Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas foorumites peaks olema kohustuslik reeglite sticky |
jah |
|
81% |
[ 49 ] |
ei |
|
18% |
[ 11 ] |
|
hääli kokku : 60 |
|
autor |
|
aPoiss
HV kasutaja

|
15.08.2005 12:43:32
Foorumites reeglid kohustuslikuks |
|
|
Olen XYZ'ga ps kaudu pikalt vaielnud ühe teema kustutamise üle. Palusin isegi nimetatud teema sisus see kustutada, kui see reeglite vastane on. Teema kaduski ja kustutamise põhjus oli siis XYZ arvamus, et see teema on mõttetu, kuigi seal ei eksitud ühegi reegli vastu. Maitse üle vaielda ei saa ja seepärast arvan, et igasse foorumisse on vaja reeglite stickyt. Kui XYZ paneb kirja reegli, et shareware affiliate programmides (nt Opera omas) osalejad ei või üksteise aitamiseks teemat teha, siis nii ongi ja punkt. Enne, kui see kirjas pole on tegu usuküsimuse, maitse asja vms ja need teadupärast on tihti suurte sõdade põhjused ....reeglite all pean silmas muidugi foorumi reegleid. seadust peab igaüks ise tundma ja selge, et laimu, pettuse, piraatluse vms teemad otseteed prügikasti liiguvad.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
margusser
HV Guru
|
15.08.2005 12:45:01
|
|
|
Arvad et keegi loeks neid?
aga muidu võiks jah. Ja kes eksib see saab rängalt.
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
4 :: |
167 |
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
15.08.2005 12:47:49
|
|
|
Võiks olla küll. Usun, et selline asi aitaks väga juurde üleliigsete teemade tekkimise ärahoidmisele.
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
aPoiss
HV kasutaja

|
15.08.2005 12:48:02
|
|
|
margusser kirjutas: |
Arvad et keegi loeks neid?
aga muidu võiks jah. Ja kes eksib see saab rängalt. |
ma näiteks loen ja oma asi, kui ei loe - seduse mitte tundmine ei vabasta vastutusest.
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
15.08.2005 12:48:59
|
|
|
tsitaat: |
seepärast arvan, et igasse foorumisse on vaja reeglite stickyt.
|
mina olen olnud koguaeg pigem seisukohal, et kõik reeglid peaks olema ühes kohas kirjas, mitte mööda foorumit laiali, nagu praegu
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Terminator III
HV veteran
|
15.08.2005 12:52:08
|
|
|
Need reeglite stickyd peaksid olema teistest teemadest eraldatud erineva värviga. Siis ehk loetakse neid rohkem
|
|
Kommentaarid: 201 loe/lisa |
   |
15 :: |
21 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
aPoiss
HV kasutaja

|
15.08.2005 12:54:48
|
|
|
dvd vader kirjutas: |
mina olen olnud koguaeg pigem seisukohal, et kõik reeglid peaks olema ühes kohas kirjas, mitte mööda foorumit laiali, nagu praegu |
no võiks olla ühes kohas kah nt KKK kõrval üleval, aga peaasi, et kirjas oleksid
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
2A
HV Guru

|
15.08.2005 13:08:23
|
|
|
aPoiss kirjutas: |
dvd vader kirjutas: |
mina olen olnud koguaeg pigem seisukohal, et kõik reeglid peaks olema ühes kohas kirjas, mitte mööda foorumit laiali, nagu praegu |
no võiks olla ühes kohas kah nt KKK kõrval üleval, aga peaasi, et kirjas oleksid |
Sama väikeses kirjas nagu KKK? Siis ei ole lootustki, et keegi neid sealt lugema vaevuks
Võiks olla kohe suurelt kiri enne igasse alafoorumisse sisenemisel, et "Enne foorumi kasutamist tutvu reeglitega, vältimaks hilisemaid pretensioone."
|
|
Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
15.08.2005 13:08:44
|
|
|
... samal teemal on korduvalt juba ka varem arutletud ja alati on nõus oldud, et mingid üldreeglid, mis kehtivad kogu foorumi kohta, peaks olemas olema küll. Praegu on kogu reeglistik küllaltki killustunud ja pea iga foorumi põhimoderaator/id on enda hallatava alafoorumi jaoks treinud, vastavalt alafoorumi spetsiifikale sobivad reeglid. Plaan on olnud selles osas KKK täiendamine, kuid siiamaani on kahjuks kogu ettevõtmine ainult plaani tasemele jäänudki, mis on ka arusaadav, kuna moderaatorid teevad foorumis tööd oma vabast ajast ja heast tahtest, ning seesugust ressurssi ei jagu kungi ülemäära paljuks. Leiduks kasutaja, kes tunneks HV kodukorda juba pikemat aega ja oleks nõus koostama sellised üldreeglid, mis kõlbaksid kasutada terve foorumi jaoks, siis ma ei usu, et keegi paneks talle kätte ette, teostamaks seda kaua idanenud plaani ...
|
|
Kommentaarid: 194 loe/lisa |
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
15.08.2005 13:17:12
|
|
|
Mingi algse mustandi saaks koostada kui kokku korjata kõikides alafoorumites olevad reeglid ning vaadata et neis vasturääkivaid punkte ei oleks.
Muidu selline asi võiks tõesti olemas olla kuid saan aru et nende koostamine vajab ressursse mida pole kusagilt saada.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
15.08.2005 13:32:03
|
|
|
Leiduks kasutaja, kes tunneks HV kodukorda juba pikemat aega ja oleks nõus koostama sellised üldreeglid, mis kõlbaksid kasutada terve foorumi jaoks, siis ma ei usu, et keegi paneks talle kätte ette, teostamaks seda kaua idanenud plaani
|
no mulle pandi küll käsi üsna otsustavalt ette muidu oleks asja juba 2 aastat tagasi valmis teinud, nagu mul plaanis oli kas sina DigeBeni mitte üks neist ei olnud, kes käe ette pani...
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
15.08.2005 13:45:10
|
|
|
... eks sa tead ja mäletad neid asjaolusid kindlasti ise paremini, miks sinuga niimoodi tookord käituti, mina nii ammuste sündmuste eest enam oma pead pakule ei paneks, kuid keegi ei keela sul nüüd uuesti üritada ?!
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
15.08.2005 17:03:24
|
|
|
IMHO on ylereguleerimine m6ttetu. K6iki eriolukordi ja nyansse niikuinii kirja panna ei 6nnestu, pigem v6iks la"htuda "tervest m6istusest". L6ppeks, kui m6ne moderaatori tegevus kelelegi ei meeldi ja eba6iglane tundub, siis v6ib alati tulla ja kaevata teistele "kuningas saalomonidele". See pole siiski rate.ee - ja uskuge mind - mingit "moderaatorite ringkaitset" ei ole olemas. Kui m6ni neist "hulluks la"heb" ja hakkab v6imu kuritarvitama, selle asemel, et "saalomonlikult" olukorda lahendada, siis ilmselt v6etakse ta lihtsalt maha. Milleks ilmaasjata endale m6ttetut byrokraatiat kaela leiutada. Netikett on juba kaunis vana ja la"biproovitud reeglistik - ja"rgi seda ja "targa kysimise juhendit" ja k6ik on OK. Mis puutub algsesse Opera la"busse, siis ma kaldun teema kustutajaga n6ustuma -- tervest m6istusest la"htuvalt oleks mina kahh tolle teema kustu pannud.Ostke omale Opera v6i piraatige. Mul kama kaks. Selline "teineteise aitamine" on imho "hall ala" -- otseselt nagu midagi halba ei tehta. Midagi head ka mitte, sest "teineteise aitamisel" ei ta"ida Opera looja jaoks see "affiliate program" oma EESMA"RKI. Sisuliselt pole tema jaoks vahet kas "affiliate" "abistamisega" v6i lihtsalt jumalt piraadid. Kummalgi juhul programmi tootja ei v6ida midagi.
A.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
aPoiss
HV kasutaja

|
15.08.2005 22:34:05
|
|
|
OFFF kirjutas: |
IMHO on ylereguleerimine m6ttetu. .......Milleks ilmaasjata endale m6ttetut byrokraatiat kaela leiutada. |
mõnes foorumis on reeglid täiesti olemas ju. 3-4 peamist punkti ja rohkem pole vajagi.
...Mis puutub algsesse Opera la"busse, siis ma kaldun teema kustutajaga n6ustuma -- tervest m6istusest la"htuvalt oleks mina kahh tolle teema kustu pannud.Ostke omale Opera v6i piraatige. Mul kama kaks. Selline "teineteise aitamine" on imho "hall ala" -- otseselt nagu midagi halba ei tehta. Midagi head ka mitte, sest "teineteise aitamisel" ei ta"ida Opera looja jaoks see "affiliate program" oma EESMA"RKI. Sisuliselt pole tema jaoks vahet kas "affiliate" "abistamisega" v6i lihtsalt jumalt piraadid. Kummalgi juhul programmi tootja ei v6ida midagi.A. |
vot mina ei oleks kustutanud ja pirama ma (tänan soovitamast) ei hakka. mis puutub halamisse, siis muide on see foorumite külastamise peamine põhjus - ühed kurdavad muret ja teised pakuvad lahenduse. ühed müüvad, teised ostavad jne. kaks poolt ja mõlemad saavad asjast rahulduse. ..... aga selle üle ei ole mõtet niisama vaielda - tuleb ühte või teistpidi kokku leppida ja kõik.
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
15.08.2005 22:36:01
|
|
|
Tõesti loodate sellise reeglitekogu teha, mis kataks kõiki
shareware affiliate |
sarnaseid probleeme?
|
|
   |
3 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
aPoiss
HV kasutaja

|
16.08.2005 00:27:49
|
|
|
Max Powers kirjutas: |
Tõesti loodate sellise reeglitekogu teha, mis kataks kõiki .. |
muidugi mitte, lähtuvalt XYZ põhjendustest peaks see reegel endast kujutama midagi järgmist:
* ära organiseri mõttetuid teemasid, sõprusmassklikkamisi, mingeid ringkäendus massklikkimisseltse, või tee seda väljaspool HV-d.
minu arvates oleks ainus loogiline asi selles reeglis mõttetute teemade osa, aga neid ma lihtsalt ei loe, sest mõne teise jaoks on need kõige mõttekamad üldse. mis selles massklikkimises siis halba on ? keda ei huvita, see ju niikuinii ei loe. lisaks sellele oleks selgunud HV Opera kasutajad, mõni oleks ehk juurde tulnud ja mõni oleks võibolla oma esimese legaalse litsentsi koguni kätte saanud
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
16.08.2005 08:55:33
|
|
|
aPoiss kirjutas: |
* ära organiseri mõttetuid teemasid, sõprusmassklikkamisi, mingeid ringkäendus massklikkimisseltse, või tee seda väljaspool HV-d. |
Aga kas endal ei v6iks natukene m6istust peas olla??? Ma kordan veelkord - tegemist on "halli alaga" - "halli ala" reguleerimine "seadustega" on selline natukene libedale ja"a"le ronimine.
Minu arust piisaks reeglist: "halli ala" poste reguleerib moderaator vastavalt oma eetikale, tervele m6istusele ja paremale a"rana"gemisele. "Halli ala" modereerimisotsused ei kuulu edasikaebamisele
A.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
16.08.2005 09:04:35
|
|
|
piisaks reeglist: "halli ala" poste reguleerib moderaator vastavalt oma eetikale
|
Ütleme siis nii et postitada tuleb vastavalt heale tavale
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
16.08.2005 09:23:32
|
|
|
piisaks reeglist: "halli ala" poste reguleerib moderaator vastavalt oma eetikale
|
Ütleme siis nii et postitada tuleb vastavalt heale tavale  |
Seejärel tahab kasutaja aPoiss või keegi muu samalaadse mõtteviisiga, et need head tavad oleksid kah viimne kui üks ja ükshaaval reeglites kirjas, muidu tema ei tea
OFFFi pakutud sõnastus on selles suhtes parem, et jätab vähem võimalust tarbetuteks vaidlusteks.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
16.08.2005 09:28:17
|
|
|
OFFFi pakutud sõnastus on selles suhtes parem, et jätab vähem võimalust tarbetuteks vaidlusteks.
|
Ma lihtsalt kardan, et moderaatori võime hinnata teemasid objektiivselt ei pruugi ka alati olla kõige tugevam.
Aga siiski ilmselt parem variant, kui jääda lootma uute kasutajate hea tava mõistmisele
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
16.08.2005 09:45:55
|
|
|
|
Ma lihtsalt kardan, et moderaatori võime hinnata teemasid objektiivselt ei pruugi ka alati olla kõige tugevam.
Aga siiski ilmselt parem variant, kui jääda lootma uute kasutajate hea tava mõistmisele |
- jah, muidugi, moded on ka inimesed
+ modedel on toeks see, et ollakse pikka aega kursis oma foorumi sisuga (lubatuga ja tõrjutuga)
+ adminnid on modedeks siiski valinud inimesed, kelle kogemusi nad usaldavad, kellel on kogemustepagasit
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
aPoiss
HV kasutaja

|
16.08.2005 15:04:36
|
|
|
... "Halli ala" modereerimisotsused ei kuulu edasikaebamisele . |
ja millised edasikaebamisele kuuluvad ? see ju ei tekita vaidlusi, kui keegi otseselt seadust rikub, ikka piiripealsed asjad on problemaatilised. opera teema ei tekitanud kellelegi peale XYZ'i tüli, ei kutsunud ülesse mingile rikkumisele, ei õhutanud ei tea mida jne. vastupidi, asjast oleks kasu olnud isegi nagu minu eelmises postis kirjas.
mis puutub modede tööd, siis respekt - loomulikult aktiivsemad, tublimad ja targemaqd tegelased, aga see ei tähenda, et maitse üle vaieldes peaks alate enese oma eelistama. enne kustutamist võiks teemat kah vaadata, et kas keegi protestib ja mis rahvas ise teemas arvab jne.
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
16.08.2005 15:23:59
|
|
|
Küll sa oled ennast täis! Mispuhul sa üldse arvad, et sa esimene taoline oled??? Samalaadseid teemasid on varem olnud ja nad on kõik kasti läinud. Samamoodi netis rahateenimiste püramiidskeemid ja muu taoline jama.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
aPoiss
HV kasutaja

|
16.08.2005 16:04:49
|
|
|
XYZ kirjutas: |
Küll sa oled ennast täis! ..... |
ära asja isiklikult võta. meil on elust ja asjadest väga erinevad arusaamad lihtsalt ja ma selgitan sulla praegu enda seisukohta siin.
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
16.08.2005 16:06:15
|
|
|
enne kustutamist võiks teemat kah vaadata, et kas keegi protestib ja mis rahvas ise teemas arvab jne.
|
Mida rahvas teemas arvab? Siis ei saaks ju midagi kustutada
|
|
   |
182 |
|