Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
LordVader
Lõuapoolik

|
07.09.2003 18:32:07
|
|
|
mono kirjutas: |
aga olen ise kindlal arvamusel, et juhtub sama, mis võimenditega. lampvõimud asendusid odavama tehnoloogiaga transistorite/pooljuhtidega. rahvas oli rõõmus, et uus tehnolooogia jne. Aga kontserditel on poooljuhtidega võimendi kasutamine ju absoluutne dzõuk. profid kasutavad ikka lampe. |
Ka lampvoimud pole kuhugi kadunud ja eraisikutest saavad neid endale lubada yksnes paksu
rahakotiga isendid.
Stsenaarium on lihtne:
1) inimesed muutuvad pealiskaudsemateks ja seetottu tekib firmadel kasumiga raskusi.
2) tehnilisi uuendusi otsitakse eeskatt lahtudes odavast tootmisest.
3) odavat tehnoloogiat reklaamitakse kui "uut tehnoloogiat" mis on kvaliteetsem.
4) varasem tehnoloogia suundub yle peamiselt profitoostuse tarbeks
5) varasema tehnoloogia hindu tostetakse
6) lopuks tuuakse valja reaalselt "uus tehnoloogia" mille hinna-kvaliteedi suhe ei kannata
vordlust varasema tehnoloogia omaga siis kui selle hind oli veel madal.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
6 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Computer Doctor
HV kasutaja
|
07.09.2003 18:55:48
|
|
|
Seda peaks ysna huvitav vaadata olema, et mis LCD-ekraanidest edasi saab. Paarkümmend aastat tagasi üritati TV-turgu kätte saada, ei saadud. A 10 aastat tagasi prooviti monide turgu "vallutada", ei õnnestunud 8) Nüüd siis 3-s suurem "tulemine", ehk peagi näeb kuhumaani jõutakse
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
07.09.2003 19:39:06
|
|
|
väga õige. sõda on läbi ajaloo see asi mis midagi edasi viib.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
carramba
läburaator

|
07.09.2003 21:08:34
|
|
|
CRT vaevalt niipea kaob
odavam toota->ja palju turge siiski lahti-kollased ja mustad
varsti müügil ka rariteedid->kineskoobiga läpparid
_________________ he came,he got banned,he logged out - R.I.P |
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
07.09.2003 22:11:08
|
|
|
margus1000 kirjutas: |
kui sa lugesid, kas sa ise kerget iroonianooti tähele ei pannud? praegused LCD-d on ikka parajad käkid, oleme ausad. tehnoloogia müüb nii hästi et arengut erilist ju enam pole.
|
Huvitav, kas sa oled ise üldse LCD'd näinud või on sul tõsised kotkasilmad? Kõik inimesed kellega ma rääkinud olen, ei leia vedelkristall ekraanides midagi halba.
16ms on praegu see viimane sõna, aga kui afterglow on nagu enam-vähem siis ghosting ja flickering seda hullemini möllavad. |
Mis puutuvad ghosting ja flickering response time'i? Need puhta analoogkõrvalnähud, mis juba põhimõtteliselt ei esine LCD'del.
response time kilatakse kõrgeks, aga seda mustalt valgele liikumise kohta, jura, üks LCD kus RT on hallist hallini? pole. LCD on kontoritööriist kus monitori pildi kvaliteet on KÕIGE viimasel kohal ja muidugi kodukasutajale, kes vaatab rohkem monitori välimust kui pilti selle sees. CRT ei kao gameri ja graafika/videotöötluse profi töölaualt niikaua kui ei toimu tehnoloogilist arengut ja ei toodeta üks korralik paneel mis probleemideta ka liikuvat või head geomeeriat vajavat pilti suudab näidata. loomulikult oleks hea LCD aga seda head LCD-d ei ole siiani veel valmis tehtud ja võib olla ei tehta ka sest sitta saab samuti müüa nagu need numbrid seal näitasid.
|
LCD on ideaalselt terava pildiga, ideaalse geomeetriaga, pilt ei värele, varjud puuduvad, värvid on enamustele inimestele eristamatud kinsekoobiga kuvarist, järelhelendust on üsna keeruline märgata, monitor võtab vähe ruumi elektrit ja on elegantne. Ma just väga ei imesta, et nad nii hästi müüvad. See, et mõned inimesed virisevad LCD'de üle on põhjustatud üldiselt, kas tõesti kõrgendatud nõudmistest (väga väike vähemus) või faktist, et ei ole raha, et LCD'd osta. Ma leian, et LCD kuvaridd on väga head ja kasutaks ise ka, kui 1600x1200 resoga LCD'sid saaks mõistliku hinna eest. (Ise kasutan praegu 21" Dell P1110 molu ja sekundaarse monitorina 19" Viewsonicut ja ilma selle ekraanipinnata ei saaks hakkama)
ja siin nagu tundubki et LCD kui selline on ainult mingi selline vaheetapp sest tehnoloogia EI SOBI monitori tootmiseks. see et toota hea monitor LCD-st on võrreldav nagu soov sisepõlemismootori abil valguse kiirus saavutada. LCD on odav ja see aitab vist mõnd aega tal pinnal püsida, kuid pikemas perspektiivis jääb ta vist ikka rohkem telefoniekraaniks (kus ta täiesti ilusti ju ka hakkama saab). |
Ot seleta nüüd ära, miks vedelkristall tehnoloogia ei sobi? Füüsikaliselt ei ole mingit põhjust, miks vedelkristallid ei võiks saavutada piisavalt kiiret reaktsiooniaega, või miks värvid peaksid kehvemad olema.
mulle näiteks pakub praegu palju rohkem OLED (organic light-emitting) huvi. seal ei ole nagu reageerimisajaga probleeme, sest ekraani ei panda helendama vaid ekraan ise toodab valgust ja kustub kui kütet pole, seega pole PÕHIMÕTTELIST vajakajäämist. |
Nüüd oled sa omadega segaduses. Vedelkristalli just ei pandagi helendama, vaid ta laseb valgust läbi, OLED'id toodavad ise valgust ja seega helendavad. See ei ole põhimõtteline vajakkajäämine, vaid lahenduse omapära. Ereda valguse käes on palju kasulikum muuta materjali peegelduvust, kui üritada olemasolevat valgust üle trumbata. Tavaekraanide jaoks oleks muidugi OLED sisuliselt parem, aga kahjuks ei ole see tehnoloogia veel valmis LCD on masstootmises ja suht hea kvaliteediga.
vanade tehnoloogiate arendamine on mõttekas kuni see midagi sisse toob, aga uued tehnoloogiad on need mis edasi asja viivad, nii paistab see tänane elu olevat. ma kardan et LCD-d ei lähe paremaks, ainult odavamaks lähevad ja sellega võivad nad ta tavakasutaja laualt minema pühkida. kvaliteetsest LCD-st vaevalt kunagi rääkida saab, alternatiiviks saab vist mingi muu tehnoloogia, olgu see siis plasma või OLED või miski muu. |
Kindlasti ei ole LCD ideaalne tehnoloogia, aga praeguses seisus on ta CRT järel parima hinna/kvaliteedi suhtega ja arvatavasti on seda veel pikemat aega.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
LordVader
Lõuapoolik

|
07.09.2003 22:16:34
|
|
|
stepzter kirjutas: |
Huvitav, kas sa oled ise üldse LCD'd näinud või on sul tõsised kotkasilmad? Kõik inimesed kellega ma rääkinud olen, ei leia vedelkristall ekraanides midagi halba.
|
Ara siis suhtle nagemispuudega inimestega.
See, et mõned inimesed virisevad LCD'de üle on põhjustatud üldiselt, kas tõesti kõrgendatud nõudmistest (väga väike vähemus)
|
Ok, unustasin et me siin koik oleme vaga vaikeste noudmistega vaga vaikesed inimesed.
viimati muutis LordVader 07.09.2003 22:31:08, muudetud 1 kord |
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
07.09.2003 22:21:45
|
|
|
Computer Doctor kirjutas: |
Seda peaks ysna huvitav vaadata olema, et mis LCD-ekraanidest edasi saab. Paarkümmend aastat tagasi üritati TV-turgu kätte saada, ei saadud. A 10 aastat tagasi prooviti monide turgu "vallutada", ei õnnestunud 8) Nüüd siis 3-s suurem "tulemine", ehk peagi näeb kuhumaani jõutakse :roll: |
LCD tootjatel on plaanis 30" LCD televisioonid 2000$ hinnapiirist allapoole saada aastal 2004 ja aastal 2006 42".
http://www.eetimes.com/at/lae/news/OEG20030428S0043
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Computer Doctor
HV kasutaja
|
07.09.2003 22:22:02
|
|
|
to stepzter:
Profitööde juures on küll üks proble, millest LCD-ekraanid vist et kunagi üle ei saa - n-ö "juuspeensus" s.t. kui peent joont on veel võialik kuvada. Midagi pole teha - transi või dioodi füüsiline suurus jääb igatahes mitmeid kordi suuremaks kui kõige peenemaks fokusseeritav kiir/punkt. Aga see mängib tõesti ainult rolli teatud spetsiaalsete profitööde korral, mujal mitte.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
07.09.2003 22:30:20
|
|
|
Uh, ma juba mõtlesin, et mina ainuke imelik kui arvan, et LCD on paljudel juhtudel parem kui CRT... siin mõni ikka tambid nii maa sisse asja, et jube...
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
07.09.2003 22:33:51
|
|
|
LordVader kirjutas: |
:lol: :lol: :lol: Ara siis suhtle nagemispuudega inimestega. |
Ja inimesed, kes on transistorvõimuga rahul on tõsise kuulmispuudega?
Ning kui juhtutakse CD'd vinüülile eelistama on tegu täielikult kurdi inimesega?
Vabandust väga, aga LCD'd, kuigi oma puudujääkidega, on siiski praeguseks juba täiesti võrdväärse pildikvaliteediga kineskoopidele, kui arvutit ei kasutada töödeks, kus oleks tähtis minimaalne järelhelendus või ideaalne värvitaastus. Kui tegu ei ole tõsise mänguriga või disaineriga ei panda neid vigasid üldjuhul tähele. Üldjuhul on kineskoopide vead palju häirivamad.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
07.09.2003 22:36:38
|
|
|
Computer Doctor kirjutas: |
to stepzter:
Profitööde juures on küll üks proble, millest LCD-ekraanid vist et kunagi üle ei saa - n-ö "juuspeensus" s.t. kui peent joont on veel võialik kuvada. Midagi pole teha - transi või dioodi füüsiline suurus jääb igatahes mitmeid kordi suuremaks kui kõige peenemaks fokusseeritav kiir/punkt. Aga see mängib tõesti ainult rolli teatud spetsiaalsete profitööde korral, mujal mitte. (b) (y) |
Muideks kineka puhul ei fokuseerita kiirt kunagi väiksemaks, kui vertikaalne resolutsioon, mis on piiratud horisontaalse värskendussagedusega ning horisontaalset resolutsiooni piirab arvuti puhul ekraanipuhvri resolutsioon, millest täpsemalt pilti ei edastata.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
LordVader
Lõuapoolik

|
07.09.2003 22:43:07
|
|
|
Ara siis suhtle nagemispuudega inimestega. |
Ja inimesed, kes on transistorvõimuga rahul on tõsise kuulmispuudega?
Ning kui juhtutakse CD'd vinüülile eelistama on tegu täielikult kurdi inimesega?
|
Jah, nii see on ja kui ei usu, siis kysi lihtsalt kelleltki kes on saanud muusikalist haridust
ja oskab kuulata.
Aga noh, vooras mure, ansambel "Kuldne Trio" kolab toesti sama moodi ja nagemis-kuulmis
puudega inimesi arvestan ja aktsepteerin ma taiesti lugupidavalt. Vabandan siinkohal siiralt.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Computer Doctor
HV kasutaja
|
07.09.2003 22:43:29
|
|
|
Tegelikult mängib oma rolli see, millise moniga silmad on harjunud silmalihaseid pingutama, silmavaadet, fookust reguleerima. Ja et see nii on, tunnen täiesti oma silmadega - üleminekul LCD-le tuleb silmad "täiesti uuesti sisse töötada (ära harjutada).
Ja tekib veel üks "kulutus" - mõistlik oleks kodune TV-kast asendada LCD-mudeliga, vastasel juhul saavad silmad igal juhul topeltpingutuse, ain,t et kas sellel mõtet on
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
07.09.2003 22:44:59
|
|
|
Cobra[EST] kirjutas: |
Tehku nad LCD reageerimisaeg sarnaseks CRT omaga ja saagu lahti neist jälgedest ja seda mõistliku hinna juures. Siis räägime CRT väljasuremisest... |
Muideks 100Hz sageduse juures on must-valge-must tsükkel CRT'l 20ms.
Kahjuks ei ole elu ühe arvuga väljendatav.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
07.09.2003 22:51:08
|
|
|
Jah, nii see on ja kui ei usu, siis kysi lihtsalt kelleltki kes on saanud muusikalist haridust
ja oskab kuulata.
Aga noh, vooras mure, ansambel "Kuldne Trio" kolab toesti sama moodi ja nagemis-kuulmis
puudega inimesi arvestan ja aktsepteerin ma taiesti lugupidavalt. Vabandan siinkohal siiralt. |
Muusikaline haridus ei puutu siinjuures asjasse vaid kuulamisoskus. Lampvõimendi paremus on minu kogemuse järgi puhtalt subjektiivne ja on palju inimesi, kes oskavad kuulata ja eelistavad transse. Ma ei räägi siinjuures kahetuhande kroonistest megabass keskustest vaid korralikust tehnikast. Minu isiklik eelistus on muideks lampvõimud ja ma oskan kuulata, milles seal vahe on. Samas ma tean, et 99% inimestest ei tee kehval ja heal helil vahet ja ei peagi tegema. Samamoodi on osa inimesi pääsenud sellest haigusest, et paneks tähele, et värvid ei ole ideaalsed ja vaevumärgatav järelhelendus on. Ma ei leia, et see tähistaks mingisugust kuulmis/nägemispuuet vaid pigem inimlooma kohanemisvõimet ja oskust vigadest mööda vaadata.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
07.09.2003 22:53:08
|
|
|
tjah stepzter, ehk on siin paljus tähtis ka see mida ekraanilt nõutakse. mulle meeldib UT2003 ja actionfilmid, seepärast vist ka minu suhtumine LCD-sse. nimelt LCD-d ei arene, kuna neid saab ka niisama müüa ja hinnad lähevad aina odavamaks. ma ei tea kas sa oled kunagi mingit kiiret FPS-i mänginud? juhul kui see sind ei huvita, siis loomulikult saan ma aru miks sa LCD-d pooldad. minu jaoks ei ole tähtis palju ta ruumi võtab või milline välja näeb, kui ta suudab küllalt kiiret pilti moonutusteta ja anomaaliateta näidata siis oleks ka mina LCD poolt. kahjuks ta ei suuda, ghosting ja flickering on LCD-del olemas (nähtavasti saaks tehnoloogiat täiustada, aga seda ei tehta) ja ehk on mul tõesti kotkasilmad, kuid pole mina näinud veel ühtki LCD mis oleks võrreldav keskmiselt hea ja keskmise hinnaga CRT-ga. isegi kiire Hitachi (174) "määris" pilti kui UT-s kõrgemalt kohalt alla hüppasid või jooksu pealt ümber pöörasid. seega kellele mis, kui soov ruumi kokku hoida, laua peal ilusat asja näha ning netti browsida siis ON lcd parim valik. enamus vajab vist siiski rohkemat. doom3 on tulemas ja hl2 ja igasugu muud asjad.....
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
07.09.2003 22:57:29
|
|
|
Tehku nad LCD reageerimisaeg sarnaseks CRT omaga ja saagu lahti neist jälgedest ja seda mõistliku hinna juures. Siis räägime CRT väljasuremisest... |
Kahjuks ei ole elu ühe arvuga väljendatav. |
Kust selline info pärit? See peaks silmaga nähtav olema ? kaasaegse CRT rise ja fall kokku on alla 1ms-i ja seda resolutsioonist sõltumata kui ma ei eksi. kui sa natuke mõtled siis saad vast aru et ainus viivitus tekib kiire liikumisest.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Xender
Kreisi kasutaja
|
07.09.2003 22:57:50
|
|
|
No ,kui ma uut monitori ostsin ,nii umbes pool aastat tagasi vaatasin läbi enamus LCD kui CRT monitorid mida eestis pakuti . Valik langes Viewsonic CRT P70File ,kuigi ma olin alguses üsna kindel ,et ostan mõne tuusa välimusega LCD monitori. Pildi kvaliteet kallimatel mudelitel polnudgi kõige hullem ,ning windows paistis üsna ilus. Kuid kui vaatasin mõnda mängu nende peal ,pidi asjast loobuda ,sest tekkis tunne nagu mängiks Doom III Gf2 mxi peal ,nimelt pilt tõmbles üsna hullult ja tänu sellele sai valitud kvaliteetne CRT monitor. Enne kui nad seda probleemi ei lahenda ,(kui ka kehva valgustuse oma) siis ma küll ei kavatse LCD monitoride peale kolida. Nagu varem ,üks tüüp ütles ,siis see probleem on tehniliselt lahendamatu ,seega jääb midagi uut ja huvitavat ootama.
|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
07.09.2003 23:05:51
|
|
|
Tõepoolest nõus, et FPS juures ei ole LCD kõige parem valik. Ma lihtsalt mainin, et enamus arvutikasutajaid ei ole mängurid ja päris paljud mängurid on nõus LCD puudujääke aktsepteerima plusse vaadates.
Ghosting ja flickering kohta... Mida sa nende all mõtled? Mina saan aru niimoodi:
ghosting - teravatel kontrastidel on varjud. Tegu puhtalt analoogefektiga, kus signaal hakkab "helisema" kõrgete sageduste peale. Kui kasutada digitaalkaablit on kogu signaalikulg digitaalne ja seda effekti ei esine.
Flickering - pildi värelemine kuna fosfoore ergastatakse iga natukese aja tagant.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
07.09.2003 23:10:26
|
|
|
Kahjuks ei ole elu ühe arvuga väljendatav. |
Kust selline info pärit? See peaks silmaga nähtav olema ? kaasaegse CRT rise ja fall kokku on alla 1ms-i ja seda resolutsioonist sõltumata kui ma ei eksi. kui sa natuke mõtled siis saad vast aru et ainus viivitus tekib kiire liikumisest. |
Jep, ja saja hertsi puhul jõuab kiir samasse punkti tagasi iga 1/100 s = 10ms tagant, 10ms, et pilt valgeks läheks, 10ms, et pilt mustaks läheks.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Computer Doctor
HV kasutaja
|
07.09.2003 23:11:22
|
|
|
Tegelt on see lahendus olemas, ainult et tahaks näha seda "paksu rahakoti omanikku", kes on taolist - plasmaekraanist mitu x kõrgemat hinda välja käima! Kunagi superimefirma Sony meisterdas ühe sellise ning siiani vaikib, et palju maksma läks. "Kurjad konkurendid" väidavad tänini, et veel paar 2-3 taolist ekraani oleks "Sony-le" täielikult "vee peale tõmmanud"
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 842 loe/lisa |
   |
636 |
|
tagasi üles |
|
 |
Arvo Cobrietti
HV Guru

|
07.09.2003 23:30:39
|
|
|
selle ghosting/flickering ei pruugi olla üldse moni viga. näiteks omal nina vastu ekraani hetkel sellises kombinatsioonis: samsung172B+sis651 ja sellel vidokaardil on loomupärased videokaardi poolt tekitatud varjundid tähtede ja muude servade juures, olen proovinud nii CRT kui ka LCD. ja pildi kerge võbelemine oli kaardiga powercolor rad7000 ja siin oli ka sama viga mõlema ekraani juures, ilmselt videol mõnigad odavad komponendid ei olnud tasemel.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
07.09.2003 23:33:09
|
|
|
no ja siin jõuamegi ikka välja selle juurde et CRT on teatud puhkudel parem. kõik ei ole mängurid kuid UT2003 müüs avanädalal 17 miljonit koopiat ainuüksi USAs, kodukasutuses jääb monitori ülesandeks tahes tahtmata mängimine ja ka muu liikuva pildi vaatamine, filmid toovad samuti LCD puudused esile. muide digitimesis oli jutt miks vedelkristall ei sobi, nimelt kaasneb selle näitajate CRT-ga kasvõi poole võrra lähendamiseks tootmiskulude selline kasv et paneeli oleks täiesti mõttetu toota isegi proffide jaoks. keegi lihtsalt ei osta ka profikasutuseks monitori mis kalleimast crt profimonitorist suurusjärgus 60-70x kallim on. selline oli auo optronics-i hinnang ja need sellid ütlesid ka et kuni midagi uut välja ei nuputata, käib vana 16ms-i küll, ainus asi et tulevad suuremad paneelid, 19 ja 21 tolli. muide kui huvi on siis pane küsitlus üles, palju on seda rahvast kes soovivad neidsamu doom 3, ja hl2 ja stalkerit ja far cry-d ja ut2004 hea pildiga taguda. ma kardan et suht arvestatav punt tuleb kokku ja kuna sa paistad asja jagavat, siis peaksid ehk ka välja ütlema et nende mängude jaoks ei ole LCD hea valik. korralik CRT teeb ära sama töö mis LCD ja peale ka, seega kodukasutuses KUI vaja universaalset monitori ei saa LCD CRT-le vastu. ehk tulevikus, aga sinna on vist aega ja mitte vähe
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
07.09.2003 23:35:31
|
|
|
filmid toovad samuti LCD puudused esile. |
Seda oled sa nüüd siin paar korda maininud, millised puudused need on? Pole ise täheldanud.
|
|
Kommentaarid: 842 loe/lisa |
   |
636 |
|
tagasi üles |
|