Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Auto võim ja subwoofer tuppa. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 10.02.2007 15:04:05 vasta tsitaadiga

wer1 kirjutas:
Cb4, ma ei tae kellele ta läks 600eeq eest aga ma ostsin ka selle võimu 8.veebruaril 600eeq eest aga kõik käis privas muidu hea kraam aga minuomal on väike viga volüümi nupp on astmeline(see viga aga muidu ok). pole woofrit muidu prooviks kas sobib woori toitks.(ostan veel aga müüja on natuke kaua eemal olid foorumist)
Kui tolle alghind 1000 eeku oli sis ilmselt sama, kuigi ei te mida sa mõtled vol. nupu astmelisuse all(minu omal oli lõppvõimul pealmise kaane all valge plast plaat, mis servadest natuke paistis). Kui on korralik võim sis sobib kenast ka subwoofri toiteks, ta mull selle ideega oligi, estonia suudab teha bassi üsna puhtalt ja ilma suure hilinemiseta, nii madal kui ka kõrge bass on hea ja konkreetne. ( minu suppar oli sis 200w rms võimsusega, täielikult ära ei toitnud, kuid suht kenasti ikkagi) icon_wink.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
wer1
HV kasutaja
wer1

sõnum 10.02.2007 15:16:21 vasta tsitaadiga

ma mõtlesin vol. nupu all seda et see on astmeline(heli ei lähe sujuvalt kõvemaks/vaiksemaks vaid vahel nagu järsku kui tasakesi keeran)
aga kas ta 240w rms subbaka paneb lammutama(akana klaasid klirisevad asjad õrnalt liiguvad) woofer ise oleks kastis(alles osatn kui ikka raha saan aga peaks saama ikka)
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 10.02.2007 15:21:24 vasta tsitaadiga

Cb4 kirjutas:
Natuke estonia 010-i kohta: Võimul pole viga, kuigi on väga pirtsakas kõlari suhtes mille taha paned. Kui ostad 010-i sis pead otsima elemendi mille takistus on vähemalt 8 oomi, muidu võim sisse ei lähe. Võimul ka see tore omadus, et kuumeneb jube kiiresti üle, ja kuna pidevalt kuum sis on eluiga lühike. Praeguseks ajaks enamikel võimudel lõpp transid ja konded ära vahetatud! Ise olen omanud 3 täis komplekti, müüsin kõik maha peale 1 lõppu mis ei olnud nõus kuidagi tõõle hakkama(ilmselt peab parandusee viima), kuid võimud teenisind mind hästi. Kui ostad vene tehnikat sis on estonia üks parimaid ja kvaliteetsemaid nii heli kui olemise poolest. viimane lõpp+eel läks 600 EEK, seda müüakse nüüd 1K kah HV-s(nimesid ei ole ilus nimetada)

Lääne võimudest: See ,et lääne võimu toiteplokk on pisem ei tähenda mitte halba vaid head. Vene toiteka põhi energia läheb kahjuks soojusele. Ning lisaks sellele, et lääne toitekas kvaliteetsem, kasutatakse ka natuke teist pinge alaldamise moodust. Nimelt: Vene toitekas läheb pinge trahvose, sealt sildlülitusse ja sis silumisele(silumis lülisid on mitu, kuna pinge on tugevalt pulseeriv). kuna pinge tõmmatakse ~220v alla --15v sis on vaja meeletult suurt trahvot ja kondesi. Aga uutel lääne võimudel läheb ~220v sagedusmuundurisse ning siis trahvosse ja sis alaldisse ning silumisse. Kaob meeletu suur trafo, ning piisab ainult ühest siluvast lülist. mis kokkuvõttes võtab 3 korda vähem ruumi, ning mille kasutegur on hulka suurem.
Teine asi mix on toitekas väiksem on see et kasutatakse MOS-FET transe, need transid on pingega tüüritavad välajatransid, neil on väikene omatarve ja üli suur kasutegur pluss suur võimendustegur. Vene võimudses selliseid asju ei ole sest väljatransid avastati kuskil 6 aastat tagasi(10 a. Ei mäleta täpselt). Sellest tuleneb ka sahin(mis vene võimul tihti on), ning madala ja kõrge esitamise suutlikus, ning heli puhtus ja vähesed moonutused.
Seega ei saa järeldada toiteka suurusest seda kui hea on võim icon_biggrin.gif , paraku on lääne tehnika parem(ei räägi philipsist ja sharbist...mõtlen pioneer, sony, yamaha jne.), isgi läksin seda teed, et vahetasin vene oma lääne oma vasu.

Ei väitnudki et lääne võimud kvaliteetsemad pole. Lihtsalt jutt käis siin võimsustest. Minu arust oli estoniaid mitut varianti, minul oli neid 2 tk, 1 mängis ka 4 oomiseid kõlareid ideaalselt. Temperatuuridega polnud kunagi probleeme, aga jah, suht tihti käis remondis teine icon_lol.gif Philipsil ja Sonyl minu arust suurt vahet polegi, aga kui võrrelda juba sonyt ja NADi, siis on vahe ikka mäekõrgune.

wer1 kirjutas:
ma mõtlesin vol. nupu all seda et see on astmeline(heli ei lähe sujuvalt kõvemaks/vaiksemaks vaid vahel nagu järsku kui tasakesi keeran)
aga kas ta 240w rms subbaka paneb lammutama(akana klaasid klirisevad asjad õrnalt liiguvad) woofer ise oleks kastis(alles osatn kui ikka raha saan aga peaks saama ikka)

Ma ei tea millega sa korraliku pakettakna klaasid klirisema paned icon_lol.gif
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 13
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 10.02.2007 15:43:23 vasta tsitaadiga

wer1, kahjuks ta seda elementi ei toida täielikult ära, kuid saad tast nii 70% kätte küll. Kui ei eksi sis estonia on 4x 50 w rms? Aga võim ei ole minu oma, sest minul oli väga korralik.
Kuid Priido icon_biggrin.gif , sa ei tee sony-l ja Philipsil vahet icon_biggrin.gif .....Tuletan sulle meelde et sony saaba aegajalt auhindu selle eest hinna ja kvalitedi suhe nii hea. Nadi peetakse jah heaks kuid ei ole kogemust kahjuks.
Aga mis sony-sse puutub sis muide enmaik tipptaseme video tehnikast teeb sony. Philips seevastu keskendub oma toodangus lihtsusele ja odavusele, ning vilkuvatele ja põõrlevatele tuledele. Kas oled kunagi kvaliteetset philipsi toodet näinud icon_biggrin.gif . Mina ei ole, sony ikka vähe teist masti tootja(kuid jah kui võtta tavalised odavad vidinad sis jah sama jura)! Aga mis puutub 010-i sis minuteada peaks nad kõik samad olema, kuid ei ole kindel. Igatahes pole teisi tüüpe näinud! Aga jah ta 4 oomist mängib küll kuid ei lülita end sisse ise, tuleb kõlarid lahti võtta korraks tagant! Ja eks talle see remont meeldib jah irmsasti, eriti need lõppu transid, isegi neid vahetanud päris mitmel, kuid siiski suht hea võim.

Võrdle kodulehti:
http://www.sony.com/index.php
http://www.consumer.philips.com/consumer/consumer_landing_page.jsp?country=GB&catalogType=CONSUMER&language=en

Kuid see siiski minu arvamus.... icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 113 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 95
tagasi üles
likoor
HV kasutaja

sõnum 10.02.2007 16:57:36 vasta tsitaadiga

Akna paneb juba värisema ka 35W RMS (jah, lugesid õigesti) S90 bassielement koos võimendiga radiotehnika U101 (väljundvõimsust märgitud 20W 4 oomil).
Üks asi veel: kõik stereovõimendid on 2 kanaliga! St. ka estonia on 2x50w rms - sinna saab lihtsalt ühendada kaks paari kõlareid.

viimati muutis likoor 10.02.2007 18:21:19, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 42
tagasi üles
wer1
HV kasutaja
wer1

sõnum 10.02.2007 18:01:55 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Ma ei tea millega sa korraliku pakettakna klaasid klirisema paned

ha mul pole pakettaknad aga kui ta 70% kõllist ära toidab siis on isegi hea.
siis ei mölise naabri-mutt ka.
ega ma teada hakkagi kellegi piinamiseks kasutama lihtsalt muusika kuulamiseks et helipilt oleks ide-aalne.
põhja ma ka seda estoniat ei keera kuna pole tarvis. 8)
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 10.02.2007 18:06:40 vasta tsitaadiga

Cb4 kirjutas:
wer1, kahjuks ta seda elementi ei toida täielikult ära, kuid saad tast nii 70% kätte küll. Kui ei eksi sis estonia on 4x 50 w rms? Aga võim ei ole minu oma, sest minul oli väga korralik.
Kuid Priido icon_biggrin.gif , sa ei tee sony-l ja Philipsil vahet icon_biggrin.gif .....Tuletan sulle meelde et sony saaba aegajalt auhindu selle eest hinna ja kvalitedi suhe nii hea. Nadi peetakse jah heaks kuid ei ole kogemust kahjuks.
Aga mis sony-sse puutub sis muide enmaik tipptaseme video tehnikast teeb sony. Philips seevastu keskendub oma toodangus lihtsusele ja odavusele, ning vilkuvatele ja põõrlevatele tuledele. Kas oled kunagi kvaliteetset philipsi toodet näinud icon_biggrin.gif . Mina ei ole, sony ikka vähe teist masti tootja(kuid jah kui võtta tavalised odavad vidinad sis jah sama jura)! Aga mis puutub 010-i sis minuteada peaks nad kõik samad olema, kuid ei ole kindel. Igatahes pole teisi tüüpe näinud! Aga jah ta 4 oomist mängib küll kuid ei lülita end sisse ise, tuleb kõlarid lahti võtta korraks tagant! Ja eks talle see remont meeldib jah irmsasti, eriti need lõppu transid, isegi neid vahetanud päris mitmel, kuid siiski suht hea võim.

Võrdle kodulehti:
http://www.sony.com/index.php
http://www.consumer.philips.com/consumer/consumer_landing_page.jsp?country=GB&catalogType=CONSUMER&language=en

Kuid see siiski minu arvamus.... icon_biggrin.gif

Ma mõtlesin et kui siin toodi näiteks et philipsid on junnid ja sonyd on head, siis mina väidan et helitehnikas on mõlemad suht saastad. Muidugi kui võrrelda ainult keskklassitooteid, siis on muidugi philips sonyst jms kehvem, aga see vahe pole nii suur
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 10.02.2007 18:07:04 vasta tsitaadiga

Ma ei oleks kindel selles. Estonial on neli lõp transi ju. Iga üks omale kanalile. Kuid samas ka võimalik et jagab need kaheks, aga ei tea,peaks vist uurima. Aga kõik stereo võimud ei ole kohe kindlasti kahe kanaliga icon_biggrin.gif Eriti need millel on 5.1 või 7.1 sisend olemas ja norm firma.
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 10.02.2007 18:13:19 vasta tsitaadiga

Stereovõim ON kahekanaliline. Vasak ja parem kanal. 5.1 ei ole põhimõtteliselt midagi muud, kui stereovõimudest koosnev kast, sama ka 7.1 ja kõik muud vahepealsed. Estonial on lihtsalt 2 paari heliväljundeid, mis lubab kasutada mugavalt 2 paari kõlareid.
tagasi üles
wer1
HV kasutaja
wer1

sõnum 10.02.2007 18:24:10 vasta tsitaadiga

siis ühe-sõnaga on estonia võim tegija kuna temaga on võimalik hea heli-süsteem teha (2 kõlli ette (vasak ja parem) ja 2 kõlli taha(vasak tagumine ja parem tagumine)]
tagasi üles
likoor
HV kasutaja

sõnum 10.02.2007 18:25:58 vasta tsitaadiga

Cb4 kirjutas:
Ma ei oleks kindel selles. Estonial on neli lõp transi ju. Iga üks omale kanalile. Kuid samas ka võimalik et jagab need kaheks, aga ei tea,peaks vist uurima. Aga kõik stereo võimud ei ole kohe kindlasti kahe kanaliga icon_biggrin.gif Eriti need millel on 5.1 või 7.1 sisend olemas ja norm firma.

Neli lõpu transsi on seepärast, et need on sillas. icon_wink.gif
5.1 ja 7.1 pole enam nö Stereo ju - need juba kodukinoressiiverid.
Standard on see, et on kaks kanalit ja siis vastavalt kas 4 või 2 väljundit.
Üldjuhul, kui võimendi kannatab 4 oomiseid kõlareid, siis saab ühendada neli 8 oomist kõlarit (võimendi ühendus paneb 2 kaheksa oomist kõlarit paralleeli ja saab 4 oomi kummagisse kanalisse).
Kindlasti on ka tehtud või tehakse nelja kanaliga võimendeid, kuid üldjuhul siiski tehakse kahega. thumbs_up.gif
Muide, audiofiilid ütlevad, et subwoofer rikub helipildi ära. icon_rolleyes.gif
Estonia võimendil pole eraldi esimesi ja tagumisi kõlareid. Oletan, et kõik on identsed kõlarid, siis kõik mängivad ühtemoodi. Kui 4 tükki ühendad, siis pead kindlasti vaatama, et oomid klapiksid, muidu lased võimendi läbi.

Niipalju veel, et Estonia on igasugustest philipsi ja yamaha ja sony odavama otsa võimenditest üle (odavam ots - alla 5000)

viimati muutis likoor 10.02.2007 18:29:36, muudetud 2 korda
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 10.02.2007 18:34:41 vasta tsitaadiga

Priido, mida sa mõtled kanali all. ma ei taha ebaviisakas olla aga ega sa midagi segamini ei aja? icon_biggrin.gif
Sa ei saa kasutada ainult kahte kanalit selleks kui võimust võtad välja viis erinevat kanalit. Üks kanal on võimeline võimendama ainult ühte kanalit(kuid selle saab jaotada mitme osaliseks, kuid heli ikka sama). Heal juhul võib võimu protsessor jagada osad kanalid ja neile mingi heli juurde teha kuid kõigiga nii ei ole. Ses mõttes et ma ei tea kust sa sellise idee võtsid, on võimalik et sul õigus kuid ma olen 5 aastat koolis õppinud elektroonikat ja ka ise harrastaja. Kui paned võimule 7.1 pähe ja võim seda toetab, saad igat kanalit eraldi reguleerida nt. arvutist. Oleks ebareaalne et kõik läbi kahe kanali käib!Mõtle natuke ise kah selle peale! Aga kui sa mõtled et 7.1 võimul lihtsalt 4 stereo võimu sees sis ma olen sinuga päri, ning rääkisime teineteisest lihtsalt mõõda vähe.
Ja me räägime siin vene tehnikast ja sa järsku ütled et sony ja philips on jama, mida sa sis vene omade kohta arvad! Tava inimesele kelle kuulmine ei ole heasmõttes puudega on tavaline sony , yamaha võim ideaalne....rohkemgi veel! Mida ise kasutad kuulamiseks?
Kordan veel et ma ei taha kellelegi varbapeale astuda ega kedagi ärritada icon_biggrin.gif

likoor...olen kah seda kuulnud et rikub, kuid sellisel juhul pevad olema peakõlarid supper head, ning supparit ei olegi vaja. Ning suppareid peab olema kaks! Ja korralik suppikas korralikult häälesatud vaid toetab siis kui peakõlar jääb hätta. Sest tavakõlarit mille alumine sageduspiir on 20hz on natuke raske saada. Ja eks ta ole ka maitese asi! icon_wink.gif
tagasi üles
wer1
HV kasutaja
wer1

sõnum 10.02.2007 18:34:42 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Muide, audiofiilid ütlevad, et subwoofer rikub helipildi ära

minu arvamus on selline: kui subbakat pole siis ei saa kõiki sagedusi kuulata ja ei saa laulust võtta välja kõike mida saaviks.
subbakas ei tohi kõvemini käia kui teised kõlarid(kesk ja kõrg-sageduse kõlarid) kuna varjab siis teised helid ära.
mul muusika keskusel on väga hea heli-kvaliteet seal on subbakas bass ja kõrg helisid ja heli-pilt on puhas
tagasi üles
likoor
HV kasutaja

sõnum 10.02.2007 18:37:59 vasta tsitaadiga

Tegelt ega muusikas või filmis polegi tavaliselt sagedusi, mis oleks alla 30 Hz.
Muidugi subwoofri küsimus on maitse asi - kellele meeldib selline bass, et krohv kukub, kellele mitte...
Tegelt asi lähev veidi offtopicuks icon_razz.gif
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 10.02.2007 18:41:39 vasta tsitaadiga

Cb4 kirjutas:
Priido, mida sa mõtled kanali all. ma ei taha ebaviisakas olla aga ega sa midagi segamini ei aja? icon_biggrin.gif
Sa ei saa kasutada ainult kahte kanalit selleks kui võimust võtad välja viis erinevat kanalit. Üks kanal on võimeline võimendama ainult ühte kanalit(kuid selle saab jaotada mitme osaliseks, kuid heli ikka sama). Heal juhul võib võimu protsessor jagada osad kanalid ja neile mingi heli juurde teha kuid kõigiga nii ei ole. Ses mõttes et ma ei tea kust sa sellise idee võtsid, on võimalik et sul õigus kuid ma olen 5 aastat koolis õppinud elektroonikat ja ka ise harrastaja. Kui paned võimule 7.1 pähe ja võim seda toetab, saad igat kanalit eraldi reguleerida nt. arvutist. Oleks ebareaalne et kõik läbi kahe kanali käib!Mõtle natuke ise kah selle peale! Aga kui sa mõtled et 7.1 võimul lihtsalt 4 stereo võimu sees sis ma olen sinuga päri, ning rääkisime teineteisest lihtsalt mõõda vähe.
Ja me räägime siin vene tehnikast ja sa järsku ütled et sony ja philips on jama, mida sa sis vene omade kohta arvad! Tava inimesele kelle kuulmine ei ole heasmõttes puudega on tavaline sony , yamaha võim ideaalne....rohkemgi veel! Mida ise kasutad kuulamiseks?
Kordan veel et ma ei taha kellelegi varbapeale astuda ega kedagi ärritada icon_biggrin.gif

likoor...olen kah seda kuulnud et rikub, kuid sellisel juhul pevad olema peakõlarid supper head, ning supparit ei olegi vaja. Ning suppareid peab olema kaks! Ja korralik suppikas korralikult häälesatud vaid toetab siis kui peakõlar jääb hätta. Sest tavakõlarit mille alumine sageduspiir on 20hz on natuke raske saada. Ja eks ta ole ka maitese asi!
icon_wink.gif

5000 ja peale resiiver juba suht korrali ja estonia 010 iga enam võrrelda ei saa...
Aga kahjuks just filmides on alla 30 hz-i, ning ka dnb- kuulates. Aga teema hakkab tõesti metas minema. Äkki peaks kohe sellies arutlus teema tegema icon_biggrin.gif
tagasi üles
wer1
HV kasutaja
wer1

sõnum 10.02.2007 18:43:40 vasta tsitaadiga

noh mina ütlen omast kogemusest ja sõprade omast et vene tehnika on ikka parem kui lääne oma kuna peab paremini vastu ja on ka kergem parandada.
sony kõll lendas laiali koos kastiga aga vene kõllile pandi 220v järgi ja peale seda mängis veel puhtalt. kui suur on estonia up 010 võimu oomide arv ja millised kõllid peavad olema sellel mudelil (kõllide oomid)
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 10.02.2007 18:50:19 vasta tsitaadiga

Minu omand on kõik kahekas oomi tahtnud(8-16 ohm). Ja kui sa paned kõlarile ~220 v sis põleb isegi 500w rms iga kõll maha. Aga jah eks see eelistus muuutub aja jooksul, ning hind raisk kah karvane. Aga eks kvaliteet on kallis icon_biggrin.gif
tagasi üles
likoor
HV kasutaja

sõnum 10.02.2007 19:08:51 vasta tsitaadiga

Praegusel ajal hoiavad tootjad igaltpoolt niipalju kokku, kui vähegi võimalik. Endal on Radiotehnika U101 (eriti ei kasuta küll) aastas 84 vist ja siiamaani töötab laitmatult. Hiljuti ostsin 80-ndate Sanyo ressiiveri, kvaliteet on parem ja võimsust ka natuke rohkem. Need uued 3000-5000 kroonised kodukinoressiiverid koos kõlaritega on poes suure reklaamiga ja lubavad niipalju, et vähe pole, aga kvaliteeti nendest ei saa. Kõige paremaid ressiivereid ja võimendeid (mis on ka taskukohased ja liigub turul) on 80-ndatel tehtud transistoritega isendid. Uutel on juba see, et nad ei kasuta transse vaid kivid mingist kindlast seeriast.
Jutu point on see, et osta 80-ndate võim/ressiiver. Juhul, kui vene oma, siis 0 klass.
Estonia peaks kannatama nii nelja kui ka 8 oomiseid kõlareid. (Kindel pole, niiet ära proovi, las keegi targem ütleb ka sõna sekka)
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 10.02.2007 19:20:30 vasta tsitaadiga

Ma viimst korda tegelen teemavälise jutuga. Tähnedab odaval lääne võimul tõesti kasutatakse igasuguseid ülemineku transe ja kombinatoor skeeme heli võimndamisek. Kuid nagu ma enne mainisin on uutel ja kallitel võimudel väljatransid, tavaliselt MOS_FET, need on üli kvaliteetsed ja võimsad, sellie võimu millel need sees saad 7 k kätte. ja voila, rms võimsus kippub ika sinna 150w tuuri minema kanali kohta.
Wer ütle täpne võimu nimi. Minu viimane mis maha põles tahtis alates 8 oomis ja kannab nime ESTONIA-YM-010 cmepeo HI-FI. kui sul miski muud tähed sis ehk ka 4 oomi sõber. Aga kui kätte saad pista 4 oomi kõll taha ja lülita sisse. Kui sisse ei lähe tahab 8 oomi saada.. thumbs_up.gif

tagasi üles
C1rca
HV veteran
C1rca

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.02.2007 20:31:44 vasta tsitaadiga

Sai ostetud 120w toa woofer icon_razz.gif
Kommentaarid: 101 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 94
tagasi üles
wer1
HV kasutaja
wer1

sõnum 10.02.2007 21:13:26 vasta tsitaadiga

pilt minu võimudest (estonia 010) Cb4, sa tahtsid teada. http://img502.imageshack.us/my.php?image=p2100042ii2.jpg
ütle siis mitme oomine minu võim on ja kas ta toidab siis selle 240w rms. 4ohm subbari ka ära 70% ulatuses nagu oli enne ütlesid.
mul on muidu seal 4ohm-ised kõllid järel ja hääl on kena thumbs_up.gif
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 10.02.2007 22:40:36 vasta tsitaadiga

Cb4 kirjutas:

likoor...olen kah seda kuulnud et rikub, kuid sellisel juhul pevad olema peakõlarid supper head, ning supparit ei olegi vaja. Ning suppareid peab olema kaks! Ja korralik suppikas korralikult häälesatud vaid toetab siis kui peakõlar jääb hätta. Sest tavakõlarit mille alumine sageduspiir on 20hz on natuke raske saada. Ja eks ta ole ka maitese asi! icon_wink.gif

Ma ilmselt väljendasingi end ebakorrektselt, mõtlesingi seda just, et 7.1 ressiiver ei ole enam stereovõimendi, vaid on põhimõtteliselt stereovõimenditest koosnev kompott. Idee oli öelda tegelikult seda, et minu arvamusel on vene võimud võimsuse poole pealt üle nii philipsitest ja sonydest, loomulikult ei ole kvaliteet nendel vene omadel kuigi hea (kui võtta radiotehnika ja estonia, aga on ka rida teisi, mis kvaliteedilt ainult kiidusõnu väärivad). Ise vahetan enda kõlareid suht tihti, kasutanud nii s-90, defenderi aktiivkõlareid, roland ds-8, alesis m1(väga head kõlarid, helitugevuselt s-90 üle, kuigi on hulga väiksemad, ja ka väga kvaliteetse heliga) kõlareid. Praegu siiski defenderite juures tagasi rahanappuse pärast icon_lol.gif
Kuid plaanis järgmiseks võtta rolandi mõned uuemad stuudiomonitorid.

Wer1 , ega sinu käes minu estoniad juhuslikult pole? 8)
tagasi üles
C1rca
HV veteran
C1rca

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.02.2007 23:21:16 vasta tsitaadiga

Noh ostsin täna 120w toa oma ja ei leia asju üle mis kolisevad icon_biggrin.gif
Oma majas ml hea sellega lasta.
Õigus oli teil , täiesti aitab sellest, matsub rohkem kui ootasin.
Alati ie peagi peal kiri olema 1000w
Kommentaarid: 101 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 94
tagasi üles
8
HV Guru

sõnum 11.02.2007 03:39:42 vasta tsitaadiga

Veidi korrektuuri teie pika vaidluse läbilugemise järel:

* Estonia 010 on 2 kanaliga tavaline stereovõim. See, et on neli lõpptransistori, tähendab lihtsalt klassikalist võimsus-lõppastme skeemi, kus kanali kohta peab olema 2 transsi: üks plusstoite ja väljundi vahel ning teine miinustoite ja väljundi vahel. Sedasi balanseerib väljund neutraali (nulli) ümber ja korralikult häälestades ei oma alaliskomponenti (mis omakorda võimaldab läbi saada ilma hiigelsuure kondensaatori lülitamiseta väljundi teele vahele).

* Estonia 010 võib ülemäära kuumaks minna eelkõige just 4-oomiste kõlaritega. 8-oomistega seda nii lihtsalt juhtuda ei saa. Sama kehtib ka lõpptranside läbilaskmise kohta - see juhtub siis kui paned mitu kõlarit ühte kanalisse paralleelselt, nii et kogutakistus langeb alla lubatu (8-oomi per kanal).

* Subwoofer rikub alati helipildi ära, kuna ta ei kanna edasi õiget heli lokaalsusinformatsiooni.

* Helitugevuse regulaatori astmelisus ongi normaalne, juhul kui on kasutatud diskreetsetest üksiktakistitest koostatud potentsiomeetrit (hulkpositsiooniline lüliti). Kuna helitugevuse muutus kõrva jaoks on logaritmiline, siis just vaikses otsas tajub seda astmelisust rohkem.

* Kui sul aknaklaasid juba klirisema hakkavad, siis oled saanud juba arvestatavad helimoonutused ka lisaks.

* Sagedusmuunduriga toiteploki kasutegur on tõepoolest tunduvalt kõrgem, kuid samas kvaliteethelitehnika jaoks on klassikaline massiivne trafo parem, kuna puuduvad impulsstoitekale spetsiifilised järsud nõksud ja harmoonilised mis eriti tekivad maksimumi lähedasel koormamisel.

* MOS-FET transid olid olemas juba 30 aastat tagasi. Iseasi kui suure võimsusega neid tollal teha suudeti ja mis need ka maksid. MOS-FET'il võimenduselemendina on palju häid omadusi kuid samamoodi ka spetsiifilisi puudusi. Kuid see on juba pikk poolteaduslik jutt ja vajab mittelineaarse skeemitehnika teooria tundmist.

* Selles, et Estonia 010 (ja ka mistahes muu vene elektroonika) tihti remondis käib, on peamiseks süüks tollal Armeenias toodetud madala kvaliteediga elektrolüütkondensaatorid K50-6, mis lihtsalt kipuvad ära kuivama. Ja teiseks ka kasutajad, kes topivad sinna võimule igasuguseid kõlareid taha, kaasa arvatud alla 8-oomiseid. Kui on vaja 4-oomiseid ühendada, siis tuleb kaks kõlarit samasse kanalisse hoopis järjest ühendada.

* Reaalselt pole vaja, et kõlar mängiks korralikult alla 40Hz helisid. Veel madalamaid helisid kuuleb inimkõrv niikuinii praktiliselt ainult ülemiste harmoonikute kaudu ajus sünteesides. Kasutades aga nn. tümikakõlareid (S-90 parim näide), siis saate tegelikult selle kõlari invertertoru omaresonantsi sagedusel kumina. Sellest omaresonatsist alla ja ülespoole on suhteliselt karmid augud nende kõlarite praktilises helirõhukarakteristikus. Ehk siis lihtsamalt öeldes - kõrvapete.

* Muudest vene võimudest soovitaks ka Amfiton nimelisi (mingi sõjatehase toodang). Täpseid mudelinumbreid enam ei mäleta. Ning Läti Radiotehnika puhul tuleb olla ettevaatlik - neil oli lai toodangunomenklatuur, kuid mitte iga mudel polnud tasemel. Samuti koostekvaliteet (tegemist oli masstootmisega tegeleva suurtehasega). Estonia oli siiski suhteliselt heal tasemel, kuna tegu oli ikkagi põhiprofiililt sõjatehasega (mis sest et need 010 tulid Lasnamäe olmetehnika tsehhist).
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 11.02.2007 06:24:26 vasta tsitaadiga

Tore kui mõni mees asjadest täpeselt teab icon_biggrin.gif
Kuid siiski vaidleks natuke vastu. inimese kõrv kuule alates 16 hz-ist icon_wink.gif , kui just puuet ei ole, ning alla selle tunneb keha edukalt madalat. Kui vaadata filmi mis korraliku DVD pealt ja 5.1 heliga sis palahvatused ja muu taoline on kohe kindlasi alla 30 hz-i. Isklikult pean ennast kõlari haigeke kuna armasta jubedalt kvaliteeti, tähendab minu jaoks ei ole kvaliteet see kui kõrge on hea, või bass taob segi, vaid see kui ma võtan korraliku cd millel koori, üksiksolisti laul, ilma pillita, ning see laul on nagu ta oleks minu kõrval icon_biggrin.gif Tähandab heli peab olema selline nagu ta reaalselt on, kui keegi räägib sis ei tohi teha vahet kas see tuleb kõlaritest või räägib sõber kõrval! Vahetasin isegi arvuti helikaardi välja et saada parema heli, kuna cd mängijat ei ole ja tuleb läbi ajada arvutiga! Hetkel kogu tehnika uus (paar nädalat vana) Aus olla sis ma olen 19,5 k tehnika eest maksnud, kuid selle eest on supper hea! Julgeks isegi sama komplekti soovitada! Kuigi olen sunnitud veel 5 k maksma, kuna supikaid üks.

Subwoofer ei tohi rikkuda heli, selleks peab neid olema kaks identset ja korralikud tehase suppikad, mis on ka korralikult häälestatud.

wer1...kui sul juba 4 oomised taga ja võim end sisse lülitab sis ilmselt toimib, kuigi pole sellisei iseneid kohanud, ja tore kui rahul oled!

Selliste teemade võib tegelikult jäädagi vaidlema, kuna inimesed kuulevad erinevalt, omavad mingit muusikalist eelistust, on harjunud millegagi ja omavad põhimõtteid. Näiteks kunagi väitsid kõik et six on parim auto ja lääne omad ei kõlba kuskile, kuid nüüd ei taha keegi kurat sellega sõita icon_biggrin.gif

See asi kah, et kõik väidavad , et vene tehnika võimsam. Ses mõttes et võimsus on võimsus, lihtsalt tihti pannakse võimudele ja kõllidele hetke maksimaal võimsus mitte aga rms, ning võimu väljund võimsus oleneba ka kõlari takkistusest, kuna võimsus =voolu ruut korda takistus. thumbs_up.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Auto võim ja subwoofer tuppa. mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.