Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  K: Täpsemalt prose klokkimisest ja mäludest. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Mario.
HV Guru

sõnum 19.09.2006 20:39:21 K: Täpsemalt prose klokkimisest ja mäludest. vasta tsitaadiga

Vabandan, kui teema olemas, ma olen jube haige ning ausalt ei jõua otsida. icon_neutral.gif

KUI ma biosist tõstan siis prose kiirust, tõusevad ka mälude kiirus. Kuidas ma leian mäludele piirid? Sest kui üle lasen veidi põlevad kohe läbi või tekib anomaalia ja blue screen?
OC-i õppides, et KAS ma pean ka volte tõstma Ning KUI palju tuleb neid mingi ühiku Mhz-de peale tõsta? Kas volte võib tõsta ka emaplaadi utilityga NF7-S ? või peab biosist=?

Amd athlon xp 2600+
pc2700 256, 512, 256 - 333 default, hetkel 344 , pole julgenud rohkem tõsta, aga prose saab kindlasti rohkem tõsta. Ei viitsi hakata mälusid alla laskma ja siis proset. Lähevad koos nii palju kui lähevad. Küll pikapeale õpi veel.

Aitäh

viimati muutis Mario. 19.09.2006 21:00:59, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Riivo
HV Guru
Riivo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.09.2006 20:57:03 vasta tsitaadiga

kõik on korduvalt arutatud pluss halb pealkiri. aga siiski: ei põle läbi, saad erroreid ja bluescreeni enne. mhz tõsta alguses +5, pärast +1, kuni rohkem arvuti ei kannata ja pead volte tõstma. volte saad minuteada sel plaadil ainult biosist muuta ja seda tõsta siis, kui errorid või bluescreen on
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 19.09.2006 21:07:26 vasta tsitaadiga

riivo21 kirjutas:
kõik on korduvalt arutatud pluss halb pealkiri. aga siiski: ei põle läbi, saad erroreid ja bluescreeni enne. MHz tõsta alguses +5, pärast +1, kuni rohkem arvuti ei kannata ja pead volte tõstma. volte saad minuteada sel plaadil ainult biosist muuta ja seda tõsta siis, kui errorid või bluescreen on
Nüüd kui teema avatud, küsiks edasi.

Tõstan niikaua kuni tuleb erroreid ja temp korras, siis lasen veidi tagasi, tõstan volte niipalju kui kannatab, siis prose kallale jälle?
Blue screen annab erinevaid teateid eks? et kui tõstan, siis tean kas prose, või mälud ei pea vastu?(vahet pole, aga et lihtsalt teaks).
tagasi üles
ranel
HV Guru

sõnum 22.09.2006 17:23:57 vasta tsitaadiga

ei tasu volte üle 1.95v tõsta ilma korraliku jahutuseta(kuskil on 1.8v on veel viimane normaalsuse piir), kuskil 20% originaalsest mhz arvust peaksid sa ikka kätte saama, kui just mälu pidurdama ei hakka
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 22.09.2006 17:44:17 vasta tsitaadiga

Mälu max-i saad kõige lihtsamalt teda niiviisi icon_idea.gif
Paned prose kordaja kõige madalama peale ja mälud jätad 1:1 jooksma,peale seda kukud FSB(prose kiirust) peale lükkama kuni pilt kotis thumbs_up.gif
Siis lased mälu ajastused lõdvemaks (näiteks. 2,5.3.3.6) aga sina paned 2,5.4.4.8 icon_wink.gif
Siia vahele mahub ka kindlasti voldi lisamine natu natu haaval
Kui memi max teada siis rakendad samad teadmised koos kõrgema CPU kordajaga oma kasuks icon_razz.gif
Prosega samamoodi ainult ,et memi paned miinimumi peale pc2100/133 mhz näiteks 8)
Lisaks lased aeg-ajalt igasugu stress teste ja muid benche kuin asi on kivi icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 22.09.2006 23:40:44 vasta tsitaadiga

dreamx kirjutas:
Mälu max-i saad kõige lihtsamalt teda niiviisi icon_idea.gif
Paned prose kordaja kõige madalama peale ja mälud jätad 1:1 jooksma,peale seda kukud FSB(prose kiirust) peale lükkama kuni pilt kotis thumbs_up.gif
Siis lased mälu ajastused lõdvemaks (näiteks. 2,5.3.3.6) aga sina paned 2,5.4.4.8 icon_wink.gif
Kui memi max teada siis rakendad samad teadmised koos kõrgema CPU kordajaga oma kasuks icon_razz.gif
Prosega samamoodi ainult ,et memi paned miinimumi peale pc2100/133 MHz näiteks 8)
Lisaks lased aeg-ajalt igasugu stress teste ja muid benche kuin asi on kivi icon_biggrin.gif

Selle jätan edaspidiseks meelde. Kahjuks ei saa ma ajastutest veel aru täpselt. Kust neid muuta saaks? mis mõttes mälud üks ühele?
Tekkis probleem. Mälude kiirus langes, tõstes prosed veidikene veel. 185x11.5 on hetkel ja mälud langesid 362-lt 308le? (defaultis siis 333, pc2700)Miks? kuidas tagasi saada ilma et laseks prose alla? või lihtsalt mälud ei pea vastu ja automaatselt lähevad alla et saaks proset juurde anda? (wow...mida ma ise tegema ei peagi icon_smile.gif ) Sooviks palun targemalt selgitust mälude kohta? Kas tõesti mingi automaatne süsteem?` icon_lol.gif et ei peagi ise tõstma, ise lähevad alla?
Max mis aan on hetkel 400Mhz, nii näitab emaplaat...ehk 200x11,5, hetkel 185.

Prose idles temp 47max, koormatuld (mängud programmid jms lahti mis võtavad proset) max 52. softi ei julge kasutada...kärsatab läbi vms. ei proovi isegi sandra softi. Uus jahuti varsti.
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 22.09.2006 23:44:01 vasta tsitaadiga

Kui mälud "auto# peal siis jah FSb tõstes masin ise arvutab endale töötava sageduse ja kaotad memi mhz-des icon_idea.gif
Aga anna mem-ile ette käsitsi 166 näiteks ja vaata kas lööb kotti või tuleb WIN üles icon_lol.gif
Cpu 47 on täitsa OK,jätka samas vaimus kuni load 60c temp thumbs_up.gif
tagasi üles
zack
HV kasutaja
zack

sõnum 22.09.2006 23:44:45 vasta tsitaadiga

Võib-olla muutus sul prose ja mälu vaheline suhe.
näiteks mul defauldina on prose ja mälu suhe 10:8 aga klokin siis 1:1
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 23.09.2006 16:32:58 vasta tsitaadiga

läheb edasi...tõstsin fsb 185-lt 187-le ja arvuti tegi resa peale logimist...tõstsin volte 1,6 - 1,66 vms. Nüüd töötab ilusti. Mälud tõusid 310ni tõstmisega.
Memoryt saab ka bisosist? nii palju ei uurinud...166? miks 166? miks mitte default 333mhz memile ja vaadata kas töötab, kui ei, langetada, langetada, kuniks töötab, siis tõsta proset kuni kannatab, siis hakata mälusid tõstma.
Kas voltide lisamisega hakkab ka errorit andma, või lihtsalt viskab prose pildi tasku.

peal default cooler ja pasta icon_smile.gif
edti: käin korra biosis...uurin seda 166 värki...näppima igaks juhuks ei hakka.
Edit: biosist ei leidnud midagi mälude kohta? Mingi parem kerge soft selle jaoks vaja? okei sain "133" ja "166" asjale pihta veidi. cpu-z näitab hetkel 156mhz ...kuid ma ei jaga kas siis mäludel on nii et kordaja on 2 vms?
ZACK- seleta suhet? tean mis suhe on kuid hetkel ei jaga.
edit: leidsin veel ühe huvipakkuva võimaluse mis ennegi silma jäänud:

CPU Interface : disabled - Use most stable cpu-fsb parameters
enabled - use overclocked cpu-fsb parameters

Põhimõtteliselt saan aru, kuid mul oli ja on see disabled peal. Kas see võib mõjutada seda et mälud langevad? kui panen enabled siis mälud jäävad kui suudavad?

ja küsimusi tekib. Vaatasin teist teemat ning seal oli kordaja pandud 9, kas niimoodi saab siis vähem kui 1 haaval edasi klokkida vms? ja läheb kõrgemale? muidugi with normal jahutus.

EDIT: Peale viimast tõstmist hakkas software imelikult käituma. Winamp ja Ie annavad imelikku "error reporti" ja errorit põhjustavad failid asuvad kaustas : C:\DOCUME~1\EESTIM~1\LOCALS~1\Temp\58b6_appcompat.txt - Numbrid ees muutuvad. Niisama kausta ei leia, VC(volkov commanderiga leian kausta, kuid puuduvad kaustas sarnased failid. Winamp error report lingib mulle MSi lehekülje, kus lingitakse mulle winampi download link kuigi ma olen juba winampi mitu korda üle lasknud. GW ei tahtnud ka tööle minna et hardwarega pole korras.
Mis nagu võiks viga olla. Kellasid alla ei tahaks lasta, mälud pole default clocki ületanud, prose töötab.

Proovisin ka memtesti, tegi 4 tundi ja 30 minutit, siis viskas kopa ette sest on vaja arvutis ka tööd teha ja panin kinni...nelja tunni jooksul errororeid : 0 .
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 23.09.2006 16:43:07 vasta tsitaadiga

Pigista paar tundi Prime95 kah,see ei loe ,et mälu memtestiga ok on(mälud jooksevad ju lahjalt ilma klokita) thumbs_up.gif
Need samad errorid on esmased näitajad,et stabiilsus =0 icon_wink.gif
Prosele volti pakkusid icon_question.gif
Viimane kuid mitte vähem võimalik variant WIN hapuks läinud peale kõvasid restarte icon_lol.gif
Prose kordaja on nagu korrutus tabel,mida suur kordaja seda kiiremini klokk kasvab icon_razz.gif
Eeldan et sul prose siin on 166,siis korruta lihtsalt oma kordajaga 8x166=1328 aga 13.5x166=2241 thumbs_up.gif icon_eek.gif
Katseta edasi 8)
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 23.09.2006 16:50:27 vasta tsitaadiga

dreamx kirjutas:
Pigista paar tundi Prime95 kah,see ei loe ,et mälu memtestiga ok on(mälud jooksevad ju lahjalt ilma klokita) thumbs_up.gif
Need samad errorid on esmased näitajad,et stabiilsus =0 icon_wink.gif
Prosele volti pakkusid icon_question.gif
Viimane kuid mitte vähem võimalik variant WIN hapuks läinud peale kõvasid restarte icon_lol.gif
Prose kordaja on nagu korrutus tabel,mida suur kordaja seda kiiremini klokk kasvab icon_razz.gif
Eeldan et sul prose siin on 166,siis korruta lihtsalt oma kordajaga 8x166=1328 aga 13.5x166=2241 thumbs_up.gif icon_eek.gif
Katseta edasi 8)

Well...errorit ei loobi koguaeg. Prose volte tõstsin alati siis kui tuli welcome screen ette ja tegi resa. Siis järgmised korrad töötas. praegu 1,725 volti. Töötab. Peale kõvasti restarte jah, aga peal olnud win vähem kui kuu.
Well...mul kordaja 11,5 ja tõstan siini koguaeg, praegu 191Mhz. Sest kordajaga tõuseks liiga kiiresti ja nagu keegi ütles, tuleb 5 haaval ja hiljem 1 haaval tõsta ja palun ärge öelge mulle et hoopis kordajat peab nii tõstma (mis ma arvan on muidugi tõsi icon_lol.gif ) Kinnitust?

Proovin prime95 õhtu poole.
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 23.09.2006 17:06:23 vasta tsitaadiga

Loomulikult on mõtet kordajat tõsta,siis peab prose siini vähem kiusama ja mälud saavad kah lahedamalt jooksta icon_idea.gif
Mis su prose stock kiirus on ja mis kordajaga icon_question.gif
Ütle veel mis on maks kordaja icon_question.gif
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 23.09.2006 17:49:18 vasta tsitaadiga

Prime suutis max joosta iga testiga 5 min siis tuli mingi sisutu error. bla bla bla. Proovin stockis ka ja annan teada kas iis ajab sama jama.

Selge, tegin siis valesti, panin kõik defaulti tagasi ja alustan uuesti.
Stock kiirus on 11,5x166Mhz
Max kordaja mida valida sai on 22x, kuid rakendada on seda võimatu, sest see teeb 3,6GHz
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 23.09.2006 18:44:19 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Max kordaja mida valida sai on 22x, kuid rakendada on seda võimatu, sest see teeb 3,6GHz

Miks icon_question.gif Kes käsib sul prose FSB jätta 166 pane 100 icon_wink.gif st. 100x22=2200mhz icon_razz.gif ja mälud pane ddr400,CPU anna 1,75v 8)
Aga mina prooviks kuida on stabiilsusega 13x166=2158mhz icon_rolleyes.gif See peaks olema sinu prose def kiirus(muidugi ma võin eksida kah,pole just palju soc A müranud) icon_redface.gif
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 23.09.2006 20:43:08 vasta tsitaadiga

dreamx kirjutas:
tsitaat:

Miks icon_question.gif Kes käsib sul prose FSB jätta 166 pane 100 icon_wink.gif st. 100x22=2200mhz icon_razz.gif ja mälud pane ddr400,CPU anna 1,75v 8)
Aga mina prooviks kuida on stabiilsusega 13x166=2158mhz icon_rolleyes.gif See peaks olema sinu prose def kiirus(muidugi ma võin eksida kah,pole just palju soc A müranud) icon_redface.gif
default kiirus on 1900MHz sendid sinna tänna. Kust ma mälu sättida saan? Seda ma pole biosist leidnud veel...suht läbi tuuseldanud biosi. Mida vähem prose nn siini pigistan seda parem siis jah? et 100 x 22 on parem, kui mingit moodi saavutada sama kiirus et siis umbes 13x166?

Siiani tänud abistajatele, olen palju targemaks saanud.
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 23.09.2006 20:48:48 vasta tsitaadiga

tsitaat:

kiirus et siis umbes 13x166

See kordaja värk tuleb siis appi kui mälud on teda mis mhz peal nad on stabiilsed(selleks tuli klokkida väikse kordajaga,näiteks 6x)
Mälude setup on üldjuhul samas kohas kus cpu(aga võib ka olla eraldi biose aknas) icon_wink.gif
Raske uskuda ,et pole Memi sedistusi icon_rolleyes.gif Miski DDR setup näiteks.
Otsi otsi edasi thumbs_up.gif
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 23.09.2006 20:53:48 vasta tsitaadiga

Mälude stabiilsuse saan siis teada, kui panen kordaja väikeseks et saaks proset kellata samas mälud tõusevad kuniks mälud ei kannata. Nii...Aga kui ma lükkan "mälud max" ajal prose üles lähevad mälud ka veel edasi, minu puhul mälud automaatselt lähevad alla...Või lasen mälud kuidagi tagasi def ja panen prose ka def, ning siis tõstma hakates läheb ennem mälu kui prose eks? nii ma sain aru et siis on mälu piir teada ja edasi mine ma ei pea sest madala kordajaga sai mälu piiri teada. icon_sad.gif Otsin veel biosis.
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 23.09.2006 20:57:00 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Mälude stabiilsuse saan siis teada, kui panen kordaja väikeseks et saaks proset kellata samas mälud tõusevad kuniks mälud ei kannata

thumbs_up.gif just
tsitaat:

minu puhul mälud automaatselt lähevad alla

Just kuna sa ei ole neile kiirust ette andnud ,vaid mälu orjenteerub AUTO Režiimis vastavalt CPU-le icon_idea.gif
Kuniks sa mälu lukustamise kohta ei leia,niikaua kukuvad nad aeglasemaks ja lõplik klokkuvus jääb müsteeriumiks icon_lol.gif
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 23.09.2006 22:36:41 vasta tsitaadiga

CPU FSB/DRAM RATIO - on selle asja nimi, kust saab muuta auto pealt ära seda, Kuid siis tulevad seal nn "suhted" vist et 6/6-3, 5/6-3 ja sama moodi edasi, kuid suhet 1:1 ei ole aga eksisteerib selline valik nagy "By SPD". Mida see peaks tähendama? edit: siis leidsin biosist nende mälu numbrite muutmise võimaluse vms. teate küll 2337 vms.
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 24.09.2006 10:30:06 vasta tsitaadiga

tsitaat:

1:1 ei ole aga eksisteerib selline valik nagy "By SPD".

Mälu tootja poolt ettenähtud kiirus icon_wink.gif
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 24.09.2006 13:59:10 vasta tsitaadiga

siit tekibki küsimus et kuidas ma mäludele vastava kiiruse annan ka nende suhete järgi? et Underclockin prose, siis vahetan suhte näiteks 6/5 või 3/2 vms et siis mälud lähevad kiiremini kui rpose või mis? edit: muud biosis ple.

"""Paned prose kordaja kõige madalama peale ja mälud jätad 1:1 jooksma,peale seda kukud FSB(prose kiirust) peale lükkama kuni pilt kotis
Siis lased mälu ajastused lõdvemaks (näiteks. 2,5.3.3.6) aga sina paned 2,5.4.4.8
Kui memi max teada siis rakendad samad teadmised koos kõrgema CPU kordajaga oma kasuks
Prosega samamoodi ainult ,et memi paned miinimumi peale pc2100/133 MHz näiteks
Lisaks lased aeg-ajalt igasugu stress teste ja muid benche kuin asi on kivi """

----Kahjuks jääb see tekst mulle arusaamatuks. Neid mälude numbreid(mis need tähendavad) saab muuta küll biosist. Mis mõttes üks ühele jooksma?
edit; hakkab looma...et siis kui prose fsb jääb 166, = 2x166 = 332 ehk default mälu kiirus? ahjaaa...sain pihta...prose kordaja madalaimaks, siis hakkab fsb-d tõstma, millega tõusevad mälud kuniks tuleb piir, piiri jätan meelde. Aga miks ma pean mälude nn "ajastud " lõdvemaks laskma. Mida see teeb...halvemaks ju.
Prosega teen siis nii et fsb 133 ja siis kordajat näppima? right? Voldi lisamine mäludele vahepeal kah? jah?
ma ärkasin alles, niiet seletaks,kuidas ma saaks mõlemaid max kelladel rakendada koos?

edit: HinnaVaatlusest leidsin Spire cooler WhisperRock IV -ja. Kommentaare lugedes jääb asi 0 sest on nii häid kui halbu kommentaare. Et kas ta jahutab stock jahtusest paremini? Lugesin ühte rewievit, siis 2500+ max loadi ajal oli temp ca50. ja idles 40-45. toa tempi juures 29.
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 24.09.2006 13:59:19 vasta tsitaadiga

Muutma pead niipidi,et mälud jooksevad aeglasemalt CPU-le järgi thumbs_up.gif Prose ju kannatab rohkem OC-d kui mälud icon_wink.gif
Nende jagajate täpsed suhted saad googledades netiavarustest(lihtslt ei mäleta neid numbreid) icon_idea.gif
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 24.09.2006 14:13:12 vasta tsitaadiga

jah ma saan aru, kuid kas need suhted mida valida saab, siis peangi sättima nii, et kui FSB/DRAM ratio = näiteks 6/4 vms kuuest väiksem number. et mälud tuleks aeglasemalt järele. Kuid mõlemaid ma ikkagi ei saa ju siis max kiirustel kasutada. Jah mul on lamba aju ja pohmakas ning meditsiin siin ei aita.
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 24.09.2006 14:31:17 vasta tsitaadiga

crashsmash, thumbs_up.gif Hästi paned
tsitaat:

kui FSB/DRAM ratio = näiteks 6/4 vms kuuest väiksem number. et mälud tuleks aeglasemalt järele. Kuid mõlemaid ma ikkagi ei saa ju siis max kiirustel kasutada

Selleks tulebki prose kordaja hiljem appi,et CPU kiirus kah parajaks timmida icon_eek.gif
Aga hetkel ära nende jagurite mässa=selgita välja kaugele sul mälu läheb {by SPD} doh.gif 200mhz või 220mhz või jumal teba kui kaugele 300mhz icon_eek.gif
icon_razz.gif
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 25.09.2006 00:21:56 vasta tsitaadiga

mõtlen ja kui tehtud annan teada. icon_biggrin.gif aga kui nagu hakkan mälu katsetaba, siis "auto" peal olla ei tohi eks? peab panema tootja default ja siis edasi kerima, et äkki auto peal kerib tagasi.

edit: Kui panna kordaja 11,5-lt 11-le, siis arvuti pilti ette ei võta...töötab küll, kuid pilti ei näita. Clearcmosiga saan pildi ette tagasi. Niiet mälude piire teada ei saa.
Üldse toimub mingi kamm...kordajat tõstes ei tõuse herzid ja kõik jääb samaks, isegi "dont turn off while bios is saving settins " punast kirja ei tule...aga siinikiirust tõstes toimib...? like whats up.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  K: Täpsemalt prose klokkimisest ja mäludest. mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.