud ja kaasa pandud, alati leidub mõni seade, mida tuleb hakata käsitsi paigaldama ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
11.02.2009 19:34:55
|
|
|
tegelikult nii oligi Mandrivaga ei töötanud jälle wifi-kaart, aga Ubuntuga töötas. nokk kinni, saba lahti.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Eraser
Kreisi kasutaja

|
12.02.2009 16:29:32
|
|
|
Eelistused on jah kõigil erinevad. Endal on OpenSUSE juba aastaid kasutuses olnud ning käsurea kasutamine pole sisuliselt vajalilk olnud - seega peaks olema igale Windowsi kasutajale jõukohane.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vananematu
HV veteran

|
12.02.2009 17:40:14
|
|
|
Muutsin esimest postitust parema ülevaate saamiseks mida keegi pakkunud on ja võimalikud lingid materjalidele.
Omalt poolt lisaks, et kui Linux distrod põhinevad küll ühel tuumal võib GUI kasutamise mugavus olla ühelt komplektilt teise nime all olevale OS komplektile olulise vahega. Ma ütlen siin-kohal, et ise olen aasta jooksul pealiskaudselt kuskil 10 erinevat distrot proovinud, kus masina seadistamine vastavalt distrole oli kohati küllalt mugav. Mäletan, et dream linux oli üks nendest, kus tundus, et kõik töötab, kuni jõudsin creative helikaardi juurde.. Muidu distro ise oli vapustava GUI-ga.
Samuti on huvitav märkida, et osadel distrodel on väga mugav ja tsentraliseeritud kontrollpaneel, kus palju on hiirekliki ulatuses ning kõik ühe koha peal.
Hetkel testin vahelduva eduga GNU/Linux distrot PC Linux OS, mis pealiskaduselt on küllalt positiivne kogemus - out of the box ndiswrapper, kus irooniliselt ma ikka wirelessi tööle ei saanud.
Ma ei ole ühelegi distrole põhirõhku pannud raudvara ning tuntuma tarkvara töölesaamisel, kuna hüppangi ühelt distrolt teisele, vahel võtan varem proovitud distro ette, mille uuem versioon väljas - lootuses leida kerge tasuta OS . Ma sain aru jah, et on vaja tööd distro konfigureerimise alla panna, et asja saaks, kuid siiski distrod erinevad üksteisest, olgugi et tuum sama on.
Mu arust, kui võtta ubuntu baasil tundmatu distro, siis on endiselt võimalik ametlikest ubuntu foorumitest abi saada, kuna kui tuum sama on, saab käsurealt ikka ligi.
Linux Minti on peetud Ubuntu täiendatud distroks, kus põhirõhk lihtsusele ning kasutusmugavusele. Ise ei ole jõudnud seda testida veel.
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
12.02.2009 18:51:23
|
|
|
... oh-jah, ära fantaseeri Ubuntu on Debiani põhjal distro
http://www.ubuntu.com/community/ubuntustory/debian
edit: mis puutub igasugu distropõhistesse lisavidinatesse, siis juba mõnda aega linuxit kasutades ja seda natuke tundma õppides, ei tundu need enam üldse liiga vajalikud. Juhul, kui asja aga eriti tõsiselt võtad, siis hakkavad need lisavidinad pigem jalgu jääma, kuna reeglina ei püsi haldussüsteemid samas tempos hallatavate programmide arendamisega. See omakorda tähendab, et kui soovid mõne vea või lisa tõttu hallatavat programmi uuendada aga haldur uut versiooni ei toeta, siis on väga suur võimalus, et haldur läheb lihtsalt katki ja võib ka täiesti kasutuks muutuda (eriti algaja jaoks). Linuxi maailmas käib väga vilgas arendamine ja populaarseimatele programmidele tuleb uuendusi väga tihti, seega tasub mõelda, kas on mõttekas harjutada ennast mõne sellise halduriga või õppida ise haldamine selgeks. n. SuSE-l on päris silmapaistev haldur YaST, kuid olles kasutanud SuSE piisavalt kaua tean, et ka see haldur pole erand, läheb üsna kergesti katki. Loomulikult on võimalik kasutada ka ainult distro ametlikust pakivaramust pärit stabiilseid versioone ja üritada haldurit järele oodata, kuid siis pole enam asi huvitav
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vananematu
HV veteran

|
05.03.2009 17:17:11
|
|
|
Ohsa vana!
Kurat ma ei tea. Leidsin vist midagi, mis v44rib mainimist - Ultimate Edition 2.0. T4pit4hed veel küll ei t66ta, kuid muidu v4ikese liialdusega out of the box k6ik t88tab : ) - see t4hendab pakitud videod, vob mpeg2-ed, heli on olemas, v6rk on olemas ati 3d tugi koos ATI kontrollpaneeliga paigas, win partitsioonid tuntakse ning lubatakse "mountida". Samuti leitakse windows network jagatud kaustad yles. Lisa kaustade jagamine win domeeni (samba) alla k4ib sama kergelt kui windoosas - vaid parem klikk kaustale ja sharing. Alguses ei ole seda küll out of the box peal, kuid sharing peale klikkides tuleb veel vaid install service vajutada ning ka see funktsionaalsus saab t66korda.
Wirelessi ei saa katsetada. Veel, mis lisaks m4rkasin olid eelnevalt paigaldatud VLC, Wine ja Wine doors, Qemu tarkvara paketid, mille 4ra tundsin. Muidu on veel tarkvara nii, et tapab, kaasaarvatud arvestatav hulk 3d m4nge, kui Ultimate Edition 2.0 Gamers Edition valitud.
Alles m4rkasin, et nüüd on ka Ultimate Edition 2.1 v4ljas.
Igal juhul, Ultimate Edition 2.0 hakkab vaikselt mu ootusi t4itma. On see tegelikult eelseadistatud Ubuntu 8.1 (kui ma 6igesti m4letan) lisade ja eyecandyga.
EDIT:
Üks hiireklikkide sõbralikum distro, või eelkõige eelseadistatud, täiustatud Ubuntu distro mida ma olen saanud kasutada.
Kõik vajalikud seaded olen siiani ilma käsureata tehtud saanud. Standardina avab videosi Mplayer, millele tunduvalt paljud koodekid seotud on, kuna ükski meediafail ei ole veel mängimata jäänud. Tarkvara paigaldamiseks mitmeid GUI juhitud võimalusi lisaks mingisugune, mulle uus, ultamatix paketihaldus, mis spetsiaalselt Ubuntu Ultimate Editionile mõeldud on.
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
corpy
HV vaatleja
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
31.03.2009 11:10:03
|
|
|
Kasutan Linux Minti ja ütlen, et võin rahule jääda, 20 minutit võtab install aega ning peale seda lükka cd-plaat arvutisse ning kuula oma muusikat. Ubuntu samas peab hakkama otsima vajalikke koodekeid ja asju ning kui netti pole võimalik saada, siis adjöö muusika. Väljanägemiselt on ta mul selline konservatiivne ja ilus, praegu olen temaga vägagi rahul. Eks loomulikult on tal ka omad vead ja neid parandada algaja eriti üldiselt ei oska, kuid kõik GURU-d olid kunagi ALGAJA-d.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
31.03.2009 13:09:05
|
|
|
Taux007 kirjutas: |
Kasutan Linux Minti ja ütlen, et võin rahule jääda, 20 minutit võtab install aega ning peale seda lükka cd-plaat arvutisse ning kuula oma muusikat. Ubuntu samas peab hakkama otsima vajalikke koodekeid ja asju ning kui netti pole võimalik saada, siis adjöö muusika. Väljanägemiselt on ta mul selline konservatiivne ja ilus, praegu olen temaga vägagi rahul. Eks loomulikult on tal ka omad vead ja neid parandada algaja eriti üldiselt ei oska, kuid kõik GURU-d olid kunagi ALGAJA-d.  |
Linux Mint ongi ubuntu pakkide peal. Ubuntus on vaja vaid üks kord koodeksid paigaldada ja pärast töötab asi ka ilma netita.
Samas on võimalik teha ubuntu live dvd, kus on peal kodekid ja kogu endale meeldiv kupatus.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gizmoz
Kreisi kasutaja

|
31.03.2009 13:10:17
|
|
|
Lase win 7 peale ja kasutada märts 2010 vms ...
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
31.03.2009 15:51:17
|
|
|
Jah note1, ma tean seda. Aga lihtsalt valisin Ubuntuga võrreldes tema haru seepärast, et kohe on toetus olemas. Näide: kodus ei saanud miskitpärast kaabliga netti. Ennem olin installinud plaadilt ubuntu, tuli välja, et muusikat sealt lasta ei saanud. Aga pikk bussisõit oli läpakaga ees, seega panin peale Linux Minti, kuna seal on vajalik asi olemas juba kohe, mitte ei pea tõmbama hakkama. Selle pärast valisingi Linux Minti, olen rahul
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|