praegune kellaaeg 16.09.2025 02:14:54
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Slazenger
HV veteran

|
11.05.2015 18:41:48
|
|
|
Apple on alati olnud form > function. See ei muutu ilmselt kunagi, ning nende klientuur ei muutu ka ilmselt kunagi. Neil on hämmastav turundusmeeskond, kes on pea kümme aastat järjest juba kasvatanud Apple ettevõtte turuosa. Nüüd hakkavad järjest teised ettevõtted (Lenovo tuleb esimesena pähe) sama teed pidi minema, et form > function, aga neil pole jällegi vastavat turundust, , mille tõttu nende turuosa endiselt kahaneb.
See arvuti on kõige ehtsam näide korporatsioonide ajupesust, kuidas suudetakse inimestele pähe määrida 1600 eurine arvuti, mis aegub põhimõtteliselt ühe aastaga (mul oli esimene Air ka, esimese aasta lõppedes ma kasutasin seda saia lõikamiseks (päris tõsiselt), sest suurema koormuse peale asi läks liiga kuumaks, et süles hoida ja läks kooma. Ma eeldan, et selle masinaga on tõenäoliselt sama lugu mõne aja möödudes. Elektrooniku vaatevinklist võin öelda ka kohe, et see üliväike emaplaat võib äge välja näha, aga ta on täielik sitt, kui aus olla. Sellistel plaatidel rajalaiused ja kõik on olematud ja seal pole pigem küsimus, kas asi läheb peesse vaid pigem millal ta läheb. Rääkimata jahutusest, nagu eelpool oli mainitud. Selle arvuti vigadest saaks pikalt ja laialt kirjutada, aga püüa osadele kodanikele seda selgeks teha.
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
11.05.2015 20:15:53
|
|
|
Googles lingitud 8-10 aasta vanused äriklassi Dellid olidki suht lärmakad, on siiani ja kuumenevad üle ka, õnneks on vahepeal möödunud 10 aastat ja uutel Latitudedel pole ühelgi selliseid vigu, sest tehnoloogia on selle 10 aastaga korralikult edasi arenenud ning protsessorid kiiremaks ja energiasõbralikumaks muutunud.
Ärilise küljepealt võiks ju Applet müüa, inimliku küljepealt jällegi totaalne inimeste petmine ülehinnatud arvutitega, sel samal põhjusel ei müü ka odavklassi arvuteid, kuna need lagunevad meeletult ja lõpuks inimene nukker oma arvuti otsas. Võibolla olen vanamoodne, aga tegelikuses ei näe mitte mingit pointi ka ülalnimetatud mega kallil Lenovo Helixil või odavamal Dell Venuel. Kui need maksaks kuni 500€ siis oleks täitsa ok, macbooki eest eeldavasti oldaks 700€ välja käima, aga 1600€+ on ikka jaburdus ruudus. Ja just sellepärast ütlengi "Lollidelt tulebki raha ära võtta"
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
markedmen
HV kasutaja

|
11.05.2015 20:25:16
|
|
|
Mnjah, veidi vähem kui aasta tagasi olin ka valiku juures, et mis arvuti endale nüüd osta. Kuna eelmise läpaka valikul vaatasin vaid jõudlust ning sain korpusega ikka väga karmilt vastu pükse, siis uut valides muutsin oma soove kardinaalselt. Hinnaklass ca 1300 eur, pika aku vastupidavusega, kvaliteetse korpusega ja suurepärase ekraaniga ning maandusin Macbook Pro 13 Retina peal. Ei ole kahetsenud seda valikut mitte kordagi. Võin siin wirxile täitsa öelda, et vaatasin ka Windowsiga arvuteid ja no minu kriteeriumeid arvestades ei olnud sellel hetkel küll mitte ühtegi teist arvutit, mis oleks uskumatult palju soodsam olnud. Hinnad olid täpselt sama kõrged, kui mitte veel hullemad. Ja no andke andeks, aga peale poolt aastat mac-iga ei koli ma vabatahtlikult windowsi peale nüüd küll enam mitte kunagi tagasi.
Selle uue Macbooki kohapealt ütlen aga küll, et paberil näeb see asi ikka väga hale välja. Pole veel poodi jõudnud, nii et ei oska väga täpsemalt kommenteerida. Selle raha eest osta MBP ning saab palju parema arvuti.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
11.05.2015 20:39:46
|
|
|
Ma maksin kunagi oma Macbook Pro eest 1950€. Mingi 3 aastat toimib juba. Varsti hakkan uuendama, aga mitte sellepärast, et sellega enam tööd teha ei saa.
Kuna 3D joonised ja videofailid, millega põhiliselt toimetan, muutuvad suuremaks ja keerulisemaks, siis aitab veidi suurem jõudlus efektiivsemalt tööd teha. Sketchup, Autocad, Resolume Arena, Final Cut Pro, After Effects jne.
Olen nüüd debiilik wirxi arvates. Aga näita mulle, mis arvuti ma oleksin saanud 3 aastat tagasi, millel on korralik i7 prose, 16GB RAMi, normaalne kaal kaasas kandmiseks, 8h aku, tugev korpus, 3 sõltumatut videoväljundit jne. Mul on korralik trackpad ja ma ei pea mingeid lisaseadmeid kaasas kandma. Minu töös on vaja suht tihti IPd ja muid võrguseadeid muuta. Windowsiga käib kõik läbi ussiemmi ja peab huinjaasid installima. Lõpuks peab hakkama arvutit sellest samast installitud jamast puhastama.
Ma ei pea mõtlema mingi Windowsi kiirendamise peale, ma ei pea iga kord kaant sulgedes mõtlema, kas arvuti läheb nüüd kinni või hakkab kotti kütma ja lülitub ülekuumenemise pärast välja. Kui ma shut downi teen (mida OSXi kasutades ma kunagi ei tee), siis läheb arvuti kinni, mitte ei hakka uuendusi installima jne...
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
11.05.2015 20:46:16
|
|
|
raxz kirjutas: |
Ma maksin kunagi oma Macbook Pro eest 1950€. Mingi 3 aastat toimib juba. Varsti hakkan uuendama, aga mitte sellepärast, et sellega enam tööd teha ei saa.
Kuna 3D joonised ja videofailid, millega põhiliselt toimetan, muutuvad suuremaks ja keerulisemaks, siis aitab veidi suurem jõudlus efektiivsemalt tööd teha. Sketchup, Autocad, Resolume Arena, Final Cut Pro, After Effects jne.
Olen nüüd debiilik wirxi arvates. Aga näita mulle, mis arvuti ma oleksin saanud 3 aastat tagasi, millel on korralik i7 prose, 16GB RAMi, normaalne kaal kaasas kandmiseks, 8h aku, tugev korpus, 3 sõltumatut videoväljundit jne. Mul on korralik trackpad ja ma ei pea mingeid lisaseadmeid kaasas kandma. Minu töös on vaja suht tihti IPd ja muid võrguseadeid muuta. Windowsiga käib kõik läbi ussiemmi ja peab huinjaasid installima. Lõpuks peab hakkama arvutit sellest samast installitud jamast puhastama.
Ma ei pea mõtlema mingi Windowsi kiirendamise peale, ma ei pea iga kord kaant sulgedes mõtlema, kas arvuti läheb nüüd kinni või hakkab kotti kütma ja lülitub ülekuumenemise pärast välja. Kui ma shut downi teen (mida OSXi kasutades ma kunagi ei tee), siis läheb arvuti kinni, mitte ei hakka uuendusi installima jne... |
Mu 600€ Acer V3 töötab ka juba 3ndat aastat. Senimaani kõigega hakkama saanud, Photoshop jookseb ilusasti, videod ka töödeldud, isegi GTA V jookseb mediumi peal ilusasti ära. Lagunenud midagi pole, ussiemmi pole kohanud ja kõik vajalikud pordid on olemas. Okei, SSD ketta ostsin ise juurde, seega on tegu 700€ arvutiga.
Ahjaa... juba sellel odaval Aceril oli 1.3Mpix kaamera.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Slazenger
HV veteran

|
11.05.2015 20:47:39
|
|
|
raxz, IP-d ja muid võrguseadeid muuta peab Windowsis läbi ussiemmi muutma ? Kui sa seda arvad, siis sa küll ei oska Windowsit kasutada .. Praegu minul tundub lihtsalt, et tõid mingi rumala argumendi välja, millega ennast õigustada.
|
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
11.05.2015 21:03:57
|
|
|
Varsti hakkan uuendama, aga mitte sellepärast, et tööd teha ei saa vaid töö asjad töötavad liiga aeglaselt?
Anyway, 3a tagasi olid olemas üleni metall korpusega Dell Precision M4600, HP Elitebook 8560w ja Lenovo W520 kõik need arvutid kaovad hetkel kasutatuna müügile jõudes suht kiirelt letilt, sest enamusele 3D kasutajatele jõudlusest täiesti piisab. Ja erinevalt Macbookist sai neid ka tõeliselt kiirete 3D videokaartidega osta, asi mida 3D programmid meelsasti renderdamisel jms kohtades ära kasutada oskavad. Väga võimalik, et kui oleksid valinud mõne ülalnimetatud mudelist ei peaks sa veel arvutit vahetama hakkama.
2012a mudelit ei ole specviews testinud, aga tibavanem annab samuti ülevaate - http://laptopid.ee/leht/81/Workstation-seeria-sulearvutid/ 30 punkti on nii 3-4x vähem, kui sama ajastu PC ekvalendid.
Mitmes muus osas nõustun ja macbook pro ongi tegelikuses väga hea arvuti ning kindlasti parem, kui lihtsalt macbook millest siin teemas peaks jutt käima.
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
11.05.2015 21:17:57
|
|
|
Videotöötluseks ja tööjaamaks on Macbook Pro tõesti tunduvalt parem arvuti kui Macbook, aga Macbooki eesmärk ei olegi olla videotöötleja tööjaam, see jookseb teil kuidagi kõrvust mööda.
Eesmärk on olla kerge, väike, hea akuga ja krapsakas veebi/dokumentide sirvimise masin, samuti kergem fototöötlus (mis tavakasutaja jaoks on Photos rakenduses piltide näppimine). Ja sellega saab ta ideaalselt hakkama.
Kui soovite Ferrariga palke metsast välja vedada, siis ei ole mõtet imestada, et see ei õnnestu väga hästi.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Forss
HV kasutaja

|
11.05.2015 21:20:35
|
|
|
maatriks kirjutas: |
Videotöötluseks ja tööjaamaks on Macbook Pro tõesti tunduvalt parem arvuti kui Macbook, aga Macbooki eesmärk ei olegi olla videotöötleja tööjaam, see jookseb teil kuidagi kõrvust mööda.
Eesmärk on olla kerge, väike, hea akuga ja krapsakas veebi/dokumentide sirvimise masin, samuti kergem fototöötlus (mis tavakasutaja jaoks on Photos rakenduses piltide näppimine). Ja sellega saab ta ideaalselt hakkama.
Kui soovite Ferrariga palke metsast välja vedada, siis ei ole mõtet imestada, et see ei õnnestu väga hästi. |
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
11.05.2015 21:25:19
|
|
|
Kui soovite Ferrariga palke metsast välja vedada, siis ei ole mõtet imestada, et see ei õnnestu väga hästi. |
Siis sobiks kordades odavam ChromeOS sama hästi ju.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Forss
HV kasutaja

|
11.05.2015 21:31:55
|
|
|
krist2an kirjutas: |
Siis sobiks kordades odavam ChromeOS sama hästi ju. |
Chromebook Pixel on samamoodi üle 1000 USD
Kus see kordades odavam on?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
11.05.2015 21:39:10
|
|
|
Forss kirjutas: |
krist2an kirjutas: |
Siis sobiks kordades odavam ChromeOS sama hästi ju. |
Chromebook Pixel on samamoodi üle 1000 USD
Kus see kordades odavam on? |
Ilmselt peab silmas neid 300 dollarisi lahendusi, mille koostekvaliteet ei kannata üldse kriitikat.
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
11.05.2015 23:18:06
|
|
|
Slazenger kirjutas: |
raxz, IP-d ja muid võrguseadeid muuta peab Windowsis läbi ussiemmi muutma ? Kui sa seda arvad, siis sa küll ei oska Windowsit kasutada .. Praegu minul tundub lihtsalt, et tõid mingi rumala argumendi välja, millega ennast õigustada. |
Loe mõnda asjalikumat argumenti ka.
wirx kirjutas: |
Varsti hakkan uuendama, aga mitte sellepärast, et tööd teha ei saa vaid töö asjad töötavad liiga aeglaselt?
Anyway, 3a tagasi olid olemas üleni metall korpusega Dell Precision M4600, HP Elitebook 8560w ja Lenovo W520 kõik need arvutid kaovad hetkel kasutatuna müügile jõudes suht kiirelt letilt, sest enamusele 3D kasutajatele jõudlusest täiesti piisab. Ja erinevalt Macbookist sai neid ka tõeliselt kiirete 3D videokaartidega osta, asi mida 3D programmid meelsasti renderdamisel jms kohtades ära kasutada oskavad. Väga võimalik, et kui oleksid valinud mõne ülalnimetatud mudelist ei peaks sa veel arvutit vahetama hakkama.
2012a mudelit ei ole specviews testinud, aga tibavanem annab samuti ülevaate - http://laptopid.ee/leht/81/Workstation-seeria-sulearvutid/ 30 punkti on nii 3-4x vähem, kui sama ajastu PC ekvalendid.
Mitmes muus osas nõustun ja macbook pro ongi tegelikuses väga hea arvuti ning kindlasti parem, kui lihtsalt macbook millest siin teemas peaks jutt käima. |
Kuule kui 3 aastat tagasi töötasin alla full HD resolutsioonidega, siis täna on need numbrid mitmekordistunud. Loogiline, et raud teeb palju suuremat tööd kauem ja seetõttu paistab arvuti aeglasem välja.
Kui mulle tuleb välismaalt produktsioonifirmast atuocadi fail, mis kaalub 100+MB, siis ma tahaksin seda avada ja plotid välja printida. Mõnikord on vaja ka Sketchupi failidega tööd teha. Mul pole õnneks vaja midagi hullult renderdada.
Näiteks tegin näituste hallis 10 projektoriga 200m laia projektsiooni. Reso oli kokku 19712x1080. Miks peaks üldse sellist asja 3 aastat vana arvutiga üritama? Tõsi, sellekas kasutasin Mac Prod. On mõni PC, millega te selle ära oleksite teinud?
Suured LED ekraanid on juba üle 4K resolutsiooniga.
Millise Windowsi läptopiga te julgete teha telesaate otseülekannet?
Sügisel teen videoproduktsiooni suurüritusele, mida kantakse üle Eurospordis. Kas keegi julgeb rahuliku südamega öelda, et ta paneks sinna oma Windowsi PC live videograafika eest vastutama? Enamus live ürituste videokööke koosneb erinevatest õuntest. Tegin 2 aastat tagasi Soomes Microsofti mingit konverentsi. KÕIK arvutid, mis olid seotud heli, valguse või videoga, olid õuna logoga.
Selle ürituse videolahenduse tegin valmis Macbook Proga. Kõikide ekraanide mapping, scaling jne. Pärast panin peamasinaks Mac Pro, aga Macbook Pro jäi backupiks ja mängis ka kõik selle ilusti maha.
Ärge nüüd eeloleva peale liialt tähelepanu pöörake. Tähtis jutt tuleb nüüd.
Ühesõnaga te ei taha ikka aru saada. Mina räägin siin sihtrühmast. 95% videomaailmas tõsiselt töötavaid inimesi paratamatult kasutavad näritud õuna tooteid, sest need on end väga hästi tõestanud. Õunavihkajad ei olegi inimesed, kellele need arvutid peaksid meeldima ja kes peaksid oma kibestumust välja näitama.
Kui mul on paigaldatud LED ekraane ja projektoreid, mis maksavad sadu tuhandeid kuni miljoneid ja enne arvutit on veel mitu räkki videoprotsessoreid, mis maksavad ka kümneid tuhandeid, siis miks ma peaksin säästma selle 1000 või 2000€ ja ostma odavama?
Samamoodi ei osta rikas tibi endale mingit musta Delli, kui tal on Gucci kuldne käekott. Tema ostabki selle uue Macbooki. Tal pole peale Facebooki muud vaja. Virgo ei olegi see inimene, kellele seda müüa tahetakse. KEegi ju ei sunni ostma. Ostab see, kes tunneb vajadust.
Ja huvitav on see, et alati tulevad Windoosamehed õunateemasse sitta pritsima. Miks teistpidi ei ole?
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Slazenger
HV veteran

|
11.05.2015 23:30:35
|
|
|
Ehk 5 aasta eest kasutasid ka muusikud stuudiotes Mac-e, aga nüüd toetavad Windows masinad ka kõiki neid softe ja üleöö mõistsid kõik, et Mac ostmine on lollus ? Tõid välja, et 19712x1080 tegid Mac-ga, aga miks sa eeldad, et Windowsiga seda asja ära ei tee ? Ma olen võhik sellel teemal, ehk põhjendad, siis oskaks midagi vastu ka väita, ehk kas piirang on tarkvaraline või riistvaraline ?
|
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
11.05.2015 23:43:09
|
|
|
tsitaat: |
Reso oli kokku 19712x1080. Miks peaks üldse sellist asja 3 aastat vana arvutiga üritama? Tõsi, sellekas kasutasin Mac Prod. On mõni PC, millega te selle ära oleksite teinud?
|
Saad ise ka aru kui naljakalt see kõlab ?
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
11.05.2015 23:47:31
|
|
|
Macbookis on sees täpselt samad prosed mis PC laptopideski, kuidas see macbook nüüd järsku paremini saab tehtud, kui samaväärne PC? Disaini poolepealt olen nõus, et on õun on parem, kasutuslihtsus on samuti etem ja ekraan on keskmisest laptopist ka parem, aga suure miinusega nimelt läikiv. Kõiki ülalnimetatud workstation seeria masinaid sai 95%+ värvigammaga valida ning kõik olid matid, seega jääb mac neile alla. See oli vist 6 aastat tagasi, kui windows 7 välja tuli ja sellega lõppes windowsi hangumise ajastu. Ma olen isikliku läpparina macbook pro-d kasutanud 1.5 aastat ja ka see jooksis vahel väga harva kokku. Minu läpparid on üldiselt kallimad, kui 2000€, seega poleks mul absoluutselt probleemi ka macbook pro-d osta ja ma ei kasuta ühte mudelit 3 aastat, pigem pool aastat. Gucci käekotiga tibi on just see sama isik kellelt tuleb raha ära võtta ning väga edukalt ka võetakse, kas siis hõbedase Dell XPS-i läbi või näritud õuna abil
http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/laptops-portable-pcs/laptops-and-netbooks/dell-xps-13-2015-1279013/review/2 Igas osas(eriti protsessor) on see Dell kõrgemal istuv....isegi hind on kõrgem
Aga las ta jääb, millegipärast alati kui õuna teemas teha juttu mõnest konkreetse toote veast, läheb tekst kiirelt personaalseks ning hakatakse maast ja ilmast leierdama. See teema on siiski macbookist, mitte kontserdi valgustamisest.
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
11.05.2015 23:47:54
|
|
|
Slazenger kirjutas: |
Ehk 5 aasta eest kasutasid ka muusikud stuudiotes Mac-e, aga nüüd toetavad Windows masinad ka kõiki neid softe ja üleöö mõistsid kõik, et Mac ostmine on lollus ? Tõid välja, et 19712x1080 tegid Mac-ga, aga miks sa eeldad, et Windowsiga seda asja ära ei tee ? Ma olen võhik sellel teemal, ehk põhjendad, siis oskaks midagi vastu ka väita, ehk kas piirang on tarkvaraline või riistvaraline ? |
Aasta parim helimees/helikunstnik Kristo Kotkas kasutab oma stuudios näiteks Avid Pro Toolsi, mis jookseb Maci peal. Millised suuremad tegijad Windowsi peal töötavad?
Ütled mulle kohe, millise Windowsi PC sa ostad, et out of the box selline lahendus ära teha? Ja mis seadmeid sul veel vaja on?
Mul oli kasutuses
4x 2048x1080 ja 6x 1920x1080 + UI 1400x900
Projektoritesse jooksis SDI signaal.
Resolutsiooni piirang sõltub OSXi puhul videokaardist. Macbook Prol on see 16384 x 16384. Ma ei mäleta, mis see Mac Prol oli.
Mingi põhjus sellel ju on, miks pro videomaailmas kasutatakse 95% juhtudest õunamasinaid. Aastaid tagasi olin ise ka Windowsi peal. Aga eks pidevalt peab arenema ja siia ma nüüd jõudnud olen. Siin teemas loed ka, et kui keegi on Maci ostnud, siis naljalt enam Windowsi peale tagasi ei minda. Kinnitan seda. Naisel on mingi Delli netbook mingist ajast. Uues töökohas olid kõik Macid. Pärast paari päeva ütles, et selle Delli võib ära visata. OSX juba selge ja kõik lihtsam ja loogilisem.
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
12.05.2015 11:52:20
|
|
|
Siin teemas loed ka, et kui keegi on Maci ostnud, siis naljalt enam Windowsi peale tagasi ei minda. Kinnitan seda. Naisel on mingi Delli netbook mingist ajast. Uues töökohas olid kõik Macid. Pärast paari päeva ütles, et selle Delli võib ära visata. OSX juba selge ja kõik lihtsam ja loogilisem. |
Ema nägi minu masinat (MBP), tahtis ka samasugust, sokutasin talle MBA 13", Thinkpad visati igatahes nurka
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
gen
HV kasutaja

|
12.05.2015 12:54:13
|
|
|
wirx kirjutas: |
Hmm...kuidas saab jõudlusest piisata, kui arvutis on protsessor, mis jääb 7-8a vanustele core2duo protsessoritele alla?
link
Naljakas, et arvutis on kiire SSD ja 8GB RAM-i, kui tõeline pudelikael on hoopis prose.
Ja maksab julgelt üle 1000€...eks Apple puhul on alati kehtinud reegel, lollidelt tuleb raha ära võtta  |
Kusagilt tuleb ju Aku vastupidavuse jaoks midagi maha keerata nii väieses arvutis
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
12.05.2015 15:14:19
|
|
|
Siin teemas loed ka, et kui keegi on Maci ostnud, siis naljalt enam Windowsi peale tagasi ei minda. Kinnitan seda. |
Mina láksin. Ei kahetse.
Apple ettevóttena ei kuula klienti. Kui kliendil on eriarvamus kuidas mingi asi tóótama peaks, siis on klient rumal, et jaga Apple visiooni. Apple on tánapáeval nagu poole tosina aasta tagune Microsoft.
Microsoft on oma vigadest óppust vótnud ja ehitanud kogukonna, kelle ideid ka kaalutakse.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
12.05.2015 15:44:46
|
|
|
pacho kirjutas: |
Microsoft on oma vigadest óppust vótnud ja ehitanud kogukonna, kelle ideid ka kaalutakse. |
Peen huumor. Seda "kaalumist" on jah hästi näha kui viimastel aastatel Win 8/10 teekonda jälgida.
|
|
Kommentaarid: 182 loe/lisa |
   |
146 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
12.05.2015 15:49:09
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Microsoft on oma vigadest óppust vótnud ja ehitanud kogukonna, kelle ideid ka kaalutakse. |
Peen huumor. Seda "kaalumist" on jah hästi näha kui viimastel aastatel Win 8/10 teekonda jälgida. |
W10 liigub minu arvates óiges suunas. W8 oli huvitav ja sai teenimatult palju kriitikat seetóttu, et oli liigselt erinev.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
gen
HV kasutaja

|
12.05.2015 17:22:46
|
|
|
Siin teemas loed ka, et kui keegi on Maci ostnud, siis naljalt enam Windowsi peale tagasi ei minda. Kinnitan seda. |
Mina láksin. Ei kahetse.
Apple ettevóttena ei kuula klienti. Kui kliendil on eriarvamus kuidas mingi asi tóótama peaks, siis on klient rumal, et jaga Apple visiooni. Apple on tánapáeval nagu poole tosina aasta tagune Microsoft.
Jah selles suhtes on sul õige, aga üldjuhul klient ongi ju loll. Klient "tahab kõik võimalikud kellad ja viled" peale panna, aga ärimudeline asi ju toimib, miks muidu siis apple kõige edukam ettevõtte pole. Mitte, ma ise nüüd suur appli austaja olen.
Macbook Pro seeria on neil hea, aga kõik mis õhu kaudu töötab sakib sajaga, no absoluutselt ei tööta.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
13.05.2015 10:51:37
|
|
|
gen kirjutas: |
Mina láksin. Ei kahetse.
Jah selles suhtes on sul õige, aga üldjuhul klient ongi ju loll. Klient "tahab kõik võimalikud kellad ja viled" peale panna, aga ärimudeline asi ju toimib, miks muidu siis apple kõige edukam ettevõtte pole. Mitte, ma ise nüüd suur appli austaja olen.
Macbook Pro seeria on neil hea, aga kõik mis õhu kaudu töötab sakib sajaga, no absoluutselt ei tööta. |
Apple ärimudel on turundus. Elustiilibränd. Tooted peavad head välja nägema. Tehniline pool peab olema ainult piisavalt hea.
Huvitav näide on Apple Watch. Paljudel kuulsustel olid need enne käe peal kui tavainimesel oli võimalik osta. J.J. Abrams kandis nende kella aprilli keskel "Star Wars Celebration" üritusel. Pole paha, arvestades kui palju inimesi üritust jälgis.
Teistel turgudel on Apple valinud erineva lahenduse. Kell on sokutatud võimalikult paljudesse moeajakirjadesse. Aasias on see eriti tugevalt tunda.
EDIT: Enne kui keegi postitab siia "aga mina teen ju Mac'iga tööd".
See on väga väike turuosa. Apple on viimastel aastatel seda ka näidanud. Kadunud on 17 tolline MacBook Pro ja Aperture. Uue Mac Pro väljatulekuga läks, pehmelt öeldes, veidike kaua aega.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
13.05.2015 11:07:22
|
|
|
Kelle jaoks elustiilibränd, kelle jaoks lihtsalt mugav lahendus.
Kui Apple arvutid tehniliselt tõesti nii vajaka on, siis sooviks näha alternatiive PC maailmast. MBP puhul on need pea poole raskemad, aku ei pea samapalju jne. MBA puhul on esimene reaalne konkurent selle aasta Dell XPS, mis on tõesti hea masin (ületab MBA-d, eriti ekraani osas), Macbookile konkurente justkui polegi. 900g 8+h akuga 256GB kiire SSD 8GB RAMiga mugavat masinat lihtsalt pole. Rääkimata sellest, et tavakasutaja jaoks on näiteks Photos rakendus fotode haldamiseks super. Sünkroniseerib fotosid üle seadmete ja muudatused on non-destructive, ehk alati saab taastada algpildi.
Ja sellised Photos rakenduse sarnased maasikad inimesi OSX juures hoiavadki. PC maailmas alternatiivi tavakasutaja jaoks lihtsalt ei ole, kõik ei soovi Lightroomi kasutada.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|