Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas oled kasutanud maakleri teenuseid? |
Jah, kinnisvara müümisel või välja üürimisel |
|
23% |
[ 20 ] |
Jah, kinnisvara ostmisel või pinna üürimisel |
|
29% |
[ 25 ] |
Ei, aga mul pole midagi maakleri teenuse kasutamise vastu |
|
28% |
[ 24 ] |
Ei, põhimõtteliselt ei kasuta maakleriteenust, ostan/müün/üürin kõike otse |
|
17% |
[ 15 ] |
|
hääli kokku : 84 |
|
autor |
|
netcat
Kreisi kasutaja

|
16.04.2025 15:29:30
|
|
|
Võttes eelnenud suhtumist arvesse, ilmselt ei tehtud seda otsust (enam) PR pärast vaid keegi pani nad olukorda kus paremat valikut lihtsalt ei jäänud.
PR poolest oleks pidanud kohe teatama, et nii tehakse mitte "höhö meie küll endal mingit süüd ei näe"
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
16.04.2025 15:50:40
|
|
|
Ägeda suhtumisega tüüp oli see jah, ei tundunud kaine seda teemat kommenteerides
|
|
Kommentaarid: 206 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
17.04.2025 15:42:42
|
|
|
Niiet unistus, elustiil ja säästud leiti siiski uuesti ülesse või mis selle asja point oli?
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
17.04.2025 17:41:16
|
|
|
Isegi "kinnisvara" varastavad ära.
Muidugi ka minimaja hind a,la 56 tuh euri
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
17.04.2025 22:20:53
|
|
|
Ratastel putka ei ole kinnisvara.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
26.04.2025 19:11:26
|
|
|
Siin on trobikond tarku inimesi koos.
Mind on hakanud huvitama see droonide lennutamise asi.
On lennukeelutsoonid ja värgid lennujaamade ümber. Arusaadav, ohutuse teema.
Aga suvakohas? Karupäras, Kaasikul?
6 hektarit maatükk. 19 ha. 26 ha. Eravaldused.
Tohib igamees nende maatükkide kohal drooni lennutada ilma nõusolekuta?
On selleks tänase seadusandluse piirides võimalik piiranguid seada?
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janar!
Kreisi kasutaja
|
26.04.2025 19:21:19
|
|
|
Asjaõigusseadus §127 natuke reguleerib seda asja.
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
survepuks
HV vaatleja
|
26.04.2025 20:22:12
|
|
|
avrn kirjutas: |
Aga suvakohas? Karupäras, Kaasikul?
6 hektarit maatükk. 19 ha. 26 ha. Eravaldused.
Tohib igamees nende maatükkide kohal drooni lennutada ilma nõusolekuta? |
Põhimõtteliselt jah, mingit luba selleks eraomaniku käest küsima ei pea. Privaatsuse reegleid tuleb arvestada: https://www.aki.ee/uudised/drooni-lennutamine-nouab-reeglitega-arvestamist
avrn kirjutas: |
On selleks tänase seadusandluse piirides võimalik piiranguid seada? |
Kahtlane
PS. Vastavalt droonile kaugpiloodi pädevus ja käitaja luba peab olema, aga see polnud vist küsimuse eesmärk
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
18.05.2025 00:03:36
|
|
|
Mis % pangad kodulaenu täna annavad? 1 kuni 1,5 % + 6 kuu euribor?
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
18.05.2025 08:42:30
|
|
|
Mul ka tegelikult üks küsimus ses osas, hetkel on mu kodulaenul seesugused tingimused : Hetkel kehtiv baasintress (%) 2,468
Marginaal (%) 1,980
Hetkel kehtiv intressimäär (%) 4,448
Järgmine intressimäära muutumise kuupäev 10.08.2025 , selle järgi on mul pangapoolne % 1,980 nagu aru saan, olen kuulnud et mõned on refinantseerimisega teise panka ümber liikunud ja sellega seda protsenti allapoole saanud, mistõttu ka laenu kuumakset. Kas mul tasuks sellega jännata või kaasnevad kulud nii suured, et pigem samal reel edasi tiksutada?
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
miq1988
HV kasutaja

|
18.05.2025 08:56:33
|
|
|
Tee kiri enda panka, et tänapäeval pakutakse palju väiksemat, sa soovid ka alla saada. Ja kui enda maksekäitumisega kõik korras tullakse vastu suure tõenäosusega. Tasud sõltuvad pangast, tuttaval läks sebis 99 euri lepingu ümber vormistamine. Olen kuulnud ka tunduvalt suuremaid summasid. Küsi pakkumine ära ja siis otsusta.
Kui 30 aastane laen on alla 10 aasta vana siis kindlasti tasub ära. Kui on ainult mõned aastad maksta veel siis ilmselt mitte.
Aga näed seda kohe ära panga pakkumisest, mõnel on ka sooduskampaaniad selliste asjade jaoks.
E: sebis nt hetkel
Refinantseeri oma A- või B-energiaklassi kodu ostuks võetud laen meie juures!
Kui Sinu laenusumma on üle 100 000 euro, maksame laenu ümbervormistamisega seotud notaritasud meie.
Soodustuse saamiseks kasuta laenutaotlusel kampaaniakoodi „REFIN25“.
Pakkumine kehtib 1. maist kuni 30. juunini 2025.
_________________ I don't need anger management. I need people to stop pissing me off ! |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
18.05.2025 09:20:34
|
|
|
Mul on swedist see laen võetud, 30 aasta peale jah ja alla 10-ne aasta makstud hetkel, laenusumma oli 62900 vist mida tuli juurde võtta tol korral, seega kirjutada panka ja sealt kaubelda?
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
18.05.2025 09:22:27
|
|
|
new1 kirjutas: |
Mul on swedist see laen võetud, 30 aasta peale jah ja alla 10-ne aasta makstud hetkel, laenusumma oli 62900 vist mida tuli juurde võtta tol korral, seega kirjutada panka ja sealt kaubelda? |
Jah.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
miq1988
HV kasutaja

|
18.05.2025 10:11:22
|
|
|
Mul on swedist see laen võetud, 30 aasta peale jah ja alla 10-ne aasta makstud hetkel, laenusumma oli 62900 vist mida tuli juurde võtta tol korral, seega kirjutada panka ja sealt kaubelda? |
Alustuseks kirjuta enda panka jah, võib õnnestuda intressi alla saamine ja pole vaja hakate uurima mujalt.
_________________ I don't need anger management. I need people to stop pissing me off ! |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
18.05.2025 10:20:17
|
|
|
Aga kas nendega seal kauplemisel peab nn tagataskus veel trump olema, et ala näeds kõrvalpangas hoopis sellist intressi pakuvad ja muidu lähen nende juurde üle, et nagu telefonipaketi pakkujatelgi, et enne ei liiguta keegi midagi ja hinda allapoole ei tee, kui reaalselt üle hakkad minema või ähvardad minna?
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
miq1988
HV kasutaja

|
18.05.2025 10:26:05
|
|
|
Ma tean 3e inimest 3e erineva pangaga. Swed, seb, lhv. Kus küsimise peale alandati. Kirjas muidugi põhjenda ka oma küsimist. Et ala sinu intress on 2 aga tänapäeval saab 1.3 vms juba. Kui enda pank vastu ei tule siis vaatad teisi.
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
18.05.2025 10:26:13
|
|
|
Aga kas nendega seal kauplemisel peab nn tagataskus veel trump olema, et ala näeds kõrvalpangas hoopis sellist intressi pakuvad ja muidu lähen nende juurde üle, et nagu telefonipaketi pakkujatelgi, et enne ei liiguta keegi midagi ja hinda allapoole ei tee, kui reaalselt üle hakkad minema või ähvardad minna? |
Alusta oma pangast. Sõltuvalt varade mahust ja hunnikust muudest näitajatest võid kohe alla saada aga ei pruugi (kui kohe alla saad on omal lihtsalt mugavam).
Kui keeldutakse - vaata mida teised pakuvad - LHV, Swed jms mudru. Pea aga meeles, et pank ei tee heategevust, kui kusagil on kodulaenu intress madalam võivad muud tasud kõrgemad olla (pank saab päeva lõpuks ikkagi oma raha kätte)... vahel saab alla kui on teise panga pakkumine, vahel mitte. Kõik sõltub sinu enda varade mahust ja finantskäitumisest ning seda siin foorumis detailideni ei lahka, nii, et kirjuta-joonista oma pangale.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
18.05.2025 10:54:38
|
|
|
Selle intressi alandamise eest on mingi lepingu muutmise tasu jms ka raudselt jah swedis? Et pole päris nii, et saad intressi madalamaks lihtsalt ja kogu moos, vaid pead arvestama ka selle lepingu muutmise tasudega ja kjalkullima, et kui pika aja peale nulli jõuab? Või omas pangas lepingut muutes vahet pole? Mul tegelikult selline plaan, et nii aasta-paari jooksul vast üritada mingist teisest pangast omakorda veel üht eluasemelaenu saada ja siis olekski hea, kui praegune olemasolev võimalikult madalaks saaks(praeguse korteri tahaks alles jätta ja välja üürida vajadusel millalgi pigem). Samas sel juhul võibolla teise panka liikuda polekski hea olemasoleva laenuga, kuna teadupärast swed vist on kõige kapriissem nende eluasemelaenudega ja kui olemasoleva laenu näiteks bigpanka üle viin, kuskohast oleks tulevikus reaalne teile laen kõrvale saada, siis sealt samast pangast teist laenu vaevalt enam antakse juurde.
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
18.05.2025 10:56:11
|
|
|
Selle intressi alandamise eest on mingi lepingu muutmise tasu jms ka raudselt jah swedis? Et pole päris nii, et saad intressi madalamaks lihtsalt ja kogu moos, vaid pead arvestama ka selle lepingu muutmise tasudega ja kjalkullima, et kui pika aja peale nulli jõuab? Või omas pangas lepingut muutes vahet pole? Mul tegelikult selline plaan, et nii aasta-paari jooksul vast üritada mingist teisest pangast omakorda veel üht eluasemelaenu saada ja siis olekski hea, kui praegune olemasolev võimalikult madalaks saaks(praeguse korteri tahaks alles jätta ja välja üürida vajadusel millalgi pigem). Samas sel juhul võibolla teise panka liikuda polekski hea olemasoleva laenuga, kuna teadupärast swed vist on kõige kapriissem nende eluasemelaenudega ja kui olemasoleva laenu näiteks bigpanka üle viin, kuskohast oleks tulevikus reaalne teile laen kõrvale saada, siis sealt samast pangast teist laenu vaevalt enam antakse juurde. |
Jah, sisuliselt saad ju uue laenulepingu, kus uueks summaks on praegune jääk.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
18.05.2025 10:56:32
|
|
|
Etz kirjutas: |
Selle intressi alandamise eest on mingi lepingu muutmise tasu jms ka raudselt jah swedis? Et pole päris nii, et saad intressi madalamaks lihtsalt ja kogu moos, vaid pead arvestama ka selle lepingu muutmise tasudega ja kjalkullima, et kui pika aja peale nulli jõuab? Või omas pangas lepingut muutes vahet pole? Mul tegelikult selline plaan, et nii aasta-paari jooksul vast üritada mingist teisest pangast omakorda veel üht eluasemelaenu saada ja siis olekski hea, kui praegune olemasolev võimalikult madalaks saaks(praeguse korteri tahaks alles jätta ja välja üürida vajadusel millalgi pigem). Samas sel juhul võibolla teise panka liikuda polekski hea olemasoleva laenuga, kuna teadupärast swed vist on kõige kapriissem nende eluasemelaenudega ja kui olemasoleva laenu näiteks bigpanka üle viin, kuskohast oleks tulevikus reaalne teile laen kõrvale saada, siis sealt samast pangast teist laenu vaevalt enam antakse juurde. |
Jah, sisuliselt saa dju uue laenulepingu, kus uueks summaks on praegune jääk. |
Keegi ehk teab puusalt peast öelda, mis see lepingu muutmise tasu swedis on umbkaudu?
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
miq1988
HV kasutaja

|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
18.05.2025 11:38:43
|
|
|
See koht sealt siis ilmselt : Intressimäära alandamine 0,5 % laenujäägilt, vähemalt 190 €, mul laenujääk 52500, seega 262 euri vähemalt oleks see muutmise tasu nagu aru saan? Kui selle pangapoolse marginaali saaksin oletame et 1,4 peale, siis max 20 euri kuus oleks laenumakse vist väiksem ja veidi üle aasta ning oleks see üleminek end ära tasunud, olen õigel teel ?
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
18.05.2025 11:51:32
|
|
|
See koht sealt siis ilmselt : Intressimäära alandamine 0,5 % laenujäägilt, vähemalt 190 €, mul laenujääk 52500, seega 262 euri vähemalt oleks see muutmise tasu nagu aru saan? Kui selle pangapoolse marginaali saaksin oletame et 1,4 peale, siis max 20 euri kuus oleks laenumakse vist väiksem ja veidi üle aasta ning oleks see üleminek end ära tasunud, olen õigel teel ? |
Põhimõtteliselt, lisaks tasub ehk ka laenu tähtaeg üle vaadata, lepingu muutmise eest ju maksad nagunii.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|