Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
sotamees
Kreisi kasutaja

|
22.09.2006 16:51:35
Kuidas kaitsta ennast häkkerite eest? |
|
|
Nii, pidelvalt tahab keegi mu arvutisse sisse häkkida, võtan neti välja ja panen tagasi 30min pärast, kudas kaitsta ennast nende hullude eest? et ei peaks netti välja võtma, ja kudas neile kohe vastu häkkida, kui mind rünnatakse tahan samaga, või vägevama rünnakuga vastu lasta!
Siis ta peaks teadma kellega tedu on ja ehk lõpetab mu arvutisse häkkimise
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
22.09.2006 16:54:26
|
|
|
Hangi endale korralik tulemüür või keera praegusel iga asja pärast õiendamine maha. Nood kurjad häkkerid on suvalised PC'd mis on maast laeni pahalasi täis.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Valdars
HV veteran

|
22.09.2006 16:54:44
|
|
|
Selliste vastu aitab tulemüür ja teadmised, mida ei tohi teha. Vastuhäkkimine nii lihtne ei ole, vast saad IP teada.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
22.09.2006 16:55:33
|
|
|
kuidas sa näed et keegi yritab midagi "häkkida" siin turvafoorum suur ja lai, kaeva seda.
|
|
Kommentaarid: 137 loe/lisa |
   |
125 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
22.09.2006 17:06:50
|
|
|
korralik tulemüür peale
viiruskaitse peale (ehk siis viiruste ja trooja hobeste vastu mis sisse tulles peaks viiruskaitse eemaldama)
nuhkvarast masin puhtaks ja puhtana hoida
Need kolm värki peaks aitama. Ise ei mäleta et kordagi keegi oleks külas käinud masinas.... vahest igavusest on viiruseid näppitud aga viiruskaitse võtab selle rajalt maha ja tulemüür hakkab lõugama kui midagi ebameeldivat netti tahab minna.
Windows XP kah mingi tulemüür. Pole katsetanud aga seegi peaks aitama + piisavalt lihtne.
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
22.09.2006 17:35:50
|
|
|
sotamees, aga mille alusel sa üldse arvad, et keegi sind häkib Modemi tule vilkumise järgi või
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Celeron
Kreisi kasutaja
|
22.09.2006 17:35:50
|
|
|
Nt. Kaspersky AV, Windows firewall, AdAware ning SpySweeper kooslus on väga viis!
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
22.09.2006 19:02:18
|
|
|
sotamees kirjutas: |
tuleb kiri kasperskist et keegi üritab sisse pugeda või midagi selist oli, vend rääkis.
Kokkuvõttes siis panen peale norton 2005 või 2006 tulemüüri ja kasperski viirusetõrje? |
Ma soovitaks kas siis tasuline NOD32 <--- kiire scann, leiab igast paska mida nortoni crap ei leia (omad kogemused) ja võtab seejuures vähem mälu ja ei tõmba masinat kooma jubedalt.
Või siis tasuta pakutav AVG Free edition vms.
Tulemüüriks võtaks Zonealarm kui windows firewall i ei taha. (minuteada peaks neil mingi tasuta versioon kodukasutajale olema).
siis adaware, SpyBot Seek&Destroy ning Spyware Blaster peale.
Kasuta opera või firefox webi lehitsejat ja ajusid ning ei tohiks enam probleeme olla et igast jura masin täis ja pahalased kiusavad.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
23.09.2006 00:32:18
|
|
|
Need IPd mida sedasi tracedes näete on ainult üks väike lüli ahelas. Iga vähegi ennast häkeriks/kräkkeriks pidav tegelane ühendub teiste arvutitega läbi N teise arvuti. Et saada alguspunkti kätte tuleb kõigist nende üksikute lülide aadressid ühe kaupa välja uurida
Muidugi ubmes 99.99% teid ründavaist "häkkereist" on lihtsalt suvalised spambotid mis üritavad pahalasi levitada
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
23.09.2006 00:54:46
|
|
|
windowsi enda tulemüüri puudujäägid avalduvad väljaminevate ühenduste osas enamjaolt.
+ (dumb)useri jaoks see, et see tulemüür ei karju pidevalt kui midagi edasi ei lasta.
selle Ho Ho kommentaari peale soovitaks uplinki mängida
lollkasutajate kohta ei ütle midagi, ka professionaalsetest av+tulemüür lahendustest on suudetud kohati veitsi juust teha, et 'lahedat' tarkvara oleks hea kasutada. 'no internetis pakuti et hea on!' kewl.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
23.09.2006 00:57:22
|
|
|
nu ütleks nõnda: tavakasutaja vajutab iga asja peale mida ta näeb ja mis teda pidevalt häirib sageli suure rõõmuga (mudugi teate läbilugemine on liiga keeruline) YES. Seega isegi kui panna korralik tulemüür mis küsib iga asja netti lubamist siis üldiselt vastatakse kas YES ja kui ära ei lähe siis proovitakse NO vastamisega. Ja kui midagi ei tööta siis mudugist pannakse tulemüür üldse kinni
Seega parem kasutada windows tülemüüri kui ilma tulemüürita olla. Mingi "teatud" testid saab ka sellel lehel tehtud et uurida kui "turvaline" masin on: http://www.pcflank.com/
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
tarc
HV Guru

|
23.09.2006 19:45:53
|
|
|
angel kirjutas: |
Seega parem kasutada windows tülemüüri kui ilma tulemüürita olla. Mingi "teatud" testid saab ka sellel lehel tehtud et uurida kui "turvaline" masin on: http://www.pcflank.com/ |
see viimane aadress on täielik pask, mis ei näita midagi. tulemüüri(win) seadeid ei muutnud, kuid panin peale keyloggerite plokkeri ja oli kohe ok.ja nii on enamus nende testijatega(pole veel õiget näinudki)
_________________ Pakkumistes arvestan, et kodanik asub Tallinnas Tondil, kui profiilis pole märgitud teisiti.
Prosed, mälud, kettad, lcd-d, wifid, wwanid, laadijad ja muu. PS-is lähem inf. |
|
Kommentaarid: 840 loe/lisa |
   |
4 :: |
637 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
23.09.2006 20:31:12
|
|
|
nu midagi vähemalt ta näitab... mingit infi kah jagab. Parem kui mittemidagi.
kui tulemüüri endal maha võtan siis vähemalt pistab karjuma see leht et ei ole turvaline 8)
mul ühendusel pordid ka lahti tehtud seega ilma tulemüürita mul oleks suht shit masin sisse jätta
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
tarc
HV Guru

|
23.09.2006 20:39:42
|
|
|
nu midagi vähemalt ta näitab... mingit infi kah jagab. Parem kui mittemidagi.
kui tulemüüri endal maha võtan siis vähemalt pistab karjuma see leht et ei ole turvaline 8)
mul ühendusel pordid ka lahti tehtud seega ilma tulemüürita mul oleks suht shit masin sisse jätta |
paigalda oma masinasse üks korralik keylogger ja pane täielik salastatus peale. saad teada palju su arvuti kaitstud on. ma ei pea silmas ainult väljastpoolt.
_________________ Pakkumistes arvestan, et kodanik asub Tallinnas Tondil, kui profiilis pole märgitud teisiti.
Prosed, mälud, kettad, lcd-d, wifid, wwanid, laadijad ja muu. PS-is lähem inf. |
|
   |
637 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
23.09.2006 20:44:27
|
|
|
nu 1) ei hakka oma masinat mingi pede loogeriga risustama kuna ei viitsi jännata sellise asjaga
2) arvan et nod32 ja look 'n stop võtavad selle junni rajalt maha.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
tarc
HV Guru

|
23.09.2006 20:48:19
|
|
|
nu 1) ei hakka oma masinat mingi pede loogeriga risustama kuna ei viitsi jännata sellise asjaga
2) arvan et nod32 ja look 'n stop võtavad selle junni rajalt maha.  |
siit ma jätaks vaidluse katki 8)
|
   |
637 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
23.09.2006 20:52:57
|
|
|
nu ma lihtsalt ei hakka katsetama. Ja vast oled ka seda look n stop junni proovinud siis tead et see ei ole päris "tavaline" tulemüür. Päris armas teine. Võrgu liikluse igatahes kenasti paika seadnud.
NOD32 isegi vahest nii hulluks läinud et viiruse vms pahalase kahtlusega faili peale mul karjuma hakanud mis oli 100% puhas.
aga jah see katsetamine oleks liiga palju aega nõudev ja mul parematki teha kui oma masinat risustada. Oleks mingi teine masin vms keta peal windows siis mudugist huvipärast tõmbaks igasugu pasalogereid jms pahna sisse
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
tarc
HV Guru

|
23.09.2006 20:58:24
|
|
|
ei ole lnp-d proovind. sul jäi vist lugemata -ma ei pea silmas ainult väljastpoolt.
|
   |
637 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
23.09.2006 21:01:55
|
|
|
sain sellest aru aga vat mul see tüütus plokkib suht kõik ära mis seest kah välja tahab pääseda. Vahest probleem isegi sellega kuna liiga "karm" on asi ja peab ise ta reeglites nn asju lisama et X asja lubaks ikka võrku. Ehk siis mis port jms värgid lubada mis asjale.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
tarc
HV Guru

|
23.09.2006 21:16:18
|
|
|
sain sellest aru aga vat mul see tüütus plokkib suht kõik ära mis seest kah välja tahab pääseda. Vahest probleem isegi sellega kuna liiga "karm" on asi ja peab ise ta reeglites nn asju lisama et X asja lubaks ikka võrku. Ehk siis mis port jms värgid lubada mis asjale. |
ei sa ei saand aru. kui keegi kasutab korra kuus su arvutit 5 minutit, siis on tulemüür null, SUUR JA ÜMMARGUNE.
|
   |
637 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
23.09.2006 21:28:15
|
|
|
nu jah häste ei jõua kohale: ses mõttes kuda ta kasutab kui see programm millega ta tahab mu masinast infi võtta neti isegi ei lubata vms viiruskaitse (suure vedamise korral ) võtab ta enne rajalt maha.
siis jah kui keegi mu masina ees on ja tulemüürid värgid särgid kas maha võtab vms vigurit teeb on asi suht suur ---- 0.
Aga eks igasugu asju leidub mis mööda pääseb. Aga ma suht tiheda scanni tegija kah.
Ega see siis nüüd tähenda et ma peaks loobuma oma nuhkvara kaitsetest, viiruskaitsest ja tulemüürist kuna 100% turvalisus pole saavutav.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
tarc
HV Guru

|
23.09.2006 21:30:36
|
|
|
pane korra mõni peale, siis räägime edasi. ma neid paljusi katsetanud.
|
   |
637 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
23.09.2006 21:37:56
|
|
|
nu ei tahaks panna kuna ei viitsi jännata.
Usun et kui sutsu puurida ja piinata siis saab asja kudagi mööda või siis kui tulemüür total idikas läheb asi kergelt läbi.
Aga lihtsalt ei taha praeguse masina peal katsetada. Pärast mõtle kas sai asi maha või mitte ja aega kulub sellise jura peale liiga palju.
Pealegi käsi ei tõuse kudagist oma arvuti vasta et sinna shitta sisse installida.
Aga kui sul aega siis vast tirid selle look n stop i ära (proovi versioon kenasti töötab, mis kodukal neil) ning laed alla ka nende lehelt mingi advanced tulemüüri reegli faili ja viskad tulemüürile ette.
Seada tean et mingi X asja vasta see tulemüür ei aita. Aga selle testi kukkusid enamus tulemüüre läbi. Seega ma valisin halvimate seast parema välja
Samas 100% turvalisus on sageli liiga kulukas ja tülikas seega seda on mõttetu sageli saavutada. Näiteks et olla pidevalt kindel et just isik X masina taga istub siis aruvit iga 2min järel kontrollib kasutaja X sõrmejälge jms värke.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
maxorator
HV kasutaja
|
23.09.2006 21:40:40
|
|
|
Mul tulemüüri ja viirusetõrjet pole olnud juba viimased (kogu) 8 aastat, isegi Windowsi tulemüür on maas.
Ainuke programm, mida kasutan, on Spybot Search&Destroy. Muidu tavaliselt ise eemaldan ka spyware ja siis lasen Spybotil sellest maha jäänud registry keyd eemaldada. Viiruseid on olnud 8 aasta jooksul 1, mis ei põhjustanud eriti midagi ja millest sain lahti.
Niipalju siis turvalisuse vajalikusest...
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrusny
Kreisi kasutaja

|
23.09.2006 21:45:56
|
|
|
Sul on kindlasti ühenduses ruuter ees? Selles ju on tulemüür sisse ehitatud, sellepärast ei olegi midagi erilist su arvutisse saanud.
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
|