Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Athlon 64 3400+ (2200MHz) VS Pentium 4 3,2GHz review märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ZHarp
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.01.2004 09:42:25 vasta tsitaadiga

A-Circus. kirjutas:
voltc kirjutas:
ega see nvidia gf fx suurt rohkemat välja ei vea beer_yum.gif lihtsalt vaja inimestele näidata jõu ja ilu numbreid kus fps on üle 500 icon_eek.gif

ostaks kah a64 ja gf 5900 ja mängiks 640x480 reoso ja 16 bitiga, vähemalt fps'i üle nuriseda ei saa ja seda tüüpi mängudes ongi fps ju põhiline icon_lol.gif thumbs_up.gif
Väiksema reso juures saab prose rohkem vatti. Väga huvitav oleks vaadata, näiteks testi, kus kõik prosed alates Xp2500+-3400+ saaksid täpselt ühed ja samad tulemused(+-2% võibolla)

Nunii ...ja siis mõni lähebki ja ostab lolli peaga 10 000 kr protsessori koos uue emaplaadiga arvates et saab mängus pool juurde, selleasemel 10 kaadrit kõrgel resolutsioonil ning rahu majas. 640x480 testid on omal kohal, aga juurde võiksid olla toodud testid kõrgematel resolutsioonidel 1280x1024 (...jne) näidatakse mängureile palju protsessori vahetusega juurde saab näit Radeon 9800 PRO puhul (..või misiganes kaarti testis kasutatakse).

Selles mõttes meeldis mulle Anand Tech'i Athlon 64 3400+ ülevaade. Vaatad näit UT 2003 teste ja sama videokaardiga on Athlon 64 3400+ ja 3 GHz PIV vahe 24 (FPS) ...ja näit Gun Metal's 2 (FPS). Inimesel on kohe selge ...tahan veel rohkem mängida, 3 GHz prose juba on ....prose vahetuse asemel mõttekas uus videokaart osta thumbs_up.gif
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 56
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 19.01.2004 11:37:55 vasta tsitaadiga

midagi uut

http://anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1941

We review the new Athlon 64 3000+ running at 2GHz with a 512kb L2 cache. How will it perform against the 3200+ with a full 1MB of L2 cache? Read on.
http://www.amdzone.com/articleview.cfm?articleid=1371
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 19.01.2004 12:28:52 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:

Mina isiklikult toms hardware ülevaateid nii maha ei teeks ja ei soovitaks ka teistel seda nii lihtsalt teha,vähemalt mitte niikaua kui enda kogemused piirduvad ikkagi suht kodukasutajana.Tom'sist on läbi käind kõikvõimalik raudvara millega imeteste tehtud ,niiet ma ei näe miskit põhjust miks tom'sis peaks eelistatama lambist intelit.Kui ta suur AMD pooldaja oleks ,siis vist poelks kellelgi virinat :-?

Minu kogemused ei piirdu kodukasutajana ja võin julgelt öelda, et Tom'i ülevaated on täielik saast. Ma ei usu, et ta kedagi niiväga otseselt pooldab. Lihtsalt riistvara testimise probleemile on lähenetud väga valesti ning tehakse valedel eeldustel veel valemaid järeldusi. Üldkokkuvõttes on tulemused täiesti irrelevantsed ja nende põhjal tehtud järeldused täiesti jaburad.
Auron kirjutas:
Niih üks asi mida ei maksaks segamini ajada on see ,et intel on tõesti kallim,aga ega asja headust ei määra see kuipalju ta maksab,vaid ikka kui hästi ta seda teeb milleks ta valmistatud on.

Kas asja headust ei määra mitte see, kui palju hüvesid oma raha eest saab?
Auron kirjutas:
Pealegi pole ju inteli prose nii kallis praegu :o Miski 4000 saab 3Ghz'se prose kätte.Seda miks firmad inteli komplekte müüvad ei tea,samamoodi ei tea ka seda ,et kui (nagu ka enamustel siin foorumis) on AMD mis niiväga ruuulz ja intel sucks, miks siis nii suur turuosa inteli käes ikkagi on :?:

Kaks põhilist põhjust on teadmatud tarbijad ning juhmid müügimehed. Kuna Inteli bränd nii tugev on, siis inimene tänavalt on kui üldse millestki, Intelist kuulnud, aga AMD'st mitte. Kes see ikka noname'i osta julgeb. Müügimehed ei tee asja paremaks, kuna väga paljud nendest keda ma kohanud olen seletavad kasutajale targa näoga, kuidas AMD on hea ja vinge asi, aga kui tõeliselt kvaliteetset arvutit tahad saada, siis osta Intel.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 19.01.2004 12:34:16 vasta tsitaadiga

A-Circus. kirjutas:
Väiksema reso juures saab prose rohkem vatti. Väga huvitav oleks vaadata, näiteks testi, kus kõik prosed alates Xp2500+-3400+ saaksid täpselt ühed ja samad tulemused(+-2% võibolla)

Aga tegu ei ole ju reaalse töökoormusega. Kui normaalsetel tingimustel saaksid kõik prosed testis sama tulemuse, siis nad ongi ju kõik sama head selle ülesande jaoks. Riistvara arvustaja ülesanne ongi leida normaalse kasutaja tegemistest sellised asjad ülesse, kus protsessori kiirus on piiravaks teguriks ning tuua selle alusel riistvara head ja vead välja. Kedagi ei huvita, et ühe protsessori peal jookseb Quake3 300fps aga teise peal 500fps, samas kui mõne uuema mänguga on esimesel 50fps ja teisel 30fps.
tagasi üles
ZHarp
Kreisi kasutaja

sõnum 19.01.2004 13:11:19 vasta tsitaadiga

stepzter kirjutas:

Kaks põhilist põhjust on teadmatud tarbijad ning juhmid müügimehed. Kuna Inteli bränd nii tugev on, siis inimene tänavalt on kui üldse millestki, Intelist kuulnud, aga AMD'st mitte. Kes see ikka noname'i osta julgeb. Müügimehed ei tee asja paremaks, kuna väga paljud nendest keda ma kohanud olen seletavad kasutajale targa näoga, kuidas AMD on hea ja vinge asi, aga kui tõeliselt kvaliteetset arvutit tahad saada, siis osta Intel.

AMD üks suuremaid probleeme ja plusse müügi poolepealt on reitingu süsteem, mis eriti just viimase aasta jooksul lappama läinud (näit Athlon XP 3000+ mis peaks nagu võrduma PIV 3 GHz). Võtame ühe näite - tuttav jalutab kauplusse sisse, K-arvutisalongi hinnakiri näpuvahel ja küsib mitu raha me 2,8 GHz Celeroni eest küsime. Uurid vaikselt järele mille jaoks arvutit vaja on - ahahh mängida tahetakse icon_razz.gif Soovitad omalpoolt näit Athlon XP 2500+ protsessorit, räägid juurde et tunduvalt kiirem kui 2,8 GHz Celeron ja et säästetud raha eest saab natuke parema videokaardi osta! Klient jääb kobamisi nõusse, aga küsib kohe juurde miks asi ainult 1,8 GHz on ...bla-blaa, seletad edasi ja klient jääb jälle nõusse. Lubab asja üle mõelda ja tagasi tulla, 2 nädalat hiljem tuttavat linnapeal nähes selgub et osteti ikkagi Celeron koos integreeritud videokaardiga icon_confused.gif GHz müüb midagi pole teha! Pentium IV puhul on asi veel hea, natuke kallim aga korralik asi! Mis AMD reitingu süsteemi puutub siis need ei vasta Pentium IV omadele enam juba mõnda aega (erandina uued K8 protsessorid) ...kui ma õieti mäletan siis näit Pentium IV 2,4 HT on enamikes testides kiirem kui Athlon XP 3000+. Kuidas sa siis räägid et 2400+ on samakiire kui 2,4 GHz PIV icon_razz1.gif Hinna-jõudluse suhe on eraldi teema!

Mis müügimeestesse puutub siis enamus oskavad soovitada ja nõu anda küll, kui ainult klient kuulata viitsib (enamus ei viitsi).
tagasi üles
mina777
Kreisi kasutaja

sõnum 20.01.2004 13:16:32 vasta tsitaadiga

tom'i kõrvale veel üks amd 64 emade test http://www.katuhintavertailu.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=39
Le Inc
HV Guru
Le Inc

sõnum 20.01.2004 16:32:06 vasta tsitaadiga

AMD oli oma reitinguga enamvähem 1:1 kuni Intelil oli P4 siin 533 Mhz, kui tuli HT ja 800 Mhz siis vahe suurenes
märgatavalt. Samas 64 bit prosede puhul on reiting vägagi õieti määratud, 3400+ suudab loputada isegi 2 Mbit üüratu
cache'ga P4 EE. Samas nende kõige õnnetumate prosede Celeronide toppimist def. komplektidesse võiks küll vähem
olla ning asendusmaterjalina kasutada sama hinnaklassi Duroneid või XP.
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
erick
HV Guru
erick

sõnum 20.01.2004 18:44:39 vasta tsitaadiga

Mulle hakkab vaikselt närvidele käima see, kuidas kõik Tom's Hardware Site'i maha teevad icon_evil.gif
See on üks vanimaid (võimalik et vanim siiani säilinud) riistvarasait, ja võite kohe täitsa kindlad olla, et nad ei tee seal mingeid
njuubidele iseloomulikke vigu...

ja mis puudutab 640x480 reso kasutamist, siis DAAAAAAAAA - esiteks annab see kõige enam aimu prose võimete kohta (sest kõrgemate ja bitisügavamte resode puhul hakkab videokaart tublisti rohkem rolli mängima) ja teiseks kuidas sa paned üles 1600x1200 resol GeForcega tehtud teste, tuleb külastaja ja vaatab, et vot kus on skoor, muretseme endale kah. Ja siis kui ost tehtud tuleb välja, et ATI 9800XT-ga oleks veel rohkem (st näit 10-20-30 kaadrit) saanud... või vastupidi, ja klient on pahane, et ma loen prosearvustust, miks te te ei ütle, et tulemustel on nii suur vahe sees erinevate videokaartidega... ja siit järeldubki, et reso tuleb madalal hoida, et erinevused eri kaartide vahel prose perfoormantsit ei varjutaks. Neile, kes ütlevad, et siis tuleb erinevate videokaartidega teste teha, ütlen vaid, et mõelge pikemalt järele icon_neutral.gif See jäägu siiski videokaarditestide pärusmaaks.

Ja muide, kui üldse midagi, siis Tom on alati pigem AMD poole hoidnud... neile, kes seda ei taba, pole öelda midagi muud, kui et lugege seda saiti 5 aastat nagu mina ja siis mõistate...

Postskriptumina lisan veel, et üldiselt on Tomi artiklid huvitavad ja olulised... Võtke kasvõi VGA Charts (suure hulga vanade ja uute videokaartide testid koos samadel süsteemidel, väga ülevaatlik) või siis 65 prose test alustades 100MHzistega kuni 3066MHzni välja... kas teie näiteks teadsite, et Pentium 100 suudab Win XP-d täiesti talutavalt jooksutada, kui tal on 512MB rammi ja korralik videokaart? Pluss veel viimati nad klokkisid vedela lämmastiku meetodil üle Pentium 4 3.2 GHz@5,25GHz... tehke järgi, see on minu teadmist pidi üks kõvemaid klokke, mis siiani saavutatud, hoolimata sellest, et see oli puhtalt eksperimendiotstarbel... ja ega nad muidu ka klokkides risti ette ei löö. Vot. Ma loodan et nüüd te teate paremini icon_wink.gif
Kommentaarid: 105 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 95
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 20.01.2004 19:40:44 vasta tsitaadiga

erick kirjutas:
Pluss veel viimati nad klokkisid vedela lämmastiku meetodil üle Pentium 4 3.2 GHz@5,25GHz... tehke järgi, see on minu teadmist pidi üks kõvemaid klokke, mis siiani saavutatud, hoolimata sellest, et see oli puhtalt eksperimendiotstarbel... ja ega nad muidu ka klokkides risti ette ei löö. Vot. Ma loodan et nüüd te teate paremini icon_wink.gif

vägagi mõttetu tegevus oli see icon_rolleyes.gif eino ma võin ju veega oma bartoni kah mingile 2800mhz-ile ajada, korra win-is käia ja kõik...
mis raudvara sait see on kes nii teeb? njaa, n00bid vaatavad, ohooooo, p4 läheb vabalt 5,25ghz-i, vinge relv... mis siis, et teste ei tehtud ega midagi.. prose võimsusest ei saanud aimugi vms.

ja olles lugenud tomi review-sid alates aastast 1997 võin mina küll väita, et mida aeg edasi seda rohkem on hakatud just Intelit eelistama...
milles see väljendub? kasvõi selles, et amd võib ju suurem osa testides kiirem olla aga conclusion on ikka ja alati a'la amd on küll suht normaalne aga.... intel-ile ta ikka vastu ei saa vms

lisaks on tihtipeale tom-i review-des sama toode kiirem kui teiste saitide omades - enam kui kahtlane igatahes icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ZHarp
Kreisi kasutaja

sõnum 20.01.2004 19:44:49 vasta tsitaadiga

to: Le Inc
AMD reiting oli kuni XP 2000+ igati omal kohal, pärast seda vedas asi viltu. Võtame näit suvalised testid http://www.tomshardware.com/cpu/20030623/p4_3200-08.html ...siit jääb rohkem mulje et Athlon XP 3000+ on tavalise 2,5 GHz Northwood'ga ühel tasemel icon_razz1.gif K8 protsessorite puhul asi jälle kombes!
tagasi üles
MadMan
Kreisi kasutaja
MadMan

sõnum 20.01.2004 19:48:23 vasta tsitaadiga

Üldiselt on Tom's suht norm, aga prosede koha pealt olen mina seal väga veidraid järeldusi näinud ja see on pannud kahtlema ka teistes testides.
tagasi üles
ZHarp
Kreisi kasutaja

sõnum 20.01.2004 20:02:59 vasta tsitaadiga

erick kirjutas:

ja mis puudutab 640x480 reso kasutamist, siis DAAAAAAAAA - esiteks annab see kõige enam aimu prose võimete kohta (sest kõrgemate ja bitisügavamte resode puhul hakkab videokaart tublisti rohkem rolli mängima) ja teiseks kuidas sa paned üles 1600x1200 resol GeForcega tehtud teste, tuleb külastaja ja vaatab, et vot kus on skoor, muretseme endale kah. Ja siis kui ost tehtud tuleb välja, et ATI 9800XT-ga oleks veel rohkem (st näit 10-20-30 kaadrit) saanud... või vastupidi, ja klient on pahane, et ma loen prosearvustust, miks te te ei ütle, et tulemustel on nii suur vahe sees erinevate videokaartidega... ja siit järeldubki, et reso tuleb madalal hoida, et erinevused eri kaartide vahel prose perfoormantsit ei varjutaks. Neile, kes ütlevad, et siis tuleb erinevate videokaartidega teste teha, ütlen vaid, et mõelge pikemalt järele icon_neutral.gif See jäägu siiski videokaarditestide pärusmaaks.

640x480 testides võib jääda mulje et näit mängudes saadakse Athlon 64 3400+ vs Athlon XP 2500+ võit peaaegu poole ulatuses, kõrgematel resolutsioonidel selgub aga et vahe on tunduvalt väiksem. Näit Gun Metali puhul vaid 3 kaadrit sekundis. Testid peaksid olema tehtud ikkagi reaalseid töötingimusi arvestades, 640x480 tehtud testidest on peaaegu sama palju kasu kui videokaardi puhul 3D Mark 2003'st, mis ei kajasta tulemust mitte üheski mängus.

Huvitavat lugemismaterjali veel: http://www.hardocp.com/article.html?art=NTU5
GeForce FX 5700 Ultra vs Radeon 9600 XT testid, testmasinas on kasutusel nii 2,4 GHz PIV kui 3,0 GHz. Hea vaadata palju sõltub protsessorist konkreetsete kaartide puhul, vahe sageli pea olematu!
tagasi üles
erick
HV Guru
erick

sõnum 20.01.2004 20:20:55 vasta tsitaadiga

to Voltc: see 5,25 oli siiski pigem eksperiment kui tõsiusklik tavakasutaja desktopi perfoormantsi tõstmise katse icon_smile.gif

üldiselt tegid vennad kohe alguses selgeks, et tegu on puhta GHz-rekordi purustamisega... see on nagu ülehelikiirusel sõitvate rakettmootoritega autode puhul - rekordi püstitamine on omaette eesmärk, pole oluline enam see, kas muusikasüsteem ja tuhatoos ikka sääraste kiiruste juures funktsioneerivad icon_rolleyes.gif
ja ka need autod teevad vaid väga piiratud arvu sõite väga soodsatel tingimustel (st kuivanud soolajärvede laudsiledatel põhjadel), mida reaalselt sa näit. terve Euroopa kontinendi pealt ei leia... aga ometi kõik tunnistavad neid rekordeid, et näed, tegid jah... keegi ei virise, et vaata, kas siis sellise kiiruse juures saab raadiot kuulata ja akna alla keerata... või et kas see on üldse saavutatav kuskil mujal kui selles konkreetses kõrbes.

Ja nad kasutavad ikka üldiselt oma testide juures baassüsteemis AMD prosesid rohkem kui Intelit... peaaegu aasta aega oli neil videokaarte testides proseks Athlon XP 2700+... ma ei näe kuidagi siin seda, et Intelit eelistataks... ja ausalt öeldes on nad alati maininud, et Intel maksab sigapalju rohkem, ükskõik mis perfoormantsinumbritega siis tegu pole icon_neutral.gif
tagasi üles
A-Circus.
Kreisi kasutaja
A-Circus.

sõnum 20.01.2004 20:22:54 vasta tsitaadiga

Zharp võrdleb P100´ga Radeon9800XT ja GF2-MX400, kuna tulemused testides on võrdsed, siis sellest järeldub et GF on 15x madalama hinna juures sama jõudlusega mis Radeon XT.
----Protsessori testides tahetakse ikka näidata protsessori võimekust, mittew GPU oma. Ja kui sind huvitab siis on neil samadel saitidel ka videokaartide testid olemas... thumbs_up.gif
Kommentaarid: 50 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 48
tagasi üles
ZHarp
Kreisi kasutaja

sõnum 20.01.2004 23:56:17 vasta tsitaadiga

A-Circus. kirjutas:
Zharp võrdleb P100´ga Radeon9800XT ja GF2-MX400, kuna tulemused testides on võrdsed, siis sellest järeldub et GF on 15x madalama hinna juures sama jõudlusega mis Radeon XT.
----Protsessori testides tahetakse ikka näidata protsessori võimekust, mittew GPU oma. Ja kui sind huvitab siis on neil samadel saitidel ka videokaartide testid olemas... thumbs_up.gif

On jah? ...ja mina otsisin veel mööda neti videokaardi ülevaateid taga icon_razz1.gif Kas GeForce 2 on hea kaart? icon_razz1.gif

Seleta mulle nüüd ära millist informatsiooni saad sa mängutestidest resolutsioonil 640x480 @ 16 bit? Need on mängutestid ja peaksid kajastama jõudlust mängudes. Kui sulle meeldib Quake III mängida nimetatud resolutsioonil siis on see su eralõbu, enamus kasutab aga kõrgemaid. GPU jääb piirama? No vägahea siis saabki lugeja teada et kui tal näit Radeon 9800XT juba olemas siis saab ta 2500+ pealt 3000+ peale üle minnes selles ja selles mängus arvu X kuni arvu Y kaadreid sekundis juurde ...+ uut protsessorit pole võibolla üldsegi vaja hetkel thumbs_up.gif

Protsessori jõudluse mõõtmiseks teistes valdkondades on olemas eraldi audio-, video- ja sünteetilised testid.
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 21.01.2004 01:04:59 vasta tsitaadiga

erick kirjutas:
Mulle hakkab vaikselt närvidele käima see, kuidas kõik Tom's Hardware Site'i maha teevad :evil:
See on üks vanimaid (võimalik et vanim siiani säilinud) riistvarasait, ja võite kohe täitsa kindlad olla, et nad ei tee seal mingeid
njuubidele iseloomulikke vigu...

Ma ei viitsi praegu artiklites sorama hakata, et näiteid tuua, aga riistvara reviewmine ei tule neil eriti hästi välja. Kui näiteid taha otsi aceshardware foorumitest kommentaare nendele review'dele. Seal vähemalt oli päris tihti mürgiseid märkuseid tobedatele vigadele.

Peale selle toms hardware'i egomaniakaalne stiil ei istu mulle kohe üldse.
erick kirjutas:

ja mis puudutab 640x480 reso kasutamist, siis DAAAAAAAAA - esiteks annab see kõige enam aimu prose võimete kohta (sest kõrgemate ja bitisügavamte resode puhul hakkab videokaart tublisti rohkem rolli mängima)

Kas sõna irrelevantne on tuttav? Prose võimetest saab aimu ka siis kui lihtsalt teha maatrikskorrutisi terve hunnik. Aga mitte ükski kasutaja ei osta prosat sellejaoks, et tohutuid maatrikseid sellega hekseldada. (Vähemalt mitte peale teadlaste)
Prosasid tuleb testida reaalsete programmidega reaalsete kasutusskeemidega. Peaaegu keegi kahjuks ei mängi 640 resoga.
Teine probleem on sadadesse ulatuvad kaadrisagedused. Andke andeks, aga kui üks prosa saab mängus 200fps'i ja teine 400fps'i, siis selle mängu jaoks on tegu täiesti võrdselt heade prosadega.
erick kirjutas:

ja teiseks kuidas sa paned üles 1600x1200 resol GeForcega tehtud teste, tuleb külastaja ja vaatab, et vot kus on skoor, muretseme endale kah. Ja siis kui ost tehtud tuleb välja, et ATI 9800XT-ga oleks veel rohkem (st näit 10-20-30 kaadrit) saanud... või vastupidi, ja klient on pahane, et ma loen prosearvustust, miks te te ei ütle, et tulemustel on nii suur vahe sees erinevate videokaartidega... ja siit järeldubki, et reso tuleb madalal hoida, et erinevused eri kaartide vahel prose perfoormantsit ei varjutaks.

See on üks asi, mida väga vähesed arvustajad teevad. Iga benchmarki juures tuleks kindlaks teha, mis on prosa taga kinni, mis video taga.
erick kirjutas:

Ja muide, kui üldse midagi, siis Tom on alati pigem AMD poole hoidnud... neile, kes seda ei taba, pole öelda midagi muud, kui et lugege seda saiti 5 aastat nagu mina ja siis mõistate...

Ma olen seda saiti kuskil 97 aastast saati lugenud muideks. Viimasel ajal kahjuks mitte, kuna ei ole aega ja need artiklid sisuliselt ei paku eriti midagi.
erick kirjutas:

Postskriptumina lisan veel, et üldiselt on Tomi artiklid huvitavad ja olulised... Võtke kasvõi VGA Charts (suure hulga vanade ja uute videokaartide testid koos samadel süsteemidel, väga ülevaatlik) või siis 65 prose test alustades 100MHzistega kuni 3066MHzni välja...

Inglise keeles on selle kohta hea väljend: Useless Trivia. Huvitav võibolla natukene. Oluline mitte vähimalgi määral.
erick kirjutas:
kas teie näiteks teadsite, et Pentium 100 suudab Win XP-d täiesti talutavalt jooksutada, kui tal on 512MB rammi ja korralik videokaart?

Ei ole proovinud, aga ei näe ka mingit põhjust, miks ei peaks. WinXP's ei ole midagi otseselt prosamahukat.

PS: loe www.aceshardware.com viimast ülevaadet. Kui sellises stiilis tehtaks ülevaadet Toms hardware resurssidega oleks midagi vägagi praktilist valmis.
tagasi üles
Le Inc
HV Guru
Le Inc

sõnum 21.01.2004 09:40:36 vasta tsitaadiga

ZHarp kirjutas:
to: Le Inc
AMD reiting oli kuni XP 2000+ igati omal kohal, pärast seda vedas asi viltu. Võtame näit suvalised testid http://www.tomshardware.com/cpu/20030623/p4_3200-08.html ...siit jääb rohkem mulje et Athlon XP 3000+ on tavalise 2,5 GHz Northwood'ga ühel tasemel icon_razz1.gif K8 protsessorite puhul asi jälle kombes!

Kui vaadata UT2003 (mis jah on AMD pärusmaa) http://www6.tomshardware.com/cpu/20030217/cpu_charts-24.html
siis 533 FSB P4 on enam-vähem samal tasemel, isegi kehvem kui 266 FSB AMD. Siin ja veelokord siin mis käärid vahele
lõikas ...
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
erick
HV Guru
erick

sõnum 21.01.2004 20:04:29 vasta tsitaadiga

to: stepzter

Mõned su kommentaarid olid asjakohased, teiste üle võiks vaielda, aga siis läheks asi juba võitlustandri poole icon_biggrin.gif

Aga USELESS TRIVIA koha pealt... VGA Charts ei ole kindlasti useless trivia - alumise otsa kaardid on Eestis vähemalt suuremal osal rahvast... niiet vägagai oluline info nii uue kaardi kui võimsama prose soetamise seisukohast... samuti on veel palju inimesi, kes ostavad vanemaid arvuteid vähemoluliste ülesannete täitmiseks... siis on tähtis teada, kuidas näit PIII 450 3d renderdab icon_wink.gif aga tõsiselt, see on oluline info.
tagasi üles
Beanladen
HV kasutaja
Beanladen

sõnum 22.01.2004 15:30:50 vasta tsitaadiga

link :: 3000+ koondtabel

Äkki sobib see ka siia.

Piipz
HV veteran
Piipz

sõnum 26.02.2004 16:54:23 vasta tsitaadiga

mind huvitaks, kui kõva lärmi teeb Athlon 64 3200+ inbox cooler. tahan küll osta zalman cnps7000 cu aga esialgu pean inboxiga läbi ajama. on kellelgi aimu?
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
Arvo Cobrietti
HV Guru
Arvo Cobrietti

sõnum 26.02.2004 17:51:33 vasta tsitaadiga

pidavat erinevalt eelkäijast päris vaikne vaikne olema.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 37
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 26.02.2004 18:15:38 vasta tsitaadiga

Tasub hankida cooler, mis oskab enda ventika kiirust ise juhtida. Cool-n-quiet(tm) funktsionaalsus on üsna abiks.
tagasi üles
Piipz
HV veteran
Piipz

sõnum 26.02.2004 19:47:45 vasta tsitaadiga

einoh kuu või kaks pean vastu pidama selle cooleriga (arvutiostust tulenevaid haavu lakkuma) hihi
tagasi üles
Piipz
HV veteran
Piipz

sõnum 26.02.2004 19:49:58 vasta tsitaadiga

eelkäijast ehk siis athlon xp-st?
tagasi üles
epohh
HV vaatleja

sõnum 27.02.2004 09:12:47 vasta tsitaadiga

a64 ja p4 testid erinevate videokaartidega 1024 ja up resode juures
http://www.digit-life.com/articles2/digest3d/index.html
testides kus piduriks video, võidab ikkagi a64
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Athlon 64 3400+ (2200MHz) VS Pentium 4 3,2GHz review mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.