Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  mp3 konvertimine formaati AAC / AACplus (m4a/aac) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
NuCleo
Kreisi kasutaja
NuCleo

sõnum 31.01.2006 18:31:42 mp3 konvertimine formaati AAC / AACplus (m4a/aac) vasta tsitaadiga

Tekkis siis selline küsimus, et kui mõttekas see oleks ja mis programmi selleks soovitate. Ise googeldasin natuke ja proovisin järgi ImTOO Audio Converter nimelise programmi. See tegi suhteliselt head tööd, AGA kbps näitaja jäi miskipärast kogu aeg 127 peale (kuigi pidanuks olema 128, info siis winampist). Samuti tekkisid mõned vead teinekord lugudesse sisse. Samuti ei toeta see programm AACplus formaati, mida soovinuks samuti järele proovida.
AAC formaadi puhul andis päris mitmeid asju valida, samuti selle, kas faililaiend on .m4a või .aac
Antud juhul sooviks ise seda esimest ehk .m4a formaati saada.

Keiss selles, et sõbral inglismaalt on lood kogu aeg .m4a (MPEG-4 AAC LC) formaadis, mis kõlab 128 kbps juures, nagu mp3-ed oma 192-320 kbps juures.
Asusin asja lähemalt uurima ja lugesin netist natuke AAC ja AACplus formaatide kohta ja kui sai ka natuke test-faile netist kuulatud, siis oli asi selge, et sooviks ka oma ca 40Gb fonoteegi ümber konvertida AAC (/AACplus) .m4a formaati. Ka tagid on nendel failidel minu meelest palju mugavamad.

Nüüd siis küsiks siin targemate peade käest natuke abi. On kellelgi kogemusi sellega, et võiks äkki keegi midagi kosta omadest kogemustest vms. Samuti on probleem ka korraliku programmi leidmine. See ImTOO Audio Encoder on üsna asjalik asi, aga miskipärast ei tee tööd päris 100% korralikult ära. Äkki aitaks programmile uue plug-ina muretsemine vastava kodeeringu jaoks (ning ehk saaks nii ka AACplus'i toetama asja)?

Otsides AAC kohta eriti siit foorumist muud ei leidnud, kui selle teema.

Tänud.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ihvike
HV Guru

sõnum 31.01.2006 18:43:18 vasta tsitaadiga

Nii pikk jutt ja kahjuks peab vastama lühidalt: mp3 konvertimine AAC formaati halvendab kvaliteeti.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
NuCleo
Kreisi kasutaja
NuCleo

sõnum 31.01.2006 19:03:07 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
Nii pikk jutt ja kahjuks peab vastama lühidalt: mp3 konvertimine AAC formaati halvendab kvaliteeti.

selle kohta küsiks siis ka põhjendust. mitmed netist loetud artiklid väidavat täpselt vastupidist.
kvaliteet on AAC formaadil igatahes tunduvalt parem, kui mp3-el.
Et miks siis peaks see kvaliteedi kehvemaks veel tegema..
Pluss selline küsimus ka, et olen kasutanud mp3 formaati streamivat Shoutcast süsteemi. Mis oleks ACC formaati streamiv analoog?

ihvike
HV Guru

sõnum 31.01.2006 19:49:57 vasta tsitaadiga

AAC on kadudega formaat (pakkimisel koristatakse ära osad sagedused, mida inimene ei kuule jne). Kui sa nüüd mp3 faili pakid AAC formaati ümber, siis teeb see sama välja nagu sa pakiksid mp3 WAV-iks lahti ja siis uuesti AAC-ks kokku 128kbit/s peale. Uuesti visatakse jälle terve hulk informatsiooni minema, suurem osa küll loomulikult see, mis juba varemgi kadunud oli, kuid kindlasti ka osa varasemast mp3 failis olevast informatsioonist - seda näiteks pakkimistehnoloogiate erinevuse tõttu. Ja see tähendab reaalselt halvenevat kvaliteeti - kõrvagakuuldavat vahet arvatavasti olulist ei teki, kuid võid kindel olla, et paremaks ei lähe midagi + ajakulu. AAC formaadil võib väikese bitrate juures tõesti parem kvaliteet olla, aga ainult ja ainult siis kui võrreldakse omavahel algselt WAV formaadist AAC-sse ja MP3-e pakitud faile. Kadudega formaadist kadudega formaati konvertimine kaotab alati kvaliteeti.
tagasi üles
NuCleo
Kreisi kasutaja
NuCleo

sõnum 31.01.2006 20:18:14 vasta tsitaadiga

Jah. Selle ma mõtlesin oma loogikaga ka umbes nii välja, aga samas AAC formaat on väiksema mahuga ja kõlab sama hästi või isegi paremini.
Proovisin siis ka AACplus (v2) formaadi ära. 24kbps kõlab pea sama hästi, kui originaalne 128 kbps WMA fail, millest ümber konvertisin. Samas ka arvestatav 128 kbps AACplus fail on mahult väiksem.
Hmm. Vb tõesti ei ole mõtet oma fonoteeki nüüd ümber konvertima hakata, aga ilmselt plaadi pealt arvutisse rippides on AACplus formaat tunduvalt mõistlikum, kui mp3.. icon_confused.gif

EDIT: selline mõte tekkis aga samas küll, et nt üle 192 kbps mp3 faili ümber konvertimine nt aacPlus v2 faili (mis tuleb oma pea kaks korda väiksem mahult) on juba natuke teise mõttega kui nt 128 kbps mp3 -> 128 kbps AAC (AAC/aacPlus)

mihkelv
HV kasutaja

sõnum 31.01.2006 20:37:03 vasta tsitaadiga

Et otsustada, kas transcode'itud aac 'kõlab' paremini, kui allikas, võiksid teha ABX testi, sest hetkel võid sa lihtsalt aac oma peas paremaks mõelda icon_wink.gif
ABX test -> http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=16295

Ise eelistan aac'le, mp3'e vms ogg vorbist, aga eks ta rohkem maitseasi ole.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
NuCleo
Kreisi kasutaja
NuCleo

sõnum 31.01.2006 20:47:09 vasta tsitaadiga

Hmm.
Vb tõesti võin mõelda nii või naa. Samas tõsiasi on see, et AAC on mp3 edasiarendus (mitte otseselt edasiarendus, aga noh.. nö "uuem ja parem").
Et erinevate formaatide kvaliteeti võrrelda haarasin riiulist oma Linkin Park'i Meteora albumi, mida allikana kasutada. Vahed on suhteliselt väikesed. mp3 ja AAC on 128 kbps juures pmst võrdsed. Vahed tulevad välja madalamatel kvaliteetidel, aga sellises kvaliteedis muusikat ma nagunii ei kuula. Samas on mp3-el olemas ka selline mõnus asi, nagu VBR (variable bitrate). aacPlus (v1, v2) annavad ka juba 128 kbps juures palju tõhusama tulemuse. Kvaliteet on sama hea aga faili suurus on jupi väiksem. Samas winampis sellist lugu kerides on alguses hetkeks kuulda loo tõeline kvaliteet aga siis rakendub encoder ja kvaliteet on jälle hea.
Üldiselt ma aacPlusi vast ei poolda. Muidugi aacPlusi veatuks kuulamiseks võiks ka osta vastava spetsiaalse helikaardi, mis seda toetab, aga see on vist ikka tõelistele fanaatikutele või inimestele, kellel seda otseselt vaja läheb.
Plaadid ripin ilmselt tulevikus .m4a AAC formaati.

AGA tegelikult hetkel suurt vahet polegi, sest kuni mul on integreeritud helikaart ja oma natuke 500 raha ja peale maksvad kõrvaklapid, siis nagunii aru ei saa, kas on see parajasti AAC või mp3 fail, mis 128 kbps juures mängib. icon_biggrin.gif

ihvike
HV Guru

sõnum 31.01.2006 20:50:38 vasta tsitaadiga

Pealegi, tegelikult ei tasuks ilma veenva põhjuseta muusikat pakkida alla 128kbit/s (mp3 puhul 192kbit/s). Tehnoloogiad on küll arenenud, aga kusagil selle bitrate juures tuleb lihtsalt piir ette, alla selle võib veel mõni lugu täitsa normaalne tunduda, kuid teatud aspektides (kõrged trummihelid, keerulisem stereopilt jne) tekivad paratamatult koledad moonutused. Kusjuures need moonutused ei pruugi olla kuuldavad kehvade arvutikõlaritega/muusikakeskustega jne. Aga oma muusikakogu ei tasu sellepärast ära rikkuda, et vahet praegusel hetkel kuulda ei ole. Äkki ostad paremad kõlarid/kõrvaklapid ja siis võid oma 40GB muusikakogule jalaga anda, asi lihtsalt ei kannata kuulata enam. Ma ise mp3 tehes ei kasuta juba ammu alla 320kbit/s bitrate, kuna helitehnika on tiba üle keskmise ja kõvakettaruum (DVD toorikud) ei maksa tänapäeval midagi.
tagasi üles
NuCleo
Kreisi kasutaja
NuCleo

sõnum 31.01.2006 21:13:58 vasta tsitaadiga

ihvike, kõik jutt väga õige. Vb mu heliaparatuur, mis just hetkel väga ei hiilga, tõesti ei tee erinevusi kuuldavaks, aga just konvertisin nt 320 kbps mp3 faili 128 kbps AAC failiks. Maht on peaaegu kolm korda (!!!) väiksem, samas kõrvaga mingeid moonutusi kuulda ei ole.

Point, miks ma nii väga seda kvaliteeti ja väiksemat mahtu taga ajan, on see, et mulle meeldib hea kvaliteediga muusika. U-POPis pakutav on minu jaoks nt alla igasugust arvestust (loe: kuulamisekski ei kõlba ja igasugused nipid sealt lugude kättesaamiseks on minu arust arulagedad). Samas mulle meeldib, kui kõik muusika on ühes kohas, ehk arvutis ilusti ketta peal, kust siis otsinguga mõne klõpsuga kõik kätte saab, mis vaja. Samas mu fonoteek täieneb kogu aeg ja AAC tundus lihtsalt sellise huvitava lahendusena, kuidas hoida head kvaliteeti ja vähendada mahte.

Igatahes. Sain targemaks vähemalt. Muidugi peaks kätte võtma ja natuke lähemalt mp3 VBR tehnikaid uurima.

pacho
HV veteran
pacho

sõnum 31.01.2006 21:45:31 vasta tsitaadiga

ot:
NuCleo kirjutas:

Et erinevate formaatide kvaliteeti võrrelda haarasin riiulist oma Linkin Park'i Meteora albumi,

Tõesti, kas sa tõesti paremat salvestust võrdlemiseks ei leidnud icon_eek.gif See album on kindlasti 2003 aastanumbri kvaliteedilt sitemate plaatide top 10's. Ja ma olen kindel, et SELLE plaadi puhul annab madala bitreidiga pakkimine kuulatavama tulemuse kui originaal CD.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
suur13
HV veteran
suur13

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.01.2006 21:57:04 vasta tsitaadiga

NuCleo kirjutas:
Samas on mp3-el olemas ka selline mõnus asi, nagu VBR (variable bitrate).

Seda võimalust omavad pea kõik tänapäevased pakkimisalgoritmid. mp3, aac, Vorbis, jne.
tsitaat:
aacPlus (v1, v2) annavad ka juba 128 kbps juures palju tõhusama tulemuse.

aacPlus on mõeldud eelkõige ülimadalate bitrate'da jaoks, 24...80 kbps. 128 juures hakkab tema tõhusus juba vaikselt kaduma. On parem kui mp3, kuid mitte oluliselt. Aga näiteks 48 kbps juures on vahe MEELETU ja siin aacPlus hetkel konkurente ei oma.
tsitaat:
Samas winampis sellist lugu kerides on alguses hetkeks kuulda loo tõeline kvaliteet aga siis rakendub encoder ja kvaliteet on jälle hea. Üldiselt ma aacPlusi vast ei poolda. Muidugi aacPlusi veatuks kuulamiseks võiks ka osta vastava spetsiaalse helikaardi, mis seda toetab, aga see on vist ikka tõelistele fanaatikutele või inimestele, kellel seda otseselt vaja läheb.

Vabanda, aga siin läheb sul jutt täielikuks mögaks. Tõeline kvaliteet ? Milleks sul seda raua toetust vaja on ?
tsitaat:
Plaadid ripin ilmselt tulevikus .m4a AAC formaati.

Ei ole paha mõte. Aga tee omale selgeks miks sulle seda rippimist vaja on. Kui arvutis kuulamiseks, vali bitrateks selline 160...192, kui pleieris kuulamiseks, piisab sellest 48 kbps-st.
tsitaat:
AGA tegelikult hetkel suurt vahet polegi, sest kuni mul on integreeritud helikaart ja oma natuke 500 raha ja peale maksvad kõrvaklapid, siis nagunii aru ei saa, kas on see parajasti AAC või mp3 fail, mis 128 kbps juures mängib. icon_biggrin.gif
Siin on sul täielikult õigus.
ihvike kirjutas:
Pealegi, tegelikult ei tasuks ilma veenva põhjuseta muusikat pakkida alla 128kbit/s (mp3 puhul 192kbit/s).
On olemas üks väga hea põhjus - portable audio, elik kaasaskantavad pleierid. Siin on ikka suur vahe sees, kas lugu on 1,5 MB (tüüpiline 48 kbps aacPlus, või 6-7 MB (tüüpiline 192 kbps mp3).
tsitaat:
Ma ise mp3 tehes ei kasuta juba ammu alla 320kbit/s bitrate, kuna helitehnika on tiba üle keskmise ja kõvakettaruum (DVD toorikud) ei maksa tänapäeval midagi.

Eks ta ole enesetunde küsimus, aga pea kõik korralikult tehtavad pimetestid väidavad, et korralikult tehtud ~192...224 VBR on ka kuldkõrvale eristamatu võrreldes originaaliga. Seda sõltumata, kas tegemist mpc, ogg'i, mp3 või aac'ga.
320 kbps on overkill, kuna failisuurus on pea 1/3 võrra suurem. Aga noh, oma kõvakettad ostad sa ise icon_biggrin.gif

Üks esimene ettesattunud test:
http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=36465
ja siis:
http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=22450&hl=

Teemaalgatajale:
http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=27664&hl=
ja
http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=38792

Ah jaa, aacPlus enkoodreid on mitu. Parimaks peetakse Coding Technology (CT) oma.
See tuleb kaasa Winamp'ga. Niiet võid kodeerimiseks seda kasutada. Nero ka OK.

Tavalise aac puhul oleks eelistatumad Nero ja iTunes. Kaugele hoia FAAC nimelisest
asjast. Vabavara küll, aga selle arendus on lihtsalt seisma jäänud.
Kommentaarid: 191 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 178
tagasi üles
NuCleo
Kreisi kasutaja
NuCleo

sõnum 31.01.2006 22:03:22 vasta tsitaadiga

suur13 kirjutas:

Vabanda, aga siin läheb sul jutt täielikuks mögaks. Tõeline kvaliteet ? Milleks sul seda raua toetust vaja on ?

Raua toetus:
http://www.orban.com/orban/products/stream/1010_overview.html

Tõeline kvaliteet ehk see aines, mis on tegelikult, enne kui encoder sinna peale tormab, et kvaliteet siis kuulaja jaoks normi ajada.
Kui lugu veidi edasi kerida siis lihtsalt jääb selline väike moment, mil on kuulda lugu ilma encoderita.
(ärgem ajagem sassi - encoder töötab kogu aeg, aga encoderi rakendumise all pean ma silmas seda, et millal encoder sagedused jne taastab, et lugu hästi kuulatav oleks. aac point, you know...)

raxz
HV Guru

sõnum 31.01.2006 22:05:54 vasta tsitaadiga

tsitaat:
kui pleieris kuulamiseks, piisab sellest 48 kbps-st.

Miks pleieris sellist jama kuulama peab?
iPod liigitub ka minu teada pleierite alla ning 48kbps on alla igasugust arvestust, mida kuulata.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
NuCleo
Kreisi kasutaja
NuCleo

sõnum 31.01.2006 22:21:29 vasta tsitaadiga

raxz kirjutas:
tsitaat:
kui pleieris kuulamiseks, piisab sellest 48 kbps-st.

iPod liigitub ka minu teada pleierite alla ning 48kbps on alla igasugust arvestust, mida kuulata.

48 kbps on aacPlus (v1/v2) formaadis vägagi hea kvaliteediga!!!
proovi mõni pala konvertida 48kbps juures nii aacPlus kui mp3 formaati ja siis saad aru, mida ma räägin.
Praegu mängib nt mul üks testiks 24 kbps aacPlus v2 formaati konverditud lugu ja kvaliteet on pea sama hea, kui 96kbps+ mp3 lugu!!! (samas sama lugu @ 24 kbps mp3 on jube ja ei kannata pea üldse kuulata)

EDIT:
kui ise konvertida ei viitsi, siis kuula vahet SIIT!!!

raxz
HV Guru

sõnum 31.01.2006 22:33:24 vasta tsitaadiga

Seda WAVi ja 24kbps AACPlusi kuulates on küll metsik vahe sees, isegi keskusekõlaritega kuulates.
AACPlus rikkus kõrged sagedused suht ära.
Kuigi jah, MP3 ja AACPlus ei kannata mingisugust võrdlust.
Aga no selle vahe pärast küll muusikakogu konvertima ei hakka. icon_razz.gif
tagasi üles
NuCleo
Kreisi kasutaja
NuCleo

sõnum 31.01.2006 22:49:03 vasta tsitaadiga

Jah. Ma mõtlesin ka, et ei tasu ära. Aga ipod'i puhul oleks küll suht hea ju.
Peaks sellest oma sugulasele ka rääkima, kes kogu aeg hädaldab, et läpaka 40gb ketas kogu aeg täis saab. Laseb endal ka aacplus formaati ja siis mahub jälle rohkem. Ta eriline audiofiil ei ole, niiet peaks kõlbama küll.
Minul aga nt aacplus küll kõrgeid sagedusi ära ei riku eriti. Suht hästi kõlavad (@ 24 kbps, eriti kui arvestada, et sama kvaliteedi juures mp3 kõrged oleks nagu üldse varvast lasknud.. icon_lol.gif )

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 31.01.2006 22:52:15 vasta tsitaadiga

Kui juba erinevaid koodekeid proovid siis võid katse mõttes ogg'i ka proovida. Too peaks 64kbit peal olema umbes sama kvaliteetne kui 128kbit mp3 icon_smile.gif
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
raxz
HV Guru

sõnum 31.01.2006 23:12:13 vasta tsitaadiga

NuCleo, sealt Sinu antud lehelt kuulasin 24kbps AACPlus ja WAV, kõrged olid küll WAVil kõvasti paremad, kui 24kbps AACPlusil.
48kbps peaks vist juba tase edasi olema. 8)
tagasi üles
suur13
HV veteran
suur13

sõnum 31.01.2006 23:37:48 vasta tsitaadiga

NuCleo kirjutas:

Raua toetus: http://www.orban.com/orban/products/stream/1010_overview.html

Ummm... ???
Seal lingil on ju tegemist Streaming ENCODER'iga ?

tsitaat:
Tõeline kvaliteet ehk see aines, mis on tegelikult, enne kui encoder sinna peale tormab, et kvaliteet siis kuulaja jaoks normi ajada.
Kui lugu veidi edasi kerida siis lihtsalt jääb selline väike moment, mil on kuulda lugu ilma encoderita.
(ärgem ajagem sassi - encoder töötab kogu aeg, aga encoderi rakendumise all pean ma silmas seda, et millal encoder sagedused jne taastab, et lugu hästi kuulatav oleks. aac point, you know...)

Huhh... sul on seal küll nüüd mõisted ja asjad omavahel segamini nagu pudru ja kapsad... icon_eek.gif

Mahamängimisel kasutatakse dekoodrit. Dekooder ei taasta mingeid sagedusi. Dekooder lihtsalt mängib maha ja teeb seda kogu aeg, kui lugu pleieris mängitakse. Ta ei lenda kuhugi peale, ega ei tee ka muid võimlemisharjutusi...
Kui sul on pleieris (Winamp, whatever...) EQ või mingid effektipluginad peale keeratud, siis võib tõesti olla, et need ei rakendu momentaanselt peale kerimist (kuigi kahtlane). Kui sul EQ väljas ja sound hetkel peale kerimist kahtlane, on dekooder lihtsalt bugine.
Kui sa nimetad "Tõeliseks kvaliteediks" peale kodeerimist (näiteks CT aacPlus) saadud tulemit, siis ütle pigem "kodeerimisel saavutatud kvaliteet" icon_smile.gif
raxz kirjutas:
iPod liigitub ka minu teada pleierite alla ning 48kbps on alla igasugust arvestust, mida kuulata

Räägin konreetselt aacPlus v2 kodeeringust, kus kasutatakse ka Parametric Stereo switchi.
Soovitavalt bitrate's 40...48 kbps. 24...32 puhul olen ka mina skeptiline, kuigi streamimiseks ta kindlasti kõlbab. Ja tümaka puhul ka pleieris kuulamiseks vast.

Eks testige ise - kodeeri sama lugu 24, 48, 96 ja 192 ning sebi need iPod'i. Pane random järjestuses käima ja vaata kus sinu puhul piir jookseb, kus kvaliteedi langusest enam aru ei saa tänaval jalutades.
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 31.01.2006 23:39:08 vasta tsitaadiga

Palun lõpetage see muusika kallal pedereerimine ära või siis rääkige sellest hästi vaikselt. Kõvakettaruum pole tänapäeval nii kallis, et peaks muusika põhjlikult ära rikkuma. Juba alguses sai räägitud, et trancoding ei õigusta ennast aga juttu lõppedes mõni mees juba hakkab seda tegevust laias ilmas soovitama. Palun ärge lugege väljamaiseid foorumeid, mille kasutajatest suur osa on seotud muusika tootmisega. Need inimesed on profesionaalid ja teavad mis moodi hästi tehtud muusika kõlama peab. Ma panen siia ülesse kolm sämplit ja palun mõistatage, milline nendest kõige rohkem originaali moodi kõlab. See ju peaks olema kõigi kodeerijate lõppeesmärk.
http://pacho.pri.ee/jagatud/hv/samplid.ZIP
Kõigil on bitreit umbes 128
Homme õhtul lisan originaali ja vaatame kellel täppi läks icon_wink.gif
tagasi üles
suur13
HV veteran
suur13

sõnum 01.02.2006 00:14:03 vasta tsitaadiga

pacho kirjutas:
Palun ärge lugege väljamaiseid foorumeid, mille kasutajatest suur osa on seotud muusika tootmisega. Need inimesed on profesionaalid ja teavad mis moodi hästi tehtud muusika kõlama peab.

???

Ja BTW, kõige paremi kõlab see ogg. Originaali pole kunagi muidugi kuulnud.
Täppiminek on muidugi vähe subjektiivne asi.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 01.02.2006 01:06:30 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Kui juba erinevaid koodekeid proovid siis võid katse mõttes ogg'i ka proovida. Too peaks 64kbit peal olema umbes sama kvaliteetne kui 128kbit mp3 :)

ogg on sama bitrate juures kõrvaga kuulates umbes sama hea kui mp3 või nõks kehvem. Ehk siis alla 192 kbps ei tasu üldse jutule võtta.

Ning kogu selle pakkimise teemal...ise olen mp3e ja mp2 algusest peale selle teemaga tegelenud ning jõudnud tänapäevaks välja selleni, et kui ise mp3'ks teen, siis on see eranditult 320 kbps, üldiselt eelistan audioCD'd. Ning kuna mulle meeldivad "päris" asjad rohkem kui anonüümsed mp3'd kusagil vindinurgal või isekõrvetatud plaadid siis muusika osas ostan üldse orikaid võimalusel. Kadudega pakkimine on siiski kadudega pakkimine ning maxkvaliteediga mp3 on siiski kõrvaga kuulates halvem kui audioplaat. Väitku testid mida tahes.
Kommentaarid: 182 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 146
tagasi üles
NuCleo
Kreisi kasutaja
NuCleo

sõnum 01.02.2006 02:29:52 vasta tsitaadiga

suur13, vb mõisted tõesti veidi sassis, aga mõttest said ju ometi aru. icon_razz.gif

Üldiselt niipalju sain ma targemaks, et oma mp3 pleieri jaoks (mis kahjuks AAC formaati ei toeta...) konvertisin lood WMA VBR formaati (keskmiseks bitrate siis natuke üle saja). Mahtus kohe palju rohkem. Lihtsalt proovisin ja kuulasin, et kust maalt kuulata kannatab. Nagunii see odavama otsa mängija, mis mul on, ei mängi eriti hästi kvaliteeti välja. Üle 128 kbps mp3 puhul enam erilist vahet ei tee.

Raua toetuse koha pealt ajasin vist natuke sassi. Igatahes oli mingi jutt, et streamimiseks vaja.
http://www.orban.com/orban/products/stream/1010_specifications.html
tsitaat:

Sound Device:
An Orban Optimod-PC 1100 audio processor / sound card must be installed in the host computer in order to run the Opticodec-PC PE application.

veel miskit siin: http://www.abacast.com/products/aacPlus.php
See aga vist natuke teemast mööda ikkagi. Sry.

Ho Ho, proovisin ka ogg-i. ka üsna hea tulemusega.

pacho
HV veteran
pacho

sõnum 01.02.2006 10:09:09 vasta tsitaadiga

suur13 kirjutas:
pacho kirjutas:
Palun ärge lugege väljamaiseid foorumeid, mille kasutajatest suur osa on seotud muusika tootmisega. Need inimesed on profesionaalid ja teavad mis moodi hästi tehtud muusika kõlama peab.

???

Ja BTW, kõige paremi kõlab see ogg. Originaali pole kunagi muidugi kuulnud.
Täppiminek on muidugi vähe subjektiivne asi.

Õhtune annus sarkasmi. Aga tõesti pole mõtet Hydrogenaudio't, recording.org'i või mõna kolmandat foorumit lugeda, kui ei püüatagi aru saada mis seal kirjutatakse. Või siis hakatakse seal tehtud kuulamistestidest aretama oma teooriaid, nagu näha ka käesoleval juhul. Seltsimees luges, et AAC on parem kui teised kadudega formaadid ja kohe hakkab oma mp3'i transkodeerima. Masendav on lugeda kuidas härrased salvestisi persse keeravad. Ükskõik kas see on hea või halb , inimesed on sinna pannud hulga energiat ja vaeva ning selle rikkumine võrduks kinga peale kusemisega.

Selle sämpli originaali panen õhtul ülesse. Pärineb ta Tool'i 2001 aastal ilmunud albumilt "Lateralus". Loo nimi on "Grudge". Valisin selle säpliks, kuna lugu pakub sellel kümnendil ilmunud rokkloo kohta erakordselt head dünaamikat ja detailsust. Erinevate formaatide võrdlemine on mõttekas ainult väga heade sämplitega, mitte eelpool mainitud rämedalt ülekompressitud ja kehva helipildiga teosega. Ärge valesti aru saage, "Meteora" meeldib mulle muusikaliselt väga aga kahjuks on helilises mõttes suur häbiplekk. Järgmine kord kui keegi hakkab võrdlema erinevaid formaate, valige salvestus kus on midagi võrrelda. Kui ise ei tea millist võtta, küsige nõu paljukiidetud Hydrgenaudiost või saatke mulle priva ja ma kindlustan võrdlemist väärivad helijupid.

NuCleo, 8-bitine mono võtab veel vähem ruumi icon_wink.gif
tagasi üles
NuCleo
Kreisi kasutaja
NuCleo

sõnum 01.02.2006 10:36:00 vasta tsitaadiga

pacho, seda juttu ei saa ma võtta kuidagi teisiti, kui mõnitamisena.
Lihtsalt algul näis AAC palju paremat kvaliteeti pakkuvat, kui mp3. Võib-olla pakubki kõrgematel kvaliteetidel, aga mp3 ümber konvertimiseks mitte midagi piisavat. Sellest sain ma isegi aru. 8-bitiseid monosid võid ise kuulata!

Kuna labeli produtsente ma kvaliteedis usaldada ei saa, eks käi välja siis selline sämpel, mida ma võiksin kasutada erinevate helipakkimistehnoloogiate võrdlemiseks...

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  mp3 konvertimine formaati AAC / AACplus (m4a/aac) mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.