Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Creative soundikate subjektiivne helikvaliteet ja muud featuurid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
RCC
HV Guru
RCC

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.06.2007 18:28:06 Creative soundikate subjektiivne helikvaliteet ja muud featuurid vasta tsitaadiga

Nimelt sooviks kuulda rahvalt, et milline kaart paitab kõrva paremini. ning milline kaart seadistub kõige lihtsamalt ja millega on igast vatti ja vilet näha
et siis live seeriast kuni viimaste fx-ideni välja. ilmselt saavad häid hinnanguid anda need kel kõik kaardid olnud ja samades tingimustes nad läbi kuulanud on

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 01.06.2007 22:16:45 vasta tsitaadiga

Kaardi hindamiseks on vaja korralike kõlareid, mida kahjuks palijud ei oma.

Oman Theatron DD 7.1 ja normaalset helitehnikat, ning mina olen kaardiga igati rahul. Lihtne install, korralik heli ning korralik tarkvara. Tööle sain kah kohe.
Ning kui ma ei eksi siis on see Creative toodang. (patent)

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ihvike
HV Guru

sõnum 02.06.2007 08:47:52 vasta tsitaadiga

Foorumites kõlab selline arvamus, et X-Fi seeriast mõned kaardid on head - täpsemalt kõige parema hinna-kvaliteedi suhtega on ExtremeMusic ja lihtsalt kõige parem on Elite Pro. Samas osad X-Fi-d on lihtsalt muudetud nimega audigyd ja ei kõlba seetõttu kasutamiseks, rääkimata vanematest, mis on kõik üks paras kõnts oma resamplimisega ja niisama jura kvaliteediga.

Mis puutub kõrva paitamisse, siis ma ei ostaks neist ühtegi, on paremaid variante (eriti välised kaardid). Aga kui tegemist mänguriga, siis pole muud valikut.

Teema on määratud kustutamisele? Teema, millest erinevalt ülejäänust siin aetavast mulast oleks ka reaalselt kellelegi kasu? No miks mitte.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 02.06.2007 09:10:08 vasta tsitaadiga

miks ta kustutamisele on määratud on tõesti imelik
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 02.06.2007 10:08:17 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:

Mis puutub kõrva paitamisse, siis ma ei ostaks neist ühtegi, on paremaid variante (eriti välised kaardid). Aga kui tegemist mänguriga, siis pole muud valikut.

Teema on määratud kustutamisele? Teema, millest erinevalt ülejäänust siin aetavast mulast oleks ka reaalselt kellelegi kasu? No miks mitte.

Aga milline siis peaks kõrva paitama? Ning mille järgi üldse hindab keegi seda et kui kvaliteetne on?

Aga teema muidu jah väga asjalik, ning minulegi arusaamatu mix läheb kustutamisele! icon_sad.gif
Kommentaarid: 113 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 95
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 02.06.2007 22:59:47 vasta tsitaadiga

Subjektiivselt ei kõlba Creative consumer sihtrühma kaardid isegi kassi saba alla.
Kaardid on väga odavalt tehtud, raha raisatud kohtadesse mis helikvaliteedile juurde ei anna, helikvaliteet pole vastav reklaamile, draiverid imevad sajakümnega, nimekirja võib jätkata päris pikalt. X-FI heli on samal tasemel konkurentidega, kuigi potentsiaali on palju enamaks. No krt küll, nende neetud kullatud ühenduste asemel oleks võinud normaalse opampi panna icon_evil.gif. 4556 on ikka väga kehva heliga. Eks aastad ole ka möödunud mil too välja lasti. Ainukesena kannatab X-fi perekonnast kriitikat Elite Pro, aga see maksab ka päris kena kopika.
Uus Xmod jätkab Creative rahava BS'ga ülevalamis taktikat. Kasutab sama DSP'd mis Creative mp3 mängijad ja sama Crystalizer helilamandus algoritmi mis X-Fi kiviga kaardid. Tuli välja, et Crystalizer ei nõua meeletult arvutusvõimsust. Pealegi on ühendusvõimalused olematud. Ja helikvaliteet... .

Nutikamad lugejad ehk mõistsid juba mida ma Creativest arvan. Kui välja magan, võin ka helikvaliteedi kohta detailsemalt muljetada.

ps. Nii hea on subjektiivselt arvamust avaldada. Kergem hakkas icon_lol.gif

viimati muutis pacho 03.06.2007 00:01:59, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
s4nder
Kreisi kasutaja

sõnum 02.06.2007 23:44:55 vasta tsitaadiga

Üks huvitav kaart on Auzentech X-Fi Prelude, mis toetab täielikult EAX 5.0 ning ongi X-Fi põhjal tehtud, kuid on märgatavalt parema helikvaliteediga, kasutades näiteks LM4562 opampe ja märksa paremaid DACe. See peaks juunis välja tulema, kavatsen endale ka muretseda, kui saadavust on ja hind liiga kõrge pole.

Link
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 03.06.2007 09:33:40 vasta tsitaadiga

Theatron DD 7.1, mida sellest arvata?
Kui ta ostsin sain kohe riielda kellegi käest et jura kaart, parem mõni 100 eegune osta icon_biggrin.gif
Kas kuskil tõesti ära seletatud miks ta kehv on? Ning milles se väljendub.(heli on küll hea)

Pacho...ma ootan su seletust halvat helikvaliteedist 8) , kaua sa ikka magad icon_smile.gif

tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 03.06.2007 11:53:03 vasta tsitaadiga

Minu jutt on mõeldu neile, kes peavad lugu helikvaliteedis ja ei hooli triple-way-quantizer'itest. Kel mängud tähtsad, võivad rahuliku südamega minu arvamuse vahele jätta ja enesele X-Fi soetada, eeldatavasti Elite Pro .

X-Fi seeria kaartidel on minu arvates 2 peamist valukohta. Sellel kasutatakse väga odavaid kondensaatoreid ja NJM4556 opampi esikanalitel. Kvaliteetsete kondekate vajadus peaks igal arvutihuvilisel selge. Kui nüüd natuke fantaasiat kasutada ja mõelda, kui tähtsad on need väga puhast voolu nõudvale helitehnikale...
Kondensaatorite juures pole mõtet pikemalt peatuda, kuna põhiline kirstunael on ikkagi opamp.
NJM4556 ei ole selline asi mida külge toppida ja hakata "enneolematu helikvaliteedi" nime all müüma. Subjektiivselt on see halva kõlaga. Objektiivselt on sellel ainult üks positiivne omadus- suutlikus anda piisavalt võimsust toitmaks madala takistusega ja tundlikusega (nagu paljud tänapäevased) kõrvaklappe.
Kehvade kondensaatorite ja pool-korraliku opaka komplekti (reklaaminimega X-Fi) heli on vähedetailne. Helipilt on kokkusurutud, puudub avatus ja projektsioon on kespärane. Ülemised kesksagedused ja kõrged kõlavad enamuse muusikaga liiga agressiivselt. Ingliskeelne sõna on selle kohta "harsh". Eesti keeles võib seletada seletada seda nii- nagu tõmbaks kriidiga mööda tahvlit. Selline heli on pikemeajalisel kuulamisel väsitav. Kes on harjunud parema helitehnikaga, peaks seda kohe märkama.
Bassid kannatavad, nagu muugi heli, vähese detailsuse all. No kuidas on võimalik head džassi nautida, kui bass möriseb nagu erruläinud pootsman ja naisvokaal kriibib kõrva. Siin ei päästa isegi mõnus kesksagedus.

Kusjuures heli sõltub väga palju osade implementatsioonist. Ediroli kaardid kasutavad kehvema reitinguga DAC'e ja NJM4556'e klooni opampina, ning tulemus on parem. Seega Creative lihtsalt ei vaevu korraliku kaarti disainima vaid panustab reklaamile ja kelladele-viledele. Teadmised on neil ometi olemas- E-MU tooteseeria on suurepärane.
See ongi põhjus miks ma eriline Creative fänn pole.

viimati muutis pacho 03.06.2007 18:03:45, muudetud 2 korda
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 03.06.2007 11:56:42 vasta tsitaadiga

emu full draiver paistab 900 mega olevat, võiks osta aga hirm tuleb peale ja mõtlen et mida küll teha
spikhoff
HV veteran

sõnum 03.06.2007 12:06:22 vasta tsitaadiga

Olen samuti huvitatud helikaartidest ja sellega seonduvast. See teema võiks siia ikkagi jääda...

Aga millist helikaarti siis osta kui oleks soov võimalikult head heli ja odavat hinda saada...?
Kommentaarid: 59 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 03.06.2007 17:25:06 vasta tsitaadiga

pacho kirjutas:
Minu jutt on mõeldu neile, kes peavad lugu helikvaliteedis ja ei hooli triple-way-quantizer'itest. Kel mängud tähtsad, võivad rahuliku südamega minu arvamuse vahele jätta ja enesele X-Fi soetada, eeldatavasti Elite Pro .

X-Fi seeria kaartidel on minu arvates 2 peamist valukohta. Sellel kasutatakse väga odavaid kondensaatoreid ja NJM4556 opampi esikanalitel. Kvaliteetsete kondekate vajadus peaks igal arvutihuvilisel selge. Kui nüüd natuke fantaasiat kasutada ja mõelda, kui tähtsad on need väga puhast voolu nõudvale helitehnikale...
Kondensaatorite juures pole mõtet pikemalt peatuda, kuna põhiline kirstunael on ikkagi opamp.
NJM4556 ei ole selline asi mida külge toppida ja hakata "enneolematu helikvaliteedi" nime all müüma. Subjektiivselt on see halva kõlaga. Objektiivselt on sellel ainult üks positiivne omadus- suutlikus anda piisavalt võimsust toitmaks madala takistusega ja tundlikusega (nagu paljud tänapäevased) kõrvaklappe.
Kehvade kondensaatorite ja pool-korraliku opaka komplekti (reklaaminimega X-Fi) on heli on vähedetailne. Helipilt on kokkusurutud, puudub avatus ja projektsioon on kespärane. Ülemised kesksagedused ja kõrged kõlavad enamuse muusikaga liiga agressiivselt. Ingliskeelne sõna on selle kohta "harsh". Eesti keeles võib seletada seletada seda nii- nagu tõmbaks kriidiga mööda tahvlit. Selline heli on pikemeajalisel kuulamisel väsitav. Kes on harjunud parema helitehnikaga, peaks seda kohe märkama.
Bassid kannatavad, nagu muugi heli, vähese detailsuse all. No kuidas on võimalik head džassi nautida, kui bass möriseb nagu erruläinud pootsman ja naisvokaal kriibib kõrva. Siin ei päästa isegi mõnus kesksagedus.

Kusjuures heli sõltub väga palju osade implementatsioonist. Ediroli kaardid kasutavad kehvema reitinguga DAC'e ja NJM4556'e klooni opampina, ning tulemus on parem. Seega Creative lihtsalt ei vaevu korraliku kaarti disainima vaid panustab reklaamile ja kelladele-viledele. Teadmised on neil ometi olemas- E-MU tooteseeria on suurepärane.
See ongi põhjus miks ma eriline Creative fänn pole.

thumbs_up.gif See oli üks parimaid heli kvaliteedi arutlusi(kuigi ühepoolne) mida olen kunagi lugenud. Mõni koht tuli ka tuttav ette(vana integreeritud kaardig)
Igaljuhul äge et on neid kes viitsivad korralikult oma arvamust põhjendada, mitte ei plõxi niisama. icon_biggrin.gif

Aga jah. Nagu eelmise posti sisu? Milline on siis korralik helikaart?
Kommentaarid: 113 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 95
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 03.06.2007 17:37:32 vasta tsitaadiga

Ise juba mingi 3-4 aastat SoundBlaster Live 5.1 kasutanud ja eriti heli üle ei nurise (kõllid pole kah tea mis kvaliteetsed). Igatahes parem kui integreeritud heli mis pinises, piixus ja plärises (nagu öö ja päev on integreeritud VS SB L 5.1). Driverid ja install toimib kah häste ja probleeme pole märganud (ainult vahest harva on mõnes mängus krabinat olnud aga üldiselt parandas selle patch).

Aga millist helikaarti siis üldse tasub osta? Kas siis midagi 2k hinna juures midagi head ei ole? Creative on terve turu oma kraamiga täis toppinud seega eriti teisi tootjaid ei olegi märgata.

X-Fi Xtreme Music <--- see kaart siis ei kannata kah kriitikat? Või on selle kaardi negatiivsete omaduste avastamiseks vaja häid kõlareid ja head kõrva?

Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 03.06.2007 17:39:38 vasta tsitaadiga

2k eest saad m-audiot, herculest, turtle biitsi ja siin eespool nimet kaarte
kõik saab ja neid on nagu muda aga EESTISSE saab vaid loetud asju

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 03.06.2007 18:02:13 vasta tsitaadiga

Endal oli mingi aeg tagasi X-Fi Fata1ty Pro ja ehk veidi "terav" heli oli tõesti kohati kuigi mind ei saa mitte ühegi mõõdupuu järgi pidada Audiofiiliks icon_rolleyes.gif .Ilmselt uus kaart tuleb nüüd kas X-Fi Elite Pro või Auzentech X-Fi Prelude 7.1 icon_wink.gif

EDIT:X-Fi Prelude juba eeltellimiseks ja odavam kui nt Elite Pro icon_eek.gif thumbs_up.gif : http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=SC-000-AZ
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
der hammer
HV Guru
der hammer

sõnum 03.06.2007 18:14:13 vasta tsitaadiga

Olen aasta nüüd Audigy 2 Platiniumit kasutanud koos Creative P5800 kõlarisüsteemiga. Rahul. Minu väikse toa jaoks midagi paremat vaja ei lähegi. Driverid on ka suht paljude võimalustega ja lihtsasti käsitlevad.
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 03.06.2007 18:14:49 vasta tsitaadiga

kus seda auzentechi osta ka saab siitmailt?
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 03.06.2007 18:23:42 vasta tsitaadiga

RCC kirjutas:
kus seda auzentechi osta ka saab siitmailt?

Konkreetselt X-Fi Prelude veel ei saa ja ei tea ka kas see siia jõuab aga õnneks saab (enamasti icon_rolleyes.gif )Euroopast mõistliku tasu eest lasta Eestisse saata icon_wink.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 03.06.2007 18:32:20 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:

X-Fi Xtreme Music <--- see kaart siis ei kannata kah kriitikat? Või on selle kaardi negatiivsete omaduste avastamiseks vaja häid kõlareid ja head kõrva?

Kuna tegu oli minu subjektiivse arvamusega, siis ei tasu seda ka väga südamesse võtta. Kui seda paaraastat tagasi esimest korda kuulsin, tundus päris asjalik. Vahepealse ajaga on minu nõudmised kasvanud.
X-Fi'l on tegelikult mõningaid omadusi. Mänguritele on praktiliselt kohustuslik ja päris korralik MIDI rauas. Sobib väga hästi universaalseks kaardiks.

2k saab mõne USB adapteri.
tagasi üles
dexter666
HV veteran
dexter666

sõnum 03.06.2007 18:33:27 vasta tsitaadiga

Millist kaarti aga soovitaksid inimesele kes põhiliselt hoopis kuulab muusikat?
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 85
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 03.06.2007 18:41:47 vasta tsitaadiga

dexter666 kirjutas:
Emu 0404 USB. Või kui raha vähem nagu mul, siis Emu 0202 USB. 0202 on igatahes etem kui mu umbes sama palju maksnud Kenwoodi cd-deck. Seda siis RMAA mõõtmistulemuste järgi, kõrvaga vahet ei tee kahjuks.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 03.06.2007 18:43:12 vasta tsitaadiga

pacho kirjutas:
angel kirjutas:

Kuna tegu oli minu subjektiivse arvamusega, siis ei tasu seda ka väga südamesse võtta. Kui seda paaraastat tagasi esimest korda kuulsin, tundus päris asjalik. Vahepealse ajaga on minu nõudmised kasvanud.
X-Fi'l on tegelikult mõningaid omadusi. Mänguritele on praktiliselt kohustuslik ja päris korralik MIDI rauas. Sobib väga hästi universaalseks kaardiks.

2k saab mõne USB adapteri.

aga kui häid kõlle üldse vaja läheb et selle helikaardi miinuseid esile tuua? Ise tavaliselt mängin, vaatan filme, kuulan muusikat (metal, klassika. kõrva ke*pi ei kuula seega tegelt praegast juba tunda kuna mõne lookese puhul kõllid ja helikas sutsu jalgu jääks).

kriitka ja sõim on hea... mida rohkem mingi asi kriitikat kannatab seda väiksem on pärast pettumus 8)

Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
kõva ketas
HV kasutaja

sõnum 03.06.2007 18:57:07 vasta tsitaadiga

Olen nende eelpool arvajatega nõus et mängurile on asi savi.Helikvaliteediga ehk pro kaartidest pole vist siin mõtet arutleda kuna hinnaklass teine.Endal mitmeid EHCO kaarte ja väga rahul .Kes helikvaliteedist hoolib siis valiks mingi RME oma.Normaalne video või helikaart on tavaliselt sama kallis kui arvuti.
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 03.06.2007 19:17:13 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
dexter666 kirjutas:
Emu 0404 USB. Või kui raha vähem nagu mul, siis Emu 0202 USB. 0202 on igatahes etem kui mu umbes sama palju maksnud Kenwoodi cd-deck. Seda siis RMAA mõõtmistulemuste järgi, kõrvaga vahet ei tee kahjuks.

Muide, eelpoolmainitud Auzentech'i kaardil on sama DAC mis E-MU 0404 USB'l.
Mul enesel ka ostujärjekorras üks 0404. Niipea kui linuxi draiverid tulevad... .
ihvike, sul olid ju DT880'd. Nendega peaks helitehnika iseloomu erinevused päris hästi välja tulema.

angel kirjutas:
aga kui häid kõlle üldse vaja läheb et selle helikaardi miinuseid esile tuua? Ise tavaliselt mängin, vaatan filme, kuulan muusikat (metal, klassika. kõrva ke*pi ei kuula seega tegelt praegast juba tunda kuna mõne lookese puhul kõllid ja helikas sutsu jalgu jääks).

Seda ei oska kahjuks öelda. Ma olen näinud komplekt Nad'i dekkides ja Raadiotehnika kõlaritest. Inimene oli ise rahul.
Kogu helikvaliteedi teemaline arutelu on väga subjektiivne. Kui enda arust on heliga korras, siis ei tasu eriti punnitada. Eesmärgiks on ikkagi muusika nautimine.
tagasi üles
kõva ketas
HV kasutaja

sõnum 03.06.2007 22:12:36 vasta tsitaadiga

Olen täiesti nõus ,et helikvaliteet on subjektiivne ja lisaks ,et need kes keeravad tämbrinupud võimudel põhja ei tohiks siin kvaliteedi üle arutleda.Komponendid peaks olema kõik kvaliteetsed.Kui üks on nõrk,siis ei saa kvaliteedist rääkida.Korralik helikaart,lineaarne võim, kõlarid mitte alla 20000EEK ja ongi kvaliteet.Kõik ei saa seda endale lubada aga abi sellesti kui ei kuula MP-3.Vaid kompressimata musa.Ise soovitaks endiselt RME kaarti ,mingit lineaarset võimu.Geneleci ,Tannoy või Dynaudio kõlareid.Julgen soovitada kuna ise nendega rahul olnud.Niipalju siis kvaliteedist.On muidugi veel seltskond HI-FI vendi kelledest ma jällegi aru ei saa.seal ei tule rahanumbritele piir üldse ette ja alla 100000 EEK komponente need mehed ei tunnista.Kaabli meeter maksab neil ka oma 2000EEK.Õnneks on helistuffi valik suur ja igaüks peaks leidma oma.
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Creative soundikate subjektiivne helikvaliteet ja muud featuurid mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.