Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Comodo või MSE ? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 15.06.2014 00:05:59 Comodo või MSE ? vasta tsitaadiga

Milline antiviirus neist võiks olla see,mis on parem?
On ehk veel mõni antiviirus,mis oleks arvestatav eelloetule?
Tasuta programmid on mõttes ennekõike.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
chesm6mmi
HV Guru
chesm6mmi

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.06.2014 00:59:55 vasta tsitaadiga

ise päris pikalt kasutand ja teistele paigaldand panda cloud free nimelist asja, sessuhtes mõnus et võtab väga vähe ressurssi ja leidnud ka asju üsna kenasti, ei koorma üldiselt kasutajat liialt küsimustega kah. AVG ja AVASTi free versioonid peaks olema ka üsna arvestatavad, MSE ise on tegelt kõige nutusem, igasugu testides põrub tavaliselt kõvasti..
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 102
tagasi üles
CurJam
HV kasutaja
CurJam

sõnum 15.06.2014 01:17:02 vasta tsitaadiga

Oma kogemuste põhjal soovitan Avast'i.
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 15.06.2014 10:18:16 vasta tsitaadiga

Kui just väga tahtlikult ohtlikke faile alla ei lae, siis MSE täidab ilusasti eesmärgi. Ei võta üldse palju ressurssi ja selline tagasihoidlik taustal uriseja.

AGA minu arust on AVG väga heade tulemustega. Kasutasin seda varasemalt, kuid hakkas närvidele käima, et testimise ajal arvutit üldse kasutada ei andnud.

PS: Nagu eelnevalt mainisin, et kui ohtlike faile alla ei lae, siis MSE ajab asja ära. Sellist "viirust" teha, mis su arvuti katki teeb, on väga lihtne - täiesti legaalsed funktsioonid ning ükski viirusetõrje ei suuda eristada sellist "viirust" tavalisest programmist.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 15.06.2014 11:32:48 vasta tsitaadiga

Leidsin Windows Defenderiga sellise paha asja : TrojanDownloader:ASX/Winmad.AJ
Huvitav on see,et selle oleks pidanud leidma guugeldades see : Microsoft Safety Scanner , aga ei leidnud.
Vähemalt andis selle Troja allalaadija nimi vihje sellele skännerile.
Tean,et nii-mõnigi tuttav kasutab MSE'd ja kiidavad taevani,kuid ma selles väga kindel pole.

Siin on ilmselt näha selgelt midagi.

Marie
HV Guru
Marie

sõnum 15.06.2014 12:25:08 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Tean,et nii-mõnigi tuttav kasutab MSE'd ja kiidavad taevani

Parem ära seda MSE_d kunagi enam kasuta, see on ise paras arvutiviirus mis arvuti kaitsmise asemel hoopis tõrkeid arvuti töös esile kutsub, Comodo on seevastu liiga hea, ise soovitaks Avirat

mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 15.06.2014 12:31:04 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
tsitaat:
Tean,et nii-mõnigi tuttav kasutab MSE'd ja kiidavad taevani

Parem ära seda MSE_d kunagi enam kasuta, see on ise paras arvutiviirus mis arvuti kaitsmise asemel hoopis tõrkeid arvuti töös esile kutsub, Comodo on seevastu liiga hea, ise soovitaks Avirat

Mis mõttes comodo liiga hea on ? icon_smile.gif

LKits
HV Guru
LKits

sõnum 15.06.2014 13:01:29 vasta tsitaadiga

Olen kasutanud MSE-d aastaid ning konflikte too kohe kindlasti ei ole tekitanud. Pigem ongi just küsimuse all see, et kas too ka kasulik on...
Ja kuna pole ka eriline "sitatõmbaja", siis ei muretse "tihendi" kvaliteedi pärast samuti. Täitsa teadlik, mida võib alla tõmmata ja mida mitte icon_biggrin.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 15.06.2014 14:03:47 vasta tsitaadiga

LKits kirjutas:
Olen kasutanud MSE-d aastaid ning konflikte too kohe kindlasti ei ole tekitanud. Pigem ongi just küsimuse all see, et kas too ka kasulik on...
Ja kuna pole ka eriline "sitatõmbaja", siis ei muretse "tihendi" kvaliteedi pärast samuti. Täitsa teadlik, mida võib alla tõmmata ja mida mitte icon_biggrin.gif

OK..
Suur tänu sulle ja teistele beer_yum.gif

Sain infot,mida kõrva taha panna thumbs_up.gif

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 15.06.2014 17:33:39 vasta tsitaadiga

mcjaaxon kirjutas:
LKits kirjutas:

OK..

Ja ei tasu unustada tösiasja, et erinevad viirusetörjed suudavad täita erinevaid turvaülesnadeid ikkagi erinevalt. Ning tabalites esimesed 10-15 on oma vöimekusega enam-vähem ühel pulgal ja eristuvad vaid taustapildi või nime poolest. icon_cool.gif
Ning köige olulisem on, et nii viirusetörje kui ka op.süsteemid omaksid köige uuemaid täiendusi ja turvaukude lappimisi. Sest pole mingit kasu viirusetörjest kui turvaaugu kaudu käiakse masinas edasi tagasi ning mängitakse viirusetörjega peitust.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 15.06.2014 19:07:35 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
mcjaaxon kirjutas:
LKits kirjutas:

OK..

Ja ei tasu unustada tösiasja, et erinevad viirusetörjed suudavad täita erinevaid turvaülesnadeid ikkagi erinevalt. Ning tabalites esimesed 10-15 on oma vöimekusega enam-vähem ühel pulgal ja eristuvad vaid taustapildi või nime poolest. icon_cool.gif
Ning köige olulisem on, et nii viirusetörje kui ka op.süsteemid omaksid köige uuemaid täiendusi ja turvaukude lappimisi. Sest pole mingit kasu viirusetörjest kui turvaaugu kaudu käiakse masinas edasi tagasi ning mängitakse viirusetörjega peitust.

Eks ma püüan hoida pc värskemate uuendustega kursil icon_smile.gif

Marie
HV Guru
Marie

sõnum 15.06.2014 20:25:44 vasta tsitaadiga

mcjaaxon kirjutas:
..... Mis mõttes comodo liiga hea on ? icon_smile.gif

Vaevalt, et sa nii jõhkrat kaitset soovid nagu seda comodo pakub, aga tee proovi siis saad aru.
MSE viguritest saime teada kui XP aeg sai ümber, XP teema lõpus oli sellest pisut juttu ja ei kaitse see MSE suurt midagi, isegi viiruste otsimisel ei leia ta neid viiruseid mida teised viirusetõrjed samast masinast leiavad.

von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 15.06.2014 20:37:56 vasta tsitaadiga

Comodo liivakasti saab välja lülitada.
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 15.06.2014 21:19:26 vasta tsitaadiga

Üks üsna hea lugu AV-de kvaliteedi kohta ja sellest on ka see väga hästi näha kuidas erinevatele op.süsteemidele tehakse siis eraldi teste.
Ja selle lingi jutt käib siis Windows 8.1-st ning ka sellelt lehelt on näha sama mis ka mujalt samamoodi silma on jäänud, et tasuta AV-dest on Windows 8.1 tarbeks hetkel parim töövahend Avira.
Hetkel seepärast, et mönes järgmises tabelis vöib juba konkurent eespool olla. icon_smile.gif

Windows 8.1 virus protection for business, consumer compared
Summary: AV-Test tested 34 antivirus/endpoint protection products on Windows 8.1, comparing their performance from March to April.

http://www.zdnet.com/windows-8-1-virus-protection-for-business-consumer-compared-7000029826/
tagasi üles
iir
HV Guru
iir

sõnum 15.06.2014 21:24:28 vasta tsitaadiga

Ei saa ka aru mis Comodol viga on, mitmes arvutis kasutusel... Vahest on liiga karm, võibolla tõesti dumbuser ei saa miskit asja installitud...
Aga kokkuvõttes ei tasu liiga palju nende peale lootma jääda, isegi kui kontrollid enne ja pärast lahti pakkimist asja üle ja midagi ei leia, võib sealt ikka midagi tulla...

tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 15.06.2014 21:24:43 vasta tsitaadiga

Lisaks veel see, et enamikel tasuta viirusetõrjetel on ~10 arvuti piirang, Comodot pane nii paljudele kui tahad.
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 15.06.2014 22:20:10 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:
Lisaks veel see, et enamikel tasuta viirusetõrjetel on ~10 arvuti piirang, Comodot pane nii paljudele kui tahad.

Kas 10 selles mõttes,et ühes võrgus?

von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 16.06.2014 13:15:40 vasta tsitaadiga

Ühes võrgus või ühes asutuses.
Näitks MSE-d ei tohi riigiasutustes ega haridusasutustes üldse kasutada.

mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 16.06.2014 14:29:39 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:
Ühes võrgus või ühes asutuses.
Näitks MSE-d ei tohi riigiasutustes ega haridusasutustes üldse kasutada.

Pole vast probleemi siis mul,kuna usun,et keegi naabritest mu võrguni ei küündi icon_smile.gif beer_yum.gif

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 17.06.2014 07:58:33 vasta tsitaadiga

Minul on nüüd laual tuttava lauaarvuti kus on uhke ja tore antiviirus sees, kuid sellele lisaks löövad Malwared / Viirused trummi icon_smile.gif ning blokeerivad igasugu tegevusi, kaasa arvatud programmide installeerimine ja nii edasi.

Ning nüüd siis läheb uuesti installimiseks.
----------------------------
Ja SpyBot leidis siis kusagil 80 nimetust läbilipsanud pahalasest. Seega jutt sellest, et suudetakse avastada ainult 50% pahalastest peab täiesti paika.

Keda see probleem huvitab, saab selle leida ning rohkem juba lugeda:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=611700
tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 17.06.2014 08:39:31 vasta tsitaadiga

Pergele.
Polegi mõnda aega Spybot'i kasutanud..kohe parandan vea icon_razz.gif

dksvertix
HV kasutaja
dksvertix

sõnum 17.06.2014 10:09:08 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Üks üsna hea lugu AV-de kvaliteedi kohta ja sellest on ka see väga hästi näha kuidas erinevatele op.süsteemidele tehakse siis eraldi teste.
Ja selle lingi jutt käib siis Windows 8.1-st ning ka sellelt lehelt on näha sama mis ka mujalt samamoodi silma on jäänud, et tasuta AV-dest on Windows 8.1 tarbeks hetkel parim töövahend Avira.
Hetkel seepärast, et mönes järgmises tabelis vöib juba konkurent eespool olla. icon_smile.gif

Windows 8.1 virus protection for business, consumer compared
Summary: AV-Test tested 34 antivirus/endpoint protection products on Windows 8.1, comparing their performance from March to April.

http://www.zdnet.com/windows-8-1-virus-protection-for-business-consumer-compared-7000029826/

Sa vist otsid oma maailmavaate pealesurumiseks suvalist pahna netist ja üldse ei vaata, mis seal kirjas on, ega?

tsitaat:
The clear majority of consumer anti-malware products detected 100 percent, or very close to it, of unknown malware. Only three of the 25 (Tencent PC Manager 8.5, Microsoft Windows Defender 4.3 & 4.4, and AhnLab V3 Internet Security 8.0) detected less than 94 percent of unknown malware.

Ehk siis, seal tabelis number 2, millest sa arvasid, et Avira on see #1 of them all, seal tegelikult on nad hoopis lihtsalt tähestikulises järjekorras.

Egas noh, keda ka reaalselt huvitab turvalisus, see õpib arvutit turvama professionaalselt, kasutades oma aju ja kõikvõimalikke advanced turvalahendusi (s.h. ka Comodo ja isegi EMET). Kui ei oska ega taha õppida, siis pead leppima krooniliselt lekkiva paadiga. Mitte ükski AV ei tule by default korraliku kaitseseadistusega. AV võib küll leida miskit aga, kas ta seda ka on võimeline eemaldama ennem, kui viirusesse programeeritud anti-anti-AV moodul AV enda ära kustutab. Isegi Comodol pole enesekaitset by default. Maini seda ainult nende foorumis, sõimavad kohe täis. Õnneks sellised prof. viiruseid kohtab eestis üliharva, mingi 5%, ülejäänud on amatööride sitanikerdised. Professionaalselt loodud viiruseid kohtad kindlates välisriikides, eriti just Ameerikas. Sihtgruppiks lollid, tarkadega ei vaevuta. Piisab juba sellest, kui sul EMET paigaldatud, mis sest, et selle kaitsest saab ülikergelt mööda, viirused annavad ikka alla.
Btw, see jutt, et "ära tõmba siis sitta" on juba aegunud. Tänapäeval häkkerid, kas siis ostavad või kaaperdavad reklaamipindu populaarsetel saitidel, s.h. ka Facebook, läbi mille nad levitavad exploit kite, otsides turvaauke eriti just uuendamatta browseri junnides. Ja siis on veel Hiina vari-IPd kasutavad botid, mis võtavad suvalise IP ette ja korraldavad portscane, otsides samuti auke, eriti just tüüpilisi Microsoft Windowsi auke. Üks päev teevad ühe testi, 2 nädala pärast teevad teise testi ja 3. nädalal on sul juba database breach.
Niiet, lisaks mingile AV junnile tasub kindlasti hankida ja korralikult seadistada tulemüür ja hankida ka võimas reklaame keelav ollus (HostsMan, Firefox koos AdBlock Edge, Ghostery, NoScript, mida iganes). Aga ma pakun, et average Joedele on see siiski liig, mis liig. Kahju, et ei ole paraku seda universaalset all-in-one lahendust dumbuseritele. icon_neutral.gif
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 17.06.2014 11:24:22 vasta tsitaadiga

"Kahju, et ei ole paraku seda universaalset all-in-one lahendust dumbuseritele. icon_neutral.gif"

Ahh..eks ma olen üks neist,kuid õpin ikka vaikselt ja kuigi kasutan juba ise mõnda neist,mis lõpupoole kirjas lisade näol firefoxil,siis ikka on vahel kahtlus,et midagi on nii,nagu ei tohiks olla.
Asjata ei öelda mulle paranoiline. icon_smile.gif

UrmoZ
HV Guru
UrmoZ

sõnum 18.06.2014 20:02:54 vasta tsitaadiga

Hiljutine kogemus MSE-ga tuttava arvuti puhastamisel...
(Win7, MSE uuendatud viimaste definitsioonidega)

Teada oli, et arvutis peab leiduma kahjulikku koodi (kasutaja tõmbab igasuguseid trainer ja "hack" funktsioone mängudele).
Peale kontrolli MSE-ga tunnistati arvuti puhtaks.
Malwarebytes aga leidis 4 troojalast ja ohtralt nuhkvara. Peale seda SUPERAntiSpyware leidis veel üht teist.

Kokkuvõte: MSE süsteemi peamiseks kaitsjaks üldiselt ei sobi.

mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 18.06.2014 21:26:28 vasta tsitaadiga

Kunagi sai ka ise proovitud seda SUPERAntiSpyware..täpselt ei mäleta,kuid niipalju meenub,et me mul leidis midagi paha.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Comodo või MSE ? mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.