Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  audes 100w100-6 vs 75w104-8 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
aer0x
HV kasutaja
aer0x

sõnum 14.04.2007 11:54:51 audes 100w100-6 vs 75w104-8 vasta tsitaadiga

Milline kahest audese bassikast hakkaks toas paremini mängima 100w@6ohmi võimu taga, kas audes 100w100-6 või 75w104-8?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
likoor
HV kasutaja

sõnum 14.04.2007 12:30:02 vasta tsitaadiga

Kui suur su tuba on?
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 42
tagasi üles
aer0x
HV kasutaja
aer0x

sõnum 14.04.2007 16:50:48 vasta tsitaadiga

3x8m umbes
Le Inc
HV Guru
Le Inc

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.04.2007 17:31:09 vasta tsitaadiga

K-saluunist ostsin miskid 2x15W ja 35 W bassikaga .. tuba on pea sama suur, kuid juba poolepeale keerates hakkab laest krohvi kooruma ... icon_biggrin.gif

Ehk ma arvan et vahet pole ..
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
likoor
HV kasutaja

sõnum 14.04.2007 21:00:01 vasta tsitaadiga

aer0x kirjutas:
3x8m umbes

Soovitan 75W104-8/4
Esiteks, see on täpsem ja teiseks sul pole mõtet suuremal woofril seal toas, isegi see võib olla liig. icon_wink.gif
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 14.04.2007 21:59:05 vasta tsitaadiga

Le Inc kirjutas:
K-saluunist ostsin miskid 2x15W ja 35 W bassikaga .. tuba on pea sama suur, kuid juba poolepeale keerates hakkab laest krohvi kooruma ... icon_biggrin.gif

Ehk ma arvan et vahet pole ..

Sul jube kehv krohv mees! Mul Yamaha sw515 ja sveni äkkilised kodukino kõlarid(peakõlaritl kaks 8" eleminti) ning krohvi küll ei kukku, lihtsalt mõnna hakkab mingil hetkel. Kusjuures mu tuba on 5*3 m...
Aga eks see sinu otsustada. Arvan et see 100w oleks ikka etem, kui raha kah kannatab! Aga kui kõvasti ei kuula sis jah ei ole mõtet rebida! Aga varu ju peab olema....Kvaliteedi kohapealt kahjuks ei tea.
Kommentaarid: 113 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 95
tagasi üles
blaster1
Kreisi kasutaja
blaster1

sõnum 15.04.2007 00:43:42 vasta tsitaadiga

loogiline et see 100w100-6 lõhub paremini aga iseasi kas sul seda koju läheb vaja
Kommentaarid: 53 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 47
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 15.04.2007 13:28:49 vasta tsitaadiga

Kasutaja "likoor" juba lisas et 75w on täpsem...ja valjem (92db/m) ,100w on vaiksem ja mängib madalamale (87db/m).Ühesuguse helirõhu saamiseks liigub 100w membraan rohkem kui 75w seega ka moonutab mõnevõrra rohkem.Ka on 100w pea poole raskema membraaniga (77,3g vs 37,5g) millest tulenevalt peab võim olema hea damping factoriga.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.04.2007 13:47:06 vasta tsitaadiga

tsitaat:
isegi see võib olla liig.

Tümmivendade jaoks ei eksisteeri sõna "liig"-nemad on sellest "liiast" ammu sõltuvuses ja eks tänapäeva noori daame on ka lihtsam erutada, kui neil mataka õhusurve intiimkohtadest läbi käib thumbs_up.gif

Mäletan, mina olen ka 20 vatiga naabrid 5 icon_exclaim.gif korruselt alla oma ukse taha meelitanud (elan esimesel). Samuti leidus meil 5. korrusel üks tegelane kes suviti oma mõnekümnevatist keskust aknal hoida armastas-all hoovis viibides oli selline tunne, et saabki peo püsti panna...

Minu võim on 40 vatti, volume nupul ka 40 jaotist numbritega märgistatud-üle 10. jaotise ma naljalt ei keera, 20. juures hakkab juba kõrvu piinama. Võibolla, kui saan kunagi samaväärsed kõlarid,. proovin punni korraks põhja ka keerata, aga ausalt, kardan, et minu 10 m2 peal läheb asi väga masohhistlikuks icon_lol.gif
Kommentaarid: 59 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
likoor
HV kasutaja

sõnum 15.04.2007 17:34:35 vasta tsitaadiga

Isegi olen U101-ga (20W kanalisse) naabreid mitu korda ülevalt alla kutsunud - 2 S90 lõugasid minu korteris (esimesel korrusel) ja 4. korruselt tuldi ukse taha, kusjuures ise ma aru ei saanudki, et uksekella helistati, lõpuks tulid nad ise sisse. See oli vist 4 aastat tagasi.

Mis see damping factor tähendab? Seda, et võim suudab hoida bassikat kontrolli all (nii et üle ei peksa)?
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 15.04.2007 22:41:25 vasta tsitaadiga

Maldur kirjutas:
Kasutaja "likoor" juba lisas et 75w on täpsem...ja valjem (92db/m) ,100w on vaiksem ja mängib madalamale (87db/m).Ühesuguse helirõhu saamiseks liigub 100w membraan rohkem kui 75w seega ka moonutab mõnevõrra rohkem.Ka on 100w pea poole raskema membraaniga (77,3g vs 37,5g) millest tulenevalt peab võim olema hea damping factoriga.

Ma ei kahtle sinu teadmistes, kuid milleks siis audes teeb elenemndi mis on pea poole kallim kuid kehvem?
Mida tähendab valjem üldse? Ja ma arvan et siiski bassi 21-150 hz-ini teeb siiski see 100w ikka paremini, ning ka valjemini icon_wink.gif
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 16.04.2007 00:07:11 vasta tsitaadiga

Mulle tundub et 100w sobib rohkem autoaudiosse.Sest 100w ja 75w oluline erinevus on selles et 100w on nn pikakäiguline,lisame siia veel suurema võimsustaluvuse ning ning enamik huvilisi leiab et voh sellest teeme sierrale uue kahuri.
Kui Audes toodaks ainult ühte kahte bassivaljukat siis läheks ju suurem hulk autofänne ilmselt teistele firmadele kundeks.Seda teevad niigi paljud aga ehk miskit ikka pudeneb ka Audesele.
Nüüd sellest valjemast ja paremast.Valjema selgitamiseks on selge moodus mis välistab igasuguse arvamise vaid põhineb faktidel - valjukasse suunatakse signaal pingega 2,83V ning mõõdetakse kauguselt 1m tekkivat helirõhku.Tulemus - 75w 92db/m ja 100w 87db/m. Vahe 5 detsibelli 75w kasuks - nii lihtne see oligi.Aga parem -vaat see on juba erinev asi.Mulle meeldib selline heli mis kopeerib võimalikult originaaliheli.Selleks peab madalatel olema lisaks muudele asjadele ka nn ATTAK ja VAIBUMINE.Mõh?? Need on terminid muusikamaailmast... Attak tähendab seda et kui sisendsignaal kasvab järsult siis ka saadav heli algab kiiresti. Nii - meil on valjukas membraanikaaluga ca 40g ning teine ca 80g.Ok teeme näite nii - auto kaaluga 1000 ja teine 2000kg.Kumb kiirendab kiiremini 100ni kui kõik peale kaalu on identne?
Nüüd vaibumine - kuidas pidurduvad need autod kui vaja oleks jääda paigale nooh 50 meetriga kiiruselt 100? Esimene ehk napilt kui üldse ja teine kah ehk kunagi.. icon_biggrin.gif Et siis valjemini saab jah mängitada kuid samasuguse tarastuse juures saab seda ainult voluumi keerates suunal MAX.Kui paremini = moonutusvabamalt siis tugevalt kahtlen.Kui parem = muud kui musikaalne esitus siis jah.Olen võrrelnud neid valjukaid tuttava BMW E34 peal - 75w ei meeldinud talle kuna bass oli iga esitaja puhul erinev (mis ju on loomulik) -tema tahtis konkreetselt bassi mis talle meeldiks sõltumata bändist...ok talle oli see 100w "parem",ka lisandus mõnigane hulk plekivärinat mis mõnele meeldib mõnele mitte.Maitseasi on see "parem".

likoor : Damping factor describes the ability of the amplifier to control unintended movement of the speaker cone near the resonant frequency of the driver. All other things being equal, a high damping factor indicates that an amplifier will have greater control over the movement of the driver cone, particularly in the bass region near the resonant frequency of the driver.

Tea kas selgitas midagi aga mulle endale tundub et asi on otseses seoses võimendi väljundastme VOOLUvõimendusega.Pingega on nagu kõik ok aga mõni (kivi)võim koos pingega ei suuda piisavalt tugevat voolu pakkuda siis tulemus ongi et (raskem) membraan jääb omapäi töllerdama kuni ta võnkumine sumbub.Kui väljundis on pinge ja vool porpotsioonis siis lõpeb see töllerdamine märksa kiiremini.Accuphase võimudel kipub olema väljundastme õlgades paralleelselt mitu ühesugust transi ja mida rohkem seda kõrgem DF neil on.Accuphase oli siin lihtsalt seepärast nimetet et nende skeemitehnikat olen sügavamalt uurinud.

viimati muutis Maldur 16.04.2007 01:10:07, muudetud 1 kord
tagasi üles
aer0x
HV kasutaja
aer0x

sõnum 16.04.2007 00:48:14 vasta tsitaadiga

nii et ühelusega terve see jutt et 100W100-6 SELLE resiiveriga(100W@6ohm) peab rohkem vol-i keerama kui 75w104-8? on neil elementidel ikka nominaal vastavalt 75W ja 100W? icon_smile.gif audese kodukal on aint max võimsus ja max peak. Ma olen täitsa segaduses ei kujuta ette milline tuppa osta endale nüüd enam icon_biggrin.gif
Maldur
HV veteran

sõnum 16.04.2007 01:34:27 vasta tsitaadiga

esmalt tee endale selgeks mismoodi musa kuulad .Kas oled tümpsusõber või kuulad klassikat piltlikult öeldes.Tuba on selline et mõlemad on enamvähem ....palju icon_wink.gif aga samas jah reservis võiks kah miskit olla..kas ehitad ise kastid ümber ?kas teed kinnised või faasipöörajaga või open baffle? Kuid asjalugu et kasutad resiiverit viitab vist sellele et vali 75w kas 4 või 8 oomine.Resiiveril see samune DF ei ole teab mis hea reeglina , sellepärast .
tagasi üles
blaster1
Kreisi kasutaja
blaster1

sõnum 16.04.2007 06:18:02 vasta tsitaadiga

100W100-6 vist ikka päris autosse pole mõeldud kuna ta on 6 oomine mis ei ole tavanähtus autosubbakates, nii et ta ikka tuppa mängimiseks ikka mõeldud
Kommentaarid: 53 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 47
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 16.04.2007 07:04:49 vasta tsitaadiga

Maldur kirjutas:
Mulle tundub et 100w sobib rohkem autoaudiosse.Sest 100w ja 75w oluline erinevus on selles et 100w on nn pikakäiguline,lisame siia veel suurema võimsustaluvuse ning ning enamik huvilisi leiab et voh sellest teeme sierrale uue kahuri.
Kui Audes toodaks ainult ühte kahte bassivaljukat siis läheks ju suurem hulk autofänne ilmselt teistele firmadele kundeks.Seda teevad niigi paljud aga ehk miskit ikka pudeneb ka Audesele.
Nüüd sellest valjemast ja paremast.Valjema selgitamiseks on selge moodus mis välistab igasuguse arvamise vaid põhineb faktidel - valjukasse suunatakse signaal pingega 2,83V ning mõõdetakse kauguselt 1m tekkivat helirõhku.Tulemus - 75w 92db/m ja 100w 87db/m. Vahe 5 detsibelli 75w kasuks - nii lihtne see oligi.Aga parem -vaat see on juba erinev asi.Mulle meeldib selline heli mis kopeerib võimalikult originaaliheli.Selleks peab madalatel olema lisaks muudele asjadele ka nn ATTAK ja VAIBUMINE.Mõh?? Need on terminid muusikamaailmast... Attak tähendab seda et kui sisendsignaal kasvab järsult siis ka saadav heli algab kiiresti. Nii - meil on valjukas membraanikaaluga ca 40g ning teine ca 80g.Ok teeme näite nii - auto kaaluga 1000 ja teine 2000kg.Kumb kiirendab kiiremini 100ni kui kõik peale kaalu on identne?
Nüüd vaibumine - kuidas pidurduvad need autod kui vaja oleks jääda paigale nooh 50 meetriga kiiruselt 100? Esimene ehk napilt kui üldse ja teine kah ehk kunagi.. icon_biggrin.gif Et siis valjemini saab jah mängitada kuid samasuguse tarastuse juures saab seda ainult voluumi keerates suunal MAX.Kui paremini = moonutusvabamalt siis tugevalt kahtlen.Kui parem = muud kui musikaalne esitus siis jah.Olen võrrelnud neid valjukaid tuttava BMW E34 peal - 75w ei meeldinud talle kuna bass oli iga esitaja puhul erinev (mis ju on loomulik) -tema tahtis konkreetselt bassi mis talle meeldiks sõltumata bändist...ok talle oli see 100w "parem",ka lisandus mõnigane hulk plekivärinat mis mõnele meeldib mõnele mitte.Maitseasi on see "parem".

likoor : Damping factor describes the ability of the amplifier to control unintended movement of the speaker cone near the resonant frequency of the driver. All other things being equal, a high damping factor indicates that an amplifier will have greater control over the movement of the driver cone, particularly in the bass region near the resonant frequency of the driver.

Tea kas selgitas midagi aga mulle endale tundub et asi on otseses seoses võimendi väljundastme VOOLUvõimendusega.Pingega on nagu kõik ok aga mõni (kivi)võim koos pingega ei suuda piisavalt tugevat voolu pakkuda siis tulemus ongi et (raskem) membraan jääb omapäi töllerdama kuni ta võnkumine sumbub.Kui väljundis on pinge ja vool porpotsioonis siis lõpeb see töllerdamine märksa kiiremini.Accuphase võimudel kipub olema väljundastme õlgades paralleelselt mitu ühesugust transi ja mida rohkem seda kõrgem DF neil on.Accuphase oli siin lihtsalt seepärast nimetet et nende skeemitehnikat olen sügavamalt uurinud.

Täitsa loogiline jutt thumbs_up.gif
tean isegi omast kogesmusest et vanad bassikad olid aeglased ja mats hilines ja ei olnud piisavalt konkreetne.
Aga jah kui ülaval jutt peab paika siis ongi seee 75W parem, ja parem ka tümpsu sõbrale...ka ise armastan kuulata vahel valjult kuid kvaliteet peab siiski säilima ja bassikas sai just sellel eesmärgil ka välja vahetetud, nuimelt siis selleks et bass oleks nii nagu seda loo tegemisel ette nähtud.
Tänud sulle Maldur, mina sain nüüd igatahes sips targemaks.
Ilmselt siis soovitax nüüd seda 75W icon_biggrin.gif
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 16.04.2007 10:59:41 vasta tsitaadiga

Ega ma öelnudki et 100w on autosse mõeldud...ütlesin et sobib rohkem... eriti kui kasutad kahte valjukat,saad n.ö. lambist juurde +6db summaarset helirõhku ja takistus jadas jääb turvaliselt 3 oomi piiresse (eeldusel et autovõim talub 2oomi rahulikult).
tagasi üles
aer0x
HV kasutaja
aer0x

sõnum 16.04.2007 15:47:07 vasta tsitaadiga

ise olen siuke suurem tümpsusõber ikka icon_smile.gif kasti jah tahan ise teha (inverterkasti), no 75w oleks norm küll siis vist aga siis resiiver võimendab 8 oomi peal vähem nagu minumeelest või see ei ole nii suur tegur? ja veel kas 75w nominaal on ikka 75w icon_biggrin.gif ?
likoor
HV kasutaja

sõnum 16.04.2007 16:08:01 vasta tsitaadiga

http://www.audes.ee/index.php?id=1440&tpl=1003
100W100-6

http://www.audes.ee/index.php?id=1441&tpl=1003
75W104-8

Nagu näed, siis nominaalsete võimsuste vahe on ainult 30W, mis reaalselt ei anna sulle valjemat "matsu".
tagasi üles
aer0x
HV kasutaja
aer0x

sõnum 20.04.2007 13:20:23 vasta tsitaadiga

Nii ostsin siiski 100W ära (tukeviku tarbeks või nii). Nüüd oleks vaja teha kast sellele. 63L pidi normaalne olema, kui teha inverterkast ja interterid 2 tükki 103x350. Aga ei tea kas see ruumala peaks olema 63L koos inverteritega või ilma nendeta? Ja arvutasin bassboxiga et sellisel juhul kui panna Vb-ks koos inverteritega 63L tuleks kasti häälestussagedus umbes 45 hz, on see normaalne? ja siis on selline probleem et need inverterid ja element ei mahu ühele kasti poolele (tahule) kõik ära (687x289x441). äkki oskab keegi aidata, kes seda programmi paremini tunneb, tean ka et tellitakse kasti suurused basssoundmanilt, kuid tahaks alguses ise proovides hakkama saada. Ja see graafik mille ta ette viskas ei ole ka sirge.
pilt ka siis: http://liit.planet.ee/UPLOAD/kast.jpg

vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 20.04.2007 16:14:18 vasta tsitaadiga

Mõttetu kast inimesele, kes arvab, et muhk 50...60 Hz juures ongi "vingelt madal bass".

80 liitrit häälestusega 28 Hz, välised mõõdud 500x400x575 mm, slot-port ristlõikega 25x358 mm ja pikkusega 391 mm. Materjaliks 21 mm vineer, F3 kusagil 25 Hz juures, maksimaalne helirõhk 110 dB nimivõimsusel, grupiviited OK.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 20.04.2007 16:38:14 vasta tsitaadiga

vladimir kirjutas:
Mõttetu kast inimesele, kes arvab, et muhk 50...60 Hz juures ongi "vingelt madal bass".

80 liitrit häälestusega 28 Hz, välised mõõdud 500x400x575 mm, slot-port ristlõikega 25x358 mm ja pikkusega 391 mm. Materjaliks 21 mm vineer, F3 kusagil 25 Hz juures, maksimaalne helirõhk 110 dB nimivõimsusel, grupiviited OK.

Mis sa siis kohe riidlema hakkad vladimir icon_wink.gif , aga madalat võiks iseenesest rohkem teha, tean seda et banbass kast teeb seda väga kenasti...omal selline seisab nurgas....(ei kasuta üldse) Aga oota natsa äkki keegi kell palju kogemusi annab head nõu thumbs_up.gif
tagasi üles
vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 20.04.2007 18:50:25 vasta tsitaadiga

Mis riidlema? Lihtsalt vaata seda graafikut - meeletu 5,3 dB piik 50 Hz peal. Selline kast ei sobi ei kodukinno ega muusika kuulamiseks ega isegi läbule - liiga väike üldine tundlikkus ja koonuse liikumisamplituud ületab liiga kiiresti maksimumi. Kes iganes sellist kasti soovitas, ei tea kõlariehitusest küll midagi. Bandbass kasti ei soovita - koonuse liikumisamplituud läheb liiga suureks kätte ära, tundlikkuses ega grupiviidetes ei võida midagi ja keerukam ehitada. Nagu juba ütlesin, 80 liitrit häälestusega 28 Hz paras nii kino kui muusika jaoks. [Kui liiga suurena tundub kast, siis näiteks minu kesk-kõrgete kastid on vabamahuga 60 liitrit (välismõõdud 600x350x450 mm), ning ning tegu suht kompaksete asjandustega. Projekteerimise põrgus olevate 2x12" bassikate mõõtmed tulevad umbes 1000x500x700 mm.]
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 20.04.2007 19:51:52 vasta tsitaadiga

Mina näiteks ei usu seda proge, kuna kaste olen selle järgi teinud kol, ning viimased bassikad tegin endale...lõpuks tegin 3 korda ringi ning viimane ning badbass oli see mida siis tahtsin....litakas selline et ejud segi ja madalat kah nii et vähe pole...aga jah....eks sa võid ju proovida eel pool mainitut..
tagasi üles
aer0x
HV kasutaja
aer0x

sõnum 20.04.2007 21:21:31 vasta tsitaadiga

vladimir äkki teed sellest pildi kuidas nii arvutasid? (graafikust, parameetritest) Peab siis vist alguses proovima mingi õhema saepuru plaadiga, seda kodus on. Palju materjal üldse mõjutab heli?
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  audes 100w100-6 vs 75w104-8 mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.