praegune kellaaeg 09.09.2025 07:36:32
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
08.07.2012 17:21:03
|
|
|
Igasugu paska pole mõtet pähe määrida.
ja see iPad mini tuleb odavam kui 53 dollarit?
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
08.07.2012 17:32:29
|
|
|
The_Boss kirjutas: |
Applet ei fänna, aga näe, ikka oled igas Apple teemas üks kindel sõnavõtja... |
Olgem ausad. Muidu mõistlikud inimesed ajavad just Apple teemadel hullu jama. Loomulikult lisaks ka tohmanid, kes mitte millestki midagi ei jaga, need on Apple teemadel hästi sõnakad, sest igasugune lollus läheb läbi ja võetakse vastu. Tundub, et samal ajal kui macikasutajaid sõimatakse sektiks, siis just Apple vastased on need, kes ei tugine faktidele ja teadmistele vaid minigsugustele müütidele ja uskumustele. Fakte ja teadmisi on vähe, aga seda rohkem jagub arvamust.
Apple on OEM nagu iga teine ja minu töö jaoks suhteliselt kõrvalise tähtsusega, rohkem selline silmaringi laiendav teadmistepagas. Samas kui keegi juba Apple teemadel konkreetselt jama paneb, siis tasub ettevaatlik olla. Oma töös on mul sellest teadmisest paar korda kõvasti kasu olnud. Selle abil saad kätte inimese, kelle puhul ka muud IT alased tegemised vett ei pea. Lihtne reegel - tark ei ole see, kes kõike teab, aga tark ei tee ennast lolliks, teadmatust pritsides. Tark küsib ja uurib, siis ütleb.
Muide tahanteada. Jälle on sul raskusi inglise keelega. Peaksid rohkem õppima, aga et hetkel asja sulle lihtsaks teha, tsiteerin sinu antud lingilt "And these are all rumours, so don't take them as gospel." mis tõlkes kõlaks umbes "Ja need on kõik kõlakad, seega ära võta neid nagu pühakirja".
Ja et samuti natuke isiklikuks minna, aga sellisel sõbralikumal toonil, siis väike soovitus. Kui sa googeldad välja mingi artikli pealkirja, mis sinu seisukohta peaks kinnitama, siis viska igal juhul pilk ka sisse. Asjad ei pruugi olla päris need, mis pealkirjast paistab. Samas naer on terviseks, seega kui sa seda jälle meelega tegid.
_________________ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom always to tell the difference. |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
0 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru
|
08.07.2012 17:33:09
|
|
|
Ajastul, kus mustmiljon firmat toodavad odavat ja eristamatut kraami, ei ole mõtet sinna olematu marginaaliga turule trügida. Märkimisväärset kasumit ei teeni, tooted on viletsad ning brändile mõjub ka see kõik kehvasti. Milleks siis...?
Kui firmal on omajagu raha taga, siis on mõistlik vastupidises suunas rühkida. Nagu Apple. Ja mitte ainult - ka Samsung on selle ära tabanud. Veel mõni aasta tagasi olid Samsungi tooted neile, kes kallimat osta ei raatsinud. Aga seejärel
tuli kannapööre ning võeti siht teha endast premium-bränd. Ja toimib - tooted müüvad iseenesest, kasumid on suuremad ning tootedki on igas segmendis oluliselt paremad kui kunagi.
Nii et teooria, mille kohaselt peab kindlasti kõige odavamalt tegema, ei pea paika.
|
|
Kommentaarid: 280 loe/lisa |
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
08.07.2012 17:37:55
|
|
|
Miks siis koguaeg apple toodete kasutajad käivad pinda, et kõik muu on keeruline kasutada tavakasutaja jaoks? See on puhas kuulujutt ju. Minuteada isegi sina oled seda öelnud kunagi, samas täitsa kindel ma pole.
Pigem on silma jäänud rohkem see, et Apple kasutajad levitavad muu kraami kohta igast müüte ja ei tugine faktidele.
See teema tõesti on kuulujutt, aga samas paljudel kuulujuttudel on ka alus olemas...
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
Kommentaarid: 358 loe/lisa |
   |
283 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
08.07.2012 17:40:42
|
|
|
The_Boss, pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad.
|
|
Kommentaarid: 182 loe/lisa |
   |
146 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
08.07.2012 17:51:11
|
|
|
Miks siis koguaeg apple toodete kasutajad käivad pinda, et kõik muu on keeruline kasutada tavakasutaja jaoks? See on puhas kuulujutt ju. Minuteada isegi sina oled seda öelnud kunagi, samas täitsa kindel ma pole.
Pigem on silma jäänud rohkem see, et Apple kasutajad levitavad muu kraami kohta igast müüte ja ei tugine faktidele.
See teema tõesti on kuulujutt, aga samas paljudel kuulujuttudel on ka alus olemas... |
Hakkame aga järjest minema.
Väited 1 ja 2? Apple toodete kasutajad? Kõik? Kes? Ja kui sa kindel pole, kas oleks tasunud mainida? Ehk väike otsing mööda HV-d ja oleks saanud väidet minu koha pealt kinnitada? Ja mis tõestab, et see on puhas kuulujutt? Äkki kunagi midagi oli või polnud või nagu eestlane või muul viisil Kolm lauset ja ainus tõestus - see on nii. Mage.
Väide 3. Silma jääb kui teelusikas tassi unustada. Sinu väide võiks samuti millelegi põhineda, muidu annab samuti müüdi mõõdu välja.
Väide 4. Minu seisukoha jaoks oleks mõistlik teemat natuke ka lugeda, mitte kuskil keskel "hangest välja" karata. Kui kuulujutt põhineb allikatele, mis samal teemal on juba puusse pannud, siis väike kahtluseuss on ehk andestatav
_________________ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom always to tell the difference. |
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter

|
08.07.2012 17:54:28
|
|
|
margus1000 kirjutas: |
Loomulikult lisaks ka tohmanid, kes mitte millestki midagi ei jaga, need on Apple teemadel hästi sõnakad, sest igasugune lollus läheb läbi ja võetakse vastu. |
Kle võiksid ennast tõesti tagasi hoida. Nagu ka Tanel-ile, on ka mul juba siiber lugeda seda räuskamist et kõik on tohmanid ja keegi mitte millestki midagi ei tea.
See on avalik ruum siin, võiksid ka vastavalt käituda.
|
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
08.07.2012 18:00:52
|
|
|
Te vist tahate tõesti vaidlema hakata?
Ja ma pole kordagi öelnud, et kõik apple toodete kasutajad ja ma ei hakka kedagi täpsemalt nimetama ka. Mis sellest kasu sulle on?
Ja ikka ülitihti näeb sellist asja, et kui midagi väita, tahavad just Apple "kaitsjad" tõestusi ja mis iganes veel. Neid saab aegajalt pakutud ka, aga vot kui ma ise neilt mingi väite kohta tõestust küsin, siis on mök-mök...
Ühes teises foorumis sai aegajalt vaieldud, täpsemalt Apple kaitsja väiteid (mis põhinevad eelarvamustel ja kuulujuttudel) ümber lükatud ja neid veel tõestustega. Kuniks siis ajani kui tal lihtsalt said vist erinevad eelarvamused ja mis iganes veel otsa.
Lugesin teemat algusest peale ja hetkel ma sellest teemast ei räägigi, teil juba niisamagi jutt mujale läinud. Ma soovitan teil sellele postile mitte vastata, mul pole üldsegi viitsismist selle palavaga mõttetult vaielda.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
   |
283 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
08.07.2012 18:03:14
|
|
|
alliance kirjutas: |
margus1000 kirjutas: |
Loomulikult lisaks ka tohmanid, kes mitte millestki midagi ei jaga, need on Apple teemadel hästi sõnakad, sest igasugune lollus läheb läbi ja võetakse vastu. |
Kle võiksid ennast tõesti tagasi hoida. Nagu ka Tanel-ile, on ka mul juba siiber lugeda seda räuskamist et kõik on tohmanid ja keegi mitte millestki midagi ei tea.
See on avalik ruum siin, võiksid ka vastavalt käituda. |
Vot see on üle igasuguse piiri. Tõmba ikka tagasi. Võtab ühe lause tekstist ja kukub mulle sõnu suhu panema. Kui tervet teksti läbi ei suuda/ei viitsi/ei oska lugeda, siis võib-olla on tõesti põhjust ennast puudutatuna tunda, aga see lause käis eelmisega kokku. Isikliku solvumise baasilt "avalikku üldsust vihaseks ajada", no ma ei tea ...
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
08.07.2012 18:06:18
|
|
|
Te vist tahate tõesti vaidlema hakata?
Ja ma pole kordagi öelnud, et kõik apple toodete kasutajad ja ma ei hakka kedagi täpsemalt nimetama ka. Mis sellest kasu sulle on?
Ja ikka ülitihti näeb sellist asja, et kui midagi väita, tahavad just Apple "kaitsjad" tõestusi ja mis iganes veel. Neid saab aegajalt pakutud ka, aga vot kui ma ise neilt mingi väite kohta tõestust küsin, siis on mök-mök...
Ühes teises foorumis sai aegajalt vaieldud, täpsemalt Apple kaitsja väiteid (mis põhinevad eelarvamustel ja kuulujuttudel) ümber lükatud ja neid veel tõestustega. Kuniks siis ajani kui tal lihtsalt said vist erinevad eelarvamused ja mis iganes veel otsa.
Lugesin teemat algusest peale ja hetkel ma sellest teemast ei räägigi, teil juba niisamagi jutt mujale läinud. Ma soovitan teil sellele postile mitte vastata, mul pole üldsegi viitsismist selle palavaga mõttetult vaielda. |
Kui me oleme siin apple kaitsjad, siis mille kaitsja sina oled? demokraatia?
Lihtsalt infoks, et kasutan nii iOS seadmeid kui ka Androidiga seadmeid ning mitte kunagi ei suuda ühe toote või tootja eelistamine minust teha millegi "kaitsjat"
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
08.07.2012 18:07:51
|
|
|
waitwaitwait. Korra lugesin su poste veel. Ise ütled, et me ei tugine faktidele, vingud veel mu sõnakasutuse üle, mis paneb arvama, et mu jutt annab müüdi mõõdu välja... Ja vaadates su ühte eelmistest posti:
tsitaat: |
Tundub, et samal ajal kui macikasutajaid sõimatakse sektiks, siis just Apple vastased on need, kes ei tugine faktidele ja teadmistele vaid minigsugustele müütidele ja uskumustele. |
Mis see lause siis on?
Carlking, ma pole sinust kordagi rääkinud veel.
Ning pole ma millegi kaitsja.
|
   |
283 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
08.07.2012 18:27:38
|
|
|
Väikse kõrvalteemana, näitena lihtsalt paar linki, kus on näha, kuidas Hiinas toodetakse ja müüakse kümneid tuhandeid Tablett-mudeleid ning sisuliselt puuduvad mudelid, mille hind oleks üle 200USD.
Eks see vaatab neid linke, kes julgeb. Kes ei julge, see oletab edasi, et maailmas toodetaksegi ja müüakse ainult mingeid hüüber-kalleid tablettide mudeleid.
Link 1:
link
Link 2:
http://www.made-in-china.com/products-search/hot-china-products/Tablet_PC.html
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
08.07.2012 22:04:30
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Väikse kõrvalteemana, näitena lihtsalt paar linki, kus on näha, kuidas Hiinas toodetakse ja müüakse kümneid tuhandeid Tablett-mudeleid ning sisuliselt puuduvad mudelid, mille hind oleks üle 200USD.
Eks see vaatab neid linke, kes julgeb. Kes ei julge, see oletab edasi, et maailmas toodetaksegi ja müüakse ainult mingeid hüüber-kalleid tablettide mudeleid.
Link 1:
link
Link 2:
http://www.made-in-china.com/products-search/hot-china-products/Tablet_PC.html |
Ega keegi ei olegi kunagi sinuga vaielnud, et selliseid asju pole olemas või et neile pole turgu. Iga asja jaoks on müüja ja ostja (kui hind on õige - HP TouchPad ) Lihtsalt mõned küsimused tekivad. Millise neist julgeksid osta sina? Mis neist odavatest oleks see aparaat, mille eest sa oleksid nõus omaenda raha välja käima? Ja siis tahaks teada, et kuna turg ja klientuur on hoopis midagi muud kui iPad-i ja miks mitte ka Galaxy Tab-i ostja, siis miks peaks Apple sinna ronima, kuigi seal erilisi katteid ei ole? Miks?
Siin keegi juba mainis, et Samsung tegi samasuguse kannapöörde, eemaldudes odavsaastast ja keskendudes kvaliteettoodetele. (Palun ärgem hakakem patenditeemal trollima. Selleks on omad teemad.) Täpselt sama turundusstrateegia mis Applel ja oluliselt edukam, kui nende endine iga-kopikas-on-raha strateegia. Mis peaks olema Apple motivatsioon toota palju asju, mis eriti sisse ei too, aga Apple maine võivad tuksi keerata?
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
08.07.2012 23:57:54
|
|
|
Üks värske link siis, kus on kirjas, et Apple plaanis väikse ekraaniga iPadiga välja tulla juba aastal 2010.
When competitors to Apple's iPad came out with smaller 7-inch screen tablet computers in 2010, CEO Steve Jobs famously declared them "dead on arrival." Now, under new management, Apple appears to be more open to the idea.
iPad Mini Won't Sully Steve Jobs' Legacy as Apple Product Oracle
2012-07-08
http://www.eweek.com/c/a/Mobile-and-Wireless/iPad-Mini-Wont-Sully-Steve-Jobs-Legacy-as-Apple-Product-Oracle-125462/
--------------
PS: See on muidugi huvitav, et juba tollal ei suudetud prognoosida seda, et turule tuuakse edaspidi väga massiliselt väiksema ekraaniga, kõvasti odavamaid Tahvleid. Ning, et raha hakkab sellele odavale tahvli-turule kanduma.
Midagi pole teha, tootes miljon toodet kasumiga 100 dollarit per tükk, saab kasumiks 100 miljonit, kuid tootes miljard toodet, mis annavad kasumiks 1 dollar per tükk, on kasum miljard dollarit.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru
|
09.07.2012 02:22:50
|
|
|
tsitaat: |
Midagi pole teha, tootes miljon toodet kasumiga 100 dollarit per tükk, saab kasumiks 100 miljonit, kuid tootes miljard toodet, mis annavad kasumiks 1 dollar per tükk, on kasum miljard dollarit.
|
...ja tootes igale elanikule planeedil kümme toodet näkku igas kvartalis, kasumiga 10 senti, saaks veel suuremaid numbreid.
Reaalsematest numbritest - iPhone'i osakaal nutitelefonide turust on 9%, aga teenib 75% kogu turu kasumist.
Üleüldse toodetakse ca 1.5mld telefoni aastas. Kui Apple hakkaks hoopis tegema ühe mudeli asemel 20 erinevat, alates myphone'i laadsest vanuritelefonist, siis arvad, et kasum kasvaks üüratult?
---
Odavatest tahvlitest - olen neid hiina imesid näinud, üks õnnetum kui teine. Ühel kukkus laadimispesa esmakordsel kasutamisel küljest, teine andis õige pea lihtsalt saba, kolmas..... Seda rivi võiks veel omajagu jätkata. Olematust kasutamismugavusest rääkimata.
Tavatarbija ei taha sellist jama, kui parem alternatiiv on olemas. Olgu siis see Galaxy Tab, Ipad või mis iganes. Nii et ma ei näe turgu miljarditele üliodavatele tahvlitele.
Kui tulebki 7-tolline ipad, siis ilmselt hakkab see maksma 299€. Sobib täpselt rivisse (199€ ipod touch, 399€ ipad 2, 479€ new ipad).
|
|
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
09.07.2012 10:32:29
|
|
|
Midagi pole teha, tootes miljon toodet kasumiga 100 dollarit per tükk, saab kasumiks 100 miljonit, kuid tootes miljard toodet, mis annavad kasumiks 1 dollar per tükk, on kasum miljard dollarit. |
See on nüüd see teise klassi matemaatika. Korrutustabeli tasemel. IT-s ja üldse toodete puhul kipub olema kaks häda. Üks on omahind. Kui tahad madalat omahinda, tuleb toote pealt kokku hoida. Toote omahind koosneb suures plaanis R&D kuludest, komponentidest, koostest, transpordist, turundusest, müügikulust ja tootetoest + muud riskid. Kui asi balansist välja ajada ja ühest servast kokku hoida, siis teises servas kulud suurenevad, seega kirvematemaatika päris üks-ühele kujul ei toimi. Mis toob teise häda juurde. Kui asjal on taal katet, kuid kvaliteet ja kasutus on viletsad, siis sulatab üks garantiiline või lihtsalt kliendi rahulolematusest tagasitoodud seade terve ämbritäie seadmete katte. Või terve vannitäie ning vilets kvaliteet+kliendi rahulolematus - neid seadmeid peaks jaguma, seega miljard katet sulab nagu lumi päikese käes. Oliveri väljatoodud number 75% oli vist ikkagi koos Samsungiga, aga pointi tõestab ta sellegipoolest, sest ka Samsung loobus Miodest ja Giodest ning keskendus Galaxy S-ile ja Note-le. Vähem jama, rohkem katet ja kuna toode on kvaliteetsem, jääb see kate ilusti alles. Ostan 300ga, müün 400ga=100% katet-matemaatika on teises kolmandas klassis kena arvutada. reaalses elus on asjad ikka teisiti.
Kogu sinu jutt kipub selle peale, et kui on hirmus hunnik odavaid asju, siis kalleid mitte keegi ei taha. Vale, väga-väga vale. Kvaliteettoodete turg jääb igal juhul alles ja sinna jääb ka väga palju raha alles. Kui Aasias hakatakse palju ostma, siis Euroopa ja USA on ikkagi veel kaardil olemas. Ja kuna Aasias on palju inimesi, siis on seal ka vastavalt palju ostujõulist klientuuri
Läänemaailmas Ainovo Novo7 Novocaine Swordsman-i müüa saab olema väga raske. Paras saast ja sellegi võimaliku turu kägistas just alles hiljuti Google ära. Pane kopikas juurde ja saad väga korraliku asja. Sama loogikat kipuvad loodetavasti ka väga paljud ostujõulised Aasia tarbijad kasutama. Hiinas iPhone ümber käiv trall viitab küll sinnapoole.
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
09.07.2012 10:45:35
|
|
|
Veel üks Cneti-link aastast 2010 ja siin kirjutatakse sellest, et Steve Jobs isiklikult blokeeris tollal väiksemate iPadide leiutamise.
October 18, 2010
Don't hold your breath for 7-inch iPad
Steve Jobs unexpectedly dials in to Apple's earnings call, discrediting the size and usability of 7-inch tablets set to arrive from iPad competitors.
http://news.cnet.com/8301-31021_3-20019982-260.html?part=rss&subj=news&tag=2547-1_3-0-20
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
10.07.2012 22:02:24
|
|
|
Veel üks Cneti-link aastast 2010 ja siin kirjutatakse sellest, et Steve Jobs isiklikult blokeeris tollal väiksemate iPadide leiutamise.
October 18, 2010
Don't hold your breath for 7-inch iPad
Steve Jobs unexpectedly dials in to Apple's earnings call, discrediting the size and usability of 7-inch tablets set to arrive from iPad competitors.
http://news.cnet.com/8301-31021_3-20019982-260.html?part=rss&subj=news&tag=2547-1_3-0-20 |
Mis kasu on 2 aastat vanadest linkidest? Sa peaksid teadma, et ITs toimub areng vähe kiiremini ning mingid iidsed artiklid ei pruugi hetkel enam kehtida.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rebel_
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
11.07.2012 13:40:20
|
|
|
3G variant on täitsa olemas - iPhone 3G on asja nimi
|
|
Kommentaarid: 737 loe/lisa |
   |
556 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru
|
11.07.2012 16:38:56
|
|
|
Igaüks ei taha 3G eest juurde maksta, valikuvõimalus, You know.
Ja see 7-tolline tahvel - kellele? Milleks? Vilets ekraan, 256mb mälu, 2.5h akut... Ütlen ausalt, ei võtaks ka kümne euro eest, sest
ei näe sellise frustratsiooni järele vajadust.
|
|
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
11.07.2012 16:45:39
|
|
|
Betamax: Siis on Applel veel kõvasti pingutada vaja, kuna näiteks Hiinas toodetavatel ja müüdavatel, väga paljudel,odav-tahvlitel on olemas nii WiFi kui ka 3G. See on muidu üldse omamoodi huvitav, et ei suudeta või ei taheta korraga mõlemat, WiFi-t ja 3G-d külge aretada. |
Oota, misasja - iPadist on ju ka olemas 3G+WiFi variant, kui tahvlitest rääkima hakata.
|
|
Kommentaarid: 737 loe/lisa |
   |
556 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru
|
11.07.2012 16:54:28
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Betamax: Siis on Applel veel kõvasti pingutada vaja, kuna näiteks Hiinas toodetavatel ja müüdavatel, väga paljudel,odav-tahvlitel on olemas nii WiFi kui ka 3G. See on muidu üldse omamoodi huvitav, et ei suudeta või ei taheta korraga mõlemat, WiFi-t ja 3G-d külge aretada. |
Oota, misasja - iPadist on ju ka olemas 3G+WiFi variant, kui tahvlitest rääkima hakata. |
Ma sain ka algul nõnda aru, aga siis taipasin, et ilmselt pidas ta silmas, et paljudel odavatel hiina imedel on 3G sees, miks siis kõigil Apple'i toodetel pole.
|
|
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|