Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Probleem mängudega märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
BTF
HV kasutaja
BTF

sõnum 06.01.2006 01:48:29 Probleem mängudega vasta tsitaadiga

Tere , ma loodan et ma tegin teema õigeses kohta kui ei ole siis võite ümber paigutada.
Ma ostsin 2 kuud tagasi endale uue arvuti aga hakkasid ilmnema probleemid mängimisega.
Probleeme on mul mitu.
1)Kui ma mängin sof 2-hte (online) viskab ta mul mängu keskel lihtsalt monitori pildi kinni nagu mitte kuidagi tagasi ei saa ja ainuke asi kuidas uuesti asju edasi saaks teha on arvutile restardi tegemine kasti nupust.
2)Jälle ma saan mängida mingi aja aga siis võib juhtuda et mu monitori värvid lähevad kuidagi imelikuks ja pole võimalik üldse mängida selline on see pilt ainult mängides on see poole segasem ning et normaalselt edasi mängida pean tegema restardi kuna kui ma lähen kohe mängu on ikka selline jama.

Arvuti ise on selline.
AMD Sempron 3100+ Socket 754, 512MB PC3200 DDRAM
AMD Sempron 3100+ 64bit, 512MB DDR PC3200/400, MB Epox 8HDAi Pro VIA K8T800 kiibistik, Heli- ja võrgukaart, VGA 256MB ATI Radeon 9550SE DVI, TV-out, HDD 80GB 7200rpm, FDD, DVDRW +/- 16x dual layer (Nero soft), Miditower 400W 12cm fan ATX Godegen 6205(kopeerisin HV-st)
Minu arust juhtub seda esimest probleemi ainult online mängude puhul aga teist on juhtunud ka single player mängude puhul.
Ma loodan et te saate aidata.
Tänades BTF.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
-vodafone-
HV Guru
-vodafone-

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.01.2006 01:49:10 vasta tsitaadiga

Kuidas lood temperatuuridega on? Kuidas jahutused peal on (videokaardil).
Kommentaarid: 244 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 216
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 06.01.2006 01:50:10 vasta tsitaadiga

See pilt viitab sellele (kui pikapeale selliseks muutub) et midagi nagu kuumeneks üle. Arvatavasti videokaart või äärmisel juhul prose kuumeneb üle ja arvuti paneb pange.

Kontrolli mis temperatuurid on (SpeedFan, RivaTuner) ning uuri mida masin siis teeb kui 3Dmark01SE jooksutada.
Võid ka proovida uusimaid ATI drivereid (vanad unintalli korralikult maha ennem kui uued peale paned)

Kui arvutil garantii aeg veel siis võid ka hoolduse poole pöörduda.
Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
BTF
HV kasutaja
BTF

sõnum 06.01.2006 01:53:21 vasta tsitaadiga

CPU on 38 , mängude ajal küünib see üle 40 midagi.
Motherboard on 35 , mängude ajal küünib kuskil 38,39.
Mis mõttes kuidas jahutused peal on ?
Ma pole just kõige suurem teadja arvutite alal.
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 06.01.2006 01:54:39 vasta tsitaadiga

BTF kirjutas:
CPU on 38 mängude ajal küünib see üle 40 midagi.
Motherboard on 35 mängude ajal küünib kuskil 38,39.

Ta peab silmas mida videokaart teeb ja mis on selle temperatuurid. Kui (ei oma täpset infi) on mingi võimalus et su videokaart omab temperatuuri andurit mis näitaks GPU tempi siis ütle mis temperatuur sul videokaardil on mängude jms koormuse ajal (Rivatuner abiks).

Ning küsin veel kord: kas 3Dmark01 proovisid teha ? Uuemad driverid?

Kui ise häste asja ei mõika ja garantii olemas siis võid ka nende poole pöörduda.
tagasi üles
BTF
HV kasutaja
BTF

sõnum 06.01.2006 01:58:09 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
BTF kirjutas:

Ta peab silmas mida videokaart teeb ja mis on selle temperatuurid. Kui (ei oma täpset infi) on mingi võimalus et su videokaart omab temperatuuri andurit mis näitaks GPU tempi siis ütle mis temperatuur sul videokaardil on mängude jms koormuse ajal (Rivatuner abiks).

Kui ise häste asja ei mõika ja garantii olemas siis võid ka nende poole pöörduda.

Ma tõmbasin endale uue catalysti aga see ei aidanud aga kuidas seda 3Dmarki teha ? icon_redface.gif
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 06.01.2006 02:00:32 vasta tsitaadiga

BTF kirjutas:
angel kirjutas:
BTF kirjutas:

Ma tõmbasin endale uue catalysti aga see ei aidanud aga kuidas seda 3Dmarki teha ? icon_redface.gif

Vanad driverid ikka unintallisid korralikult ära ennem kui uued peale lasid?

3Dmark01 saad siit: http://www.futuremark.com/download/?3dmark2001.shtml (vali sobiv ja kiire download link). Installi see ära ja siis käivita. Ning vajuta programmi aknast: Benchmark nuppu
tagasi üles
BTF
HV kasutaja
BTF

sõnum 06.01.2006 02:05:30 vasta tsitaadiga

Ei uninstallinud aga kui ma praegu võtaks catalysti ja vanad draiverid maha ja siis uuesti catalysti peale paneks oleks ok ?
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 06.01.2006 02:08:02 vasta tsitaadiga

BTF kirjutas:
Ei uninstallinud aga kui ma praegu võtaks catalysti ja vanad draiverid maha ja siis uuesti catalysti peale paneks oleks ok ?

Vanad videokaardi driverid unintalli korralikult maha. Ning siis pane alles uuemad sobilikud driverid peale. Driverid saad www.ati.com kodukalt (kuid arvan et sa tead juba seda).

Ja vaata mida ta sul 3Dmark01SE ajal teeb.
tagasi üles
taifunk
HV Guru
taifunk

sõnum 06.01.2006 02:09:39 vasta tsitaadiga

Mis te udu ajate. Laigud viitavad silmnähtavalt sellele, et videokaart kuumeneb üle!
Kui mingit klokkimist ei ole teostatud (???) siis on radika kinnitus ära väsinud (või on videokaardil ka ventilaator peal?).

angel
HV Guru
angel

sõnum 06.01.2006 02:11:41 vasta tsitaadiga

taifunk kirjutas:
Mis te udu ajate. Laigud viitavad silmnähtavalt sellele, et videokaart kuumeneb üle!
Kui mingit klokkimist ei ole teostatud (???) siis on radika kinnitus ära väsinud (või on videokaardil ka ventilaator peal?).

arvata on aga ehk on mingi imepisike võimalus (ime) et driverid kalavad. Aga kui isegi 3Dmark01 ajal igasugu huvitavat kuvab siis peab igatahes kas siis asja hooldusesse viima või siis ise videokaardi jahutuse korda tegema. Aga kui kasutaja isegi ei tea õieti mis asi 3Dmark on siis kardan et ta sellega omalkäel hakkama ei saa icon_neutral.gif
tagasi üles
BTF
HV kasutaja
BTF

sõnum 06.01.2006 02:26:39 vasta tsitaadiga

Olgu tegin 3d marki ära näitas mingi 8947 3D marks mida see tähendab ?
Videokaarti ma ise klokkinud pole see on seisnud kastis nii nagu ta algusest saadik on olnud.
Videokaardi ventilaatorist ma ei tea midagi hetkel ma homme võtan selle vast lahti ja vaatan.

viimati muutis BTF 06.01.2006 02:28:42, muudetud 1 kord
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 06.01.2006 02:28:05 vasta tsitaadiga

BTF kirjutas:
Videokaarti ma ise klokkinud pole see on seisnud kastis nii nagu ta algusest saadik on olnud.

Kas 3Dmark01 ajal kah mingeid vigu märkasid? Kaua võtab aega ennem kui mängudes sellised vead hakkavad tekkima?

Kui võimalik siis kontrolli videokaardi jahutus üle.
tagasi üles
BTF
HV kasutaja
BTF

sõnum 06.01.2006 02:31:01 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
BTF kirjutas:

Kas 3Dmark01 ajal kah mingeid vigu märkasid? Kaua võtab aega enne kui mängudes sellised vead hakkavad tekkima?

3D marki ajal ei olnud mingeid probleeme.
Mängude ajal see ei teki nagu kella pealt , mõnikord saan ma mängida nii kaua kuni ma ära väsin sellest mõni kord on mingi 30 minti umbes ma pole täpsemalt neid aegu vaadanud , ennem oli see esimene probleem umbes 10 mindi mängimise peal.
Aga täna juhtus seda esimest probleemi palju tihedamini kui teist mis esimene probleem on ka videokaga seotud ?
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 06.01.2006 02:34:51 vasta tsitaadiga

BTF kirjutas:
angel kirjutas:
BTF kirjutas:

Kas 3Dmark01 ajal kah mingeid vigu märkasid? Kaua võtab aega enne kui mängudes sellised vead hakkavad tekkima?

3D marki ajal ei olnud mingeid probleeme.
Mängude ajal see ei teki nagu kella pealt , mõnikord saan ma mängida nii kaua kuni ma ära väsin sellest mõni kord on mingi 30 minti umbes ma pole täpsemalt neid aegu vaadanud , enne oli see esimene probleem umbes 10 mindi mängimise peal.
Aga täna juhtus seda esimest probleemi palju tihedamini kui teist mis esimene probleem on ka videokaga seotud ?

See pilt viitab väga sellele et videokaart kuumeneb lihtsalt üle. Sellest ka seletus et mõnes mängus kiiremini mõnes aeglasemalt.
Kui aga arvuti niisama mängudes pilti mustaks viskab (jookseb kokku) siis võib olla probleeme teisigi. Prose kuumeneb üle (endal juhtunud vanasti) vms jama.

Aga kuna pilt sul selline "huvitav" Siis ikka kahtlustan et videokaart kuumeneb üle. Seega üks võimalus oleks lihtsalt korpus lahti võtta ning käega katsuda videokaardi radikat kui kuumaks ta mängides läheb (võib ka 3Dmark i jooksutada mitu korda järjest et videokaart ülesse kütta). Aga seda käega katsumise meetotit eriti algajal ja arvutit mitte eriti häste tundval kasutajal ei soovita kuna võid midagi piixu omadega keerata (igasugu veidrusi võivad vahest kasutajad kokku keerata icon_lol.gif seega hoijatan ette).

Kas masinal garantii veel kah olemas on?
tagasi üles
BTF
HV kasutaja
BTF

sõnum 06.01.2006 02:42:21 vasta tsitaadiga

Garantii peaks täitsa olemas olema ma ei usu et see ainult 2 kuud oli mingi pool aastat või aasta ikka on.
Soovitad hooldusesse viia ?
Tänud muidu abi eest.
tagasi üles
taifunk
HV Guru
taifunk

sõnum 06.01.2006 02:45:12 vasta tsitaadiga

BTF, siis sebi aga oma kast garantiineegrite kätte. Sa oled selle eest ju maksnud!
(Üldjuhul ei lõpe sellise esimest-korda-kasti-sees ja teeme-endale-ise-uue-videokaardi tegevused kuigi tervislikult. Arvutile st.)

BTF
HV kasutaja
BTF

sõnum 21.01.2006 23:44:52 vasta tsitaadiga

Vabandan et ma pean selle teema jälle üless kaevama aga lõpuks sai siis arvuti hoolduses ära käidud.
Seal öeldi , et seda arvutit oli vaadatud ja mängitud sellega 3 päeva aga mitte mingi sugust viga ei ilmnenud ja öeldi , et arvuti on korras.
Mängisin siis jälle ja ikka sama jama ma imestan et kuidas nad ei näinud seda viga (arvuti crashib ja vahest tuleb see imelik mitme värviline pilt ette).
On mingi muu võimalus kust see viga ilmneb (nt mäng on vigane)?
Kas see võib olla niimoodi , et seda juhtub ainult online mängude puhul ?
BTF.
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 21.01.2006 23:55:31 vasta tsitaadiga

BTF kirjutas:
Vabandan et ma pean selle teema jälle üless kaevama aga lõpuks sai siis arvuti hoolduses ära käidud.
Seal öeldi , et seda arvutit oli vaadatud ja mängitud sellega 3 päeva aga mitte mingi sugust viga ei ilmnenud ja öeldi , et arvuti on korras.
Mängisin siis jälle ja ikka sama jama ma imestan et kuidas nad ei näinud seda viga (arvuti crashib ja vahest tuleb see imelik mitme värviline pilt ette).
On mingi muu võimalus kust see viga ilmneb (nt mäng on vigane)?
Kas see võib olla niimoodi , et seda juhtub ainult online mängude puhul ?
BTF.

Kus kohast sa selle masina üldse ostsid?

Võta see samune problemaatiline mäng ja näita neile kuda asi pange paneb.

Kas teised mängud teevad samuti ?

Kuda temperatuuridega lood on. Selline jama vihjab rohkem videokaardi ülekuumenemisele või siis väga veidra kiiksuga driverile aga see juba vähem usutav.
Kui nt 3Dmark01 10 korda järjest ilma vigateta ära teeb siis ei tohiks nagu arvutil viga olla ses mõttes et 3Dmark suudab selle video selle ajaga ülesse kütta.
tagasi üles
BTF
HV kasutaja
BTF

sõnum 22.01.2006 00:05:03 vasta tsitaadiga

Arvuti sai ostetud grant-ist ja hoolduses käis ta ordis (nagu ma olen aru saanud siis grant müüb ordi arvuteid)
Wolf:ET-ga ja deer hunter 2005-ga on ka juhtunud ette seda mitme värvilist pildi jama.
Videoka tempi ma vast vaadata ei saa nagu ma aru olen saanud pole 9550 seeriatel seda näitajad vms ?
Everest näitab tempe siis : CPU-38 Motherboard-35.
3d marki asja ma pean proovima siis .
Selline asi veel et kui ma teeks kasti külje kaane lahti kas seal peaks olema mingid garantii kleepsud peal ?

viimati muutis BTF 22.01.2006 00:09:15, muudetud 1 kord
tagasi üles
udna
HV kasutaja

sõnum 22.01.2006 00:09:54 vasta tsitaadiga

sry et nüüd vahele segan siin teemas oma küsimusega, aga mul on ka olnud sellist kahtlast probleemi GTA'd mängides et kui juba mingi aeg ära mänginud siis hakkavad inimesed ära kaduma et muutuvad selliseks imelikuks et mingit osa on näha ja mingit osa mitte. Kas mul võib ka olle probleeme videokaardi jahutusega? Videokaardiks on GF 5900XT
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
angel
HV Guru
angel

sõnum 22.01.2006 00:12:41 vasta tsitaadiga

udna kirjutas:
sry et nüüd vahele segan siin teemas oma küsimusega, aga mul on ka olnud sellist kahtlast probleemi GTA'd mängides et kui juba mingi aeg ära mänginud siis hakkavad inimesed ära kaduma et muutuvad selliseks imelikuks et mingit osa on näha ja mingit osa mitte. Kas mul võib ka olle probleeme videokaardi jahutusega?

raske öelda aga küsiks ennem: kas teiste mängudega sama asja juhtub? Kas patch on peal? Mis GTA ga tegemist üldse on (neid mitu)?

Sellised asjad võivad olla mitmest asjast tingitud. Vahest driverid jamavad (liiga vanad vms viga driveritega) või siis videokaart kuumeneb üle. Ise olen enda videokaardi tempe testinud lihtsal viisil: roppult palju 3Dmark i järjest (vastavalt see 3Dmark mida arvuti häste jooksutab) ja siis vaadanud mida arvuti teeb ja kas vigu esineb. Kui julgem oled ja asjast natuke midagi jagad siis võid katsuda käega ettevaatlikult (ennast ennem maha maandades korpuse metallse osa vasta) kaardi radikat või kaardi selga ehk siis seda kohta kus gpu asetseb (teiselpool mudugist kuna gpu on radika all aga ta seljatagust katsudes saab hea ettekujutuse temperatuurist).

to: BTF minuteada ordi arvutid (kui sul on ordi poolt kokku pandud) ei tohiks olla garantii kleepsu. Kui on siis suht pahad lood (kleepsu ära lõhud katkeb garantii vms jama). Kui ei siis pole ju probleemi
tagasi üles
BTF
HV kasutaja
BTF

sõnum 22.01.2006 00:48:26 vasta tsitaadiga

Pole kindel võibolla pandi granti poolt kokku aga kui kergesti see kleeps katki läheb on seda muidu tunda kui mingi takistus tuleb ?
Ma tahaks ainult seda vasaku poolset külge maha võtta aga oleneb kus need kleepsud asetsevad : /.
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 22.01.2006 00:51:11 vasta tsitaadiga

BTF kirjutas:
Pole kindel võibolla pandi granti poolt kokku aga kui kergesti see kleeps katki läheb on seda muidu tunda kui mingi takistus tuleb ?
Ma tahaks ainult seda vasaku poolset külge maha võtta aga oleneb kus need kleepsud asetsevad : /.

ei ole ammu komplektiga kokku puutunud aga minuteada peaks see kleeps olev nähtav väljaspoolt korpust. Ehk siis mingi väike plaaster kusagil korpuse küljes mis läheb katki kui korpuse kaane maha võtad. Uuri järgi icon_rolleyes.gif
tagasi üles
urmas1
HV kasutaja

sõnum 22.01.2006 23:03:02 vasta tsitaadiga

R9550 on passiivjahutusega ja nõudlikemaid mänge kauemat aega mängides kipub video protsessor üle kuumenema.Võiksid kosta mõne pisema ventilaatori ja selle GPU peale kruvida.Kui võtad korpuse kaane maha ja mängid 30min.ning paned siis näpu videoprotsessori radika vastu,siis see on tulikuum.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 3
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Probleem mängudega mine lehele 1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.