Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Kas uutele kasutajatele ärifoorumeile võiks ligipääs olla vaid ettemaksu teinutel? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas uutele kasutajatele ärifoorumeile võiks ligipääs olla vaid ettemaksu teinutel?
Jah!
50%
 50%  [ 71 ]
Ei!
49%
 49%  [ 70 ]
hääli kokku : 141

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 11.01.2006 13:43:28 vasta tsitaadiga

DigeBeni, ma tegelikult mainisin ju, et ma ei ole väga üksikasjadeni krediitkaardiga autentimise tehnoloogiaga kursis ja täiesti võimalik, et selle süsteemi kulud on mõttetult suured. Kui keegi täpsemalt teaks, võiks muidugi mingid toored numbrid visata.

Aga selle 10-kroonise ettepaneku juurde: ma ei tea kui palju on neid uusi kasutajaid, kes aasta jooksul HV ärifoorumitesse põikavad ja oleks nõus selle 10 EEK maksma. Ütleme, et neid on aastas 1000 (3tk päevas, ei ole ulmenumber, aga Tanel võiks umbkaudu oma hinnangu anda). Seega aasta jooksul tiksub HV arvele mingi 10 000+ krooni. Mis sellega tehakse: kas jääks kehtima see variant, et kui kasutaja staatus muutub, kantakse raha tagasi? Aga paljud ilmselt teevad paar tehingut ja rohkem foorumis ei tärista, nii et ikkagi mingi raha kuhjub. Mis sellega saab siis? HV suvepäevade vms. fondi? icon_lol.gif
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.01.2006 14:10:36 vasta tsitaadiga

Draax, ei ole krediitkaardi (U-kaardi) tegemine tasuta, 10.- eeku maksab icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 154 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 131
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 11.01.2006 14:14:33 vasta tsitaadiga

... point pole niivõrd teenuse tekitatud kulu suuruses, kui selles, et see kulu on olemas ja HV seda eBay kombel, tasuta pakkuda ei suuda ...

... samas, julgen aravata, et päris suletuks pole Ärifoorumit uute kasutajate jaoks mõtet teha. Mille ajel siis uued kasutajad peaks ärifoorumisse kasutamisõigust üldse tahtma, kui pole stiimulit ehk huvi pakkuvate teemade kohta mingit aimu ...

DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 11.01.2006 14:15:59 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Draax, ei ole krediitkaardi (U-kaardi) tegemine tasuta, 10.- eeku maksab icon_biggrin.gif

... üks asi on see, mis maksab kaardi tegemine kasutajale ja teine asi, mis maksab panga kaudu autentimise võimaldamine HV -le ...

Vidget
HV Guru
Vidget

sõnum 11.01.2006 14:27:13 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
Auron kirjutas:

... üks asi on see, mis maksab kaardi tegemine kasutajale ja teine asi, mis maksab panga kaudu autentimise võimaldamine HV -le ...

Äkki Tanel on nii lahke ja avaldab selle summa.
Kas antud küsimuse tulemust kasutatakse ka reaalselt tulemusena? Ehk siis kui võidab EI, siis ei tule seda pangalinki? Või on tegu vaid mõttetu sahmimisega ja pangalink on juba olemas ja vaja vaid paberit määrida nagu oleks tegu kasutajate sooviga?
Kommentaarid: 148 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 128
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 11.01.2006 14:28:17 vasta tsitaadiga

Ehk siis nagu ei paista ühtegi head varianti ja mingit pooletoobist asja kah nagu jama teha.Kõige lihtsam oleks kui oleks valikuvabadus end autentida aga seda kohustuslikult tegema ei pea.Lihtsalt kes on seda teinud temapuhul on hea ja kindel, et kui midagi läheb nihu saab kuskilt niidiotsa kätte ehk siis on turvalisemad kasutajad ja vähemturvalisemad ja eks siis ostja ise teab kuisuure riskipeale ta välja läheb.

DigeBeni kirjutas:
Auron kirjutas:

Et mis see mulle maksab kui ma lasen endale raha üle kanda või?
Kommentaarid: 154 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 131
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 11.01.2006 14:44:16 vasta tsitaadiga

djkiller kirjutas:
hetkel ei oma kontot ja ekstra sellepärast kah ei hakka tegema..nii et VASTU

sind see võimalik turvalisuse täiendamine ju ei puudutagi icon_exclaim.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 11.01.2006 14:45:22 vasta tsitaadiga

... inimene on loomult laisk ja kui teda just ei kohustata, siis ta ei viitsi reeglina ka rohkem pingutada, kui just täpselt tarvis või isegi natike vähem st. autentimise teenus panga kaudu ei tasuks ennast suure tõenäosusega ära, kui jätta see vabatahtlikuks ...

... samas, mis on siin pooletoobist ? Väga lihtne süsteem, kui pole ennast autentinud, siis teiste kasutajate kontakte ei näe, PS saata ei saa ja Ärifoorume saab ainult vaadata. Kui see kellelegi ei meeldi, siis kahju küll, kuid HV foorum polegi olnud planeeritud heategevuslikuks ürituseks. Kasutajad on lihtsalt varmalt asunud tasuta võimalusi ära kasutama ja tekitavad juba kulusid ja probleeme, mis kipuvad üle pea kasvama ...

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 11.01.2006 14:49:32 vasta tsitaadiga

tsitaat:

kas jääks kehtima see variant, et kui kasutaja staatus muutub, kantakse raha tagasi?

ei, sellist varianti pole. Raha kogutakse firma arvele, sellelt makstakse kõik teenustasud ja maksud ning vaba raha suunatakse HV arendustegevusse, nagu praegusedki pangalingist saabunud summad.

Aga Renka pakutud variant võiks kompromissina olla täiesti mõeldav thumbs_up.gif

tagasi üles
Death
HV Guru
Death

sõnum 11.01.2006 16:04:14 vasta tsitaadiga

Mulle meeldis digebeni mõtte et kontakte ei näidata ja ärifoorumid on read only ja PS keelatud kuni kasutaja on teinud kas ettemaksu või tuvastanud end IDkaarti abil.

Pakuks ise juurde et ettemaks teeks ärifoorumid read-write ning muu jaoks ikka IDkaarti tarvis.

Väldib ka läbi MSNi pakkumisi. ningi inimesel on vailda KAHE viisis vahel.

Draax
HV veteran
Draax

sõnum 11.01.2006 16:51:40 vasta tsitaadiga

Death kirjutas:

Pakuks ise juurde et ettemaks teeks ärifoorumid read-write ning muu jaoks ikka IDkaarti tarvis.

No see on juba liig: pangakonto on ilmselt suuremal % inimestest olemas kui ID-kaart. Ja kellel on ID-kaart, sellel pole enamasti ID-kaardi lugejat. Minul näiteks ei ole ja ei tea ka ühtegi tuttavat kellel oleks. Samuti ma usun, et mu ID-kaardil on need sertifikaadid või asjad uuendamata ja kui peaks hakkama neid ka uuendama + sebima või ostma ID-kaardi lugejat, siis läheb seda asjaajamist liiga paljuks, et ühte foorumisse ligi pääseda.
Mina võib-olla võtaks selle käsile ja teeks ära, aga ma olen siin HV-s juba ka nii-öelda "kodunenud". Päris uue kasutaja peletab see ainult ID-kaardi baasil identimine kindlasti eemale.
tagasi üles
ojapoiss
Kreisi kasutaja
ojapoiss

sõnum 11.01.2006 19:08:39 vasta tsitaadiga

Draax kirjutas:
Death kirjutas:

No see on juba liig: pangakonto on ilmselt suuremal % inimestest olemas kui ID-kaart. Ja kellel on ID-kaart, sellel pole enamasti ID-kaardi lugejat. Minul näiteks ei ole ja ei tea ka ühtegi tuttavat kellel oleks. Samuti ma usun, et mu ID-kaardil on need sertifikaadid või asjad uuendamata ja kui peaks hakkama neid ka uuendama + sebima või ostma ID-kaardi lugejat, siis läheb seda asjaajamist liiga paljuks, et ühte foorumisse ligi pääseda.
Mina võib-olla võtaks selle käsile ja teeks ära, aga ma olen siin HV-s juba ka nii-öelda "kodunenud". Päris uue kasutaja peletab see ainult ID-kaardi baasil identimine kindlasti eemale.

AIPis peaks olemas olema ID-kaadri lugeja... uus kasutaja ei jää ju millestki ilma, ta saab lugeda ju kõike foorumist... postitada saab ka (aga esialgu mitte ärifoorumisse)... Kui ta näe seal mõnda endale sobivat pakkumist küll ta siis ennast ka ära autoriseerib... icon_wink.gif Kas siis panga kaudu või ID-kaardiga icon_razz.gif
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 51
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 11.01.2006 19:09:49 vasta tsitaadiga

vastu miinuse nr 2 pärast
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 11.01.2006 19:12:48 vasta tsitaadiga

küsitluse tulemused näitavad ilmekalt, milline on HV kontingent tegelikult.
Tehkem oma järeldused. icon_neutral.gif

Draax
HV veteran
Draax

sõnum 11.01.2006 19:24:01 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:

Midagi ta ei näita minuarust. Üsna fifty-fifty on ju. Ja arvamusi on ka nii poolt kui vastu siin arutelus.
tagasi üles
Tbit
HV Guru

sõnum 11.01.2006 19:30:35 vasta tsitaadiga

mulle meeldib igatahes variant, et kõik on tavaline kuni autentinud pole vä. ärifoorumid read only ja kasutajaga kontakti saamis andmete puudumine thumbs_up.gif
üldiselt need kes eemale peletab või need kes ei tihka ennast autentida ei ole järelikult ka piisavalt huvitatud siinsest arvutiärist, kui ärifoorum ikka kõvaks ajab küll siis leitakse see 10.- või idkaardi lugeja ka icon_wink.gif

tagasi üles
ojapoiss
Kreisi kasutaja
ojapoiss

sõnum 11.01.2006 20:06:48 vasta tsitaadiga

Tbit kirjutas:
mulle meeldib igatahes variant, et kõik on tavaline kuni autentinud pole vä. ärifoorumid read only ja kasutajaga kontakti saamis andmete puudumine thumbs_up.gif
üldiselt need kes eemale peletab või need kes ei tihka ennast autentida ei ole järelikult ka piisavalt huvitatud siinsest arvutiärist, kui ärifoorum ikka kõvaks ajab küll siis leitakse see 10.- või idkaardi lugeja ka icon_wink.gif

Juba tükk aega üritan seda öelda aga sinu sõnastus tuli ideaalselt... nii võiks olla küll... nii ei tohiks kedagi eemale peletada... icon_wink.gif
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 51
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 11.01.2006 20:20:56 vasta tsitaadiga

Tbit kirjutas:

thumbs_up.gif

tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.01.2006 20:25:22 vasta tsitaadiga

Kontaktide peitmisega on see probleem et mitte just igaüks kes siin foorumis käib ei osale äris kuid siiski otsib teiste kontakte. Näiteks minugagi on abi otsimise eesmärgil personaalselt ühendust võtnud päris mitmed inimesed. Loomulikult jääks alati? võimalus et võtta ühendust PS'i kaudu kuid selleks peab olema veidi aktiivsem kasutaja.

Selline lahendus kus ainult ärifoorumites kontaktandmeid ei näidata ka ei sobi, valdav osa kasutajaid postitab ka teistes foorumites ning seal on nende andmed ikka näha.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
v6sa
HV Guru
v6sa

sõnum 11.01.2006 20:38:10 vasta tsitaadiga

off record: jorsside tulvale v6iks mingisuguse piiri panna küll!
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 12.01.2006 01:03:32 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:

Vaata, Hiid: enne kui ma sinu seda posti lugesin jäi mind üks asi tugevalt häirima ja ma ei saanud kohe aru, mis täpselt. Nüüd ma tean - mind häirib tugevalt see, et herr Hiid peab kõiki uusi kasutajaid (sh. mind, vaata ranki) by default petisteks, kes peavad hakkama oma häid kavatsusi ja ausat meelt kuidagi tõestama, enne kui neid üldse jutule võetakse. Ja see ei ole normaalne ning ma usun, et see käib samamoodi vastu ka teistele, kes esimest korda HV-sse piiluvad, sooviga midagi osta või müüa.

Küsimus ei ole selles 10 kroonis. See ei ole suur raha tõesti. Küsimus on põhimõttes. Küsimus on community hoiakus uute liikmete suhtes.

Ärifoorumites tehakse äri. Samamoodi nagu näiteks turul. Aga turu väravad on lahti ja seal ei ole kurja näoga Vassilit kes käsib sul dokumendid ette näidata või mingi kontrollülekanne teha, öeldes et muidu poodi ei saa.
Sestap on ja jääb ka minu silmis selle piirangu idee ebanormaalseks.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 12.01.2006 01:12:27 vasta tsitaadiga

turul on omanik, kes saab maksu selle eest, et seal müüa tohid
ärge ajage demagoogiat palun! icon_idea.gif

Draax
HV veteran
Draax

sõnum 12.01.2006 01:15:38 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:
turul on omanik, kes saab maksu selle eest, et seal müüa tohid
ärge ajage demagoogiat palun! icon_idea.gif

Sina demagoogitsed, mitte mina: see kas turul on omanik või mitte ei oma tehingu turvalisuse koha pealt ju erilist tähtsust. Tingimustes ja hinnas jõuavad kauplejad ise kokkuleppele, samuti makseviisis.

Edit: ja üleüldse see turu näide oli ainult illustreeriv. Jutu mõte on sellele eelnevas tekstis.
tagasi üles
madmeix
HV kasutaja
madmeix

sõnum 12.01.2006 01:25:17 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Vaata, Hiid: enne kui ma sinu seda posti lugesin jäi mind üks asi tugevalt häirima ja ma ei saanud kohe aru, mis täpselt. Nüüd ma tean - mind häirib tugevalt see, et herr Hiid peab kõiki uusi kasutajaid (sh. mind, vaata ranki) by default petisteks, kes peavad hakkama oma häid kavatsusi ja ausat meelt kuidagi tõestama, enne kui neid üldse jutule võetakse. Ja see ei ole normaalne ning ma usun, et see käib samamoodi vastu ka teistele, kes esimest korda HV-sse piiluvad, sooviga midagi osta või müüa.

Küsimus ei ole selles 10 kroonis. See ei ole suur raha tõesti. Küsimus on põhimõttes. Küsimus on community hoiakus uute liikmete suhtes.

Ärifoorumites tehakse äri. Samamoodi nagu näiteks turul. Aga turu väravad on lahti ja seal ei ole kurja näoga Vassilit kes käsib sul dokumendid ette näidata või mingi kontrollülekanne teha, öeldes et muidu poodi ei saa.
Sestap on ja jääb ka minu silmis selle piirangu idee ebanormaalseks.

OT aga siin on olnud uute kasutajatega ärifoorumis päris palju probleeme ning selle tulemusel pooldan ka ise seda autentimist.
Olen ka ise kaupa kaks ja pool kuud oodand, nii et igati poolt sellise audentimisele.
Petturite elu tuleb raskeks teha!

PEACE!!!

Kommentaarid: 52 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 45
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 12.01.2006 01:37:02 vasta tsitaadiga

Draax kirjutas:

See ei ole suur raha tõesti. Küsimus on põhimõttes.

vot sellest ma aru ei saagi, mis kuradima põhimõtted need sellised on?
see on ju nende samade uute kasutajate endi huvides, kes enamasti tünga saavad.
paljudel on aga millegipärast tunne et internet on vaba, tasuta j.n.e Ja nüüd neid kõvasti ahistatakse.
Konkreetsel saidil on omanik, kes arendab seda nii nagu talle mõistlik tundub.
Niigi küsitakse iga asja kohta rahva arvamust et võimalikult paljudele meele järele olla.
Aga ei. Ei kõlba see ega kõlba too. Küsimus olevat põhimõttes... icon_rolleyes.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Kas uutele kasutajatele ärifoorumeile võiks ligipääs olla vaid ettemaksu teinutel? mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.