Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
24.01.2013 00:39:33
Kohtukutse Facebooki kaudu. Kuidas see toimib? |
|
|
Alates sellest aastast võib kohtualust otsida ka sotsiaalvõrgustike nagu näiteks Facebook'i kaudu. Kohtud loodavad selle läbi ladusamat asjaajamist ning rahalist kokkuhoidu. Tartu maakohtu pressiesindaja Krista Tamm ütles Delfile, et kohtutele on praeguseks loodud Facebooki kontod, kuid Tartu maakohus ei ole seda reaalselt veel menetlusdokumentide kättesaadavaks tegemise kohta teavituste edastamiseks kasutanud.
Loe edasi Delfist.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 469 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
24.01.2013 01:05:11
|
|
|
Einoh teoorias on asi väga lihtne, rahaline kokkuoid jne aga kui asi praktikasse läheb siis võib hakata nalja saama... Valed isikud jne....
|
|
Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
0 :: |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
24.01.2013 01:05:47
|
|
|
Niipalju kui mina aru sain siis reaalset kohtukutset FB kaudu kohtud saata hetkel veel ei saa.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mihkel^^
HV kasutaja

|
24.01.2013 01:08:51
|
|
|
facebookis näeb ära, mis kell su sõnumit on loetud, juhul kui pole maha võetud ühte linnukest kohe näha, kas sõnum on kohale tulnud. samas kuna mul on nii levinud ees ja perekonna nimi siis on nimekaime eestis mingi 6-7 vähemalt
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
1 :: |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
24.01.2013 01:14:24
|
|
|
teed endale igaks petteks kymmekond kontot, sama l6ustaga...ehk siis ivo linnale v6iks küll kohtukutseid saata, konto tal ju olemas
_________________ ei tea, kas netisõltuvuse vastu ka miskiseid plaastreid on?...
m/v: challenger, sportage |
|
Kommentaarid: 459 loe/lisa |
   |
381 |
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
24.01.2013 10:49:31
|
|
|
Ühes teises teemas selgitasin asja, kui keegi arvab, et kohtukutse sulle FB sõnumina postitakse, siis see pole nii. Sulle postitakse teade, et riigiportaalis on sulle kutse ja sinna saad muidugi sisse logida oma isikut elektrooniliselt tuvastades. Kui teade läheb valele isikule, siis mingit reaalselt ohtu andmete lekkimiseks pole.
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
madest
Kreisi kasutaja

|
24.01.2013 11:09:15
|
|
|
huvitaks ka kuidas see isik tuvastatakse ... ma võin ju FB s ka Chyuck N0rriZ olla mind võis vahepeal näiteks Kaera Jaanina leida sealt
Ja ma isiklikult ei soovitaks kellelgi ees perenime koos kasutada
viimati muutis madest 24.01.2013 11:17:50, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
24.01.2013 11:13:06
|
|
|
Kas Eesti seadused nõuavad FB konto registreerimisel päris isiku kasutamist? Jah - sa võid rikkuda FB EULA-t, aga FB saab reaalselt su konto ainult sulgeda.
Kui tahetakse kohtukutseid saata, siis nad peavad ju tõendama, et see oled ikka 100% sina - muidu rikuvad veel ise mingit seadust ning jagavad konfidentsiaalset infot välja, äkki?
Mihkel^^ kirjutas: |
facebookis näeb ära, mis kell su sõnumit on loetud, juhul kui pole maha võetud ühte linnukest kohe näha, kas sõnum on kohale tulnud. samas kuna mul on nii levinud ees ja perekonna nimi siis on nimekaime eestis mingi 6-7 vähemalt  |
Räägi täpsemalt Mingi Greasemonkey scriptist olen kuulnud, aga FB-s endas pole leidnud sellist võimalust.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
24.01.2013 11:18:42
|
|
|
tsitaat: |
Kui tahetakse kohtukutseid saata, siis nad peavad ju tõendama, et see oled ikka 100% sina - muidu rikuvad veel ise mingit seadust ning jagavad konfidentsiaalset infot välja, äkki?
|
tsitaat: |
Sulle postitakse teade, et riigiportaalis on sulle kutse ja sinna saad muidugi sisse logida oma isikut elektrooniliselt tuvastades. Kui teade läheb valele isikule, siis mingit reaalselt ohtu andmete lekkimiseks pole.
|
|
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
24.01.2013 11:21:35
|
|
|
aga fakt on, et see teade ei pruugi kohale j6uda...rakendatakse veel sanktsioone, et ei k2inud kutset vaatamas kuigi reaalselt saadeti valele inimesele teade...
_________________ ei tea, kas netisõltuvuse vastu ka miskiseid plaastreid on?...
|
   |
381 |
|
tagasi üles |
|
 |
madest
Kreisi kasutaja

|
24.01.2013 11:22:13
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Sulle postitakse teade, et riigiportaalis on sulle kutse ja sinna saad muidugi sisse logida oma isikut elektrooniliselt tuvastades. Kui teade läheb valele isikule, siis mingit reaalselt ohtu andmete lekkimiseks pole. |
Mis õigusega nad üldse infot levitavad et mulle kutse on ?
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
24.01.2013 11:26:43
|
|
|
madest kirjutas: |
Tanel kirjutas: |
Sulle postitakse teade, et riigiportaalis on sulle kutse ja sinna saad muidugi sisse logida oma isikut elektrooniliselt tuvastades. Kui teade läheb valele isikule, siis mingit reaalselt ohtu andmete lekkimiseks pole. |
Mis õigusega nad üldse infot levitavad et mulle kutse on ? |
Eks tuleb seadust lugeda kuidas seal kirjas on. Sotsiaalvõrgustiku kaudu teavitamine on vaid üks moodus.
Üldiselt ei maksa tonti näha, tegemist võib olla ka näiteks pärimisteatega (näiteks keegi pärandab sulle oma varanduse ja sind ei leita kusagilt üles, varandus jääb saamata).
|
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
630
HV kasutaja
|
24.01.2013 11:55:46
|
|
|
emty kirjutas: |
aga fakt on, et see teade ei pruugi kohale j6uda...rakendatakse veel sanktsioone, et ei k2inud kutset vaatamas kuigi reaalselt saadeti valele inimesele teade... |
See ei ole mingi fakt. See on sinu arvamus, mille sa laest faktiks tembeldad.
Ühtegi kutset pole veel saadetud, sina jaurad juba mingitest sanktsioonidest ja tead ka, et vale isik sai teate.
Olgu, mõtelsid hüpoteetiliselt - seda enam ei ole sinu arvamus fakt.
Naljakas, kuidas inimeste esimene reaktsioon on "aga äkki saab ikka kuidagi ära nihverdada, teen miljon kontot jne".
Selle asemel, et täita oma kodanikukohustust(jah, see on fakt! -> Kodanikul on kohustus:alluda põhiseaduslikule korrale) ja asjaga ühele poole saada.
Ega kedagi niisama ei kutsuta kuhugi. Kui on arusaamatus, mine klaari ära. Kui oled juba mingi teo eest tagaotsitav, siis no see facebook ei muuda küll mitte kui midagi.
Tagaotsitav, kes ei ilmu kohtusse ei hakka mingeid imekontosi looma vms. Ta ei reageerinud esimesele teatele, ei reageeri ka teistele.
Pigem aitab see inimesi, kes on mingis asjas tunnistajad, kellel on kuskile mingi allkiri vaja anda vms, st ikkagi ausaid inimesi ja kes ei ole pruukinud oma teadet postkastist(st siis tähitud kirja teatist) kätte saada.
Lisaks hoiab kokku kulusid.
Aga ei, hakkame kohe halama ja mingeid hüpoteetilisi imevigureid välja mõtlema kuidas saaks kõrvale nihverdada.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
24.01.2013 12:01:03
|
|
|
630, 6pi lugema, enne kui pl2rtsuma hakkad...fakt on see, et teade ei pruugi kohale j6uda...lykka see ymber ehk t6esta, et k6ik teated mis feisspuukis saadetakse j6uavad 6ige isikuni...minu postituse teine pool on, t6epoolest, minu arvamus ja ma ei ole seda ka kuidagimoodi faktina serveerinud, lihtsalt sinu oskamatus lugeda ja tekstist aru saada, paar algkooliklassi vist "k6rvale nihverdatud" sul?...
|
   |
381 |
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
24.01.2013 12:10:08
|
|
|
emty, 630 räägib ju õiget juttu, kuna seni oli õigust saata vaid ametlikku tähitud kirju, aga inimesed liiguvad rohkem ringi, vahetavad aadresse jne, siis võib mõni oluline kohtukiri saamata jääda ja kohtuasi seisma, väidetavalt olevat neid riiulil seisvaid kaasusi päris palju, kuna pole lihtsalt võimalik inimest kätte saada, võid näha, et inimene kuskil FBs aktiivne on, aga teatada sinna ei tohtinud...
Muudatuse eesmärk on saada rohkem asjad liikuma, ja vältida ka tagaseljaotsuseid, kus kohtuotsus tuleb inimesele üllatusena, sest ta ei saanud ju mingit kirja
|
|
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
24.01.2013 12:14:14
|
|
|
lightbluefox kirjutas: |
emty, 630 räägib ju õiget juttu, kuna seni oli õigust saata vaid ametlikku tähitud kirju, aga inimesed liiguvad rohkem ringi, vahetavad aadresse jne, siis võib mõni oluline kohtukiri saamata jääda ja kohtuasi seisma, väidetavalt olevat neid riiulil seisvaid kaasusi päris palju, kuna pole lihtsalt võimalik inimest kätte saada, võid näha, et inimene kuskil FBs aktiivne on, aga teatada sinna ei tohtinud...
Muudatuse eesmärk on saada rohkem asjad liikuma, ja vältida ka tagaseljaotsuseid, kus kohtuotsus tuleb inimesele üllatusena, sest ta ei saanud ju mingit kirja  |
jah, mul ei ole tema jutu sisu vastu midagi, peaaegu 6ige k6ik(v.a. see oskamatus teksti sisust aru saada)...aga lihtsalt - k6ik see kehtib, kui inimene on feissis "aktiivne" ehk siis k2ib seal korra p2evas v2hemalt...mul pole kunagi kontot seal olnud, samas keegi olevat mind vist s6braks lisanud - ehk kui sellele kontole saadetakse teade siis mina ei saa seda mitte kunagi k2tte kuna konto pole minu oma...sama ka ivo linnaga - ma ei usu, et tema "oma" kontole saadetud teated k2tte saab...
lihtsalt kui see variant riigiteataja tasemeni t6stetakse(ehk kui facebookis teade on saadetud siis loetakse teade kutse kohta automaatselt edastatuks) siis l2heb asi hapuks...
|
   |
381 |
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
24.01.2013 12:23:06
|
|
|
emty, tundub, et sa ei saa ise tekstist aru
"Riigiteataja tasemeni" on see ju tõstetud, loe Tsiviilkohtumenetluse seadustiku §311^1.
Aga tsiteerin seda igaks juhuks ka:
(2) Kohus võib teavituse dokumendi kättesaadavaks tegemise kohta edastada ka avalikust arvutivõrgust leitud telefoninumbril, elektronpostiaadressil, virtuaalse sotsiaalvõrgustiku oletataval kasutajakonto lehel või muu virtuaalse suhtluskeskkonna lehel, mida avalikus arvutivõrgus avaldatud teabe kohaselt võib adressaat eeldatavasti kasutada või millel edastatud teave võib eeldatavasti jõuda adressaadini. Kohus avaldab adressaadi oletataval virtuaalse sotsiaalvõrgustiku kasutajakonto lehel või muu virtuaalse suhtluskeskkonna lehel teavituse võimaluse korral viisil, mille kohaselt teavitus ei ole muule isikule peale adressaadi nähtav.
(3) Menetlusdokument loetakse kätte toimetatuks, kui saaja avab selle infosüsteemis või kinnitab infosüsteemis selle vastuvõtmist dokumenti avamata
, samuti siis, kui seda teeb muu isik, kellel saaja võimaldab infosüsteemis dokumente näha. Dokumendi kättetoimetamise registreerib infosüsteem automaatselt.
Ehk siis, kui sind kohtukirjad ei huvita, siis FB saabunud sõnumist ei muutu mitte midagi, loed seda või ei loe, vahet pole.
|
|
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
KohviPaus
Kreisi kasutaja
|
24.01.2013 12:29:58
|
|
|
Nad vähe lolliks ei hakka oma buugiga minema juba?
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
24.01.2013 12:30:02
|
|
|
lightbluefox, ma r22gin fatseebokis teate saatmisest, mille kohta ka see teema siin on ehk siis pigem punkt 2 sinu tsitaadis(kus on yhes lauses "v6ib", kaks korda "eeldatavasti" ja teises "oletatav")...ehk kui see eeldatav-oletatav kindlaga asendatakse on n2iteks minul jama majas - j22n miljonitest ilma kuna ei saanud teadet k2tte ja pannakse vangi kuna kohtusse tunnistajaks ei ilmunud...punkt kolm on juba riigiportaali kohta, kus on isik tuvastatav, facebookis aga mitte - see on loomulikult k2ttesaadud teatena arvestatav...
reaalselt on muidugi mu telefon leitav ja saab selle kaudu teada anda aga kindlasti on inimesi, kellel ei ole ei virtuaalelu ega telefoni...
|
   |
381 |
|
tagasi üles |
|
 |
KohviPaus
Kreisi kasutaja
|
24.01.2013 12:32:35
|
|
|
Mis mõttes on kättesaadud teatena arvestatav? Kui ikka mingi "maakohus" mulle läbi buugi teate saadab võtan ma seda naljana. Facebook ei ole ega ei saa mingiks ametlikuks riigiportaaliks millest tulevaid teateid saaks tõsiselt võtta.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
24.01.2013 12:39:10
|
|
|
KohviPaus, praegu jah, aga e-riik nagu me oleme - kunagi ei tea...niikaua, kui seda lihtsalt isikuga kontakteerumise viisina kasutatakse ei juhtu midagi...sa v6id ka telefonile mitte vastata, tuuakse kutse vms ukse taha(korra juhtunud nii, p2rast elukohamuutust)...
riigiportaalis loetud dokument on seaduse silmis k2ttesaadud - seda tahtsin 8elda...
|
   |
381 |
|
tagasi üles |
|