Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  www.digilugu.ee märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 29.10.2010 10:10:20 vasta tsitaadiga

Jajah. Aga meditsiiniasutuse infosüsteem baseerub ikka vana hea paberist kaardi peal, siis ei edastata sealt midagi. Vähemalt PERHis mängina ma iga kord maastikumängu, millise arsti kabinetist ma seekord oma kaardi kätte saan. Olen sunnitud pidevalt 4 arstiga vaheldumisi suhtlema. Perearsti infosüsteemiga sama seis.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
dud66
HV veteran
dud66

sõnum 01.11.2010 09:04:06 vasta tsitaadiga

Minu kohta seal ka täielikult andmed puudusid icon_evil.gif
ivokas
HV veteran
ivokas

sõnum 15.11.2010 11:19:45 vasta tsitaadiga

Ei tea kas oli siinsest hädaldamisest abi, igatahes nüüd oma andmeid näen. Ainult viimasest lõikusest pole sõnagi, aga see mõistetav: 5 päeva alles möödas ja tõenäoliselt pole raviarst lihtsalt infot sisestada jõudnud.
tagasi üles
Metsjeesus
HV Guru
Metsjeesus

sõnum 15.11.2010 15:06:58 vasta tsitaadiga

Enamus ei sisestagi. Targematki teha, kui veel kõigele lisaks sinna neid kirja panna. Ideaalis võiks ülle olla mõni spets inimene selle jaoks, kes seda massi bittideks ja baitideks saeb.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Draqula
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.11.2010 09:52:57 vasta tsitaadiga

Metsjeesus kirjutas:
Enamus ei sisestagi. Targematki teha, kui veel kõigele lisaks sinna neid kirja panna. Ideaalis võiks ülle olla mõni spets inimene selle jaoks, kes seda massi bittideks ja baitideks saeb.

Arst peab oma tööd dokumenteerima nagu iga teine spetsialist. TIS'i ehk Tervise Infosüsteemi andmete saatmiseks ei pea ta tegema eraldi liigutusi (vähemalt norm infosüsteemiga haiglas). Täidab tavapäraseid dokumente ning infosüsteem ise edastab kokkulepitud osa sellest TIS'i.

Miks see vajalik on? Selleks, et me kõik saaksime paremat ravi ja oleks võimalik raha kokku hoida.
- Kui patsient viiakse ühest haiglast teise üle, siis on teise haigla arstil võimalik kiirelt tutvuda eelmises haiglas tehtuga. Eriti puudutab see organismi jaoks koormavaid ja rahaliselt kulukaid uuringuid, mida sellisel juhul poleks vaja alati korrata.
- Kui arst on patsiendi kohta kirja pannud allergia esinemise, siis juhul kui sind teadvusetult kiirabisse viiakse on neil arstidel sinu allergiate info ees. Tean isiklikult inimest, kes on oma sugulase kaotanud, kuna kiirabil polnud infot ravimiallergia vastu, mis tegelikult varasemast teada oli.
- Arstil on võimalik tutvuda eelnevate haiguslugudega ning muude uuringutega mis sulle on tehtud - nii saab leida parima võimaliku ravi sest keskmine inimene peast kõiki uuringutulemusi ning diagnoose ei mäleta.

Paranoikute rahustuseks - kesksüsteemis logitakse kõik infopäringud ning patsiendil on võimalik oma andmetele ligipääs keelata. Paber samas kannatab kõike - ka autoriseerimata inimeste poolt ülevaatamist, ilma et sellest märk maha jääks.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 16.11.2010 10:04:36 vasta tsitaadiga

Arstid dokumenteerivad kõike nii ehk nii. Kaarti kirjutatakse ikka. Õnnetus on selles, et tuleb topelttööd teha. Perearstil on 10-20 min patsiendi peale. See teeb vastuvõtu kohta 20 patsienti, 20 inimest ei suuda niisama lihtsalt meeles pidada, ehk siis tuleb kaarte täita ka vastuvõtu ajal. Topelttöö võtab olulist konsultatsiooniaega ära.
tagasi üles
ivokas
HV veteran
ivokas

sõnum 16.11.2010 10:39:30 vasta tsitaadiga

sukelduja, perearst ei tee oma tööd üksi. Tal on abiks pereõde ja mõningatel juhtudel ka abiarst.
edit: kui see digilukku info edastamine toimiks 100%, siis ma ei peaks praegu ootama pabereid, mis mulle haiglast lubati postiga järgi saata. Nende paberite hulgas pidid muuseas olema ka juhendid füsioterapeudile, et viimane saaks taastusravi kuuriga edasi minna.

tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 16.11.2010 10:55:43 vasta tsitaadiga

ivokas kirjutas:
sukelduja, perearst ei tee oma tööd üksi. Tal on abiks pereõde ja mõningatel juhtudel ka abiarst.
edit: kui see digilukku info edastamine toimiks 100%, siis ma ei peaks praegu ootama pabereid, mis mulle haiglast lubati postiga järgi saata. Nende paberite hulgas pidid muuseas olema ka juhendid füsioterapeudile, et viimane saaks taastusravi kuuriga edasi minna.

See on tühiasi minu näitega võrreldes - 4 staadiumis vähk, diagnoosi ei ole , iga päev organikahjustused suurenevad ja histoloogilised proovid ei liigu ITKH-st PERHi ja saavad lõpuks kaduma. Tuleb võtta uued neid töödelda ja analüüsida, selle 2 nädala peale mis selleks kulus olid patsiendi maks ja kõhunääre olulised kahjustused saanud.

Aga jah topelttööst võiks loobuda kui süsteem töötaks, aga nagu ikka ei vastuta keegi millegi eest.
tagasi üles
Metsjeesus
HV Guru
Metsjeesus

sõnum 16.11.2010 11:54:12 vasta tsitaadiga

Draqula, arst dokumenteeribki. Antud portaali sissekannete tegemine on tüütu, topelt ja pole kohustuslik.
Süsteem on kaugel veel täiuslikkusest paraku.

dud66
HV veteran
dud66

sõnum 16.11.2010 13:24:12 vasta tsitaadiga

Sisestamine tõesti polnud arstile kohustuslik aga kas mitte andmete edastamine polnud kohustuslik?
Rasmus
HV veteran

sõnum 16.11.2010 18:35:24 vasta tsitaadiga

Meeldiv on tõdeda, et minu raske haiguse haiguslugu on PERH-i arstide poolt vägagi kenasti sisestatud. Samuti on sisestatud uuringud, mis on otseselt seotud raviga. Kahjuks on sisestamata uuringud, mis olid kaudselt vajalikud enne ravi alustamist (röntgen, ehhokardia, ekg jms).

Vähemalt on positiivne see, et kui minuga peaks mingi õnnetus juhtuma, siis on haiguslugu täies mahus saadaval ja see haiguslugu on selles mõistes väga oluline, sest seal on kirjas asju, mis teatud olukordades võivad väga tähtsaks osutuda.

Praegu olen ka kaitsnud ennast sellega, et näiteks levinud kohtades (auto kindalaekas näiteks) ja mujalgi on koopia minu haigusloost ja rahakoti vahele tegin kaardi, kus on kirjas, et mul on väga raske haigus ja esmased kontaktid raviarstidele ja juhendid haigusloo leidmiseks, et see oleks võimalikult kiiresti kättesaadav. Kuna minu perearst ei ole süsteemiga liitunud, siis loomulikult on ka temale koopia minu haigusloost viidud ja see on sealtkaudu vajadusel kättesaadav.

Eks nende süsteemidega olegi nii, et tore on, kui töötavad, aga alati pean ka ise olema tark ja enda eest hoolt kandma, et vajadusel saaksid teised mind aidata.

dvd vader
HV Guru

sõnum 16.11.2010 19:25:05 vasta tsitaadiga

lähen homme haiglasse lõikusele, aga ei ole digiloos mitte ühtegi viidet praegusele haigusloole, et oleks üldse kusagil sellega seotud uuringutel ja arstide juures käinud või et homme lõikus on icon_lol.gif nuta või naera...
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 16.11.2010 21:40:14 vasta tsitaadiga

Praegu naerad, homme nutad.
Kommentaarid: 738 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 557
tagasi üles
harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 18.11.2010 23:45:32 vasta tsitaadiga

dvd vader kirjutas:
lähen homme haiglasse lõikusele, aga ei ole digiloos mitte ühtegi viidet praegusele haigusloole, et oleks üldse kusagil sellega seotud uuringutel ja arstide juures käinud või et homme lõikus on icon_lol.gif nuta või naera...

Mulle tundub, et arstidel on digiloo sees mingi oma digilugu, mis on suurem kui see digilugu, mida meie näeme. Minu perearst vaatab alati internetist minu analüüside tulemusi, rõnrgenipilte jne, mina ise ei näe digiloost mitte midagi, kuigi tegelikult on asjad olemas, ise olen perearsti juures näinud.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 19.11.2010 00:15:50 vasta tsitaadiga

harakas kirjutas:
dvd vader kirjutas:

Mulle tundub, et arstidel on digiloo sees mingi oma digilugu, mis on suurem kui see digilugu, mida meie näeme. Minu perearst vaatab alati internetist minu analüüside tulemusi, rõnrgenipilte jne, mina ise ei näe digiloost mitte midagi, kuigi tegelikult on asjad olemas, ise olen perearsti juures näinud.

Perearstidel on oma perearstiprogramm (põhilisi peaks olema 2 tükki), kus nad saavad oma eraldi infot hoida, millest kõike pole digilukku saadetud.
Lisaks on osadel haiglatel tehtud lepingute alusel ligipääsud perearstidele - perearst saab selle alusel näiteks vaadata haigla infosüsteemist infot oma patsientide kohta.
tagasi üles
Cyberlord
HV Guru

sõnum 19.11.2010 00:16:44 vasta tsitaadiga

Enda kohta ei ole seal midagi kirjas aga oma 3kuuse poja kohta on küll kõik kenasti olemas.
Kommentaarid: 546 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 449
tagasi üles
Equinox
HV veteran
Equinox

sõnum 19.11.2010 14:33:29 vasta tsitaadiga

Tre,

harakas kirjutas:

Hehe icon_smile.gif Nii põhimõtteliselt ongi ehk nagu ma varem ka juba mainisin. Kõik sõltub sellest kas tervishoiuasutuse infosüsteem on liidestunud E-Tervise süsteemiga ning kas ta ka sinna andmeid saadab. Paljudel tervishoiuasutustel on olemas oma medistsiiniinfosüsteem ja need on loomulikult kõik omaette maailmad.

Equ

tagasi üles
delef
HV veteran

sõnum 02.12.2010 13:01:54 e-tervis vasta tsitaadiga

kas sa sellest saad aru, et su süstem ei TOIMI ?

Draqula kirjutas:
Metsjeesus kirjutas:

Arst peab oma tööd dokumenteerima nagu iga teine spetsialist. TIS'i ehk Tervise Infosüsteemi andmete saatmiseks ei pea ta tegema eraldi liigutusi (vähemalt norm infosüsteemiga haiglas). Täidab tavapäraseid dokumente ning infosüsteem ise edastab kokkulepitud osa sellest TIS'i.

Miks see vajalik on? Selleks, et me kõik saaksime paremat ravi ja oleks võimalik raha kokku hoida.
- Kui patsient viiakse ühest haiglast teise üle, siis on teise haigla arstil võimalik kiirelt tutvuda eelmises haiglas tehtuga. Eriti puudutab see organismi jaoks koormavaid ja rahaliselt kulukaid uuringuid, mida sellisel juhul poleks vaja alati korrata.
- Kui arst on patsiendi kohta kirja pannud allergia esinemise, siis juhul kui sind teadvusetult kiirabisse viiakse on neil arstidel sinu allergiate info ees. Tean isiklikult inimest, kes on oma sugulase kaotanud, kuna kiirabil polnud infot ravimiallergia vastu, mis tegelikult varasemast teada oli.
- Arstil on võimalik tutvuda eelnevate haiguslugudega ning muude uuringutega mis sulle on tehtud - nii saab leida parima võimaliku ravi sest keskmine inimene peast kõiki uuringutulemusi ning diagnoose ei mäleta.

Paranoikute rahustuseks - kesksüsteemis logitakse kõik infopäringud ning patsiendil on võimalik oma andmetele ligipääs keelata. Paber samas kannatab kõike - ka autoriseerimata inimeste poolt ülevaatamist, ilma et sellest märk maha jääks.
Kommentaarid: 140 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 123
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 02.12.2010 15:38:30 vasta tsitaadiga

Härra winger on vaevaks võtnud tõsise analüüsi asjast teha.
http://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=248502&start=751#797
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 02.12.2010 17:05:35 Re: e-tervis vasta tsitaadiga

delef kirjutas:
kas sa sellest saad aru, et su süstem ei TOIMI ?

Draqula kirjutas:
Metsjeesus kirjutas:

Esitasid 2 vale väidet:
1) Tegemist ei ole minu süsteemiga, ma pole Eesti riik ega E-Tervis.
2) Süsteemi toimimise osas - süsteem töötab, haiglad kes on liitunud edastavad infot kesksüsteemi ning saavad seda sealt ka pärida.

Tore, et põhjendamatult lahmijad (sa ei esitanud oma väitele ühtegi selgitust ega põhjendust) pole siit foorumist kadunud.
tagasi üles
delef
HV veteran

sõnum 03.12.2010 13:05:56 vasta tsitaadiga

1) Login sisse sinna, Pole andmeid!
PS! Eesti riik sa tõesti pole.
Kommentaarid: 140 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 123
tagasi üles
Metsjeesus
HV Guru
Metsjeesus

sõnum 03.12.2010 13:10:43 vasta tsitaadiga

Draqula, SATÜK on Eesti kõige moodsam/moodsamaid haiglaid. Oled kursis kui paljud digilukku kirjutavad?
Draqula
HV Guru

sõnum 06.12.2010 09:52:36 vasta tsitaadiga

delef, Tegelikult, riik - see olemegi meie icon_smile.gif
Nii on kahjuks, et hetkel kõik asutused ei saada kõiki andmeid, mida nad seaduse järgi saatma peaksid. Osad saadavad, osad ei saada.

Metsjeesus, Kui palju erinevad haiglad andmeid edastavad, selle kohta mul infot pole. Tean, et ITK ja PERH edastavad.
tagasi üles
duplex
Kreisi kasutaja
duplex

sõnum 01.08.2012 13:27:18 vasta tsitaadiga

Paar kuud tagasi sain sisse kuid siis polnud midagi vaadata, arstid ei kanna ju vist asju sinna?

Logisin täna uuesti sisse ja kiri, et "esines tehniline viga". Midagi vaadata ei õnnestu.

Kas sellega tegeleb ka keegi veel või on see projekt maha kantud?
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 63
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 01.08.2012 13:52:09 vasta tsitaadiga

Minuteada digiretsepti ka täna ei saanud, ju siis tõesti on "tehniline viga".
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  www.digilugu.ee mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.